Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: DİZELCİLER TAKIMI(13 KİŞİYİZ)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Otomobil Genel >> Araç tercih-kıyaslama >> Cevap: DİZELCİLER TAKIMI(13 KİŞİYİZ) Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
KubiPala

Sisteme Gözat

10 Mart 2009, 18:03:25  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Benide yaz; Kia Cerato 1.5 CRDI 102hp LX (en boş paketi )

Arabada yol bilgisayarı olmadığı için ne kadar yakıyor tam bilmiyorum ama uzun yolda denediğimde full benzinle 1050 km yapmıştık...

Ford Focus | | Kia Cerato HB
Balanced blue

10 Mart 2009, 18:07:27  

yaz benide yaz bende mazotcuyum arkadaş 1995 w124 E200 dizel

kirei

10 Mart 2009, 19:29:28  

hayırlı olsun takım zahmet olmassa bizide üye yapı veririm

-ottoman-

10 Mart 2009, 23:29:48  

Arkadaşlar iyi geceler,kusura bakmayın bu aralar işlerim biraz yoğun ve evdeki internet bağlantısında sorun var.Yeni gelen arkadaşlar hoş geldiniz.Listeyi tam bitirmiştim ki bağlantı hatası ve herşey gitti

İnşallah yarın sıkıntısız hallederim,görüşmek üzere.

Eski Nick:ottoman24
meta80

10 Mart 2009, 23:55:35  

opel antara 2.0 cdti 2008 model
eorodizeli çok seviyor 100kmde 9.5 litre (1790kg ağırlık ve tiptronik vites)
(sattığım toledo tdi 140hp bunun yanında hiç yakmıyor gibiydi)
beni de yazabilirsiniz listeye bilgi isteyenlere yardımcı olmaya çalışırım

navigasyon cihazı aldım
rdmksl

11 Mart 2009, 12:22:37  

selamlar,eski aracım 1998 vw transporter 2.4 kombi L idi ve 3 yıl/100.000 km yaptım,yakalşık 7 ay öncede 2002 hyundai starex svx/tci/çift klima/çift airbag/abs/11+1 koltuklu aracımı aldım,şu ana kadar yaklaşık 25.000 km yaptım,
ş.içi 6-7 yolcum ile normal kullanımda 100 km/10.33 lt yakıt tüketimim var,araçla ilgili şu ana kadar önemli bir sıkıntım olmadı,

Ekteki dosya (3)

STAREXSVX
kapadokyalı

11 Mart 2009, 2:14:05  

2001 Vw Bora Comfortline TDI. beni de eklerseniz sevinirim.

Vw Bora TDI

...::: VW CADDY 2005 1.9 TDI SEDEFLİ SİYAH :::...
Fantastic Light

11 Mart 2009, 2:16:21  

Selam,

Benim araç imzamdaki araç.

Uzun yolda 100Km hızı geçmediğim takdirde 100Km de 4.0-4.1 lt.

Ş.içinde ise trafiğin durumuna göre 5.3-6.0 lt arası değişiyor yakıtım ..

geremy

11 Mart 2009, 3:14:24  

DİZEL MOTOR HAKKINDA BİLGİ PAYLAŞALIM

Dizel motor.

Tek silindirli sabit dizel motoru, 1906 yapımı
Rudolf Diesel'in dizel motoru için aldığı patent
Dizel Motoru, içten yanmalı bir motor tipidir. Daha özel bir tanımla, dizel motor oksijen içeren bir gazın (genellikle bu atmosferik havadır) sıkıştırılarak yüksek basınç ve sıcaklığa ulaşması ve silindir içine püskürtülen yakıtın bu sayede alev alması ve patlaması prensibi ile çalışan bir motordur. Bu yüzden benzinli motorlardan farklı olarak ateşleme için bujiye ve yakıt oksijen karışımını oluşturmak için karbüratöre ihtiyaç yoktur.

1892'de Alman Mühendis Rudolf Diesel tarafından bulunmuş ve daha sonra 23 Şubat 1893'te patenti alınmış bu süreç dizel çevrimi olarak bilinir. Motorun mucidi, geniş kömür yataklarına sahip olan Almanya'nın petrole bağımlılığını azaltmak için kömürle çalışan bir motor yapmayı hedeflemiştir. Ancak kömür tozunun yanmasından dolayı ortaya çıkan kül büyük sorunlar doğurmuş, daha sonraları ise motorda farklı yakıtların kullanılması tasarlanmıştır. Nitekim Rudolf Diesel, motorun sunumunu 1900’deki Dünya Fuarı'nda, yakıt olarak yer fıstığı yağı (Biodizel) kullanarak yapmıştır.

Konu başlıkları [gizle]
1 Çalışma prensipleri
2 Enjeksiyon tipleri
3 Emisyon Kontrolü
4 Türkiye'deki üretim

Çalışma prensipleri [değiştir]Gaz sıkıştırıldığında, sıcaklığı yükselir, dizel motoru bu özelliği kullanarak yakıtı ateşler. Hava, dizel motorunun silindiri içine çekilir ve bir piston tarafından, kıvılcım ateşlemeli (benzinli) motorlardakinden çok daha yüksek (25 katı bulabilir) bir oranda sıkıştırılır. Hava sıcaklığı 500-700°C'a ulaşır. Piston hareketinin en tepe noktasında, dizel yakıt yüksek basınçla atomizer memeden geçerek yanma odasının içine püskürtülür, burada sıcak ve yüksek basınçlı hava ile karışır. Bu karışım hızla tutuşur ve yanar. Hızlı sıcaklık artışı ile yanma odası içindeki gaz genleşir, artan basınç, pistonu aşağı doğru hareket ettirir. Biyel (piston) kolu, krank mili çıkışına dönme gücü olarak iletilir.

Motorun süpürmesinde, egzoz gazını silindirin dışına atma ve taze hava çekme işlemi, kapakçıklar (valf) veya giriş ve çıkış kanalları aracılığıyla yapılır. Dizel motorun kapasitesinin tam olarak kullanılabimesi için içeriye alınan havayı sıkıştırabilecek turboşarjer kullanılması gerekir; turboşarjer ile havanın sıkıştırılmasından sonra bir artsoğutucu/arasoğutucu ile içeri alınan havanın soğutulması ayrıca verimi arttırılır.

