Şimdi Ara

Creative M5300'ün Sub'ı hayattan mı soğdu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba;

    Bu aralar Creative M5300 ses sistemimden değişik sesler geldiğini farkettim. Bass gelirken, öndeki delikten cızırtı gibi, sanki önüne bir kağıt koymuşuz gibi sesler geliyor. Önü ve arkadası açık bir dolap içerisinde (resim çekecektim ama makina bozuldu ). Dolaptan çıkardım ve yere koydum, yerdeki titreşim yüzünden başka dolaptan geliyor sandım; O ve diğer iki dolabın da kapaklarını açtım, altlarına kumaş yerleştirdim, ama ondan sonra farkettim ki SUB'ın ön değliğinden geliyoır. Daha önce hiç gelmeyen seslerdi bunlar.

    Üzüldüm vallahi Creative'imin böyle olduğuna (daha önce birçok Creative ürünü kullandım mp3 çalar olsun, kulaklık ve ses kartı olsun). Yapılacak şeyler nelerdir ? Yerleşim nasıl ve ne gibi yerlerde olmalıdır ?







  • Ürün kaç yıllık? Belki bozulmuş olabilir. Odanızın yerleşim planını bilmiyorum ama genelde sub ı köşeye koymak, hava deliğinin önünün açık olması ve sub ın etrafında titreşime yol açabilecek nesnelerin olmaması lazım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: paramparca

    Ürün kaç yıllık? Belki bozulmuş olabilir. Odanızın yerleşim planını bilmiyorum ama genelde sub ı köşeye koymak, hava deliğinin önünün açık olması ve sub ın etrafında titreşime yol açabilecek nesnelerin olmaması lazım.


    5 ya da 6 aylık hocam. Darbe falan da görmedi.
  • Sub ın zaten sınırı o demek ki. Kullanan arkadaşlar daha iyi bilir ama zaten Creative'in sub konusunda sıkıntılı bir marka olduğu bilinen bir şey. Bir de yer değiştirmeyi deneyin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: paramparca

    Sub ın zaten sınırı o demek ki. Kullanan arkadaşlar daha iyi bilir ama zaten Creative'in sub konusunda sıkıntılı bir marka olduğu bilinen bir şey. Bir de yer değiştirmeyi deneyin.



    Sınır meselesini pek senin gibi karşılamıyorum hocam. Daha önce çıkmayan seslerdi ve aşırı bir yüklenme de yok Sub'da. Ama yer değişimi konusuna gelince, ayak altında ve halıda bir yere koyacağız artık. Odam epey küçük, yine halimize şükür.

    Sağol hocam tavsiyelerin için. Aklına yeni şeyler gelirse paylaşmayı unutma lütfen.
  • Bu konuya bakarak forumdaki arkadaşların sub yerleşimi konusundaki düşüncelerini ve uygulamalarını görebilirsiniz:

    http://forum.donanimhaber.com/m_6205114/mpage_1/tm.htm
  • Paramparca, abi sağolasın tekrar. Arkadaki ayarlarını biraz abartmışım ve ekolayzerin sol tarafını da biraz aşağıya doğru tıraşladıktan sonra sorun kalktı. Ekolayzer o sorunu düzeltmedi, zaten arkadaki ayarı milimlik bir oranda kıstıktan sonra da gerek bile kalmadı. Teşekkürler, tek cevap veren sendin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.