Şimdi Ara

Nokia'dan 770 / maemo ; Cebinizdeki Internet ve Multimedya sihirbazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünya'nın en büyük cep telefonu üreticisi Nokia, akıllı telefonlarıyla yakaladığı başarıdan sonra gözünü taşınabilir Internet tabletlerine dikmiş durumda. Firmanın bu alandaki ilk denemesi diyebileceğimiz cep telefonu ve PDA karışımı ürünü 7710'un aksine cep telefonu özelliği taşımıyor bunun yerine Wi-Fi, Bluetooth gibi kablosuz ağlar üzerine yoğunlaşmış durumda.

    770/maemo, Linux bazlı bir işletim sistemi olan Nokia Internet Tablet 2005 kullanmakta. Nokia, açık kaynak kodlu işletim sistemi sayesinde üçüncü parti yazılım geliştiricilerin platform üzerinde uygulama geliştirmelerini oldukça kolaylaştırıyor. Açık kaynak kodlu yazılımlar sayesinde, programcılar yüksek lisans ücretleri veya yazılım geliştirme arabirimleri satın almadan geliştirmek istedikleri yazılımlar üstüne yoğunlaşabiliyorlar. Nokia, Symbian işletim sistemi taşıyan akıllı telefonlarında bunun oldukça fazla getirisini gördü.

    770, 800x480 çözünürlükte 65.536 renk derinliğinde bir ekrana sahip. Yatayda uzun olan yüksek çözünürlükteki ekran ile web sayfalarında gezmek oldukça kolay. 64 MB DDR RAM'e sahip olan 770, 64MB'ını işletim sisteminin kullandığı 128MB dahili flash hafıza içermekte, ek hafıza genişletme yuvası olarak RS-MMC tercih edilmiş. Cihazla beraber 64MB RS-MMC kart pakete dahil edilmiş durumda, 770'in kendi içindeki 64MB alan ile birlikte kullanıcıya ürün kutudan çıkar çıkmaz 128 MB hafıza sunulmuş oluyor.

    770, 802.11b/g kablosuz ağ standartları ile uyumlu ve ek olarak Bluetooth 1.2 kablosuz bağlantıyıda desteklemekte. Sterio kulaklık çıkışıda bulunan 770'i Internet ihtiyaçlarının giderilmesi dışında taşınabilir multimedya aygıtı olarakta kullanmak mümkün. Nokia Internet Tablet 2005 sayesinde 770, MP3, Real Audio, MPEG4, AAC, WAV, AMR, MP2 ses formatlarını, JPEG, GIF, BMP, TIFF, PNG, Animated GIF, SVG-tiny, ICO resim formatlarını ve MPEG1, MPEG4, Real Video, H.263, AVI, 3GP video formatlarını tanıyıp çalıştırabilmekte.

    Nokia Internet Tablet 2005, kullanıcılara Internet tarayıcı, e-posta programı, PDF okuyucu, medya formatlarını görüntüleyici, takvim, oyunlar ve daha bir çok gömülü özellik sunmakta. Üçüncü parti yazılım firmalarının da platform için yazılım geliştirebilmeleri sayesinde ileride 770 için yüzlerce yazılım bulanabileceğini söylemek zor değil. Özellikle işin içinde Nokia olunca cihazın yaygınlaşma ve popüler olma potansiyeli çok yüksek olduğundan geliştiriciler platforma daha sıcak bakıyorlar.

    Nokia, 770 içerisinde kullanılan işletim sistemi Nokia Internet Tablet 2005'i ileride Nokia Internet Tablet 2006 ile değiştirmeyi planlıyor ve bu yazılım upgrade'i ardından 770, anında mesajlaşma ve Voice Over IP (VOIP) gibi yeteneklere kavuşacak. 770, bilgisayar ile bağlantısını USB port üzerinden sağlıyor, harf girişi ise el yazısı tanıma ve sanal klavye ile yapılmakta. Şu an için Bluetooth klavye desteği bulunmayan ürün için ileride üçüncü parti yazılım geliştiriciler tarafından çözümler üretilmesi olası.

    770'e ileride işletim sisteminin 2006 sürümü ile VOIP eklenecek olması gerçekten çok heyecan verici bir gelişme. Eğer Skype platform üzerine bir sürüm hazırlar ve tüketicilere sunarsa 770 üzerinden paralı Skype üyeliğiniz ile dünyanın istediğiniz bir noktasını arayıp görüşme özgürlüğüne kavuşmuş olacaksınız. Ülkemizde her ne kadar Wi-Fi Hot-Spot noktaları yaygın olmasalarda yurt dışına sürekli yolculuk yapanlar için cep telefonlarına güçlü bir alternatif oluşturur.

    770, bunca özelliğe rağmen oldukça küçük boyutlara sahip tam ölçüleri 141 x 79 x 19 mm, ağırlığı ise 230 gram. Nokia, ürünü dış etkilerden metal bir kılıf ile korumakta. Bu yılın üçüncü çeyreğinde piyasaya çıkması beklenen 770 için resmi bir fiyat açıklaması olmasada fiyatının 350$ civarında olması bekleniyor.

    Nokia, akıllı telefonlarında başarılı bir şekilde kullandığı Symbian işletim sistemi ile Microsoft'un cep telefonları için geliştirdiği Smart Phone işletim sistemini pazarda geride bırakmayı başarmış durumda. Görünen o ki cep bilgisayarlarına alternatif Linux bazlı işletim sistemi taşıyan 770 ile Microsoft'un Pocket PC'lerine ciddi bir alternatif oluşacak. Oluşan rekabet fiyatlarda düşüşe neden olabilir nede olsa Pocket PC ler ile yapılabilecek bir çok şey Nokia'nın yeni alternatifi 770 ilede oldukça makul bir fiyata yapılabilir oluyor.

    Düzenleme 20/09/2005: http://www.howardchui.com/ adresinden ürün ile ilgili detayl#305; incelemeye ula#351;abilirsiniz.


    Sayfanın Linki : http://www.nokia.com/nokia/0,1522,,00.html?orig=/770








  • Şık ve teknolojik bir tasarım
  • çok çok şık bi tasarım ayrıcA teknolojik olmasına karşın bünyesinde bulundurduğu foksiyonel özellikleriylede dikkat çekmekte eh nede olsa NOKİA dünyanın 1 numaralı telefon üreticisi rakipsiz ve tartışılmaz
  • GERCEKTEN MUKEMMEL BİR CİHAZ ... ELİCEKTEKİ TEKNOLOJİNİN ONDERİ BİLE DENİLEBİLİR AMA BEN FİYATININ BUKADAR UYGUN OLUCAGINI SANMIYORUM.........
  • Bu nun fiyatı düşene kadar hala MPX 200 diyorum. Bu telefonun fiyat/performansı tartışılmaz. Kullanan bilir. Bu tarz telefonlardan hoşlanan birisi eline alınca bırakamıyor.

    Bu cihazda fena değil, ama Win tabanlı olsa çok daha iyi olurdu kanısındayım...
  • bu telefon değil arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın internet tableti bu wi-fi ve bluetooth'daqn başka bağlantı aracı yok (gsm de dahil)
  • ahh bide gsm olsaydı cok kral bir telefon olurdu ya
  • ben de onu diyecektim yaw bide gsm olsa varya harika bişe olurdu.
  • ben sevmedim almam
  • i-mate jam e bi wifi ekleseler...hepsine beş basar................ herşeyi var................
  • BenQ, Siemens Mobile’i alıyor
    Avrupa’nın ikinci büyük cep telefonu üreticisi Siemens, kar etmeyen cep telefonu birimini Tayvanlı Benq şirketine satmayı kararlaştırdı. İŞTE BU HABER http://www.ntvmsnbc.com/news/327500.asp ADLI SİTEDE
    SİEMENSİN ÇOK BÜYÜK ZARAR ETTİĞİ VE BU YÜKTEN KURTULMAK İÇİN SİEMENSİN MOBİLE YANİ CEP TELEFON BÖLÜMÜNÜ SATIŞA ÇIKARTTIĞI VE DAHA İLK TEKLİFTE BENQ NUN OLUMLU YANIT VERİP SİEMENSE TALİP OLDUĞU BELİRTİLİYOR ANLAŞILAN SİMEMENS REKABETE DEVAM EDEMİCEK GİBİ GÖZÜKÜYOR BU PİYASADA EEE ŞİMDİ ADAMLARDA BİR YÖNDEN HAKLI YANİ ARKADAŞLAR ÖYLE DEĞİLMİ
    AMA SİEMENS GİBİ BİR FİRME HANGİ İŞE YETİŞECEK SADECE BU MARKA TELEFON ÜRETMİYORKİ BEYAZ EŞYASINDAN TUTUN ANKASTRE ÜRÜNE KADAR BİR SÜRÜALANDA ELİ VAR ADAMLARIN YORUMLARINIZI BEKLİYORUM BU HABERE İLİŞKİN




  • fiyatı çok be
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .ıI Shaman Iı.



    fiyatı çok be fiyatı herhalde çok olucak birincisi nokia olması fiyatının çok olmasının 2. nedenine gelice ise ilk çıkan ürünler daima pahalı olur sonra yavaş yavaş ucuzlamaya başlar
  • Cokguzel

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.