Çok soğuk havalarda, dizel yakıt koyulaşır, viskozitesi artar, balmumu kristalleri oluşur veya jel haline dönüşür. Yakıt enjektörü, yakıtı silindirin içine etkili bir şekilde itemez ve bu yüzden soğuk havalarda motorun çalıştırılmasını zorlaştırabilir. Dizel teknolojisinde bu zorluğu yenmek için çeşitli önlemler geliştirilmiştir. Sıkça kullanılan bir uygulama, yakıt hattı ve yakıt filtresini elektrikle ısıtmaktır. Bazı motorlarda silindir içinde bulunan kızdırma bujileri denen küçük elektrikli ısıtıcılar, çalıştırmak için silindirleri önceden ısıtırlar. Az sayıda motorda kullanılan başka bir teknolojide ise, manifold içindeki rezistans telli ısıtıcılar, motor çalışma sıcaklığına gelinceye dek giriş havasını ısıtır. Soğuk havalarda, motor uzun süreli (1 saatten daha fazla) kapatıldığında kullanılan ve şehir cereyanı ile çalışan motor blok ısıtıcıları, aşınma ve çalıştırma zamanını azaltmak için sıklıkla kullanılır.

Eski dizel motor sisteminin en önemli parçası hız kontrol ünitesidir; bu ünite yakıtın gelme hızını kontrol ederek motorun hızını sınırlar. Benzin motorlarından farklı olarak dizel motorlarında hava emme sübabı yoktur, bu yüzden hız kontrol ünitesi olmazsa motor fazla hızlanır. Eski tip hız kontrol üniteleri motordan bir vites sistemi ile yönlendirilir ve böylece sadece motor hızıyla doğru ilişkili olarak yakıt sağlanırdı.

Modern elektronik kontrollü dizel motorları benzin motorlarındakine benzer bir kontrol mekanizmasını (ECM) Elektronik Kontrol Modülü veya Elektronik Kontrol Ünitesi (ECU) yoluyla uygularlar. Motor "bilgisayarı" ECM/ECU içinde motorun çalışmasıyla ilgili algoritmalar ve kalibrasyon tabloları kaydedilmiştir. ECM/ECU bir sensörden motor hızına dair sinyal alınca gereken bilgi işlemlerini yapar, elektronik ve hidrolik valfler aracılığıyla yakıt miktarını ve yanma zamanlamasını kontrol ederek motor hızını sabit tutar.

Yakıtın pistonların içine enjeksiyonunun başlama zamanının kontrolu, emisyonların azaltılması ve motor veriminin (yakıt ekonomisi) artırılması için en önemli unsurdur. Silindir içine yakıt enjeksiyonu başlama zamanlaması, günümüz modern motorlarında elektronik olarak kontrol edilmektedir. Zamanlama, genellikle üst ölü noktanın (TDC/Top Dead Center) önündeki pistonun krank ünitesi açısı ile ölçülür. Örneğin, piston üst ölü noktadan 10 derece önde olduğu zaman eğer ECM/ECU yakıt enjeksiyonuna başlarsa, enjeksiyon başlama veya zamanlama 10 derece öndedir denir. Optimal zamanlama, motorun hızı ve yükü kadar tasarımına da bağlıdır.

Enjeksiyon tipleri [değiştir]Dizel motorlarda yakıt enjeksiyonu, endirekt ve direkt olarak iki tiptir. Endirekt enjeksiyonda yakıt, dizel motorda yanma odası dışında, ön oda olarak adlandırılan yere verilir. Yanma başladığında yanma odasının içine yayılır. Bu tipte motordaki aşırı gürültü ve titreşim düşürülür, fakat ısı kaybı artar ve motor verimi düşük olur. Direkt enjeksiyon ise modern dizel motorlarda kullanılır. Burada motordaki yanma odasına yakıt doğrudan püskürtülür.

Emisyon Kontrolü [değiştir]Dizel motorlarının en büyük sorunlarından biri, yanma veriminin düşük olmasıdır. Bir başka deyişle; yanma odasına giren yakıt homojenize bir şekilde yanmaz. Bunun sonucunda ortama çok fazla sera etkisi yapacak gazlar verilir. Bunun kontrolü son yıllarda Dizel motoru üreticilerinin en büyük sorunlarından birisi haline gelmiştir. Avrupa Birliğinin almış olduğu karara göre Kasım 2008'de Euro V standartları Avrupa'da devreye giriyor.

Emisyon değerlerini düşürmek için ise araştırmalar hala devam etmekte. NADI konsepti diye tabir edilen bir uygulama ile emisyon değerleri düşürülürken performans artışı da kayda değer bir şekilde artmaktadır. Bu uygulama ile enjeksiyon açıları düşürülerek küresel ısınmaya etkisi olacak gazların oluşumu bir nebze olsun azaltılmaktadır...

Türkiye'deki üretim [değiştir]Türkiye'nin ilk %100 Türk Malı Dizel Motorunu, 1967 senesinde Yüksek Mühendis Abdülkadir Özgür seri olarak üretmiştir. İlk olarak 1 silindirli Su Soğutmalı Direkt Enjeksiyonlu olarak üretilen bu motorlar, Motosan A.Ş. firması adı altında (http://www.motosan.com/products.html) sulama motopompları, elektrik jeneratörleri, dizel deniz motorları, bahçe traktörleri, uygulamalarında 40 yılı aşkın süredir Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarında hizmet vermektedir. Motosan firması 1,2 ve 3 silindirli dizel su soğutmalı OHC ( Over Head Camshaft - Üstten Kam Milli ), Turbo Şarjlı ( Aşırı Doldurmalı ) Euro III emisyonlu Silindir Başına 4 Subaplı 120 HP gücüne kadar motorlar üretmektedir.
Ayrıca Oyak Renault dCi adı ile, Tofaş Fiat multijet adı ile, Karsan-Peugeot, Otokar, BMC (Türkiye), Otosan Ford, Mercedes-Benz Türk, Hyundai Assan, Temsa Mitsubishi, Anadolu Isuzu, Toyota Türkiye olmak üzere birçok sanayi kuruluşu Türkiye'de Dizel motor üretmektedirler.

Vikipedi, özgür ansiklopedi

FIRE (Fully Integrated Robotized Engine)

_İMKANSIZ_

Sisteme Gözat

11 Mart 2009, 7:54:27  

ottoman24 ekle benide fiat doblo 1.3multijet

'Herkesin bir derdi var. Her derdin bir acısı, Acılarım katlanılır değil ama, Birde tuz basanı var. Her aşkın bir hasreti var Her hasretin bir çilesi Çilem çekilmez değil ama Birde çektireni var. Her aşığın bir sözü var. Her sözün bir söyleteni Söyleyecek çok şeyim var ama Birde susturanı var: SUSTUM! SUSKUNLUĞUM, SUSTURANA ARMAĞAN OLSUN '''

eski nic:murat6767
tonaran

11 Mart 2009, 24:06:13  

Benide yazabilirsin:

2006 Ford Focus Ghia 1.6 TDCI

MAY THE FORCE BE WITH YOU!
Acer Aspire 6930G-733G32MN
Sony Playstation 3 + LG M227WD
Sony HDR-SR11E
Sony A300X
Apple iPhone 3G 16GB Black
-ottoman-

11 Mart 2009, 15:44:43  

Arkadaşlar nihayet biraz vakit bulabildim ve listeyi düzenledim.Maaşallah 45 kişi olmuşuz.Yeni gelen arkadaşlar hoş geldiniz paylaşımda bulunan arkadaşlara teşekkürler.

-ottoman-

11 Mart 2009, 15:46:57  

quote:

Orjinalden alıntı: droll

Selamlar..

Ortak Yeni Tükan Açmışsın

Hayırlı Olsun..

Dizel Olarak.

-Ford Connect Tdci

-Fiat Doblo 1.9 Jtd

-Hyundai H100

araçları hakkında biraz bilgim vardır elimden geldiğince soru ve sorunlarınıza cevap yazabilirim sanırım:)

Ortak hoş geldin,ocak batınca ne yapalım,değişik iş kollarına girmeye başlıyoruz

-ottoman-

11 Mart 2009, 15:49:51  

quote:

Orjinalden alıntı: raifkokten

kolay gelsin @ottoman24 .Bu devirde takım üyesi sayısı 4 bin mi olur 5 bin mi olur bilemem
İşi gücü bırakıp üye kaydedersin artık

Sağol arkadaşım,bakalım üye sayısı kaç olacak,ancak üye sayısından daha önemlisi konunun amacına ulaşması

-ottoman-

11 Mart 2009, 15:53:09  

quote:

Orjinalden alıntı: desiya

DH , FACEBOOK olma yolunda ilerliyor.

Maşallah herşeyin grubu kuruluyor :)

Facebook da ne oluyormuş

Şaka bir yana Dh gerçekten çok büyük bir forum.Burada amaca uygun işler yapmak lazım,geniş bir kitleye hitap ediyoruz.Aslına bakarsak konu bütünlüğü ve amaca tam anlamıyla ulaşmak ve derli toplu bir paylaşım için,bizim yaptığımız gibi benzinli ve lpg li araç kullanan arkadaşlarımızında bu şekilde bir araya gelmesi iyi olur düşüncesindeyim.

joushkun

11 Mart 2009, 15:56:01  

Arkadaşlar bugün 60.000 bakımını yaptırdım. Uzun süredir ilk defa şehiriçinde 4.5 lt'leri gördüm çok mutlu oldum

PS3 SLIM NTSC-U
-ottoman-

11 Mart 2009, 16:23:49  

quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

Arkadaşlar bugün 60.000 bakımını yaptırdım. Uzun süredir ilk defa şehiriçinde 4.5 lt'leri gördüm çok mutlu oldum

maaşallah

cygor06

11 Mart 2009, 16:28:07  

Ottoman24 arkadaşım güzel bir paylaşım topiği olmuş benide eklersen sevinirim. Ford Fiesta TDCİ 2005 comfort kışın şehir içinde 5.5 / 6.0 civarı yakıyorum şehir dışı da 90 100 arası 4.5 le 5 litre arası yakıyorum

''Elinde çekiç olan her sorunu çivi olarak görür''

kkvan

11 Mart 2009, 16:53:20  

Ben de varım.

Fiat Bravo 1,6 Multijet 105 Hp emotion.

Babamda da Starex 2,5 CRDI 140 hp var. Ailecek dizelci olduk. Bu ilk dizel arabam kendime ait olan. 1500 devirdeki 290 Nm tork müthiş.

Fiat Bravo 1.6 Multijet Emotion
-ottoman-

11 Mart 2009, 17:40:44  

Hoş geldiniz arkadaşlar listeye ekledim.

Derin Mavi

Sisteme Gözat

11 Mart 2009, 17:52:04  

Arkadşlar sadece arabaları yazacağımıza ayrıntılı yakıt tüketim değerlerini yazsak da aynı arabaların ara ara ortalamalarını filan alıp da kullanıcı tüketimini bulsak?

-ottoman-

11 Mart 2009, 17:55:21  

quote:

Orjinalden alıntı: geremy

DİZEL MOTOR HAKKINDA BİLGİ PAYLAŞALIM

Dizel motor.

Tek silindirli sabit dizel motoru, 1906 yapımı
Rudolf Diesel'in dizel motoru için aldığı patent
Dizel Motoru, içten yanmalı bir motor tipidir. Daha özel bir tanımla, dizel motor oksijen içeren bir gazın (genellikle bu atmosferik havadır) sıkıştırılarak yüksek basınç ve sıcaklığa ulaşması ve silindir içine püskürtülen yakıtın bu sayede alev alması ve patlaması prensibi ile çalışan bir motordur. Bu yüzden benzinli motorlardan farklı olarak ateşleme için bujiye ve yakıt oksijen karışımını oluşturmak için karbüratöre ihtiyaç yoktur.

1892'de Alman Mühendis Rudolf Diesel tarafından bulunmuş ve daha sonra 23 Şubat 1893'te patenti alınmış bu süreç dizel çevrimi olarak bilinir. Motorun mucidi, geniş kömür yataklarına sahip olan Almanya'nın petrole bağımlılığını azaltmak için kömürle çalışan bir motor yapmayı hedeflemiştir. Ancak kömür tozunun yanmasından dolayı ortaya çıkan kül büyük sorunlar doğurmuş, daha sonraları ise motorda farklı yakıtların kullanılması tasarlanmıştır. Nitekim Rudolf Diesel, motorun sunumunu 1900’deki Dünya Fuarı'nda, yakıt olarak yer fıstığı yağı (Biodizel) kullanarak yapmıştır.

Konu başlıkları [gizle]
1 Çalışma prensipleri
2 Enjeksiyon tipleri
3 Emisyon Kontrolü
4 Türkiye'deki üretim

Çalışma prensipleri [değiştir]Gaz sıkıştırıldığında, sıcaklığı yükselir, dizel motoru bu özelliği kullanarak yakıtı ateşler. Hava, dizel motorunun silindiri içine çekilir ve bir piston tarafından, kıvılcım ateşlemeli (benzinli) motorlardakinden çok daha yüksek (25 katı bulabilir) bir oranda sıkıştırılır. Hava sıcaklığı 500-700°C'a ulaşır. Piston hareketinin en tepe noktasında, dizel yakıt yüksek basınçla atomizer memeden geçerek yanma odasının içine püskürtülür, burada sıcak ve yüksek basınçlı hava ile karışır. Bu karışım hızla tutuşur ve yanar. Hızlı sıcaklık artışı ile yanma odası içindeki gaz genleşir, artan basınç, pistonu aşağı doğru hareket ettirir. Biyel (piston) kolu, krank mili çıkışına dönme gücü olarak iletilir.

Motorun süpürmesinde, egzoz gazını silindirin dışına atma ve taze hava çekme işlemi, kapakçıklar (valf) veya giriş ve çıkış kanalları aracılığıyla yapılır. Dizel motorun kapasitesinin tam olarak kullanılabimesi için içeriye alınan havayı sıkıştırabilecek turboşarjer kullanılması gerekir; turboşarjer ile havanın sıkıştırılmasından sonra bir artsoğutucu/arasoğutucu ile içeri alınan havanın soğutulması ayrıca verimi arttırılır.

Çok soğuk havalarda, dizel yakıt koyulaşır, viskozitesi artar, balmumu kristalleri oluşur veya jel haline dönüşür. Yakıt enjektörü, yakıtı silindirin içine etkili bir şekilde itemez ve bu yüzden soğuk havalarda motorun çalıştırılmasını zorlaştırabilir. Dizel teknolojisinde bu zorluğu yenmek için çeşitli önlemler geliştirilmiştir. Sıkça kullanılan bir uygulama, yakıt hattı ve yakıt filtresini elektrikle ısıtmaktır. Bazı motorlarda silindir içinde bulunan kızdırma bujileri denen küçük elektrikli ısıtıcılar, çalıştırmak için silindirleri önceden ısıtırlar. Az sayıda motorda kullanılan başka bir teknolojide ise, manifold içindeki rezistans telli ısıtıcılar, motor çalışma sıcaklığına gelinceye dek giriş havasını ısıtır. Soğuk havalarda, motor uzun süreli (1 saatten daha fazla) kapatıldığında kullanılan ve şehir cereyanı ile çalışan motor blok ısıtıcıları, aşınma ve çalıştırma zamanını azaltmak için sıklıkla kullanılır.

Eski dizel motor sisteminin en önemli parçası hız kontrol ünitesidir; bu ünite yakıtın gelme hızını kontrol ederek motorun hızını sınırlar. Benzin motorlarından farklı olarak dizel motorlarında hava emme sübabı yoktur, bu yüzden hız kontrol ünitesi olmazsa motor fazla hızlanır. Eski tip hız kontrol üniteleri motordan bir vites sistemi ile yönlendirilir ve böylece sadece motor hızıyla doğru ilişkili olarak yakıt sağlanırdı.

Modern elektronik kontrollü dizel motorları benzin motorlarındakine benzer bir kontrol mekanizmasını (ECM) Elektronik Kontrol Modülü veya Elektronik Kontrol Ünitesi (ECU) yoluyla uygularlar. Motor "bilgisayarı" ECM/ECU içinde motorun çalışmasıyla ilgili algoritmalar ve kalibrasyon tabloları kaydedilmiştir. ECM/ECU bir sensörden motor hızına dair sinyal alınca gereken bilgi işlemlerini yapar, elektronik ve hidrolik valfler aracılığıyla yakıt miktarını ve yanma zamanlamasını kontrol ederek motor hızını sabit tutar.

Yakıtın pistonların içine enjeksiyonunun başlama zamanının kontrolu, emisyonların azaltılması ve motor veriminin (yakıt ekonomisi) artırılması için en önemli unsurdur. Silindir içine yakıt enjeksiyonu başlama zamanlaması, günümüz modern motorlarında elektronik olarak kontrol edilmektedir. Zamanlama, genellikle üst ölü noktanın (TDC/Top Dead Center) önündeki pistonun krank ünitesi açısı ile ölçülür. Örneğin, piston üst ölü noktadan 10 derece önde olduğu zaman eğer ECM/ECU yakıt enjeksiyonuna başlarsa, enjeksiyon başlama veya zamanlama 10 derece öndedir denir. Optimal zamanlama, motorun hızı ve yükü kadar tasarımına da bağlıdır.

Enjeksiyon tipleri [değiştir]Dizel motorlarda yakıt enjeksiyonu, endirekt ve direkt olarak iki tiptir. Endirekt enjeksiyonda yakıt, dizel motorda yanma odası dışında, ön oda olarak adlandırılan yere verilir. Yanma başladığında yanma odasının içine yayılır. Bu tipte motordaki aşırı gürültü ve titreşim düşürülür, fakat ısı kaybı artar ve motor verimi düşük olur. Direkt enjeksiyon ise modern dizel motorlarda kullanılır. Burada motordaki yanma odasına yakıt doğrudan püskürtülür.

Emisyon Kontrolü [değiştir]Dizel motorlarının en büyük sorunlarından biri, yanma veriminin düşük olmasıdır. Bir başka deyişle; yanma odasına giren yakıt homojenize bir şekilde yanmaz. Bunun sonucunda ortama çok fazla sera etkisi yapacak gazlar verilir. Bunun kontrolü son yıllarda Dizel motoru üreticilerinin en büyük sorunlarından birisi haline gelmiştir. Avrupa Birliğinin almış olduğu karara göre Kasım 2008'de Euro V standartları Avrupa'da devreye giriyor.

Emisyon değerlerini düşürmek için ise araştırmalar hala devam etmekte. NADI konsepti diye tabir edilen bir uygulama ile emisyon değerleri düşürülürken performans artışı da kayda değer bir şekilde artmaktadır. Bu uygulama ile enjeksiyon açıları düşürülerek küresel ısınmaya etkisi olacak gazların oluşumu bir nebze olsun azaltılmaktadır...

Türkiye'deki üretim [değiştir]Türkiye'nin ilk %100 Türk Malı Dizel Motorunu, 1967 senesinde Yüksek Mühendis Abdülkadir Özgür seri olarak üretmiştir. İlk olarak 1 silindirli Su Soğutmalı Direkt Enjeksiyonlu olarak üretilen bu motorlar, Motosan A.Ş. firması adı altında (http://www.motosan.com/products.html) sulama motopompları, elektrik jeneratörleri, dizel deniz motorları, bahçe traktörleri, uygulamalarında 40 yılı aşkın süredir Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarında hizmet vermektedir. Motosan firması 1,2 ve 3 silindirli dizel su soğutmalı OHC ( Over Head Camshaft - Üstten Kam Milli ), Turbo Şarjlı ( Aşırı Doldurmalı ) Euro III emisyonlu Silindir Başına 4 Subaplı 120 HP gücüne kadar motorlar üretmektedir.
Ayrıca Oyak Renault dCi adı ile, Tofaş Fiat multijet adı ile, Karsan-Peugeot, Otokar, BMC (Türkiye), Otosan Ford, Mercedes-Benz Türk, Hyundai Assan, Temsa Mitsubishi, Anadolu Isuzu, Toyota Türkiye olmak üzere birçok sanayi kuruluşu Türkiye'de Dizel motor üretmektedirler.

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Paylaşım için teşekkürler.

-ottoman-

11 Mart 2009, 17:57:54  

quote:

Orjinalden alıntı: kadango

Arkadşlar sadece arabaları yazacağımıza ayrıntılı yakıt tüketim değerlerini yazsak da aynı arabaların ara ara ortalamalarını filan alıp da kullanıcı tüketimini bulsak?

Takıma kayıt olabilmek için arkadaşlar araçlarından bahsetmek zorunda malumunuz.Ancak gerçekten çok güzel bir noktaya değinmişsiniz.Konu tam olarak rayına oturduğu zaman dizel konusunda derli toplu güzel bir paylaşım olacağına inanıyorum.

kirei

11 Mart 2009, 17:58:28  

iyi akşamlar benim araba 2005 multix autign 65 beygir dci kangoo

-ottoman-

11 Mart 2009, 18:07:47  

quote:

Orjinalden alıntı: kirei

iyi akşamlar benim araba 2005 multix autign 65 beygir dci kangoo

tamamdır üstad düzelttim.

soldier_of_fortune

11 Mart 2009, 18:24:20  

http://forum.donanimhaber.com/m_11046865/mpage_1/key_/tm.htm
GÜZEL BİR KONU... OKUMADAN GEÇMEYİN...

"Aşk Gibi Aydınlık Ölüm Gibi Karanlık"
-ottoman-

11 Mart 2009, 18:41:56  

quote:

Orjinalden alıntı: soldier_of_fortune

http://forum.donanimhaber.com/m_11046865/mpage_1/key_/tm.htm
GÜZEL BİR KONU... OKUMADAN GEÇMEYİN...

evet özellikle yeni dizel araç sahibi olan arkadaşların okuması gereken bir konu.

fktanik

Sisteme Gözat

11 Mart 2009, 19:30:43  

quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

Dostum,
36- fktanik......................... Hyunadi i30 1.6 CRDI 115 Ps Style

Arabayı Hyundai diye aldık, kandırdılarmı yoksa...

Şaka bir yana düzeltirmisin dostum.

Bazılarına Soru işareti koymuşsun. Neden acaba?

HYUNDAI I30 STYLE CRDI 115PS 2009 - AYIŞIĞI MAVİ
esmerce

11 Mart 2009, 20:26:01  

Selam,

Dizelciler Takımı'nın hayırlı olması dileğimle,

2009 Ford Focus Hb Titanium Tango Kırmızı

Minimum yakıt 4.2l/100km
Maksimum yakıt 7.6l/100km

"Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden; çok seneler geçti dönen yok seferinden"
Agronomist01

11 Mart 2009, 20:47:53  

quote:

Joushkun kardes caddy için sehır ıcı 4.5 cok ıddıalı bır rakam degılmı? sonucta araba 1.9 motor ve agır, sehır dısnda bıle bu degerlerı tutturman ancak cok dıkkatlı kullanımla mumkun. Yanı caddy ıle bu degerler yakalanıyorsa dıger arabaların haylı haylı bu degerlerı yakalaması lagzım katalog degerlerınden cok asagı bır rakkam bu ortlama.Benım bıldıgım bu motor eskı boralarda ve passatın bundan oncekı kasasında vardı.Sehrı ıcı bu degerlerı yakalayabılmek ıcın trafık ısıklarının olmadıgı, duz, denız sevıyesıne yakın, bol yesilı ve oksıjenı olan bır yerde kullanmak lagzım.Yoksa aksam trafıgınde bır kac kırmzı ısıga yakalandınmı ortlama 7 nın altına ınmez.Yada benım arabam euroduzelı cok sevıp içiyor. Sehırıcı yazın 6.5 lar da accentın ortlama tuketımı, kısın 7 lt. Yanı senın caddy den %35 daha fazla tuketıyor bu durumda benım accent,hem de 3 sılındırlı olmasına ragmen 1 sılındır eksık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sakkaroz01 -- 11 Mart 2009; 20:49:41 >

hakan1636

11 Mart 2009, 20:54:04  

Herkese selam arkadaşlar..Ben de takılayım ara sıra..Araç imzamda...

2009 Focus Titanium TDCi 4K
Fantastic Light

11 Mart 2009, 21:06:16  

quote:

Belki bir anlığına istisnai olarak bu değeri görmüşsündür.

Yoksa 1.9 TDI caddy ile ş.içi 4.5 lt hayal bile edilemez ..

_By_BoSs_

11 Mart 2009, 21:09:48  

Hyundai Getz ,2005, 1.5 CRDİ,82 ps, Kristal Mavi

5.5 - 8 litre şehir içi (kullanıma bağlı )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _By_BoSs_ -- 11 Mart 2009; 21:04:39 >

Hyundai Getz 1.5 CRDI 82 Bg Kristal Mavi
joushkun

11 Mart 2009, 21:20:02  

quote:

Orjinalden alıntı: Fantastic Light

quote:

Anlık değil ortalama tüketimdi. Sabit hızda, aracı torkunda kullanırsanız hayal bile edemeyeceğiniz değerleri görebilirsiniz. Bu değeri gördükten sonra biraz yokuş yukarı gazladım ve 5.5lt'ye çıktım. Eve gelirken de bilenler vardır Merter'de eski vakko'nun yanında dik bir yokuş vardır. Orayı seri bir şekilde tırmanıp eve geldiğimde ise 6.1 lt'yi gördüm. Ama bunları yaparken aracı maximum 2500 devirde kullandım. Yağ ve filtreler değişince araç çok az yakıyor. Hatta carbon clean de yaptıracağım 1-2 hafta içinde. Tüketimin biraz daha düşeceğinden eminim.

PS3 SLIM NTSC-U
tourneo

11 Mart 2009, 21:41:56  

Ekle benide

2008 Opel Astra cdti njoy.
HP Pavilion DV5176 eu
cana-cana

11 Mart 2009, 21:47:50  

benide dizelcilerden olarak kabül ederseniz sevinirim.
2005 megan 80hp 185 nm 4,1 s.arası 5,7 s.içi karma 4,7 litre.
fakat ben uzun yolu tam olarak deniyemdim. s.içi 5,5 litre

faydalı olacağını umduğum; dizelcileri birde marka olarak takımlandırabilirsek kendi araçlarımıza ait
güzelliklerden ve sorunlardan paylaşım yoluyla birbirlerimizi haberdar ederiz.

Fantastic Light

11 Mart 2009, 22:03:27  

quote:

quote:

quote:

Anlık değil ortalama tüketimdi. Sabit hızda, aracı torkunda kullanırsanız hayal bile edemeyeceğiniz değerleri görebilirsiniz. Bu değeri gördükten sonra biraz yokuş yukarı gazladım ve 5.5lt'ye çıktım. Eve gelirken de bilenler vardır Merter'de eski vakko'nun yanında dik bir yokuş vardır. Orayı seri bir şekilde tırmanıp eve geldiğimde ise 6.1 lt'yi gördüm. Ama bunları yaparken aracı maximum 2500 devirde kullandım. Yağ ve filtreler değişince araç çok az yakıyor. Hatta carbon clean de yaptıracağım 1-2 hafta içinde. Tüketimin biraz daha düşeceğinden eminim.

Arkadaşım eğer ş.içi 4.5 lt diyorsan seninle çıkmalar peşin olmak üzere istediğin paraya iddaya girebilirim.

Sabah senin arabanda depoyu birlikte full yaparız akşama kadar ş.içi gezer yaptığımız km den çıkartırız ne kadar yakmışsın ..

4.5 u boşver ortalama 5 i bile göremezsin ş. içinde ..

Benim aracım 1.5lt 95 hp motor araç 950 kg civarı (3 silindir) ve elimden gelen en yumuşak kullanımda 5 lt. nin altına inemedim ş. içinde ..

Kendine güveniyorsan istediği paraya iddaya girerim (Çıkmalar peşin.)

-ottoman-

11 Mart 2009, 22:23:27  

quote:

Orjinalden alıntı: fktanik

quote:

Dostum,

Üstad düzelttim,ancak sen yanlış yazmışsın galiba çünkü ben hızlı olsun diye sizin yazdığınız bilgileri direk kopyaladım.Soru işareti olan arkadaşların araç model yılı olmadığı için işaretledim.

-ottoman-

11 Mart 2009, 22:28:13  

yeni gelen arkadaşlar,aramıza hoş geldiniz listeye ekledim.

-ottoman-

11 Mart 2009, 22:32:32  

Arkadaşlar dizelciler için üzücü bir haber mazota zam gelmiş.

Bir de naçizane ricam ikili tartışma ve atışmalara mümkün mertebe girmezsek daha iyi olur diye düşünüyorum.Konumuz marka konusu değil ortak paydamız dizel araçlar.

joushkun

11 Mart 2009, 22:37:17  

quote:

Arkadaşım eğer ş.içi 4.5 lt diyorsan seninle çıkmalar peşin olmak üzere istediğin paraya iddaya girebilirim.

Sabah senin arabanda depoyu birlikte full yaparız akşama kadar ş.içi gezer yaptığımız km den çıkartırız ne kadar yakmışsın ..

Benim aracım 1.5lt 95 hp motor araç 950 kg civarı (3 silindir) ve elimden gelen en yumuşak kullanımda 5 lt. nin altına inemedim ş. içinde ..

Hiç kusura bakma ama senin arabanın çok yakıyor oluşu ya da senin ekonomik kullanamaman benim yalancı olduğumu göstermez. Böyle bir iddialaşmayı da komik görüyorum. Kendine çeki düzen ver ve kaybedeceğin kesin olan şeylere girişme. Benimle de böyle saçma konularla muhattap olma.

PS3 SLIM NTSC-U
VoLKaN067

11 Mart 2009, 22:37:26  

ottoman24 benim aracın modelini 2008 olarak düzeltebilirsin

18-VoLKaN067.................(?)Hyundai i30 CRDİ VGT 115PS Select

HYUNDAİ i30 CRDİ VGT 115PS Select - ŞAMPANYA GRİ
Fantastic Light

11 Mart 2009, 22:45:07  

quote:

quote:

Hiç kusura bakma ama senin arabanın çok yakıyor oluşu ya da senin ekonomik kullanamaman benim yalancı olduğumu göstermez. Böyle bir iddialaşmayı da komik görüyorum. Kendine çeki düzen ver ve kaybedeceğin kesin olan şeylere girişme. Benimle de böyle saçma konularla muhattap olma.

Gülünecek yazılar yazıyorsun ..

Asıl sen kendine çeki düzen ver ve milleti yanıltıcı bilgiler verme burada ..

Forumda 1000 kişiye sor 10 tane çıkmaz senin iddanı destekleyen ..

Çünkü yok böyle bir tüketim değeri ..

Not: Bu arada Caddy DSG şanzıman için verilen fabrika değerleri şu şekilde;

Yakıt tüketimi* 5.3 lt / 100 km - 5.8 lt / 100 km *

Sen fabrika verisindende az yakıyorum diyorsan Büyüksün AĞAM ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantastic Light -- 11 Mart 2009; 22:42:43 >

-ottoman-

11 Mart 2009, 22:45:54  

quote:

Orjinalden alıntı: VoLKaN067

ottoman24 benim aracın modelini 2008 olarak düzeltebilirsin

18-VoLKaN067.................(?)Hyundai i30 CRDİ VGT 115PS Select

Tamamdır üstad düzelttim.

fktanik

Sisteme Gözat

11 Mart 2009, 22:46:57  

quote:

quote:

quote:

Dostum,

Üstad düzelttim,ancak sen yanlış yazmışsın galiba çünkü ben hızlı olsun diye sizin yazdığınız bilgileri direk kopyaladım.Soru işareti olan arkadaşların araç model yılı olmadığı için işaretledim.

Evet ben yanlış yazmışım. Teşekkürler.
Model Yılı 2009

HYUNDAI I30 STYLE CRDI 115PS 2009 - AYIŞIĞI MAVİ
joushkun

11 Mart 2009, 22:49:00  

quote:

sen baştan aşağı yalan olmuşsun. biraz ateistlik var galiba, başkasının lafına inanmıyorsun.

PS3 SLIM NTSC-U
OverDrıve

11 Mart 2009, 22:50:20  

quote:

quote:

quote:

Not: Bu arada Caddy DSG şanzıman için verilen fabrika değerleri şu şekilde;

Yakıt tüketimi* 5.3 lt / 100 km - 5.8 lt / 100 km *

Sen fabrika verisindende az yakıyorum diyorsan Büyüksün AĞAM ..

Arkadaşlar lütfen buradaki 50 üyeye,konuyu açan arkadaşa ve burada tek amaçlşarı eğlence ve bilgi almak olan dizelcilerin tadını kaçırmayın

Sonuçta bu konu bilgi alışverişi yaşnsın diye açıldı ama siz format dışına taşıyorsunuz..

Saygılar..

2004 Opel Vectra 1.6 Nb Comfort Oyster Gri

''Wir Leben Autos''

Derin Mavi

Sisteme Gözat

11 Mart 2009, 22:53:29  

Fantastic Light ;olayı kavgaya dönüştürmeyin,yol bilgisyarındaki değerler gerçeği yansıtmayabiliyor.Kolay kolay 4.5 yakmaz,hafif bir araç da değil yani.Ama Buna yakın değerler olması olası,o kadar mümkünsüz brşey değil ...

OverDrıve

11 Mart 2009, 22:55:21  

Arkadaşlar sadece yazıyla olmaz böyle!

Birazda resim paylaşımı yapalım..

Buyrun ilk önce ben başlıyayım..

2007 HYUNDAİ H100 2.5D PANELVAN

Düşük yakıt tüketimi,ağır yük taşıma kapasitesi,sessiz motoru en hoşuma giden yanları..

Vectradan h100 e geçiş yaparken iş icabı biraz sorun oluyor tabi ama olsun

Sonuçta sevdiğim bir araç..
İş yerimde güvenle ve huzurla kullanıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverDrıve -- 8 Mayıs 2009; 23:48:32 >

2004 Opel Vectra 1.6 Nb Comfort Oyster Gri

''Wir Leben Autos''

-ottoman-

11 Mart 2009, 22:56:17  

quote:

quote:

quote:

quote:

Dostum,

Evet ben yanlış yazmışım. Teşekkürler.
Model Yılı 2009

Tamamdır üstad,düzelttim.

Arkadaşlar bu arada renault senbol ün sitesinde eco sürüş bölümünde hızınız 50km/hız'a geldiğinde 5. vitese çıkın yazıyor var mı böyle bir şey ya,yoksa ben mi yanlış anladım.

Tubo

11 Mart 2009, 22:58:11  

Şuanda dizel bir arabam yok ama daha önce sahip olduğum,

Combo 1.3 Cdti Cityplus
Corsa 1.3 Cdti Easytronic
Fiesta 1.4 Tdci Collection
Starex 2.5 Crdi 140hp
Range Rover 3.0tdv6 Autobiography
A6 1.9tdi Multitronic

Hakkında merak edilenleri cevaplayabilirim.
joushkun

11 Mart 2009, 22:58:27  

sayın kadango, biraz daha sıcak yaklaştığınız için teşekkürler.

evet 1.5 tonluk bir araç ama 250Nm torku ve 1.9 motoru var. istenildiği zaman oldukça düşük tüketim değerlerine ulaşmak mümkün. bunu o arkadaşa da anlatmaya çalıştım ama kendi bileceği iştir. ayrıca yol bilgisayarı da çok doğru sonuçlar veriyor. 3.5 yıldır aynı arabayı her gün babamla birlikte kullanıyoruz. 100 liralık mazota kaç km gidiyorsa bölüyoruz ve kaç lt yaktığına bakıyoruz. evet sonuç yol bilgisayarıyla aynı.

PS3 SLIM NTSC-U
-ottoman-

11 Mart 2009, 22:59:36  

quote:

Orjinalden alıntı: OverDrıve

Arkadaşlar sadece yazıyla olmaz böyle!

Birazda resim paylaşımı yapalım..

Buyrun ilk önce ben başlıyayım..

2007 HYUNDAİ H100 2.5D PANELVAN

Düşük yakıt tüketimi,ağır yük taşıma kapasitesi,sessiz motoru en hoşuma giden yanları..

Vectradan h100 e geçiş yaparken iş icabı biraz sorun oluyor tabi ama olsun

Sonuçta sevdiğim bir araç..
İş yerimde güvenle ve huzurla kullanıyorum..

Paylaşım için teşekkürler,99 senesinde bu araçla nerdeyse 1 ev eşyası taşımıştım banamısın dememişti,çekyatları sığdıramadım o ayrı konu

Ancak sorun araçta değilde,öyle bir yükledik ki araya tabiri caizse iğne bile giremezdi.

-ottoman-

11 Mart 2009, 23:04:09  

quote:

Orjinalden alıntı: Tubo

Combo 1.3 Cdti Cityplus
Starex 2.5 Crdi 140hp
A6 1.9tdi Multitronic

hoş geldiniz,listeye ekledim.

Tubo

11 Mart 2009, 23:07:24  

quote:

quote:

Combo 1.3 Cdti Cityplus
Starex 2.5 Crdi 140hp
A6 1.9tdi Multitronic

Hoşbulduk, teşekkür ederim.
Eklemeseniz de olurdu sonuçta şuan dizel bir otomobilim yok :) ama yardıma hazırım
-ottoman-

11 Mart 2009, 23:13:37  

quote:

quote:

quote:

Combo 1.3 Cdti Cityplus
Starex 2.5 Crdi 140hp
A6 1.9tdi Multitronic

Hoşbulduk, teşekkür ederim.
Eklemeseniz de olurdu sonuçta şuan dizel bir otomobilim yok :) ama yardıma hazırım

Aramıza katılmak için illaki şuan için dizel aracınız olması gerekmiyor,dizel araç kullanmış ve tecrubenizin olması ve bunu bizimle paylaşmanız yeterli.Ancak isterseniz listeden çıkarabilirim.

geremy

11 Mart 2009, 23:40:04  

ottoman24

listede ben yokmuyum yoksa göremedimmi.
dizel araca sahip değilim ama sık kullanıyorum
clio
megane
nissan v.s.

geremy

11 Mart 2009, 23:50:06  

eski dizeller turbosuz tabir edilenler.
ne bulursa yakıyor eurodizel falan istemiyor.(ince yağda dahil)
yeni nesilde olsa rölantide motor ısınmıyor kaloriferden sıcaklık alabilmek için yüklenmek gerekiyor.
dizeller yığdırma denilen motor frenini pek sevmiyor.uzun vadede motor iş çıkarabilir.
özellikle soğuk motor sesli çalışıyor.
ilginçtirki aynı model passat 2.0tdı transporter volttan daha sesli çalışıyor.
yeni nesil dizellerde artık egzozdan simsiyah dumanı pek görmüyoruz.
dizellerin egzozları benzinlililere göre kat kat fazla gidiyor.

yazdıklarım yıllardır gördüklerimdir.dizeli kötüleme amaçlı falan değil yani.
içten yanmalı bütün motorları severim

Tubo

11 Mart 2009, 23:51:57  

Yok yok çıkarmayalım, sıkıntı vermiyim akşam akşam :)

Combo: 120bin km kullandım, 0km olarak almıştık, hafif ticari araç olarak oldukça memnun ediciydi, 4 kere direksiyon kutusu değişti sonunda sağlam olan takıldı, alternatör kasnağı arızalandı o değişti, Corsa ile birlikte rahatsızlıkları far ampulleri sürekli su alıp patlardı hep yedek ampul taşırdım, yol tutuşu güven verirdi, 6-7 litre arası mazot yakardı, neredeyse 100bin km boyunca yüklü kullandım amortisör değiştirmedim bile, Combo edilecekse 1.7cdti tercih edilmeli, 1.3 performans açısından çok yeterli değil.

Corsa:15bin kmde iken bize geldi, giderken 80bin km civarındaydı, easytronic şanzıman beni pek tatmin etmedi, 6-6,5 litre mazot yakardı, arabayı benim haricimde kullananlar şanzımanı felç ettikleri için komple debriyaj seti değişti 68bin civarında, 60bin bakımında sağolsunlar arabayı frenler tutmuyor diyerek servise bırakmışlar (tutmayan fren de el freni, her yokuşta asılıp ayarını bozdukları için garibimin hali kalmamıştı) servis bir güzel ön diskleri değiştirmiş balatalarla birlikte 1000 tl'ye yakın anlamsız bir masraf olmuştu... İyi yol tutardı, limitlerde kaymacak gibi gelir ancak 4 teker birden kopar dikkat etmek lazım

Fiesta:10bin km civarı kullandım, yol tutuşu corsa'dan daha iyi ve limitlerde toplamak daha kolay, sürüş pozisyonu corsa'dan daha iyi, 5,5-6,5 litre mazot yakardı, benim şahsi kanaatim fiesta mı? corsa mı? sorusuna fiestadan yana olur ama sadece üst donanımları comfort vs.. donanımları değil ve makyajlı kasa olması şartıyla hatta bir de sony cd player'ı olması lazım :) Hiç bir masraf çıkarmadı 44bin civarındaydı araba.

Starex Crdi 140: 0km olarak almıştık panelvandı iş gereği lazım olacaktı, 4 ayda sadece 8000km kullanıldı araba asya'dan avrupa'ya bile geçmedi hatta ve hatta yanılmıyorsam otoyola bile girmedi , daha sonra ihtiyacımız kalmadı satmaya kalktık garibim 8 ay boyunca kapıda yattı, 10litre yakardı, ilginçtir kullanılmayan arabanın gösterge panelinin ışıkları solmuştu kendi kendine.

Range Rover: 22bin km'de bize geldi ben en fazla 10bin km kullanmışımdır, gerek ses sistemi gerekse elektronik takviyeleri ile işe yarar bir araçtı, şehir içinde kullanmak insanı daraltıyor, eski kasasına göre yüksek hızlarda sürüş güvenliği hissedilir derecede arttırılmış, eski kasası 180'i geçtiğinde başlardı tekne gibi salınmaya bunda öyle birşey yok, motor sesi kendine yakışmayacak şekilde içeriye geliyor, araziye çıkmadığım sürece kesinlikle infiniti'yi tercih ederim hatta cayenne s,turbo veya gts kullanmadım ama cayenne 3.2'ye de infinitiyi fx35 bile olsa tercih ederim. Gazlayınca 16-17 litrelere çıkıyor tüketim, normal kullanımda 11-13 arası yakıyor,45bin civarı bakım bile yaptırmadan elden çıkarmak zorunda kaldık.

a6 1.9TDi Multitronic: 2.0 multitronicten sonra çok kısa bir süreliğine kullandık gerek traktör şeklindeki motor sesi gerek 9 litrelerde dolaşan tüketimi cazibesini kaybettirdi 62bin civarındaydı kmsi en fazla 5-6bin km kullanmışızdır.

2 ay kadar emaneten astra 1.3cdti 90hp 6 ileri kullandım, şehir içinde 6.vites fazla geliyor hatta pek bilgisi olmayan insanlar 6 vites yüzünden fazla bile yakabilir, 6.5lt civarı yakıyordum, arabada 5 kişiyken corsa 70hp olmasına ragmen kalkışta astrayı geçer gibi geldi bana çünkü araba gerçekten boğuluyor, ama arabayı sürmek keyifli araba çok tok ve yol tutuşu gerçekten övgüyü hak ediyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
tolcet

12 Mart 2009, 12:30:42  

2007 Clio Symbol 1.5 dci Otantik Güvenlik paketli 40000 kmde. Bugün depomu fulledim ve yakıtımı hesapladım Kilometrede şehiriçi şehirdışı karışık 150 kuruş yakmış daha ne olsun.İyiki almışım Symbolümü.

2007 Clio Symbol 1.5 dci Çift Airbag ABS 40000 Km
Sayfa:   <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Otomobil Genel >> Araç tercih-kıyaslama >> Cevap: DİZELCİLER TAKIMI(13 KİŞİYİZ) Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Leadtek'den tek PCB'de GTX295
Nvidia'nın tek PCB GTX295 çözümü mercek altında!
Bigboy Flash SSD G-II 64GB
Bigboy'dan hız limitlerini zorlayan SSD G-II

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir