Şimdi Ara

Msi Ge-Force FX5600- VTDR128 İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nvidia'nın ortakları 5600 ürünlerini piyasaya sürmeye başladılar ve ülkemizde de bu ürünlerin tutulacağı şüphesiz yalnız performansı yönünde bir çok kaygı barındırmamak elde değil.

    Nvidia'nın 5600 serisinde 4 veri yolu hattı x 1 tekstür kaplama ünitesi olduğu, halbuki Ge-Force 4 Ti 4200-8X'de ise 4x2 oranında ünitelerin olduğu düşünüldüğünde aslında durum rahatça anlaşılabiliyor. Bu durumda yeni ekran kartları multi tekstürleme kullanan bir çok oyunda halefine göre çok kötü performans göstermekteler.

    Yinede Nvidia Ge-Force FX 5600'ün satış fiyatını 150$ civarı belirlerken anca 5600 Ultra'yı 199$ olarak belirledi. Bu arada eski ama sağlam performans veren Ge-Force 4 Ti 4200-8X ise 149$'a kadar çekildi. Yinede bu fiyatlandırmada bir sorun var. Ge-Force 4 Ti 4200-8X en yüksek performansı vermesine rağmen en düşük fiyatlı ürün.

    Tüm bu testlerden ortaya çıkan ise Nvidia'nın performansı değil DirectX 9.0'ı satmaya çalıştığı. Zira performans isteyenler gönül rahatlığı ile Ge-Force 4 Ti 4200-8X alabilirler çünkü kesinlikle daha hızlı.

    Tüm bunların içinde Msi, Nvidia'nın yeni ürününe çok hoş özellikler eklemiş. Bunlardan ilki özel T.O.P. Tech soğutma sistemi sayesinde fanın devrinin hep 3000 rpm yani sessizlikte kalabilmesi. Diğer markaların ürünleri 3D moda geçtiğinde gerçekten rahatsızlık verici ses üretebiliyorlar. Büyük kütleli, geniş yüzey alanlı bakır soğutucu ve 6 cm'lik fan bu işi çok sessiz yapabiliyor.


    Sayfanın Linki : http://firingsquad.gamers.com/hardware/e-vga_e-geforce_fx_5600_ultra/default.asp








  • ben bu adamları anlamıyorum bence 5600pro dedikleri model 4200ti nin okutulup üfletildikten sonra dX9u tanıması . . . Sonuçta ekran kartlarının çalışma felsefeside aynı anakart gibi bir bios bir rom +ram ve CPU demekki bios update gerçekleştirilebilir . . . Şimdi biz ( bizi aşar ama) bir program yazsak 4200 tinin biosunu güncellesek Dx9 u kullanabilirmiyiz onu merak ediyorum bu arada ti 4200 ün fiyatları için düşecek demiştim hala dahada düşecek diyorum aynı mx 440 gibi olucak . . . MSI da gönülden kutluyorum bu adamlar kadar güzel makyaj yapan bir şirket yok [:D . . .]
  • olmaz mimarisi farklı tekstür üniteleri bile 5600'de 4200'ünkinin yarısı (doğru yazdım biliyorum)

    Bu sefer akıllanmışlar ne yapıp ne etsekte 5600'ü 5600 Ultra'ya bile yapamıyoruz oc yemiyor. bunu ayrı haberde geçecektim biraz araştırdıktan sonra aynı çip ama voltajla ve pcb sayısı ile garantiye almış gibiler
  • biraz kaba taslak bir yorum olmuş bi kere 3dmark(defeult değerlerde yaklaşık sonuçlar versede ti4200 ile ) 5600 ile direct8.1 de a/l ve a/f yi açmadan 5600 iel aynı çalışmaktadır direct9 uygulamalarında ise 2kat fark yaratmaktadır al ve af yi açınca ise ti400 lerde sonuç ortada iki kartıda kullandığım için söylüyorum.
  • arkadaşlar sonuc olarak ti 4200 al ve af açık olmayınca daha hızlı fx5600 den ama fx 5600 kısaca gucunu al ve af açıken gosteriyor neyse durum bu boşverın ya :)))
  • tabii ki öyle inter ama bu aa ve af olayları hep eski oyunlar için kullanılabilir oldu orta seviye ekran kartları için. Yeni çıkan oyunlar mesela splinter cell'de normalde düzgün performans veremeyen FX5600 isterse aa ve af açık 24 kare versin ne fark ederki yine insanlara yetmeyecek ve yine aa ve af'siz oynayacaklar.

    Yeni çıkan oyunlar bu ekran kartı için fazla güçlü aynı şey comanche içinde geçerli tek kötü performans veren kart FX5600'ler. Yine AA ve AF olsa ne yazar kim 30 fps ile bunlar açık oynamak ister ki 50 fps kapalı olarak Ti 4200'de oynamak varken.
  • abicim en iyisi ati 9100 almak gerisi hikaye paranızı boşa harcamayın
  • ana sayfadaki 5600 haberi bana haberden çok yorun gibi geldi!!!
  • bizim haberlerimiz hep böyle olur ki nerser onun için sadece bir haber sitesi olarak bu kadar başarılıyız
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by gun</i>
    <br />bizim haberlerimiz hep böyle olur ki nerser onun için sadece bir haber sitesi olarak bu kadar başarılıyız
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    [spr]
  • selam arkadaslar bendeki ekran kartı MSI VTD 8X Ti4200.....kartın ustundeki bir jumper dikkatimi cekti.yeşil bir jumper var ve 1 konumuna alınmıs...bunu 2 konumuna alırsak ne olur bılen varmı?
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ibrahimumitoz</i>
    <br />selam arkadaslar bendeki ekran kartı MSI VTD 8X Ti4200.....kartın ustundeki bir jumper dikkatimi cekti.yeşil bir jumper var ve 1 konumuna alınmıs...bunu 2 konumuna alırsak ne olur bılen varmı?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    bilmem hiç fikrim yok [dntw]
    ama istersen msi'a direkt bir mail at sor.

    Olmadı türkçe atmak istiyorsan msi.com.tr sitesine bir türkçe bir mail at ingilizcem yok de cevap verirsenizde donanimhaber.com forumlarında yayınlayacağım de tahminimce mutlaka ilgilenirler ama bir hafta sürer cevabı biraz taknik olduğundan.
  • ibrahimumitoz BENDEDE AYNI KARTTAN VAR O JUMPER ARAŞTIRDIM SADECE EKRAN KARTININ BIOSUNU GUNCELLEMEK İÇİN EKRAN KARTININ BIOSUNU AÇIP KAPATMAYA YARIYOR BAŞKA BIR ŞEYE YARAMIYOR SAYGILAR YOK FAN KONTROLU FALAN DEYIL YANI İNSANLARI YANLIS BILGILENDIRMEYELIM.
  • paalı yaw fx5200 almak zorunda kaldım..
  • Selamlar Arkadaslar 09-07-2003 Gününün Akşamı (Bu Gün Yani) Siteyi Ziyaret Ettim (Saat 22.35 şu anda)"MSI FX-5600TD128 (MS-8912)" Marka Model Ürün Fiyat Olarak Andromeda'da 82 $ görünüyor Hatta Linki Aşşağıda
    "http://fiyat.donanimhaber.com/urun.asp?newsno=160&cat=138&tarih=05.07.2003"

    Ama Gel Gelelim Firmanın 02-07-2003 Günü Güncellenmiş Fiyat Listesinde Ise En Ucuz 5600 178 $

    Gerçi Gece Gece Firmayı Aramadım Ama Acaba Bu Kadar Kısa Süreden Böyle Bir Düşüş Olmuş Olabilirmi Yoksa Donanimhaber.com Yetkililerinin Ufak ve Masum Bir Hatasımı Bu ilgilenen Herkese Teşekkürler...
  • Dostum o yeşil jumper safe bios için yanı olay şu:

    Bios update yaptıgında sorun çıkarsa jumperı değiştirerek 2.biosu aktif yapabiliosun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.