Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: DİZELCİLER TAKIMI

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Otomobil Genel >> Araç tercih-kıyaslama >> Cevap: DİZELCİLER TAKIMI Sayfa: <<   < önceki  2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
rahan35

14 Mart 2009, 14:07:41  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: buta

corrolla sahibi arkadaslar

1 depo ile şehir içi- dışı kaç km yaptınız

Ben hep karışık kullanıyorum, 1 depo ile yol bilgisayarında ortalama hızım genelde 45-55km, ortalama yakıtım da 4,7-5,2lt/100km gösteriyor. Genelde de 1 depo ile ortalama 900-1000km arası gidebiliyorum. En son perşembe akşamı depoyu fulledim 930km sonrası 49,8lt aldı 120tl'ye doldu ve ortalama tüketim 5,2 gösteriyordu.

2009 Corolla 1.4 D-4D Elegant M/M VSC Siyah
ayhan1095

14 Mart 2009, 15:02:26  

Beni de dahil edin takıma... 2008 1.6 TDCI Ford Fusion...
-ottoman-

14 Mart 2009, 15:06:54  

quote:

Orjinalden alıntı: ayhan1095

Beni de dahil edin takıma... 2008 1.6 TDCI Ford Fusion...

ekledim arkadaşım,hoş geldin.

Eski Nick:ottoman24
ÖZKAYNAK
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

14 Mart 2009, 15:22:03  

OTTOMAN yeni formun hayırlı olsun,bu ne hız böyle Uçmuş gidiyorsun.Umarım arkadaşlarımıza faydalı bir o kadarda yeni arkadaşlık ve dostluk köprüsü kurulmasına vesile olur.Saygılı ve seviyeli,yapıcı ve bilgilendirici paylaşımlarla güzel günler geçirmemiz dileklerimle benide eklersen memnun olurum.

Ben aracımın resmiyle merhaba diyeyim.

2005 1.9 JTD ATEŞ KIRMIZI DOBLO İSTANBUL

KİLOMETRE 120 000

MAX HIZ 200 KM

YAKIT Ş.İÇİ 7,5 LT

Ş.DIŞI 5,0 LT. ( 90 KM HIZI GEÇMEDİM )

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖZKAYNAK -- 20 Mart 2009; 8:06:14 >
_İMKANSIZ_

Sisteme Gözat

14 Mart 2009, 15:25:32  

abi hoş geldin iyi dilekleriniçin saol sana katılıyorum

'Herkesin bir derdi var. Her derdin bir acısı, Acılarım katlanılır değil ama, Birde tuz basanı var. Her aşkın bir hasreti var Her hasretin bir çilesi Çilem çekilmez değil ama Birde çektireni var. Her aşığın bir sözü var. Her sözün bir söyleteni Söyleyecek çok şeyim var ama Birde susturanı var: SUSTUM! SUSKUNLUĞUM, SUSTURANA ARMAĞAN OLSUN '''

eski nic:murat6767
-ottoman-

14 Mart 2009, 15:26:36  

quote:

Orjinalden alıntı: ÖZKAYNAK

OTTOMAN yeni formun hayırlı olsun,bu ne hız böyle Uçmuş gidiyorsun.Umarım arkadaşlarımıza faydalı bir o kadarda yeni arkadaşlık ve dostluk köprüsü kurulmasına vesile olur.Saygılı ve seviyeli,yapıcı ve bilgilendirici paylaşımlarla güzel günler geçirmemiz dileklerimle benide eklersen memnun olurum.

Ben aracımın resmiyle merhaba diyeyim.

2005 1.9 JTD ATEŞ KIRMIZI DOBLO İSTANBUL

KİLOMETRE 120 000

MAX HIZ 200 KM

YAKIT Ş.İÇİ 7,5 LT

Ş.DIŞI 5,0 LT. ( 90 KM HIZI GEÇMEDİM )

Hoş geldin üstad,listeye ekledim.Temennilerimiz ortak inşallah gerçekleştirebiliriz.

ÖZKAYNAK
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

14 Mart 2009, 15:32:51  

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖZKAYNAK -- 20 Mart 2009; 8:05:05 >
-ottoman-

14 Mart 2009, 17:05:10  

quote:

Ottoman bizim formada arada bir merhaba dersin

yuvadan çıktığımız yok ki,arada bir uğrayalım.çpk teessüf ederim

-ottoman-

14 Mart 2009, 18:41:55  

ALINTIDIR....

''2008 yılı Temmuz sonunda 189 bin 975 adet olan toplam binek araç satışının 93 bin 726 adedini dizel araçlar oluşturdu.''

Bu istatislik bu sitenin sizlerin karşısında bulunma sebebini gözler önüne sermektedir..Motorinin daha ekonomik olması, düşük hacimli olmalarına rağmen göz dolduran performans sergilemeleri ve düşük hacimli dizel motor kullanan araçların ekonomik taşıt vergileri, Dizel motorlu araç kullanımını bu hızla yaygınlaştırıyor iken siz forumumuz üyelerini bu motorlar ve bu motorları kullanan araçlar hakkında bilgilendirmek istiyoruz..Sevgili üyeler Dizel araç kullanmak, Benzinli araç kullanmaktan biraz daha fazla sorumluluk gerektirir..Çünkü Dizel Aracınızın kaputu içinde çalışan motorların pistonları üstünde, diğer motorlardan en az 3 kat daha şiddetli bir patlama meydana gelmektedir..Bu ağır şartlarda çalışan araçlarımızın motorlarına karşı biraz daha ilgili ve bilgili olmamız gerektiğini düşünüyorum..Sizlere bu makalemde Dizel motorun kısa bir tanımını, nasıl keşfedildiğini ve benzinli motorlarla arasındaki temel farkları anlatacağım..

Dizel motorlar içten yanmalı motor tipleri arasında yer almaktadır..Motor içine çektiği havayı yaklaşık 25-30/1(motoruna göre farklılık gösterir) oranında sıkıştırır, bu oranda sıkışan hava ciddi bir basınç ve ısı kazanır..yaklaşık 800 derecelere kadar ısınan havanın üzerine yüksek basınçlı olarak mazot püskürtülür ve şiddetli bir patlama oluşur..Motorun temel çalışma prensibi budur..Benzinli araçlardaki gibi harici bir ateşleme ünitesine ve hava ile yakıtı mix edecek herhangi bir düzeneğe ihtiyaç duymaz..

Dizel Motor..

1892'de Alman Mühendis Rudolf DIESEL tarafından icad edilmiş ve onun adı ile isimlendirilmiştir..23 Şubat 1893'te patenti alınana dek geçen bu geliştirme süreci dizel çevrimi olarak tarihte yer etmiştir. Motorun mucidi, geniş kömür yataklarına sahip olan Almanya'nın petrole bağımlılığını azaltmak için kömürle çalışan bir motor yapmayı hedeflemiştir. Ancak kömür tozunun yanmasından dolayı ortaya çıkan kül büyük sorunlar doğurmuş, daha sonraları ise motorda farklı yakıtların kullanılması tasarlanmıştır. Nitekim Rudolf DIESEL, motorun sunumunu 1900’daki Dünya Fuarında, yakıt olarak BioDizel kullanarak yapmıştır.

İlk Dizel Motoru

Dizel motorların elektronik olarak kontrol edilir hale getirilmesinde ve geliştirilmesinde Alman BOSCH firmasın büyük payı vardır..Bosch gibi sistem üreticilerinin Hızla sürdürdükleri ArGe çalışmaları sonucu artık dizel motorlar düşük motor hacimlerinden yüksek güç ve tork üretebilir hale geldiler..Ve eskiye nazaran çok daha düşük emisyon salınımına sahiptirler..Bu süreçte yakıt püskürtme sistemlerinin çalışma basınçları gitgide artmış günümüzde 2500 bar gibi çok yüksek değerlere ulaşmıştır..Dizel motorlardan alınan verimin bu kadar artması, yükselen bu yakıt püskürtme basıncı, elektronik olarak çok daha hızlı ayarlanabilen ateşleme zamanı ve metal teknolojisinin yükselmesinden ötürü artan malzeme kalitesinden kaynaklanır.

Benzinli motor çevrimi ile Dizel çevrimi arasındaki temel farklar;
Havanın motora Emilmesi esnasında(Emme Zamanı) Benzinli motorda içeriye havayla karıştırılmış yakıt alınırken Dizel de sadece Hava alınmaktadır.
İçeriye çekilen hava, benzinli motorda yaklaşık 10 bar sıkıştırılırken Dizel motorda daha yüksek bir oranda sıkıştırılır, sıkışan hava yaklaşık 30 bar kadar basınçlanır ve 800 santigrad derecelere kadar ısınır..
Sıkıştırılan hava ateşlenirken Benzinli motorda buji kullanılır, dizel motorda ise yüksek sıcaklık ve basınçdaki havanın üzerine basınçlı yakıt püskürtülür..
Eksoz zamanında her iki motorda aynı işlemleri yapar, piston yukarı çıkarken yanmış gazı açık olan eksoz subabından dışarı süpürür..
Motor gücü ve devri, Benzinli motorda içeriye alınan hava/yakıt karışımının ayarlanması ile Dizel motorda ise sadece püskürtülen yakıtın miktarı ve zamanı ile ayarlanır..

Dizel Çevrimi

Motor ayarı yapılırken içeriye alınan hava yakıt karışımındaki hava yakıt oranı, uygun sıkıştırma olup olmadığı, Ateşleme zamanının ve kıvılcımının uygun olup olmadığı Benzinli motorlar için çok önemli ve özellikle dikkat edilmesi gereken konuların başında gelirken, Dizel motorlarda Sıkıştırma sadece motor gücü çıkışını etkilemekle kalmaz, aynı zamanda yakıtın yanmasınıda etkiler..Zira yanma, sıkışan havada oluşan ısıya bağlıdır..
Teorik olarak Dizel de avans sonsuzdur..Buda motor devrini sonsuz kılmaktadır..Şimdi Kendi kendinize Neden dizel motorların devri bu kadar kısa sorusunu soracaksınız..Günümüzün metal dayanımı ancak bukadarına dayanabilmektedir..

Benzinin yanabilirliğini Oktanı Belirler..Dizelde ise yanabilirlik yakıtın setan numarası ile belirtilir..Daha yüksek setandaki yakıt daha yüksek perofrmans için gereklidir..

-ottoman-

14 Mart 2009, 18:44:14  

ALINTIDIR....

Common Rail Enjektör çalışma prensibi..

--------------------------------------------------------------------------------

Common Rail Enjektör yanma odasına gönderilen yakıtın tam miktarını ayarlar. Enjektörlerin hassas açılma ve kapanması her bir meme tutucu gövdeye takılı elektrovalfler ile elektronik olarak kontrol edilir.

Common Rail Enjeksiyon sisteminin amacı ilerlemeyi, enjeksiyon süresi ve basıncı, motorun çalışma koşullarına bağlı olarak yanmayı mükemmel yöneterek - silindir üzerinden - ayrı ayrı kontrol edebilmektir.

Common Rail Enjektör sistem içinde yanma odasına gönderilen yakıtı tam miktarda ayarlayan hayati bir bileşendir. Enjektörlerin hassas açılma ve kapanması her bir meme tutucu gövdeye takılı elektrovalfler ile elektronik olarak kontrol edilir.

Delphi Common Rail Enjektörler Renault, Hyundai,Ford ve Kia dahil dünyanın en büyük araç üreticilerinin en yaygın araçlarının bir miktarına takılmıştır.

Enjektör & Enjektör Memeleri
1950’lerin sıra tipi sistemlerinden günümüz Common Rail sistemlerinin yakıt enjeksiyonlarına kadar geniş bir aralığı hitap eden enjektör ürün gamı sunmaktadır. Bu, özellikle zayıf üretim standartlarına sahip parçalarda hızlı aşınmaya neden olup böylelikle performans kaybına ve hatta motorda hasara neden olacak tıkanma ve sızdırmaya neden olan bileşenler için önemlidir.

Enjektörler

Doğrudan motor silinidir kafasına sabitlenmiş enjektör, yakıtı motor içine en uygun yanma için aktarır. Bu, yakıtın yirmiden yüz mikron çapındaki büyüklükler arasında küçük damlacıklara parçalanmasını ve damlacıkları düzgün bir şekilde ateşleme odasına yaymasını içermektedir.

Teknik olarak daha ileri dizel sistemlerde (örn. EPIC, DPCN), meme tutucu enjeksiyon akış oranını ölçen bir algılayıcı gibi davranır ve bu bilgiyi elektronik olarak kontrol edilen pompalara geri gönderir.

Enjektör Memeleri
Meme, enjeksiyon aşamasının sonunda sıcak gazların yönlerini enjektörün içine geri zorlamasını engellemek için hızlı bir şekilde kapanacak şekilde tasarlanmıştır. Bu nedenle, aşırı basınç ve sıcaklıklara tabi tutulur. Delphi enjektör meme çeşitlerimizde kalite, uzun ömürlülük ve güvenilirliği temin etmek için araç üreticileri tarafından talep edilen yüksek standartları benimsemiştir.

Delphi enjektör meme takımlarının her 50,000 km'de ve enjektörlerin her 110,000 km'de değiştirilmesini kuvvetle tavsiye eder. Bu yakıt tüketimini düşürecek, motor ömrünü artıracak ve emisyonları azaltacaktır.

geremy

14 Mart 2009, 18:45:20  

maşallah her geçengün çoğalıyoruz.

FIRE (Fully Integrated Robotized Engine)

-ottoman-

14 Mart 2009, 18:47:55  

quote:

Orjinalden alıntı: geremy

maşallah her geçengün çoğalıyoruz.

maaşallah

cana-cana

14 Mart 2009, 21:26:54  

quote:

Orjinalden alıntı: soldier_of_fortune

quote:

Orjinalden alıntı: cana-cana

arkadaşlar eski versiyon yakıt sisteminde yakıt pompası kam milinin devrine orantılı basınç oluşturyordu dolayısı ile yakıt pompası açından dizel devirli kullanılmalı, prensibi yeni sistemdede hala geçerlimi? yeni sistemdede yakıt pompası haraketini yine kam milinden alıyor fakat devir eğrisinde yavaş sayılabilecek 1000 devirden itibaren hızla rail içindeki basınç büyük oranda 2000 devir aralığına kadar hızla artıyor.
yakıt sistemi açısından aracın minimum seyir devri konusunda bilgisi olan arakadaşlardan yorum bekliyorum.

aracın minimum devri, max torku verdiği aralıktır...araçtan araca değişir...
örneğin benim arabamda max tork 1750 devirde verilmeye başlanıyor, yani ben arabayı en az 1750 devirde kullanmalıyım...

bu konuyu aydınlığa kauşturmak için hep uğraştım fakat konular hep dağıldı. normal seyir halinde
dediğiniz doğru ve olması gereken. düşünün şehir içi yol alıyorsunuz 1 veya 2 vites ile max tork devrini yakalarsanız (trafik musade etmiyor ve hızlanamıyorsunuz) araç hem çok bağırıyor hemde düşük viteste max torku yakalamak yakıt israfı olmazmı? yani düşük olan 1 ve 2. viteslededmi bu devri yakalamak lazımki,
şıkışık trafikte bunu başarmak mümkünsüz!......
fakat yakıt pompası içinde bunu yapmak gerek li!.... nasıl olacak şaşırdım.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cana-cana -- 14 Mart 2009; 21:32:20 >

cana-cana

14 Mart 2009, 21:34:07  

yürüyen derken biraz açarmısınız. bu güne kadar ne gibi sorununuz oldu veya ne olmamasına dikkat ediyorsunuz? bu arada aracın enjeksiyon veya turbosuna sizden önce bi işlem bir bakım olmuşmu?

quote:

Orjinalden alıntı: atiyba

Araç 15 aydır bizde ve 95bin km.de aldık,bütün bakımları zamanında yapılır,hava filtresi,yağı,yap filtresi normalden önce değiştirilir,lastikleri yenidir,yürürüne çok dikkat edilir.120bin bakımı da yapılalı 4-5bin km. oldu ve bakımdan beri bu rakamlara hiç ekstra dikkat etmeden ulaşabiliyorum.

quote:

quote:

...........

arcınız kaç senedir sizde ve kaç beygirlik? bende 80 lik var. sizin yakıt değerlerini yakalayamadım.

cana-cana

14 Mart 2009, 21:43:16  

bizde kayıt edilmeyi bekliyor ve istiyoruz. bu arada bir öneri getirmiştim ve cevap alamadım. dizelciler forum yanında marka-model aynı olan dizel araç kullanıcılarına forum açılabilirmi? eğer olursa iyi olur, aynı araç-model sahibi üyeler yaşadıkları güzellikleri ve sorunları anlatarak paylaşımda bulunabilirler ve güzel olur kanaatindeyim....

quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

quote:

Orjinalden alıntı: mmusluer

Merhaba Ottoman,

Benide kaydet lütfen.

Merhaba arkadaşım,aramıza hoş geldin listeye kayıtettim.

-ottoman-

14 Mart 2009, 22:19:26  

quote:

bizde kayıt edilmeyi bekliyor ve istiyoruz. bu arada bir öneri getirmiştim ve cevap alamadım. dizelciler forum yanında marka-model aynı olan dizel araç kullanıcılarına forum açılabilirmi? eğer olursa iyi olur, aynı araç-model sahibi üyeler yaşadıkları güzellikleri ve sorunları anlatarak paylaşımda bulunabilirler ve güzel olur kanaatindeyim....

quote:

quote:

Merhaba Ottoman,

Benide kaydet lütfen.

Arkadaşım siz zaten kayıtlısınız takımın 51 numaralı üyesisiniz.Marka model konusunda forumun markalar bölümünde çeşitli takımlarımız var zaten sizin araç megan aşağıda megan takımının linkini veriyorum.Biz burada tüm marka ve model dizel kullanıcılarını bir araya getirerek almayı düşünenlere derli toplu bir kıyaslama,bunun yanında derli toplu bir dizel paylaşımını düşündük.

http://forum.donanimhaber.com/m_6890275/tm.htm

ayhan1095

14 Mart 2009, 22:52:43  

1.6 TDCI Ford Fusion
Yakıt verilerim;
şehir içi: yaz-kış 5,8-6,2 litre/100 km
şehir dışı: yaz-kış 4,3 .... litre/100 km
fabrika verileri 4,0 şehir dışı 5,5 şehir içi ort. 4.5 litre / 100 km...
araç max hız 176 km /sa. Son hız bu. Fabrika verisiyle bire bir aynı.

-ottoman-

14 Mart 2009, 23:09:21  

quote:

Orjinalden alıntı: ayhan1095

1.6 TDCI Ford Fusion
Yakıt verilerim;
şehir içi: yaz-kış 5,8-6,2 litre/100 km
şehir dışı: yaz-kış 4,3 .... litre/100 km
fabrika verileri 4,0 şehir dışı 5,5 şehir içi ort. 4.5 litre / 100 km...
araç max hız 176 km /sa. Son hız bu. Fabrika verisiyle bire bir aynı.

Bizim ki de son hız 176 diyor ama ben defalarca yüklü haliyle çok rahat 185 km.hız yaptım ve 220 yapan çok tanıdığım var.Akıl karı mı asla değil.

stone83

14 Mart 2009, 23:16:59  

beni ekledin mi ottoman?? focus 2009 TDCI titanium X HB..

-ottoman-

14 Mart 2009, 23:19:54  

Arkadaşlar dizel motoru uzun süre kullanma yolları link aşağıda

http://forum.donanimhaber.com/m_19243212/mpage_1/key_dizel%2Cmotoru%2Cuzun%2Csure%2Ckullanma/tm.htm

Balanced blue

14 Mart 2009, 23:52:26  

takım baya coğalmış cok hoş

buta

15 Mart 2009, 12:01:44  

maşşallahı varmış,
benim corolla sizinkinin bi önceki kasası..
bende yaklaşık 850 km gidiyorum karışık 45 lt benzine..
güncel kasayla, bi önceki kasa arasında benzin deposu kapasitesi aynı mı?

drorcun

15 Mart 2009, 11:48:43  

2009 citroen c4 110 hp hdi mcp siyah......

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
-ottoman-

15 Mart 2009, 13:51:53  

quote:

Orjinalden alıntı: drorcun

2009 citroen c4 110 hp hdi mcp siyah......

Hoş geldin arkadaşım,listeye ekledim.

Bu arada arkadaşlar katılımda ki hızımızı paylaşımda da göstersek hiç fena olmaz ,değil mi?

posterity

15 Mart 2009, 14:14:05  

cerato dizel ile i30 dizeli kıyaslayabilecek olan varmi. ötv indiriminden sonra ikinci eller de düşerse belki bu ikisinden biri olabilir. cerato advance ile i30 style arasinda 5000tl fark var.i30 daha albenili duruyor. birde ayni firmanın iki markası olarak bana kia daha kalite olarak üretiliyor gibi geliyor. özellikle süspansiyon sertliği ve içeriye gelen yol-motor sesi, kokpitten gelen gıcırtılar hakkında bilgi istiyorum.
lütfen kullanan,binen kişiler cevap yazsin. sağdan soldan yazılanları aktarmayın. teşekkürler
benim için önemli bir karşılaştırma olacak.
arabacom da ucuz dizel focuslar var. focuslarıda düşünüyorum ama içeriye çok ses verdiği söyleniyor. komşumda şirket aracı focus var. o da sesden şikayetci.
seçenekler 3 e çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi posterity -- 15 Mart 2009; 14:12:34 >

cana-cana

15 Mart 2009, 14:53:20  

Size teşekkür ederim kayıt adildiğim gözümden kaçmış. verdiğiniz linki takip ediyorum. orda faydalı bilgiler var. genelde benzinli araçlardan bahsediyor. gerçi benzinli-dizel meganın motor hariç yapısı aynı. sanırım
oradan sorularıma cevap bulabilir ve bilgilerimi paylaşabilirim.
size tekrar teşekkür ederim.

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba Ottoman,
Benide kaydet lütfen.

Arkadaşım siz zaten kayıtlısınız takımın 51 numaralı üyesisiniz.Marka model konusunda forumun markalar bölümünde çeşitli takımlarımız var zaten sizin araç megan aşağıda megan takımının linkini veriyorum.Biz burada tüm marka ve model dizel kullanıcılarını bir araya getirerek almayı düşünenlere derli toplu bir kıyaslama,bunun yanında derli toplu bir dizel paylaşımını düşündük.

-ottoman-

15 Mart 2009, 15:44:17  

quote:

Size teşekkür ederim kayıt adildiğim gözümden kaçmış. verdiğiniz linki takip ediyorum. orda faydalı bilgiler var. genelde benzinli araçlardan bahsediyor. gerçi benzinli-dizel meganın motor hariç yapısı aynı. sanırım

[

ne demek arkadaşım,rica ederim.burada marka sınırı olmadan tüm dizel araçları paylaşmayı hedefliyoruz,umarım bizleri ve konuyu geri plana atmazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottoman24 -- 15 Mart 2009; 15:39:17 >

atiyba

15 Mart 2009, 16:19:53  

Yürüyen derken aracın sorunsuz şekilde ilerleyebilmesini sağlayacak her parçayı içerir.Mesela aracımın kapı kolları ve vites topuzu üzerindeki gri kısım soyulmuş durumda ancak hiç umurumda değil;buna karşın aracın yağını,suyunu,lastik havalarını,far ayarını rutin bir şekilde kontrol ederim.Arada bir kendi ustama gidip ufak tefek şikayetlerim hakkında bilgi alır,genel bir kontrol ettiririm.

Enjeksiyon ve turboda herhangi bir sıkıntı olmamış.Direksiyon kutusu önceden garanti dahilinde yenisi ile değişmiş sadece.Diğer tüm periyodik ve ağır bakımları da zamanında yapılmış.Zaten 95bin km.de bir araç alırken bunlara çok dikkat etmek gerekiyordu:)

Şimdiye kadar iki problem yaşadım.Biri yağmur sensörünün arızalanması,40 liraya halloldu.Diğeri ise rölanti düzensizliği idi.5bin km. kadar önce 120bin bakımı yapıldı ve sonraki ikinci hafta içerisinde bu sorun baş gösterdi.Rölanti düzenleyici mi ne tam adını hatırlamıyorum,sınav zamanıma denk geldiği için babam ilgilenip düzelttirdi o da 80 lira civarına hallolmuş sanırım:)

quote:

yürüyen derken biraz açarmısınız. bu güne kadar ne gibi sorununuz oldu veya ne olmamasına dikkat ediyorsunuz? bu arada aracın enjeksiyon veya turbosuna sizden önce bi işlem bir bakım olmuşmu?

quote:

Araç 15 aydır bizde ve 95bin km.de aldık,bütün bakımları zamanında yapılır,hava filtresi,yağı,yap filtresi normalden önce değiştirilir,lastikleri yenidir,yürürüne çok dikkat edilir.120bin bakımı da yapılalı 4-5bin km. oldu ve bakımdan beri bu rakamlara hiç ekstra dikkat etmeden ulaşabiliyorum.

İstediğim şey çok değildi ki, sadece biraz sakatat...
Satılık ABT Style Pedal Takımı (A3-TT-Golf-Scirocco-Leon)
ayhan1095

15 Mart 2009, 17:29:59  

Yakıt değerlerimiz nedir arkadaşlar. Şehir dışı 100 bin /km civarı bende
Sizdeki değerler nasıl arkadaşlar...
Arıza vs durumları paylaşırsanız.
Bende ilk arıza çift fan sürekli çalışıyor hiç durmuyordu bu şekilde oldu masrafsız garantiden hallettiler. (2008 fusion 1.6 D)
-ottoman-

15 Mart 2009, 19:01:14  

Benim daha önce yazmıştım ama ş.dışı araçta 5 yetikin 1 bebek,bagaj tıklım tıklım dolu ve aracın altında kar lastikleri var.100/4.5 lt.

Ş.içi kısa mesafe hergün 3,7 km. git akşama aynı yolu gel,kar lastikleri takılı,100/7,6 lt.
Tabiki bunlar kış verileri.

Arıza konusunda ise radyatör kulakları ses yaptı garantiden değiştiler,depo kapağında kaçırma problemi vardı garantiden değişti,bu arada 3 defa amortisörler garantiden değişti bunu da unutmamak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottoman24 -- 15 Mart 2009; 18:56:22 >

Screamer

15 Mart 2009, 21:39:02  

Bugün aracın başına bir dizelin başına gelebilecek en kötü şey geldi
Mazot yerine benzin koyuldu

Sabah sabah gerçekten canımı sıktı.
Sabah ailecek bir yerlere gitmek için çıktık.Çeyrek depo mazot vardı.Hazır çıkmışken alalım dedik.Durduk benzinlikte.100 liralık alalım dedik.

Neyse aldık çıktık.Araba tam gaz konumunda 3-4 bin devir civarında tekledi.Neyse falan dedik 2'den 3'e atarken de tekleyince geri döndük.Elemanı yakalayıp sorduk.Benzin koydum dedi

Üstelik depo kapağında 3 tane "Diesel" yazılı sticker var.Nasıl oldu anlamadık.Neyse içeri girdik.Tutanak falan tuttuk.o sırada çekici çağırdık.Arabayı Bostancı sanayideki bir arkadaşın yerine çektirdik.

Allah'tan fazla yol almamıştık.Göstergeye baktık 700 m yol yapmışız.Eğer o çeyrek depo olmasaydı büyük ihtimalle size motorun açılmış halinin resimlerini koyuyor olacaktım

Arkadaş eğer gitseydin motoru kesin dağıtırdın dedi.Pistonlar,krank mili falan hepten giderdi en az 10 bin TL masraf yapardı dedi.

Neyse ki ucuz atlattık.

cana-cana

15 Mart 2009, 22:47:30  

bilgisayarımda sorun olmayıp erişebildiğim sürece İnşaallah burdayım. zira, kontak değil direksiyon şöförü olmak sorunlarla boğuşsam bile olayları bilmek, vakıf olmak amacımdır. Bu oluşturduğunuz beraberlik buna katkı sağlıyacak nacishane yaşadıklarımıda aktarırım. tabi arkadaşlarda amaç aynı olunca birlikteliklerin olması çok faydalı. tabi konuyla alakalı bilgi olan diğer arşivleride karıştırıyorum.
teşekkür ederim.

quote:

quote:

[

ne demek arkadaşım,rica ederim.burada marka sınırı olmadan tüm dizel araçları paylaşmayı hedefliyoruz,umarım bizleri ve konuyu geri plana atmazsınız.

cana-cana

15 Mart 2009, 22:51:59  

Bu yaşadıklarınızı tavsiye bilgi olarak aldım. İnşaallah sorunsuz-sınırsız sürüşler dileği ile. bu arada
anladığım kadarı ile böyle bir formun yanında bir usta ile de bağlantı şart gözüküyor. tabi ben şehir dışında yaşadığım için ve civarda sanayi olmadığı bu yön bende ekesik. hayırlısı

quote:

Yürüyen derken aracın sorunsuz şekilde ilerleyebilmesini sağlayacak her parçayı içerir.Mesela aracımın kapı kolları ve vites topuzu üzerindeki gri kısım soyulmuş durumda ancak hiç umurumda değil;buna karşın aracın yağını,suyunu,lastik havalarını,far ayarını rutin bir şekilde kontrol ederim.Arada bir kendi ustama gidip ufak tefek şikayetlerim hakkında bilgi alır,genel bir kontrol ettiririm.

Enjeksiyon ve turboda herhangi bir sıkıntı olmamış.Direksiyon kutusu önceden garanti dahilinde yenisi ile değişmiş sadece.Diğer tüm periyodik ve ağır bakımları da zamanında yapılmış.Zaten 95bin km.de bir araç alırken bunlara çok dikkat etmek gerekiyordu:)

Şimdiye kadar iki problem yaşadım.Biri yağmur sensörünün arızalanması,40 liraya halloldu.Diğeri ise rölanti düzensizliği idi.5bin km. kadar önce 120bin bakımı yapıldı ve sonraki ikinci hafta içerisinde bu sorun baş gösterdi.Rölanti düzenleyici mi ne tam adını hatırlamıyorum,sınav zamanıma denk geldiği için babam ilgilenip düzelttirdi o da 80 lira civarına hallolmuş sanırım:)

quote:

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cana-cana -- 16 Mart 2009; 18:22:21 >

ÖZKAYNAK
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

16 Mart 2009, 8:06:37  

Günaydın arkadaşlar,hayırlı haftalar,bol kazançlar
Balanced blue

16 Mart 2009, 15:26:08  

arkadaşlar kendi araclarımızın resimlerini buraya aktarabiliyormuyuz eğer aktarılabiliyorsa herkez koysun bende resimlerinii cekince mersonun resimlerini koyarım maksat görelim eğlenelim bişiler yapalım

-ottoman-

16 Mart 2009, 15:40:26  

quote:

Orjinalden alıntı: Screamer

Sabah ailecek bir yerlere gitmek için çıktık.Çeyrek depo mazot vardı.Hazır çıkmışken alalım dedik.Durduk benzinlikte.100 liralık alalım dedik.

Neyse aldık çıktık.Araba tam gaz konumunda 3-4 bin devir civarında tekledi.Neyse falan dedik 2'den 3'e atarken de tekleyince geri döndük.Elemanı yakalayıp sorduk.Benzin koydum dedi

Üstelik depo kapağında 3 tane "Diesel" yazılı sticker var.Nasıl oldu anlamadık.Neyse içeri girdik.Tutanak falan tuttuk.o sırada çekici çağırdık.Arabayı Bostancı sanayideki bir arkadaşın yerine çektirdik.

Allah'tan fazla yol almamıştık.Göstergeye baktık 700 m yol yapmışız.Eğer o çeyrek depo olmasaydı büyük ihtimalle size motorun açılmış halinin resimlerini koyuyor olacaktım

Arkadaş eğer gitseydin motoru kesin dağıtırdın dedi.Pistonlar,krank mili falan hepten giderdi en az 10 bin TL masraf yapardı dedi.

Neyse ki ucuz atlattık.

Büyük geçmiş olsun arkadaşım,verilmiş sadakan varmış.

-ottoman-

16 Mart 2009, 15:43:41  

quote:

Günaydın arkadaşlar,hayırlı haftalar,bol kazançlar

çok sağol üstad,sanada hayırlı haftalar,bol kazançlar

-ottoman-

16 Mart 2009, 15:46:39  

quote:

Orjinalden alıntı: Balanced blue

arkadaşlar kendi araclarımızın resimlerini buraya aktarabiliyormuyuz eğer aktarılabiliyorsa herkez koysun bende resimlerinii cekince mersonun resimlerini koyarım maksat görelim eğlenelim bişiler yapalım

aktaran arkadaşlarımız var,sonuçta iyi de olur.

Polemik

16 Mart 2009, 16:01:00  

quote:

Neyse ki ucuz atlattık.

Büyük geçmiş olsun dostum, şanslıymışsınız.

Adamlar zararı karşılayacak mı, mahkemeye gitmenize gerek kalmaz umarım.

G.T.
bunyo1974

16 Mart 2009, 16:25:02  

Bende 2005 Megane HB 1.5 DCi Dynamique+Paket Exe2 var...Sıfır almıştım şu an 95000 i buldum...
Arabamın ev sevdiğim yönü yakıt tüketimi... küçük ilçede olduğumdan şehir içi çok kilometre tutmuyor.. basarsam 6-6.5 ya kadar çıkıyor..100-120 ile gidersem 4.5-5 lt arası yakıyor ama rekorum 100 km de 4 litre(gece yolculuğu 2 kişi klima camlar kapalı 95 in üstüne çıkmadım ,nerdeyse hiç fren kullanmadan gittim..Bu arada gittiğim mesafe 1050 km..:)) Şehir içinde de ortalama 6-6.5 arasında yakıyor...Bu yakıt değerleri yüzünden de bir türlü arabayı değiştirmeye kıyamıyorum...

Screamer

16 Mart 2009, 16:36:08  

Saolun arkadaşlar

@Polemik
Yok dostum.Gerek kalmadı.Adamlar kabul ettiler zaten.Şimdi serviste işi bitsin aracın faturayı onlara keseceğiz.Tutanak falan tuttuk zaten.

Bir diğer olaysa kaskoda geldi başımıza.2-3 gün boyunca araba bize lazım olacak.Dedik bari kiralık araba versinler 2 günlüğüne.Verilen cevap "Pazar günü dosya açamıyoruz"

Pazar günü kaza yaparsan demek kalıyorsun öyle

Derin Mavi

Sisteme Gözat

16 Mart 2009, 17:17:13  

İyi bakalım hocam kabul etmişler,buna benzer bir hikayeyi daha önce de okumuştum hatta mod'lardan biriydi.Bir anlık unutkanlık çok sakat...

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
cana-cana

16 Mart 2009, 18:25:20  

benimde 2005 dinamik 80 lik var. size bir şey soracam. rekor yaptığınız sürüşte 95 le gittiniz.
95 de gidince araç bana devirsiz geliyor. aslında devirsiz olabileceği yönünde endişem var. o yüzden 5. vitste 110 dan aşağı düşmemeye çalışıyorum. üstelik araç 110 km de 2000 devirde yani en yüksek tork devrinde oluyor. siz ne dersiniz?

quote:

Orjinalden alıntı: bunyo1974

Bende 2005 Megane HB 1.5 DCi Dynamique+Paket Exe2 var...Sıfır almıştım şu an 95000 i buldum...
Arabamın ev sevdiğim yönü yakıt tüketimi... küçük ilçede olduğumdan şehir içi çok kilometre tutmuyor.. basarsam 6-6.5 ya kadar çıkıyor..100-120 ile gidersem 4.5-5 lt arası yakıyor ama rekorum 100 km de 4 litre(gece yolculuğu 2 kişi klima camlar kapalı 95 in üstüne çıkmadım ,nerdeyse hiç fren kullanmadan gittim..Bu arada gittiğim mesafe 1050 km..:)) Şehir içinde de ortalama 6-6.5 arasında yakıyor...Bu yakıt değerleri yüzünden de bir türlü arabayı değiştirmeye kıyamıyorum...

cana-cana

16 Mart 2009, 18:29:38  

geçmiş olsun.....

quote:

Neyse ki ucuz atlattık.

bunyo1974

16 Mart 2009, 19:55:07  

quote:

benimde 2005 dinamik 80 lik var. size bir şey soracam. rekor yaptığınız sürüşte 95 le gittiniz.
95 de gidince araç bana devirsiz geliyor. aslında devirsiz olabileceği yönünde endişem var. o yüzden 5. vitste 110 dan aşağı düşmemeye çalışıyorum. üstelik araç 110 km de 2000 devirde yani en yüksek tork devrinde oluyor. siz ne dersiniz?

Ben eğer araba sollucaksam 90-100 km hızla giderken 4 viteste gidiyorum ama hızlı gitmeden düz yolda gidiyorsam 90 dan sonra 5 e geçiyorum..Dediğin doğru bazen araba sollayıp 90-100 ile uzun süre gittiğimde arabayı 5 e almadığımı farkediyorum çünkü araba o hızlarda 4 viteste bile devrini doldurmamış oluyor o zaman bilinçli olarak 5 e takıyorum...Bir araba firmasının web sitesinde yıllar önce okuduğum bir yazı vardı:Yakıt tasarrufu ile ilgili olarak arabanızı yakıt tasarrufu için gereken vitesten bir büyükte sürün diyordu..Bende de o zamandan beri bu alışkanlık kaldı...Sonuç olarak tesbitin doğru 90 civarında 5 viteste devirsiz kalıyor...

Screamer

16 Mart 2009, 20:00:14  

Bugün araba geldi arkadaşlar

560 tl masraf çıkmış.Enjektörler falan değişmiş.Depo falan boşaltılmış

Polemik

16 Mart 2009, 20:05:06  

quote:

İyi gerçekten, durumu hemen fark etmen ve deponun karışım oranının da uygun olması nedeniyle bu ortamda bu parayı da ödemek zorunda kalmayacaksın dostum. Yoksa durup dururken bu para insanın canını sıkar cidden.

G.T.
Screamer

16 Mart 2009, 20:08:58  

Evet dostum

Mesala yola çıkmış olsak %90 ihtimalle daha fazla masraf açacaktı ve pompacı da reddecekti.
İşte o zaman

sandac

16 Mart 2009, 21:10:58  

ben de katılsam mı dizelcilere. 5 aracımızın dördü dizel.
2006 ex crdi sorento
2008 tci h100 hyundai
2009 crdi getz
98 model emektar express

ya olduğun gibi görün, ya öründüğün gibi ol. Hz. Mevlana

yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır... Peyami SAFA
-ottoman-

16 Mart 2009, 21:20:35  

Aramıza yeni katılan arkadaşlar listeye ekledim,hoş geldiniz.

@Screamer tekrardan büyük geçmiş olsun,ben sırf bu yüzden iş bitene kadar pompacının başında bekliyorum ve depo kapağını da kendim kapatıyorum.

Derin Mavi

Sisteme Gözat

16 Mart 2009, 21:30:35  

quote:

Enjektörlerin de değiştiği iyi olmuş,hadi bakalım hayırlısı.

cana-cana

16 Mart 2009, 21:43:36  

o halde siz aracı devirsizmi kullanarak bu yakıt değerlerini yakalıyorsunuz? bu konuda bayağı bocalıyorum.
benim aracımda net uzun yol denemem yok fakat yakıt 5,4 ten aşağı düşüremedim. gerçi yine çok uygun.
tl cinsinden hesap ettim, 12,7 kuruşa denk geliyor.

quote:

quote:

Ben eğer araba sollucaksam 90-100 km hızla giderken 4 viteste gidiyorum ama hızlı gitmeden düz yolda gidiyorsam 90 dan sonra 5 e geçiyorum..Dediğin doğru bazen araba sollayıp 90-100 ile uzun süre gittiğimde arabayı 5 e almadığımı farkediyorum çünkü araba o hızlarda 4 viteste bile devrini doldurmamış oluyor o zaman bilinçli olarak 5 e takıyorum...Bir araba firmasının web sitesinde yıllar önce okuduğum bir yazı vardı:Yakıt tasarrufu ile ilgili olarak arabanızı yakıt tasarrufu için gereken vitesten bir büyükte sürün diyordu..Bende de o zamandan beri bu alışkanlık kaldı...Sonuç olarak tesbitin doğru 90 civarında 5 viteste devirsiz kalıyor...

ÖZKAYNAK
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

17 Mart 2009, 8:18:28  

.

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖZKAYNAK -- 20 Mart 2009; 8:02:37 >
_İMKANSIZ_

Sisteme Gözat

17 Mart 2009, 8:22:03  

günaydın abi

'Herkesin bir derdi var. Her derdin bir acısı, Acılarım katlanılır değil ama, Birde tuz basanı var. Her aşkın bir hasreti var Her hasretin bir çilesi Çilem çekilmez değil ama Birde çektireni var. Her aşığın bir sözü var. Her sözün bir söyleteni Söyleyecek çok şeyim var ama Birde susturanı var: SUSTUM! SUSKUNLUĞUM, SUSTURANA ARMAĞAN OLSUN '''

ÖZKAYNAK
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

17 Mart 2009, 8:24:08  

.

Ekteki dosya (3)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖZKAYNAK -- 20 Mart 2009; 8:00:05 >
_İMKANSIZ_

Sisteme Gözat

17 Mart 2009, 8:27:12  

abi sagolasın çorbamızı içtik çayı içtik sayende

ÖZKAYNAK
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

17 Mart 2009, 8:38:31  

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖZKAYNAK -- 20 Mart 2009; 8:00:56 >
bunyo1974

17 Mart 2009, 9:27:29  

quote:

o halde siz aracı devirsizmi kullanarak bu yakıt değerlerini yakalıyorsunuz? bu konuda bayağı bocalıyorum.
benim aracımda net uzun yol denemem yok fakat yakıt 5,4 ten aşağı düşüremedim. gerçi yine çok uygun.
quote:

Ben daha önceki arabalarımıda bunu da hep devirsiz kullanmışımdır... Düşük devirde daha az yaktığına inanıyorum..Zaten arabayı agresif kullanırsam aşırı hız bile yapmasam mutlaka tüketim artıyor..
http://www.arabadergisi.com/icindekiler/307antalya.htm burdaki yazıyı okursan yardımcı olur..Eleman 1.4 HDi motorla 3.7 yapmış...

ÖZKAYNAK
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

17 Mart 2009, 9:32:56  

.

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖZKAYNAK -- 20 Mart 2009; 8:03:38 >
cana-cana

17 Mart 2009, 24:28:47  

aslında dizel kullanım teknikleri her araçta prensip olarak aynı olsada aracların fiziki farklılığı neticelere yansır
yani acaba bu test meğanla yapılsa idi sonuç aynı olurmuydu?
devirsiz araç kullanmak yakıt tasarrufu sağlar diyorsunuz. fakat tersini söyleyen de var. yan devirsiz araç zorlanacağı için çok yakıt harca diyende var.
ama siz tezinizi dorulayabilmisisniz.
ben akalıma takılan bir şey var. ben daha yeni dizel şofrü oldum. acaba diyorum araçlardan bahsedilirken
90 km sbit hız vs diye konu anlatıyorlarya. megan için veya başka aarabalar içinde 90 km sabit kriteri geçerlimi? yani belki bizim araçlar 110 km sabit hızda en az yakıyor olabilirmi? sizde aracın 5 viteste 90 km ile devirsiz olduğunu söylemissiniz.

quote:

quote:

quote:

Ben daha önceki arabalarımıda bunu da hep devirsiz kullanmışımdır... Düşük devirde daha az yaktığına inanıyorum..Zaten arabayı agresif kullanırsam aşırı hız bile yapmasam mutlaka tüketim artıyor..
http://www.arabadergisi.com/icindekiler/307antalya.htm burdaki yazıyı okursan yardımcı olur..Eleman 1.4 HDi motorla 3.7 yapmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cana-cana -- 17 Mart 2009; 12:28:01 >

Sayfa:   <<   < önceki  2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Otomobil Genel >> Araç tercih-kıyaslama >> Cevap: DİZELCİLER TAKIMI Sayfa: <<   < önceki  2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Computex 09: Nvidia, AMD ve Thermaltake standları
Fuar turumuza Nvidia, AMD ve thermaltake standları ile devam ediyoruz.
Computex 09: Sapphire Standı
1 numaralı ATI ekran kartı üreticisi dünyanın ilk 1GHz ekran kartı ve yeni PSU!'larıyla Computex 09'daydı

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız