Şimdi Ara

[b]Sony: 100-Hz ve Ethernet girişli LCD-TV'ler[/b] Can Yakıcak Galiba Rekabet baslıyor...:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha parlak ve daha keskin: Sony'nin yeni LCD-TV serisi göz alıcı fonksiyonlarıyla etkiliyor...

    Sony firması S5-, V5-, W5-, E5- ve WE5 serilerine ait toplam 18 LCD-TV tanıttı. Cihazların ekran büyüklükleri 22 ila 52 inç arasında yer alıyor.

    V5-, W5-, E5- ve WE5 serilerine ait tüm cihazlar BRAVIA Engine 3 ile donatıldı. Bu görüntü iyileştiricisi daha fazla detay, daha yüksek kontrast ve doğal renkler için geliştirildi. W5-, E5- ve WE5 serilerine ait cihazlar hareket keskinliğini sağlamak için 100-Hz tekniğini kullanıyor.

    Sony PC'deki videolar TV'de oynatmak için V5-, W5-, E5- ve WE5 serilerinin "Digital Living Network Alliance" (DLNA) ağ yetilerini genişletiyor. Televizyonlar Ethernet kablosu üzerinden müzik, fotoğraf ve MPEG2 veya HD formatındaki filmlere erişebiliyor. Dosyaları kablosuz olarak aktarmak isteyenler seçime bağlı olarak sunulan WLAN-köprüsü ile bunu gerçekleştirebilir.

    Uzaktan kumanda ile AppliCast hizmetlerine erişilebiliyor. Buradan dijital fotoğraflar veya haberler RSS beslemeleri aracılığıyla ekrana aktarılabiliyor. Tek bir tuş tıklaması ile kayıtlı çevrimiçi haber portallarındaki haberler, hava durumu bilgileri veya yaşam tarzı haberleri ekranında sağ köşesindeki ufak bir pencerede gözüküyor.

    S5 serisi haricindeki tüm seriler kablolu (DVB-C) ve antenli (DVB-T) yayınlar için CI+ desteği olan dijital bir alıcıya sahip. Bu alıcının HD-yayınları da alabildiği belirtiliyor.


    KAYNAK:http://www.chip.com.tr/konu/Sony-100-Hz-ve-Ethernet-girisli-LCD-TV-ler_10992.html

    Sony yine hızlı geliyor..artık diğer firmalar ne yapar bilemem kalitesini yine ortaya koymus belli resme bakılırsa...:)mUkemmel bir renk mest oldum adeta yaaa

    Saygılar...:)

     [b]Sony: 100-Hz ve Ethernet girişli LCD-TV'ler[/b] Can Yakıcak Galiba Rekabet baslıyor...:)


     [b]Sony: 100-Hz ve Ethernet girişli LCD-TV'ler[/b] Can Yakıcak Galiba Rekabet baslıyor...:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pigin -- 9 Mart 2009; 21:52:05 >







  • Ürünler Türkiye Pazarına ne zaman girer sizce ?
  • Benim duyduğum kadarı ile 2 ay içerisinde türkiyede olabilir gibi.hatta bu ay sonunda v5500 modellerinin satışa sunulacağını duydum.Ancak şimdilik kimse fiyat vermiyor sanırım fiyat analiz sitelerinde dahi fiyat yok

    http://www.akillifiyat.com/Product/lcd_tv/sony/en-ucuz-sony_bravia_kdl-46we5w-fiyati/2-3-44807
  • Selamlar 52Z4500 ve 52W4500 modellerine baktığımızda zaten Ethernet bağlantısınını olduğunu görüyoruz. (http://www.sony.co.uk/product/t46-z-series/kdl-52z4500/tab/technicalspecs )

    52Z4500'ün Terminal bağlantıları aşağıdaki gibi (http://www.sonystyle.com.hk/ss/product/tv/kdl_52w4500_e.jsp ) bu durum 52W4500 için de aynı.

    Side Terminals:
    HDMI Input x 1; USB 2.0 x 1; Composite/ Audio Input x 1; Headphone Output x 1
    ‧ Rear Terminals:
    Digital Media Port x 1; HDMI Input x 1; HDMI/Audio Input x 1; Component/Audio Input x 2; S-Video Input x 1; Composite/Audio Input x 2;
    Composite/Audio Output x1 ; Audio Output x 1; PC/Audio Input x 1; Ethernet Port x 1; Antenna Input x 2; Digital Optical Audio Output x 1

    Bu bağlantı Z4500 ve W4500 serilerinde "DLNA Ethernet (Video/Music/Photo)" olarak listelenmiş. Bu yüzden artık müzik, Foto ve video da taşıyor olacaklar.

    Bu 52Z550'ün özlliklerinin verildiği ancak sony'e ait olmayan bir sitede de aynı şekilde adlandırılmış (http://www.lcd-compare.com/televiseur-SONKDL52Z5500-SONY-KDL-52Z5500.htm ) Orada da Ethernet (DLNA) olarak geçiyor adı.

    Yani "BENİM ANLADIĞIM KADARIYLA" bu ethernet DLNA için kullanılabiliyor. Genel anlamda bir etthetnet bağlantısı gibi davranması beklenmemeli. Zaten Ethernet için sizi karşılayan bir protokolünün olması beklenir. Sanırım Sony stratejik açıdan sadece kendi ürünlerinin konuşacağı bir protokolü DLNA kapsamında destekliyor yada mevcut protokolleri kendi ürünlerini destekleyecek şekilde kullanıyor.

    Ancak bence yol doğru. yani panellerin yeri artık home display panel olmalı. yani evdeki herşey ona bağlanmalı. bunun en pratik yolu ev Network'üne bağlanması olabilir. Sony yıllardır ürünlerini birlikte çalışabilir yapma yolunda gayret gösteriyor bu konuda diğer firmalardan daha önde ve bunun olumlu sonuçlarını bence alacaktır.

    * hala bu arada ben hala 52 Inch LCD olarak ne alacağımı bimiyorum :) (http://forum.donanimhaber.com/m_30296242/tm.htm )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzSpider -- 10 Mart 2009; 14:01:31 >




  • şahane bişimiş çok hoşuma gitti
  • DLNA dediğimmiz sistem bilgim kadarıyla.....Ağ ıp üzerinde evde buluna internet ağı uzerinden calısyor.Bir neviii sonY'in yaptığı kolay yaşam desteği
    diye adlandırabilirz ...Ama cok gusel bişi olacağı kesin!



    Saygılar,
  • biz o görüntü için sanırsam daha çok bekleyecez tabi lazer tvleri görmezden gelirsek bu haber benim gibi fukara insanlara ne yararı var derseniz yeni serilerin gelmesiyle eski seriler baya bir ucular ve bende doğru düzgün şöle 30000 bin konstraslı 42 inç ekranlı bir sony 1300 civarlarında kolayca alırım diyorum
  • DLNA özelliği philips 9603,9703 vs. modellerinde de bulunuyor bildiğim kadarıyla...
  • Selamlar.
    Örneğin Sony 52W4500'ün network bağlantı şeması ekli resimdeki gibi.










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzSpider -- 12 Mart 2009; 12:03:01 >
  • Network Bağlantı kontrolü /*Merak edenler için*/


    If your home network has a DHCP server, this step can be skipped.

    Enter the respective (alphanumeric) values for your router. The items that need to be set may differ, depending on the Internet service provider or the router.

    For details, refer to the instruction manuals that have been provided by your Internet service provider or supplied with the router.

    Press HOME.
    Press to select “Settings.”
    Press to select “Network Settings”, then press .
    Select “Network”, then press .
    Select “IP Address Settings”, then press .
    Select an item, and press .


    When you select “DHCP (DNS automatic)”
    Go to step 7.

    When you select “DHCP (DNS manual)”
    Set “Primary DNS”/“Secondary DNS” using and the number buttons.

    When you select "MANUAL"
    Set the following items using and the number buttons.


    IP Address
    Subnet Mask
    Default Gateway
    Primary DNS/Secondary DNS


    If your ISP has a specific proxy server setting
    Press OPTIONS, then press to select “Proxy Set-up” and press . Then enter the settings.


    Press .
    Press to select “Test”, then press .
    Press to select “Yes”, then press .

    The network diagnostic starts.
    When the message “Connection successful.” appears, press RETURN repeatedly to exit.


    Note: If “Connection successful” does not appear, click here to take a look at our troubleshooting section, and check the connections and settings.



    Bilgiler Sony Europe Support'dan alınmıştır. (http://support.sony-europe.com/TV/tutorials/dlna/dlna.aspx?site=odw_en_GB&m=KDL-52W4500 )
    Halihazırda Sony DLNA supoprt eden pek çok cihaz çevremizde olaiblir zira bu çok yeni birşey değil. bence bu konfigürasyonları yapmaya başlamak eğlenceli olaiblir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzSpider -- 12 Mart 2009; 12:07:44 >




  • DLNA ( Digital Living Network Alliance )

    DLNA konusunda biraz açıklık getirmek gerek. Sanırım Konunun biraz dışında olacak ama genede eklemek istedim. Dilerseniz DLNA konusu ayrı bir başlık altınd toplarım ilerde.
    Öncelikle DLNA konusu arkadaşlarında bahsetmeye çalıştığı gibi sadece SONY'e özgü değil. konu hakkında genel bilgileri her zamanki gibi Wikipedia'ya başvurmamız gerek. (http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Living_Network_Alliance )

    Derki :

    DLNA (Digital Living Network Alliance) is a standard used by manufacturers of consumer electronics to allow entertainment devices within a home share their content with each other across the homes network without a complicated configuration process.

    Introduction
    The Digital Living Network Alliance is an international, cross-industry collaboration of consumer electronics, computing industry and mobile device companies. Members of DLNA develop a concept of wired and wireless interoperable networks where digital content such as photos, music, and videos can be shared through consumer electronics (CE), personal computers (PCs), and mobile devices in and beyond the home. The organization delivers an interoperability framework and design guidelines that. The framework definitions are accompanied by a certification and logo program to communicate the conformance and interoperability of compliant products to consumers.

    DLNA was founded in 2003 and published its first set of Interoperability Guidelines in June 2004. The latest version of the DLNA Interoperability Guidelines, version 1.5, was published in March 2006 and then expanded in October 2006. The current guidelines expand the capabilities of the DLNA-defined network to include more device classes and functional capabilities—including printers, mobile devices, controllers, uploaders and downloaders. They also include specifications for digital rights management




    Platformun resmi sitesine dehttp://www.dlna.org/industry/why_dlna/overview adresinden girmek bence en güzeli.

    Cihazlarınızın DLNA certificated olup olmadığını öğrenmek için ise bu linki kullanabilirsinizhttp://certification.dlna.org/products/




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.