Şimdi Ara

Kolon yerleşim önerisi..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Malum kolonların yerleşimi ses kalitesi üzerinde önemli bir etkiye sahip. Ben de önümüzdeki günlerde (hatta bu cumartesi) yeni evime taşınıyorum. Bursa'lı arkadaşlar bilir - Ataevler / Basın Sitesi'ne..

    Neyse, konuya gelelim

    Aşağıdaki fotoğrafta enteresan şekilli yeni salonumu görebilirsiniz. Buna göre akustik açısından kolonları nereye koymamı tavsiye edersiniz..?

    Yoksa "burası olmaz, ses sistemini dikdörtgen ufak odalardan birine mi koy" mu diyorsunuz..?

    Fotoğrafın çekildiği nokta, yarı açık mutfaktan salona doğru..

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
     Kolon yerleşim önerisi..?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 11 Mart 2009; 21:11:13 >







  • Televizyon nerede duracak? Eşyalar nasıl duracak ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: altanpsx

    Televizyon nerede duracak? Eşyalar nasıl duracak ?


    Tamamen keyfime (daha doğrusu hanımın keyfine göre) olacak. Fotoğraf çekilen noktaya yakın olan görece dar alanda yemek masası (çok büyük değil - Ikea malı ) olacak. Onun arka tarafı tamamen keyfime göre düzenlenebilir. Sağda pencere olduğu için oraya konulmaz gibi geldi, direkt karşı duvara koyunca da akustik açıdan hiç de iyi olmayacakmış gibi geliyor
  • televizyon ekranı pencerelerdn etklenmemeli.ve oturulduğunda bakılırken,göz hizasında olmalı ,kolonların yerleşimi quatrofonik olabilir,dört bir köşeye kolonlar oturulduğunda baş hizasına gelecek şekilde olabilir bende bunu tavsiye üzerine yapmıştım ve memnunum ancak takdir yinede senindir.
  • ben olsam bu şekilde düşünürdüm (kırmızı çizgili alan)
    koltuk pencere tarafında olacak, tv ise tam karşı yani resime göre sol duvarda olmalı
    arkadan ışık gelmesi çok önemli değil bir güneşlik ile kapanabilir zaten ikinci bir pencere mevcut


     Kolon yerleşim önerisi..?
  • Akrep in önerdiği şekilde yapacaksan, televizyon yanına iki hoparlör ve duvarın orta sağ veya solunda sub, pencerenin iki kenarındada surroundlar.

    Sen nasıl yerleşeceğine karar ver ona göre bir şekilde illaki hoparlör yerleştirilir. Peki boya yaptıracakmısınız evde? Duvarda kablo kanalı açmak, sıva altı götürmek gibi imkanlar var mı?
  • Akrep'in önerdiği şekilde olursa karşı duvara paralel bir koltukta konulması gerekirse eğer , o koltuk konulacak hoparlorün önünü kapatacaktır..
    Ayrıca surround etkisi ve izleyiciler çok dar bir alanda kalacaktır..Yani pencere önüne konoacak koltuk hadi L kanepe olsun diyelim en fazla 4 kişi iyi bir izleme alanı içinde kalır..

    Bence direk karşı duvara tv vs. konuşlanmak daha iyi olabilir..hatta ileride bir projeksiyon operasyonu bile yapabilirsiniz öyle olunca..
  • AKREPmt'nin önerisi ilk akla gelen ve güzel de olur..

    Televizyon bizim evde de bu önerideki gibi pencerenin tam karşısında, çok sorun olmuyor..
    genelde akşamları izleniyor, gündüz de güneşlik var storlu, açık bile olsa fazla bi yansıma yapmıyor,
    tvnizin modeline göre değişebilir tabi bu yansımanın miktarı..


    Çizilen kırmızı dikdörtgenin boyutları nedir? Resim bizi yanıltıyor mu?
    Sanki bana 4x4m "kare"ye yakın gibi görünüyor..

    Eğer bulunduğumuz yerden karşıya doğru olan kısmı yeterince uzunsa diğer bir seçenek de hesaba katılabilir:

    Diğer önerideki her eşyayı olduğu gibi 1 duvar sağa (saat yönünde 90 derece) döndürüp
    TVyi karşı duvara, koltuğu mutfağa sırtı dönük, diğer koltukları da gerekirse soldaki duvar veya pencerenin önüne,
    hoparlörler artık zaten belli; tvnin sol+sağına, arkalar da kırmızı çizginin görünmeyen köşesi + bize en yakın köşesine..




  • öncelikle iyi günler arkadaşım ne zamandan beri forumda yoktum yeni gelmek nasip oldu bana kalırsa 9+1 ses sistemin varsa pencerenin yanına çekyat tarzı bir şeyler kanepe fln koyarsanız az aralık bırakıp arkalarına kolon yerleştirebilirsin televizyonun yanında zaten 4 tane kesinlik şart her köşeyede 1 er tane koysan sesler salonun tam ortasında yogunlaşır buda süper bi akustik verir seçim senin (yeni ev hayrlı olsun)
  • @easy_26 tam olarak ne demek istediniz
    biraz daha detaylı yazarsanız umarım anlayabilirim veya anlayabiliriz
  • kolon yerleşimi ve oturma şekli en çok bass sesleri etkiler bassları derin duymak istiyorsanız her zaman sub un tam karşı çaprazına geçmeniz lazım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dost..:)

    kolon yerleşimi ve oturma şekli en çok bass sesleri etkiler bassları derin duymak istiyorsanız her zaman sub un tam karşı çaprazına geçmeniz lazım


    Hiç böle bir kriter yok. Herkezin evine halısına tavan yüksekliğine kadar değişkenlik gösterir sesteki etki.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Oronra


    quote:

    Orjinalden alıntı: dost..:)

    kolon yerleşimi ve oturma şekli en çok bass sesleri etkiler bassları derin duymak istiyorsanız her zaman sub un tam karşı çaprazına geçmeniz lazım


    Hiç böle bir kriter yok. Herkezin evine halısına tavan yüksekliğine kadar değişkenlik gösterir sesteki etki.



    Hatta odadaki eşyalara kadar....
  • aslında kurulmasına uğraşılan nedir ne kapasitededir oda tam belli değil o zaman( Onora )arkadaşımızın yazdığı gibi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dost..:)

    kolon yerleşimi ve oturma şekli en çok bass sesleri etkiler bassları derin duymak istiyorsanız her zaman sub un tam karşı çaprazına geçmeniz lazım

    ben eski oadamda sadece tam karşımda solda çok iyi bass alabiliyordum şimdiki odamda ise çok büyük bir dolap var galiba o işi bozuyor tam tersine arkada sağda en iyi bası alıyorum bence en çok odadaki eşyaların konumu etkiliyor
  • Arkadaşlar,

    Cevaplarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkürler İlk mesajı yazdıktan sonra (emlakçıydı, kontrattı derken…) pek bakmaya zamanım olamadı.

    Durumu biraz daha açayım. Öncelikle tam boyutları şu an bilmiyorum, bugün elimde şerit metre ile ölçüp akşama buraya da yazarım.. Sistemde sub yok. Önler Wharfedale 9.6, arkalar wharfedale 8.3. Şu an için center da yok. Amfi Yamaha 361. Koltuk olarak da, çok geniş olmayan 1 tane 3'lü, 1 tane 2'li bir tane de tekli koltuk var.

    AKREPmt. arkadaşımızın çizimi, ilk başta benim de aklıma gelen düzenekti.


    @altanpsx, ev yeni boyanmış durumda (çıkan kiracı tarafından). Sıva altı kablo döşemesi pek mümkün görünmüyor - titiz bir evsahibim var. Ama yere yakın bir yerden kablo kanalı çektirebilirim diye düşünüyorum. Surround'ların kabloları öyle orta yerde kalınca hiç de şık olmuyor.

    @CaRaBeeN, uyarın doğrultusunda tam karşıdaki duvara koltuk koymasak belki daha iyi olabilir. Mesela 3'lünün arkası pencereye doğru olacak şekilde, 2'liyi ortaya (fotoğrafın çekildiği yöne) doğru tekliyi de ikisinin kesişim noktasına koymak belki daha iyi olabilir mi..? Hem de odayı bir şekilde separe etmiş olur.. İki ayrı yaşam alanı gibi.. Tam karşı duvara da boydan boya alçak (80cm) camlı kitaplık koyabilirim diye düşünüyorum. Çok az bilgimle baktığımda, 9.6'lar oldukça yüksek olduğu için, ses dolabın üzerindeki alandan yansıyarak geniş bir sahne yaratabilir (gibi geliyor). Gerçi tv ve hoparlörleri tam karşı duvara yerleştirmek, mutfaktayken de tv izlemeyi / müzik dinlemeyi kolaylaştırabilir..

    @atakatas, verdiğin ikinci opsiyon da mantıklı gibi. Bir tek arkalar biraz ortada ve koltuğun direkt yanında mı kalır diye düşündüm (hani biraz da arkaya doğru olmalı denir ya).. Bu opsiyonda acaba arka hoparlörleri daha da arkaya çeksek..? Yani sağ arka hoparlörü fotoğrafın en sağ tarafına (hatta biraz da dışına) mutfak tezgahı ile sağda görülen küçük pencerenin sağındaki kapı ile kesişim noktasına, sol arkayı da parkenin bittiği hizada sol duvara yakın koymak daha mı iyi olur dersiniz..? Surround etkisi de biraz genişler ve duvarlardan da yeterli yansıma alır gibi geldi.. Off kafam çok karıştı..

    Fikirleriniz için tekrar teşekkürler...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.