Şimdi Ara

Yabancı bir kız ile evlenmek için ?..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
3
Favori
28.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Genelde arkadaşlar eş olarak tercih edecekleri insandan bahsederken "insan" olduğunu unutmuş gibi konuşmuşlar. Hep "alınan" bir karşı cins olarak söz edilmiş. Pardon ama ne alıyorsunuz, kendinize evcil hayvan mı !!! Evlilik, birliktelik, aşk, sevgiyi paylaşmak bir alış-veriş gibi düşünülecekse bile "alış-veriş" karşılıklı düşünülmeli. Yok öyle her erkek kendini bulunmaz hint kumaşı görüp de hani olmaz ya ederine yakın bir şey ALSIN ! Bu eğer bir alış-veriş ise karşılıklı olan şey sevmektir, saymaktır, anlamaktır, öğrenmektir ve yürümektir size verilen ömürde birisi ile beraber. Yabancılar hakkında oradan buradan , şundan bundan, 3-5 tanıdığıyla konuşanların da çok kesin konuşmaları hatadır bence. Hiç mi aynaya bakmazsınız ? Dünya üzerinde ak sütten çıkmış tek millet Türk milletimidir ? Hayırdır ! Bizi bu kadar özel kılan nedir bir sormaz mı kendisine böyle düşünenler :) Bir bakmaz mı kendisine böyle düşünürken demez mi "Çok süperiz, müthişiz ama işte kendimi bildim bileli kendi kuyumuzu kazan bir milletiz". Milleti, dini, coğrafyası ne olursa olsun "insanız" ve her insanın iyisi kötüsü v.s.'si vardır. Bu başlık altında da gördüğüm kadarı ile çoğunluk bir hedefmiş gibi "yabancı kız ile evlilik" düşünüyor, bir kısım arkadaş da yabancıları karalıyor. Temelde olay yabancılar iyi biz kötüyüz olmadığı gibi biz iyiyiz onlar kötü de değil. Olay sizin için doğru insan olup olmadığıdır. Eğer doğru insan olduğunuzu düşünüyorsanız birbiriniz için ama buna rağmen önyargılarınız, inançlarınız, kültürünüz sizi "sevmek" eyleminden alıkoyuyor ise bence siz korkaksınız. Çünkü korkaklar ve çıkarcılar geçmişin kurallarına sıkı sıkıya bağlanır ve kullanırlar. Çünkü yeni olan biraz da bilinmez olandır ve bilinmeze gitmek, keşfetmek, öğrenmek cesaret ister. Burada dikkatinizi çekmek istediğim nokta karşılıklı olarak ikinizin de birbiriniz için doğru kişiler olduğunu düşünmeniz ve inanmanız. Yoska bizde genelde olduğu gibi kızın peşinden koş et tırmala eni sonu bir şekilde elde et fakat kızın sizi sevip sevmediğini bilme ve evlen sonra da mutsuz ol !.. Bir hedef olarak x kişi ile evlenmeyi kendine gelecekte gerçekleştirilecek şey olarak belirle sonra kızın dünyadan haberi yok sen git av gibi onu avla sonra da yabancılarla mutlu olunmuyor de :)
    -
    Bence evlilik olayı halen sosyal baskı ile insanlara biraz zorlama ile yaptırılan bir şey. Eğer bu baskı altında kalarak karar veriyorsanız zaten mutsuz olma riskini %51 olarak da alıyorsunuz direk diye düşünüyorum ben. Bu sebeplerle eğer evlilik sizin için bir şeylere varmanın geçtiği bir yol ise, bir hedef ise ve ulaşıldığında geride bırakılacak bir kavram ise, korkunuzdan bir yabancı ile 2 laf bile edemeyip, korkunuzdan yaşadığınız şehirden sırf bayramlarda köydekileri görmekten öte gitmemiş, korkunuzdan okulu, işi, her şeyinizi bir kariyermişcesine harfiyen yaşamaya çalışanlardan biri iseniz alacağınız risk %51'in de çok üzerine çıkacaktır.
  • Selam arkadaşlar... başlıktan da görüleceği üzere yakınlarda yabancı bir kızla evlenmeyi planlıyoruz. Fakat tabi hayatımda ilk defa böyle bir şey yapacağım için bu konuda hiç bir bilgim yok. Kız Avrupa Birliği üyesi bir ülkeden... Türkiye'de evleneceğiz. Bunun için bizim evlendirme daireleri ne gibi evraklar istiyor bilen var ise yardımcı olabilir mi ? Bir de bu evlilik evraklarının hazırlanması çok zaman alıyor mu? Hani gelip burada 1 ay kalması gerekebilir mi ? Evrakları kendi ülkesinde hazırlayıp gelse daha kısa sürede evlenme işlemini yapabilir miyiz ? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur ise çok memnun olurum. Teşekkürler...
  • Bundan 1-2 ay önce ukraynalı bi kızla evlenecektim fakat ayrıldık şuan ukraynanın şartlarına göre 3 sene evli kalırsan ukrayna vatandaşlığı veriyordu(her ülkenin kendine göre şartları var bunu kızdan daha iyi öğrenirsin..) senin konuya gelince en detaylı bilgiyi aşağıdaki linkten alabilirsin çok araştırmıştım zamanında yine de en temiz bilgi en yakın evlendirme dairesinde olduğunu belirtmek isterim..

    Evliliğinde mutlu olman dileklerimle..

    http://www.hukuki.net/kanun/859747.35.text.asp

    Ufak Bir Not: 'Çoğu avrupa ülkesindeki kızlar sevdiğine oldukça sadıktır bizimkiler gibi kimsenin gözü yükseklerde değil %90 ı çok ülke gezdim kendi gözlemlerimdir yine de iyice tanımadan evlenmeye karar verme derim..'

    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Marilyn -- 5 Mart 2009; 12:12:34 >
  • Tesekkür ederim Yiğit Eker...
    Biz de tanışalı 2 yılı buluyor nerede ise. O geldi, ben gittim... Epeyce tanıdığımıza inanıyorum birbirimizi. Notunda dediğin gibi... ben de 36 yılımı bitirdim bu ülkede... Sanırım her kültürde yabancılar hakkında bol keseden atıp tutmak vardır ama tanımadan bilmeden ileri-geri çok konuşulur bizim milletimizde. Tabi adı çıkmış memleketler de var. Ukrayna, Moldova falan gibi... Ben çok yabancı tanıdım diyemem ama gördüğüm kadarı ile gerçekten daha sadıklar ve sevginin ne olduğunu bizim kızlardan daha iyi bildiklerini düşünüyorum. Bunun temelinde de gözlemlediğim kadarı ile bizim toplumdaki gibi kız çocuklarına cinsel obje olduklarını kanıksatan bir yetiştirme tarzları olmaması yatıyor bence. Bizim toplumumuzda ben çok defalar gördüm, kızımız ailesinden gizli yaşadığı ilişkide erkek arkadaşının her türlü kullanımına açık oluyor. Erkek arkadaşı nice yanlışlar yapsa da kız gidip de "Baba sevgilim bana şöyle şöyle yaptı" diyemiyor. Bu da bizim erkeğimize ilişkilerinde çok büyük rahatlık sağlıyor. Çünkü karşısında yanlış yaptığında ona bu yanlışı karşılığında kaybedecek neleri olduğunu genelde gösteremiyor kızlar. Hatta bu durum evlilik hayatlarında da bunun biraz değişmiş hali ile sürüyor. 1-2 çocuklu aldatılan kadınlarımız genelde bu durumu "Erkektir yapar" felsefesi ile kabul ederek aslında evde çocuk bakıcısı ve gerektiğinde adamın ihtiyaçlarını giderici olarak çalışan "biri" durumuna getiriyor kendini.
  • benim çocuğum bile var, melez
  • benimde eşim yabancı.

    öncelikle ülkesinden orada evli olmadığına dair noter onaylı belge ve yine noter onaylı bizdeki nüfus cüzdanı örneği gibi (birth certificate) belge getirmesi lazım ... onlar getirildikten sonra da yeminli tercüman ile türkçeye çevrilip, buradaki noterde onaylatılması lazım... geri kalan prosedür aynı diye hatırlıyorum.

    belgeleri hazırladıktan sonrası zaman almıyor ama belgeleri hazırlamak eziyet... herhangi bir evlendirme dairesine başvurursanız daha geniş bilgi alırsınız (sonuçta belki ülkeden ülkeye fark vardır)... ayrıca evlendikten sonra da Türk vatandaşı olana kadar 3 yıl süre ile yıllık vize alması lazım ...

    Allah mesut etsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iliqueur -- 5 Mart 2009; 16:02:43 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: LsR

    Su hayatta cok istedigim şey : yabancı biriyle evlenmek



    di mi.. aynı dili konuştuğun kişiler ile anlaşamamak.. birbirlerine yetememek.. ama başka dillerde bir şekilde anlaşabilmek.. bir ortak noktada buluşabilmek..



    @xakar, haklısın. inanılmaz iyiler, yalan dolan yok, bambaşka bir dünyadan gelmişler sanki..

    hayırlı olsun diyelim..
  • Öğrendiğim kadarı ile oranın kanunlarında Anne-Babaya odaklı değil de çocuğa odaklı kanunlar da var ki bu bence çok güzel bir düşüncenin ürünü. Şöyle ki... Anne-Baba ayrılmak istediğinde Hukuk her ikisinin de psikolojik durum raporunu istiyor. Bu rapora göre boşayan makam çocuğun kimde kalmasının çocuk için daha iyi olacağına karar veriyor. Oysa bizde olayların nerelere vardığı çok meşhur olmuş kişilerin hayatlarında bile gördüğümüz şekilde gelişiyor. Hatta bizzat yaşadığım (belki sizler de yaşamışsınızdır) acaip bir bakış açısı var bizim anne-babalarımızda. Benim örneğim şöyle :)
    Bir sohbet esnasında bebekliğin hakkında sana şöyle anlatılır bebekliğin... "Sen bebekken o kadar inatçıydın ki et sevmezdin, ne zaman et yedirmeye çalışsam geri çıkartırdın, hayatta sana et yediremedim." Bu anıyı halen bir kızgınlıkla anlatır mesela anne ! :) Devamında ise anne-baba öyle iddialı bir biçimde sana der ki "Sen çocuktun, ne biliyordun ki, biz büyüktük, hayatı ve her şeyi senden iyi biliyorduk." Sonra sormak ister halen az bilen evlat bu anne-babaya "Madem ben bebektim ve siz büyüktünüz, bir bebekten akıllı ve de çok daha iyi bilendiniz peki neden örneğin çocuğun sevmediği bir şeyi onun ağzına tıkarak, onunla savaşarak ona yedirmeyi denediniz de bu gıdayı başka şekillerde onu kandırarak yedirmeyi düşünmediniz?". Bizim toplumumuzda bu bakış açısı böyle gelir ve sürer... Bebekliğinden, çocukluğuna, büyüsen de aynen... Bu sebepledir ki sanırım çok nadir ailelerde anne-babalar çocuklarının fikirlerine önem verir, onları dinler, cevap verir, konuşur-tartışır. Genelde hadi canım sen de büyüdün de bana akıl mı veriyorsun şeklinde bir cevapla "A benim salak oğlum" denilir ve kalır çocuk öyle :) Sadece onu besleyip fiziksel olarak "büyük" ebatlara ulaştırmayı başarmak olarak görür bizim toplumun geneli.
  • Valla biraz derdimi döktüm size ama uyandırmak gerek bence insanımızı ve anne-babalarımızı da !.. Hayret edilecek kadar iyimser oldukları yönler var. Sanırım hepimiz çevremizde genelde mutsuz birliktelikler görüyoruzdur ya da çok iyi kamufle edilebilen mutluymuşculuk oynanan evlilikler çoğunluktadır. Annem bu durumdan başlarda bi mutlu görüntü sergiliyordu. Evlilik konusu çıkınca yan çizmeye başladı. Sebepleri de aynen coco76'nın dediği gibi "Aynı dili konuşmamak, kültürel fark ve uzaklık". "İsterdim ki bir Türk kızı ile evlen" diye aslında içten bu durumu onaylamadığını farklı bir şekilde dışa vurması... Fakat ne ilginçtir ki ülkemiz toplumsal yapısında kadın ve erkeğin büyüme,yetişme ve kişiliklerini geliştirme süreçleri çok farklı olduğundan 20'sinden sonra koca bulma çabası içinde olan kızlar memleketine karşılık askerden geldikten sonra iyi bir işe girip 30'una kadar hayatını yaşama planında olan erkekler var. Bu durumun çıkardığı sonuçlar da bulduğu koca adayını kaybetmemek için gerektiğinde kendinden çok şey veren kızlar sonucunda evliliği kazanmış olsa da aslında gerçekten sevip-sevilip mutlu olabileceği geleceğini bile bile kaybediyorlar. Kaç tane evli erkek size "Evlilik harika bir şey, evlenmelisin" dedi !!! ve kaç evli erkekten "Aman ! iyi ki evlenmemişsin" gibi şeyler dedi ? Çünkü çoook çok anlayışsız biri olmadıktan sonra kadın da adam da kısa sürede aslında sevmediğini ve sevilmediğini anlıyor evliliğinde... Bizde ana-babalar evlatlarına bunları öğretmiyor ve bence kendi kızlarına ve oğullarına kötülük yapıyorlar. Nasıl bir anne kızına bir erkeğin kötü şeyler yapmamasını istiyor ise aynı şekilde bir diğer anne oğlunu bu şekilde yetiştirmeli. Fakat ne görüyoruz, çapkın oğlum, herkes hayran, bir sürü sevgilisi var gibi laflar... İlerleyen yaşlarda hayatına çokca kız girince de oğlunun bu durumundan gurur duyan anne-babalar!
  • Çok teşekkür ederim coco76 güzel dileğin için. Allah herkese nasıl mutlu olabiliyor ise o şekilde ve başkalarının haklarına tecavüz etmeden yaşayabilme imkanı versin.
  • Sağ ol take_me_as_i_am , çok güzel anlatmışsın. Evet, en iyisi evlendirme dairesine gidip bir de onlardan öğrenmek detayları. Merak ettiğim diğer bi konu bütün bu işlemlerin kaç gün alabileceği. 15 gün mü , 1 ay mı ? Gibi yaklaşık tahmini bir süre hatırlıyor musunuz ya da biliyor musunuz ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Yigit Eker

    Ufak Bir Not: 'Çoğu avrupa ülkesindeki kızlar sevdiğine oldukça sadıktır bizimkiler gibi kimsenin gözü yükseklerde değil %90 ı ..'

    edit: imla


    doğru
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xakar

    Sağ ol take_me_as_i_am , çok güzel anlatmışsın. Evet, en iyisi evlendirme dairesine gidip bir de onlardan öğrenmek detayları. Merak ettiğim diğer bi konu bütün bu işlemlerin kaç gün alabileceği. 15 gün mü , 1 ay mı ? Gibi yaklaşık tahmini bir süre hatırlıyor musunuz ya da biliyor musunuz ?





    kendi ülkesinden kağıtları aldıktan sonra çok sürmez ... normal türk ile evlilik süresi ne kadarsa o kadar (il ve ilçeye göre değişmekle beraber tahminimce 10-15 gün kadar)... birde emniyette yabancılar şube ile durumu iyi konuş ve zamanlamayı iyi yap ki ; çıkıp geri girmek zorunda kalmasın...
  • Emniyet Yabancılar Şube ile bir işim oluyor mu ki ? Oluyor ise neden oluyor ? Bulduğum bilgilerde emniyet ile bir işim olacağına dair bir açıklama görmedim. O da mı var yoksa !
  • asıl ora var

    msn adresini gonder bana istersen konusalım...
  • valla ya tanıdığım tüm Türk kızları odun hollandalı bi kız var arkadaş achmed demeden i kill you yu yapıştırıyor death note dememe kalmadan ryuuzaki yi yapıştırıyor aynı kafadan bi kız ama hollanda ya nasıl gidicen eminim çoğu avrupalı kız böyledir hepsi cin gibi bizimkilerin tek anladığı konu dedikodu ve kaç kişiyle çıktıkları alayı odun bi şaka yapıyosun 2 saatte anca anlıyor tut elinden gezdir gözleri hiç durmaz sürekli sağda solda oturup iki laf konuşmaya kalkarsın saçma sapan dizilerden konuşur bıktım valla hollanda ya kaçak gidicem
  • quote:

    Orjinalden alıntı: LifeForStyle

    bizimkilerin tek anladığı konu dedikodu ve kaç kişiyle çıktıkları alayı odun bi şaka yapıyosun 2 saatte anca anlıyor tut elinden gezdir gözleri hiç durmaz sürekli sağda solda oturup iki laf konuşmaya kalkarsın saçma sapan dizilerden konuşur bıktım valla



    doğru
  • Arkadaşlar hakarete varan düzeylere inmesek hepimiz için iyi olur. Bizi böyle yapan etkenler var. Bu televizyonlarda iğrenç aile ve çevre ilişkilerinin işlendiği diziler neden rating rekoru kırıyor ? Kim izliyor bunları , bizim anne-baba-kardeşlerimiz... Neden izliyor, beğeniyorlar ? Çünkü öyle yetişiyorlar. Bizde kendi zor durumundan kurtulma çabasına girişmez genelde insanımız, gider kendi gibi ya da daha beterini bulur onunla dertleşir. Benim durum senden daha kötü diye de resmen "sidik yarışı" yaparlar. Gittiği doktor onda çok ciddi rahatsızlık bulmaz ise başka hastanelerde başka doktorlara gider mesela ! Öyle ki onda ciddi sorunlar olmalı, koşarak mahalleye eşe-dosta "Bende şu varmış, böyle böyle yap dedi doktor" der herkese. Önemli bir kişilik olmuştur artık o garip çevresinde, herkes onu dinler o anda ve hatta acırlar, sonrasında konu onun böyle olmasının sebebinin çocukları ve kocası olduğuna gelir. Çok çektin sen Allah bir gün seni de görse de yüzün gülse diye de yorum yaparlar. Günü kurtarmıştır bir anne böylece, o gün mahallede, komşuları içinde önemli bir şahsiyet olmuştur...
  • beyler merhaba, sanırım çoğunuz yaş olarak abim oluyorsunuz.yabancı bir hanımla evlenmiş olanlardan tavsiye ve yorum almak istiyorum:

    yabancı biriyle evli olmanın türkiye'deki sosyal hayat açısından bir dezavantajı ya da avantajı var mı? bu yüzden başı belaya girmiş olanınız var mı? şu anda türkiye'de mi yaşıyorsunuz yoksa eşinizin memleketinde mi? ailesel ve kültürel farklılıklar sorun mu yoksa kafalar uyuştuğunda hepsi aşılabilecek şeyler mi, hatta artı bir yön müdür?

    yaşım şu an 21. ilerde çok büyük olasılık yabancı bir hanımla evleneceğim, yorumlarınız benim için önemlidir
  • Valla ben bir aksilik olmaz ise önümüzdeki 3 ay içinde evlenmiş olacağım. Devamında yorumlarımı yazarım. 21 yaş zaten bence evlilik için çok erken. Ben en azından 26-28 yaşında evlenmeyi düşünmek gerek diye bir tavsiyede bulunabilirim. Kültürel fark meselesi de bence senden de doğabilecek bir mesele. Yani sen-ben benim kültürümde kadın kocasının ayağını da yıkar diyerek :) acizmiş gibi ayağını da ona yıkatmaya kalkarsan herhalde bu kültürel değil kölesel farklılık olur. Veya biz maçoyuz hem severiz hem döveriz üstüne de bir güzel boynuzlarız ama sen kadınsın dizini kırar oturursun gibi bir kültürden geldiğini iddia edersen o da ayrı bir kültürel çatışma doğurur elbet.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.