Şimdi Ara

<b>CeBIT Özel:</b> MSI'ın P55 yonga setli anakartını görüntüledik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alt="bCeBIT Özel:/b MSI'ın P55 yonga setli anakartını görüntüledik"


    Donanım Haber olarak Türkiye'de ilkleri yapmaya devam ediyoruz. Donanım Haber olarak dünyanın en önemli donanım ve teknoloji olarak değerlendirilen CeBIT fuarına katılacağımız daha önceki haberlerimizde belirtmiştil. CeBIT kapılarını resmi olarak yarın açıyor, bugünse bizim için hazırlanan fuar programı dinlenmeye ayrıla da biz fuardaki hazırlık çalışmalarını da sizler için takip ediyoruz. Hazırlık çalışmalarını takip etmek için başladığımız geizimizde ilk durağımız MSI oldu. Firma fuar dahilinde gerek anakart gerekse de ekran kartı kategorisi çok sayıda yeni modelini duyurmaya hazırlanıyor.


    MSI'ın fuar dahilinde sergilediği yeni anakartlarından özellikle G7P55-DC kod adlı model dikkat çekecek gibi görünüyor. Firmanın yeni anakartı, Intel'in yılın ikinci yarısında duyurmaya hazırlandığı LGA1156 formundaki Core i5 serisi işlemciler için hazırlanan P55 yonga setini taşıyor. X58'den farklı olarak dört adet DDR3 bellek slotu üzerinden çift kanal DDR3 bellek desteği sunan anakart üzerinde üç adet PCIe x16 slotu bulunuyor ve Crossfire X ile 3 yollu SLI teknolojileri de destekleniyor. Anakartın dikkat çekici noktalarından biri de entegre grafik işlemcisi olmadığı halde DVI ve VGA konnektörlerine sahip olması.


    Peki MSI'ın P55 yonga setli anakartından neden DVI ve VGA konnektörlerine yer veriliyor. Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz üzere Intel'in 5 serisi yonga setleri 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Westmere serisi işlemciler için de kullanılacak. Tabii Westmere serisi dahilinde entegre grafik özelliğine sahip işlemciler de hazırlanacak. Intel'in belirlediği strateji çerçevesinde oldukça geniş bir model desteği sunacak olan P55 yonga setli anakarltarda entegre grafik özellikli işlemciler için MSI'ın fuarda ilk defa sergilediği G7P55-DC modelinde olduğu gibi DVI, VGA ve hatta HDMI/DisplayPort konnektörleri de yer alacak.


    Intel tarafından yılın ikinci yarısında duyurulması beklenen P55 yonga setli anakartlarla birlikte anons edilmesi beklenen MSI G7P55-DC modeli, Siyah renkli baskılı devresi, katı kapasitörleri ve profesyonel kullanıcılar için hazırlanan ekstra özellikleri ile de dikkat çekecek gibi görünüyor. Kart üstü OC, Power, Reset ve Clear CMOS butonlarına sahip olan anakart üzerinde farklı RAID konfigürasyonlarını destekleyen 8 adet SATA-II konnektörü ve eSATA portu da bulunuyor. 8 kanal yüksek tanımlı ses ve çift gigabit ethernet gibi detaylara da sahip olan anakartın olası fiyatı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.


    alt="bCeBIT Özel:/b MSI'ın P55 yonga setli anakartını görüntüledik"








  • İlk Yorum Benden Olsun. kart Çok sade Olmuş.Heleki O sogutucu Çok Yapmacık Kalmış
  • Helal olsun Donanımhaber'e. Bu ilkleri yaparak büyük işler başarıcaz daha ilerde inşaallah. Ayrıca CeBIT fuarı şuan Almanya'da mı ?

    Tekrar tebrikler Donanımhaber
  • @ysfdvz, kart fuar için hazırlanan mühendislik örneği, piyasa sürümü farklı olacaktır.
  • vardır msı ın ir bildigi , umarım en kısa sürede yaygınlasırda P45 ler düşer bende alırım bir tane
  • soğutucuları tam takmamışlar daha mosfetleri öyle bırakmazlar
  • o soğutucu ne yahu!
  • whışş fazlara bak artık standart oldu çift gpu slotu bu resmen milletin 2. kartı alması için teşvik ve hayal kırıklığı oluyor genelde biz istiyoruzki 32x tek slot yapsınlar yada direk 64 x felan nehalem yaptınız o kadar ne zaman değişecek vga platformu kart sexy olmuş teşekkürler donanımhaber yetkilieri




  • msi p55 e soğutucu takmadan piyasa sürmez bu prototip olabilir
  • Bu anakart daha yapım aşamasında gözüküyor. İşlemcinin üstündeki güç trasiztörlerinde de heat pipe falan yok. LGA1160 ve LGA1366 diye soket yapılarının ayrılması pek iyi olmadı. Ama LGA1160 için de güçlü işlemci çıkasaksa işler değişir.
  • Benim gözlerdemi problem var yoksa bu anakartta kuzey köprüsü yok mu??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ysfdvz

    İlk Yorum Benden Olsun. kart Çok sade Olmuş.Heleki O sogutucu Çok Yapmacık Kalmış


    Daha büyük bir soğutucuya gerek olmadığı için, bunu koymuş olabilirler mi ?
  • nvidia gibi tek chiple halletmişler. intel iyice soket karmaşası yarattı. ne bu kardeşim bari atom gibi yapışık satında kafamız karışmasın.
  • bu set herhalde hiç ısınmıyor
  • Intel'in her seferde böyle zırt pırt soket değiştirmesi iyi bişi değil bak amd'ye örnek al baya eski anakartlarla bile phenom 2'ler çalışabiliyor....Bari nehalemlerde 2 farklı soket yapmasaydın ne gerek var ki...
    Intel demek istiyorki üst düzey kullanıcı mısın giriş seviyesi mi belli et ona göre mb ve cpu al ; Giriş seviyesindeysen bu kartı al ama cf veya sli yap ne saçmalık...... Sırf para tuzağı bunların yaptığı valla hiç kullanıcıyı düşünmüyorlar....
  • bence bu MSI'ın çıkacak ilk ve ucuz P55 kartı olacak. Bunun arkasından kesin neo, platinum ve diamond modelleri gelir merak etmeyin...
  • eskimolar için üretilmiş olsa gerek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozzzy222

    whışş fazlara bak artık standart oldu çift gpu slotu bu resmen milletin 2. kartı alması için teşvik ve hayal kırıklığı oluyor genelde biz istiyoruzki 32x tek slot yapsınlar yada direk 64 x felan nehalem yaptınız o kadar ne zaman değişecek vga platformu kart sexy olmuş teşekkürler donanımhaber yetkilieri







  • quote:

    Orjinalden alıntı: XivA

    nvidia gibi tek chiple halletmişler. intel iyice soket karmaşası yarattı. ne bu kardeşim bari atom gibi yapışık satında kafamız karışmasın.



    ZATEN BELLEK KONTROLCULER İŞLEMCİYE GEÇİNCE ANAKARTIN KUZEY KÖPRÜSÜ YÜKÜ AZALDI.. HATTA SLI / CROSS OLAYI OLMAYAN ANAKARTLARDA BELKİ ÇIPLAK KÖPRÜDE GÖRÜRÜZ..
  • Aynı zamanda karizma olmuş :) Ee teknolojisi kadar göze de hitap etmesi güzel.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.