Şimdi Ara

SD Yayın Görüntü Arşivi Oluşturalım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
6.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    En çok merak edilen konu, TV'lerin SD yayın performansları oluyor. Herkes kullandığı TV'den 3-5 tane SD yayın görüntüsü atarsa; yeni TV alacaklar için çok yararlı olacaktır.

Şunlara dikkat edersek iyi olur:
    1. TV'nin marka ve modeli tam olarak yazılsın. (Acemiler için çok iyi olur; çünkü kısaltmaları anlamak zor oluyor.)
    2. Görüntülerin daha iyi anlaşılması için resimler 1024 x 768 pixelden aşağı olmasın.
    3. Sayfanın çok zor açılmaması için beş-altı taneden fazla resim yüklenmesin.

Ben Toshiba 42XV500PG ile başlıyorum. Daha önce bu resimleri göndermiştim. Şu an fotoğraf makinem olmadığı için aynı resimleri gönderiyorum. Görüntü kaynağı: D-smart + Hama Altın Uçlu Scart.

Edit: Görüntü kaynağını ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif -- 6 Mart 2009; 12:50:28 >

• yarın koyarım biraz fotoğraf güzel bi konu olmuş bence ..
  • güzel konu ama fotograf cekerken görüntü donduğu için gerceğe yakın olmayacaktır ama yinede fikir edinmek acısından güzel bir bölm olabilir.
  • SD yayın fotoğrafları, Tv tercihi yapacakların sık sık aradıkları bir kaynak.

Bununla beraber, benim kişisel görüşüm bu tür fotoğrafların Tv'nin gerçek performansını yansıtmayacağı ve bu tür fotoğraflara bakılarak karar verilmemesi yönünde.

Çünkü fotoğrafı çekilen yayından ve görüntüden, fotoğraf makinesine kadar sonucu etkileyen ve sonucu Tv'nin karşısında göreceğinizden farklı gösteren birçok faktör var.

Bu farklılık olumlu veya olumsuz olabilir. Mesela yakın çekim görüntüler, fotoğrafların çekildikten sonra bilgisayar ortamında küçültülmesi bazı görüntü kusurlarını kapatıyor. Diğer yandan fotoğraf makineniz ve yapacağınız ayarlar, Tv'nizin renk başarımını olduğundan daha düşük gösterebilir. Bir Tv'yi mağazada inceleseniz bile, ilk önce renk ayarlarını kontrol etmeniz gerekir.

Örneğin çok yakın çekim olan ve insan suratı gösteren bir görüntüyü bu şekilde SD ve HD olarak kıyaslayın, bir de fotoğrafın genişliği 600-700 piksel civarında olsun. Birçok kişi, "HD ile SD yayın arasında fark yokmuş" diyecektir. Fakat uzak çekim bir görüntüde detayları karşılaştırırsanız, HD yayının yarattığı farkı ve fotoğrafların yakın çekimde SD yayınları olduklarından daha iyi gösterdiğini farkedebilirsiniz. Zaten şöyle bir düşününce, yakın çekim görüntüde diyelim insan burnunu Tv panelinde 300x300 piksellik alanda gösteriyorsa, uzak çekim görüntüde belki 40x40 piksellik alanda gösterecektir. İşte asıl fark burada ortaya çıkıyor.

• Ben de bir kaç fotoğraf yüklemeden önce uyarımı yapayım...

Fotoğraf ekleyecek arkadaşlar ekledikleri resimlerin ebatlarını 640* xxx şeklinde ayarlarlarsa daha uygun olur.
    Büyük resimlerin açılma süresi uzun olduğu gibi ekrana sığmama gibi problemlere de neden oluyor. 1024*768 biraz fazla olur gibi geliyor bana.

Ayrıca kotalı internet kullanıcılarını da düşünmeliyiz. Bu yüzden konu başlığına (tabi sığarsa) ufak bir uyarı koymakta fayda var.

Tv:52v4000, Kaynak cihaz: Crea Hd uydu alıcısı+ Component bağlı. Görüntüyü durdurmadan çektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 6 Mart 2009; 15:26:02 >

• Cektiginiz fotograf makinesinin lensinin kalitesinden ayarindan foto resize edilirken olusan
    kayiplardan tutun bu fotoyu gorenlerin ekranlarinin kalitesinden ayarlarina kadar bircok etken oldugu
    icin bu tip goruntuler yaniltici bilgi verecek ve insanlari yanlis yonde etkileyecektir. Insanlara bakin
    iyi olmaz diyorlar ama benim cihazin sd goruntusu soyle iyidir diyip o insanin kendince gururlanmasindan baska bir ise yaramaz
    bu konu I am sorry...
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: 911GT3

Cektiginiz fotograf makinesinin lensinin kalitesinden ayarindan foto resize edilirken olusan
    kayiplardan tutun bu fotoyu gorenlerin ekranlarinin kalitesinden ayarlarina kadar bircok etken oldugu
    icin bu tip goruntuler yaniltici bilgi verecek ve insanlari yanlis yonde etkileyecektir. Insanlara bakin
    iyi olmaz diyorlar ama benim cihazin sd goruntusu soyle iyidir diyip o insanin kendince gururlanmasindan baska bir ise yaramaz
    bu konu I am sorry...

Diğer arkadaşları bilemiyorum ama ben şimdiye kadar çekip foruma koyduğum yüzlerce fotoğraftan hiç birini aslından daha iyi çekip, yansıtamadım.

Yanlış yönlendirme olabilir. Ama ters yönde. Yani bir tv güzel gösteriyordur. Ama fotoğraf makinesi, çeken insan kaynaklı çok kötü çıkabilir. Bu durumda karşılaştırma yapmak elbet yanlış karar vermeye yol açabilir.

Bu yüzden farklı insanların çektiği fotoğraflara bakarak karşılaştırma yapıp " Bak bu daha güzel gösteriyor" demek doğru olmaz.

Ama yine de ilgilenen tv'den en azından fotoğraftaki kadar bir SD kalitesi alınabileceği anlaşılabilir. Yani şunu demek istiyorum:

-Karşılaştırma yapmak yanlış

-Fotoğraftaki görüntüye bakıp, ondan biraz daha iyisini elde edebileceği doğru.

Ayrıca uyarı: Fotoğraflara hareket performansı yansıtılamaz. Bir tv seçiminde bu da önde gelen kriterlerden biridir.

• Hiçbir foto aslından iyi olmaz ama burada küçültülmüş olarak izlediğinizde çok çok net görüyoruz, gerçek durumu görmek için bu fotoları tv ekranın boyutunda büyütüp izlemek gerekiyor.

Yani 42" ise 42" bir ekranda büyütüp işte o zaman da fotoların aslında ne kadar kötü çekilmiş ve gerçek görüntü kalitesini yansıtmıyor olduğunu görebilirsiniz.

• Tv 42PFL5322 uydu alıcı scart üzerinden RGB bağlı Sansui SPV7000

Tv de uydu alıcıda zaten yayını durdurma imkanı olmadığından tüm resimleri hareketli ekrandan çekmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamner -- 6 Mart 2009; 16:36:22 >

• Tv 42PFL5322 Yayın: Anten girişinden bağlı normal Türksat analog Kablo TV

Kaynak, kablolar, uydu alıcıda bir problem varsa panel ne kadar güzel olursa olsun begenemezsiniz görüntüyü. O yüzden sd yayında lcd kadar receiver,uydu sistemi,kablolama da çok önemlidir...

Crtlere gözümüz alıştıgı için lcdlerdeki format ve ebata yabancıyız bu yüzden ilk başlarda yabancılık begenmemezlik yapmamız dogal.

Ayrıca kanal yayınındaki başarıda ayrı bir husus. Yerel kanalların bazıları uydu yayınında mesela aynı netligi renk başarısını yakalayamıyor..

Herkese keyifli seyirler...

Orjinalden alıntı: proffesor

Ben artık lcdlerin crtlerden eksik bir yönü kalmadıgını düsünüyorum.. Eger receiver uydu baglantınız vs.. iyi ise alacagınız görüntü vasat lcdlerde bile basarılı oluyor..

Dusunmekle olsaydi zaten o isler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamner -- 6 Mart 2009; 17:37:28 >

• Tv 42PFL5322 ve analog Kablo TV yayını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamner -- 6 Mart 2009; 17:41:16 >
    Ama maksat muhabbet hocam 30 resim eklenir cayla birlikte...
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.