Canlı Yayın
Apple yeni iPad’leri tanıtıyor - Türkçe Simultane Çeviri ile Canlı Yayın
Şimdi Ara

Joymax Adı ile Gelen E-Mail [Dikkat! Bilgilendirme]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle hayırlı sabahlar :)

    - Arkadaşlar bildiğiniz üzre son günlerde çok sık yaşanan bir olay var, Size Mail geliyor 24 saat içinde Banlanıcaksınız, eğer Banlanmak istemiyorsanız Login olun hede hödö gibilerinden. Çoğu arkadaş da bu olay yüzünden soyuldu veya Bilgileri değiştirilip Karakterleri elinde gidiverdi. Örneğin Forumdan By_Ralf arkadamışımız onun başına gelen olay buna benzer.

    - Şimdi Aşşağıya eklediğim resimde gözüme bir takım şeyler çarptı ve sizlerle paylaşayım dedim.

     Joymax Adı ile Gelen E-Mail [Dikkat! Bilgilendirme]


    - Önce bunu ele alalım. dikkatli bakarsanız 1 numaralı bölümde Joymax'in logosu mevcut. Ama Joymax'in logosu bu şekilde değildir. Neden dersenizwww.joymax.com a girin ve bütün sitede bir gezinti yapın bu logodan bulabilecekmisiniz . . . Alt kısımda gösterdiğim gerçek Joymax'in logosu budur.

     Joymax Adı ile Gelen E-Mail [Dikkat! Bilgilendirme]


    - Gelelim 2 numaralı bölüme, resimde de olduğu gibi Account Block yazılmış, bu tamamen aldatmaca büyük font ile yazılmış ki millet gördüğü gibi aşşağıda sunulan seçenekleri hemen uygulasın diye. Bu kesinlikle Fakedir :) ve ayriyetten de Account Block yazısının altında Mavi tema Joymaxde olmayan temalardan birisidir. yukarıda deidğim gibi siteyi araştırın bu tarz bir tema veyahut logo göremezsiniz.

    - Gelelim 3 numaralı bölüme, bu bölümde asıl olay meydana gelir, Linke tıkladığınız gibi Login sayfası gelir. Login olduğunuz gibi ise Tehlikenin başladağı zamandır. Karakterinize elveda deme zamanıdır.

    - Diyeceklerim bunlar ile sınırlı değil. size ufak bir bilgi. Belki çoğu arkadaş bilir ama ben yinede anlatıyım. Arkadaşlar biliyorsunuz İnternete bağlı olduğunuz her saniye biryerlerden virüs gelme olasılığı her zaman vardır. O yüzden burada bir örnek vereceğim . . .

     Joymax Adı ile Gelen E-Mail [Dikkat! Bilgilendirme]


    Bu resimde gördüğünüz gibi Linki kırmızı boya içerisine aldm, onun içinde de turuncu bir kutucuk var. (https) yazıyor. Bakın şifreli gizli veya özel işiniz için her ne olursa olsun login olacağınız bir siteye giriyorsanız buna dikkat etmelisiniz. (https) buradaki '' s '' Security yani güvenlik anlamına gelir. Eğer siteye girerken http'nin yanında bir '' s '' beliriyorsa veya direk açarken (https) yazıyor o site bütün güvenlik önlemlerini almış ve size güvenli bir hizmet için hazırdır anlamındadır . . .

    İşte bütün olay bundan ibaret arkadaşlar :)

    Not : Bu saatte bu konu diyenler şaşırmasın :) Akşam 22:00 den 05:00 e kadar DOOM III oynuyordum da, Ruh halim biraz iyi değil . . .
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.