Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
PPPoA PPPoE Nedir?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Internet >> PPPoA PPPoE Nedir? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ultrAslan99

5 Mart 2009, 19:19:34  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Modemi kurarken 2 seçenek var bunların 2 sindede internete giriyor ancak hangisini seçsem daha iyi olur?

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
HydroAcidX

5 Mart 2009, 21:03:35  

quote:

Orjinalden alıntı: arkadaşlar bu konuya net bir açıklık getireyim türkiyede telekom altyapısınde sadece 2 tane network var bir tanesi NEC(namı değer PPPoE-LLC) diğeri ALCATEL(PPPoA-VCMUX) bunların aralarındaki fark NEC eski sistem fakat ALCATEL yeni sistem örneğin NEC network u ADSL2+ desteklemiyor gerçi bu "2+" ne zaman gelecek bilgim yok ama(hoş telekom da teknik desteğinde bunun ne olduğu konusunda hiç bir bilgisi yok) ALCATEL networku ADSL2+ desteklediği için tüm portları buna geçiriyorlar ve modem üreticileride (bunlara uyduruk modemleri dahil etmeyelim) bununla ilgili gerekli çalışmaları yapıyorlar dikkat ederseniz şu an satışı yapılan modemlerin üstlerinde ADSL2+ uyumludur şeklinde ibareler mevcut tamamı bu yeni altyapıya uyum sağlamak içindir. ve bu tipte modemler genelde PPPoA yada PPPoE her ikisindede çalışmaktadır ve önemle belirteyim şu anda yeni satışı yapılan tüm adsl portları ister superonline ister telekom hepsi PPPoA-VCMUX VPI:8 VCI:35 standart ayardır. destek almak istediğinizde 4440375 teki garip adsl den bihaber arkadaşlarımızın kafalarını şişirmeyelim :)
kolay gelsin

husNUKE

Sisteme Gözat

5 Mart 2009, 21:07:37  

benim bildiğim buna sen değil servis sağlayıcı karar veriyor ve şu an PPPoE kullanılıyor. PPPoE ve PPPoA bir iletişim protokolu, internette biraz araştırma yaptım, bazı yerlerde PPPoEoA yazıyor PPPoE için, bunun nedeni ise PPPoE aynı zamanda PPPoA protokolunu de kapsıyor. Yani PPPoE daha kullanışlı. Ama bazı eski cihazlar PPPoE destekli değil. O yuzden hala PPPoA desteği veriliyor. Kullandığın servis sağlayacının nasıl bir alt yapısı olduğu çok önemli çünkü bazı servis sağlayıcılar bazı özellikleri sadece PPPoE için veriyor. Yabancı forumlarda PPPoE ayarını kullanırken PPPoA ayarına geçince msn, pop mail gibi serverlara bağlanma sorunu yaşadığını yazanlar var. Yani PPPoE kullanmanı tavsiye ederim

HydroAcidX

5 Mart 2009, 21:18:01  

Yaşadığın bölgeye bağlı.

achfighter

Sisteme Gözat

5 Mart 2009, 21:48:16  

ben masaüstü bilgisayarımdan yalnızca pppoe ile bağlanabiliyorum, laptoptan ise iki şekilde de bağlanabiliyorum

Gerçekleri hiçbir zaman değiştiremezsiniz, onlar ya vardır ya da yoktur herkes inkâr etse de

"Türkçemiz Yok Olmasın"
Akhelmet

5 Mart 2009, 22:44:21  

quote:

Orjinalden alıntı: HydroAcidX

quote:

Orjinalden alıntı: arkadaşlar bu konuya net bir açıklık getireyim türkiyede telekom altyapısınde sadece 2 tane network var bir tanesi NEC(namı değer PPPoE-LLC) diğeri ALCATEL(PPPoA-VCMUX) bunların aralarındaki fark NEC eski sistem fakat ALCATEL yeni sistem örneğin NEC network u ADSL2+ desteklemiyor gerçi bu "2+" ne zaman gelecek bilgim yok ama(hoş telekom da teknik desteğinde bunun ne olduğu konusunda hiç bir bilgisi yok) ALCATEL networku ADSL2+ desteklediği için tüm portları buna geçiriyorlar ve modem üreticileride (bunlara uyduruk modemleri dahil etmeyelim) bununla ilgili gerekli çalışmaları yapıyorlar dikkat ederseniz şu an satışı yapılan modemlerin üstlerinde ADSL2+ uyumludur şeklinde ibareler mevcut tamamı bu yeni altyapıya uyum sağlamak içindir. ve bu tipte modemler genelde PPPoA yada PPPoE her ikisindede çalışmaktadır ve önemle belirteyim şu anda yeni satışı yapılan tüm adsl portları ister superonline ister telekom hepsi PPPoA-VCMUX VPI:8 VCI:35 standart ayardır. destek almak istediğinizde 4440375 teki garip adsl den bihaber arkadaşlarımızın kafalarını şişirmeyelim :)
kolay gelsin

bu bilgi baya eski heralde kardeş
şu an santrallerin %90'nda PPPoE den nete çıkıyorsun. PPPoA sıkıntı çıkarıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhelmet -- 5 Mart 2009; 22:39:44 >

P4 3.0E Prescott HT Su Soğutmam
ASUS P4P800-X
TWİNMOS 2*512 mb ddr400
SAMSUNG 80 GB SATA, SEAGATE 250 GB SATA
POWERCOLOR 9600XT 500/675 Bravo edition vivo
SİLVERSTONE ST40F 400W
SAMSUNG 793DF & CREATIVE ınspıre 4400 MCP ( 70-620 )
LostNdumb

Sisteme Gözat

6 Mart 2009, 19:13:17  

eski sistem veya yeni sistem olayı diye birşey yok.DSLAM arkasındaki network çeşidinin ismidir PPPoA ve PPPoE.
PPPoA: ATM network üzerinden internete çıkılır.
PPPoE: Ethernet networkü üzerinden internete çıkılır.

Telekomun vermiş oldugu karardan dolayı en son kurulan networkler ethernet networküdür.Önceleri ATM networkler kuruluyordu.(Routerlar arasında)

|E6600| |Gigabyte DQ6| |Kingston 3x1GB 667 Mhz| |Arctic Cooler7 CPU Cooler| |Enermax Infiniti Dxx 650w| |Sparkle 8800GT | |Western Digital 250GB SATA2 +Samsung 160GB SATA2| |Pioneer DVD-RW| |Lian-Li PC-007 FB Plus II| |L70S+ LCD| |RT-211| |Logitech x530| |SONY DSC-W17| |Logitech MX3200| |Vista Home Premium|

n3Hr

6 Mart 2009, 22:34:55  

quote:

Orjinalden alıntı: LostNdumb

eski sistem veya yeni sistem olayı diye birşey yok.DSLAM arkasındaki network çeşidinin ismidir PPPoA ve PPPoE.
PPPoA: ATM network üzerinden internete çıkılır.
PPPoE: Ethernet networkü üzerinden internete çıkılır.

Telekomun vermiş oldugu karardan dolayı en son kurulan networkler ethernet networküdür.Önceleri ATM networkler kuruluyordu.(Routerlar arasında)

n3hr
ttnetadsltd

8 Ekim 2009, 13:00:51  

arkadaşlar bnde ttnet çağrı merkezi adsl teknik destekteyim bu protokoller bağlı olduğunuz santraldeki dslamlere bağlı şimdi kullanılan dslamler huawei,yeni nec,alcatel mesela benim bağlı olduğum dslam alcatel şu an modemim airties modem ayarlarında PPPoA/vcmux seçili ve çatır çatır çalışıo gayette ii kopma falan yaşamıorum aynı binada oturduğum başka bi arkadaşımın dslami ise nec ama onda PPPoA olmuo bağlantı sağlamıo yani dslame bağlı bu protokoller

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttnetadsltd -- 8 Ekim 2009; 13:01:23 >

pppoa

16 Ekim 2009, 22:05:33  

Merhaba Arkadaşlar

Internet TTNET bölümü altındaki "1 Mbit PPPoA ADSL Bağlantısında Maksimum Hız Kaçtır ?" konusu hakkında bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

PPPoA'nın maksimum dosya indirme hızını ölçmek istiyorum. Bende PPPoE var maksimum 107 KByte'da dosya indiriyor ve ttnet'in sitesinde de hız maksimum 107 KByte çıkıyor. Ama PPPoA nasıl bilemiyorum.

Birde telekom PPPoA portu DSLAM'lardan alıyormu ? Bir yerde "Artık telekom PPPoA almıyor, artık desteklemiyor." diye okudum. Bunu sen iyi bilirsin ttnetadsltd, ttnet çağrı merkezi teknik destekte çalıştığını yazmışsın.

nc39

9 Kasım 2009, 22:36:40  

hız farkı olmaz bence ya

linkin_park20

10 Kasım 2009, 12:58:38  

ben pppoe ile baglanamıyorum, çok sorun yaşadım hatta konuda açmıştım. kendi çabalarımda pppoa ile baglndım. herhangibir hız farkı yok.

ttnetadsltd

19 Kasım 2009, 18:14:35  

quote:

Orijinalden alıntı: pppoa

Merhaba Arkadaşlar

Internet TTNET bölümü altındaki "1 Mbit PPPoA ADSL Bağlantısında Maksimum Hız Kaçtır ?" konusu hakkında bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

PPPoA'nın maksimum dosya indirme hızını ölçmek istiyorum. Bende PPPoE var maksimum 107 KByte'da dosya indiriyor ve ttnet'in sitesinde de hız maksimum 107 KByte çıkıyor. Ama PPPoA nasıl bilemiyorum.

Birde telekom PPPoA portu DSLAM'lardan alıyormu ? Bir yerde "Artık telekom PPPoA almıyor, artık desteklemiyor." diye okudum. Bunu sen iyi bilirsin ttnetadsltd, ttnet çağrı merkezi teknik destekte çalıştığını yazmışsın.

şu an ole bi durum yok ama biz pppoe/llc olarak modem ayarı yaptırıyoruz

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Internet >> PPPoA PPPoE Nedir? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
MSI X-Slim X600
X-Slim ailesi aynı incelikte performans arttırmaya devam ediyor
Brütal Legend
Metal çağına headbang yapmaya gidiyoruz.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız