Şimdi Ara

Yurtdışı çıkışlarındaki son durum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu yazı turk.internet.com adresinden aynen alınmıştır.Metnin orijinaline aşağıdaki linkten ulaşmanız mümkün.

    "Cezayir depremi tüm İnternet dünyasının gündemine oturdu. İnternet#8217;teki sorunlar ile ilgili şikayet yüzlerce elektronik posta alıyoruz. Ancak kamu kesiminden sorun ve çözümü ile ilgili pek bir cevap alamıyoruz. İhtiyacımız olan bilgi yine özel sektörden geldi. Krizden oluşumundan beri sorunun çözümü için aktif olarak çalışan Bnet ekibi önemli bilgiler edindi ve çözümler oluşturdu. Bilgilerden ilki Singapur Telekom ile ilgili. Malum Akdeniz'den geçen SMW3 hattı, Singapur Telekom'a ait. Bnet ekibi Singapur Telekom ile ilişkiye geçerek basına yansıyan ilk resmi bilgiyi turk.internet.com'a ulaştırdı. Bu bilgiye göre tamiratı yapacak olan CS R Croze adlı gemi, bugün (28 Mayıs 2003) gerekli parçaları yükleyerek yola çıkıyor. Ayrıca açıklamada SMW-3 dışında FLAG, SMW2, Columbus 2 ve Palma #8211; Algerie adlı 4 kabloda daha sorun olduğu ve ITUR E1#8217;in de zaten bakımda olduğu belirtiliyor. Buna ek olarak Bnet, sorunun giderilmesi için bir çözüm önererek, bu çözümün hayata geçmesi için Türk Telekom yetkililerine bilgi ulaştırmış durumda. Depremden sonraki gün Bnet Genel Müdürü Hakan Akan Yunanistan#8217;daki durumu anlayabilmek için Ote#8217;nin (Yunan Telekom Şirketi) uluslararası işlerini yapan OteGlobe firmasının bir yetkilisine ulaşmış. Onların da aynı sorundan etkilendiğini öğrenince nasıl çözdüklerini anlamaya çalışmış. OteGlobe yetkilisi trafiklerini İtalya üzerine çevirmeye çalıştıklarını anlatınca Türkiye'nin de aynı çözümü kullanabileceğini düşünerek, bu fikri Türk Telekom yetkililerine aktarmışlar. Çeşitli verilere göre Türkiye ile Yunanistan arasında 622 MBit bir kapasite mevcut ve eğer OteGlobe İtalya üzerinden İnternet çıkışı sağlayabilirse kısa sürede bu kapasite Türkiye#8217;deki sorunu çözebilir. Aldığımız bilgilere göre Türk Telekom, Ote ile ilişkiye geçerek bu yolu zorluyor. Dileriz bu çözüm hem İnternet dünyasına hem de iki ülkenin ilişkilerine bahar havası getirir. Bildiğiniz ve dünkü yazımızda da ilettiğimiz gibi birkaç uluslararası işletmeci Türkiye#8217;ye yeni fiber kapasitesi sağlamak için yıllardır izin almaya çalışıyor, ama bugüne kadar başarılı olamadı.

      Konuyla ilgili bize ulaşan yazısma asagidaki gibi: -----Original Message----- From: Teo .. Sent: 26 Mayıs 2003 Pazartesi 13:18 To: 'UndisclosedRecipient (E-mail) ' (E-mail) Cc: ..; Foo.., Gabriel .. Subject: SMW-3 ,S8 Failed On 21 May 03 - Report 3 Dear All, Based on the latest information received, CS R Croze has been requested for the SMW-3 S8 repair. Hence, the CS R Croze is currently engaged for ITUR E1 repair work. According to last information, CS R Croze is scheduled to load SMW-3 spare parts in Catania on 28 May 03. Please see attached for the detailed S8 bearers restoration report. <> More updates to follow, once they are made available. Thanks and Best Regards, For SMW-3 ORLO -----Original Message----- From: Teo .. Sent: Thursday, May 22, 2003 4:30 PM To: 'UndisclosedRecipient (E-mail) ' (E-mail) Cc: Foo ..; Gabriel .. Subject: SMW-3 ,S8 Failed On 21 May 03 - Report 2 Dear All, Please be advised that the SMW-3,S8(Alexandria-Sesimbra) failure is caused by the deadly quake which hit northern Algeria today. After performing a thorough investigation, Mazara cable station has localized at least 2 faults on the fiber pair Mazara-Tetouan between BU4 & BU5 into Section 843-842 & Section 844-845. At the same time, FLAG(Italy-UK), SMW2(Algeria branch), COLUMBUS 2 and Palma-Algeri are also at fault and ITUR E1 is under repair. Restoration is still in progress and the additional bearers restored are as follows:- Step VC4 Bearer Restored Date/ Time 2.1 ALEX-SBRA VC4S2 22 May 03 / 0730UTC 2.2 ALEX-SBRA VC4S4 22 May 03 / 0200UTC 2.3 ALEX-SBRA VC4S6 22 May 03 / 0200UTC 13.1 MZRA-SBRA VC4S1 22 May 03 / 0550UTC 13.2 MZRA-SBRA VC4S4 22 May 03 / 0610UTC 17.1 COCH-PENM VC4S1 (PAR_PAS-SDR VC4S1)[UFR]22 May 03 / 0715UTC More updates to follow, once they become available. Best regards, For SMW-3 ORLO"

    İlk başta 5 gün gibi bir süre telaffuz edilirken şimdi bu işin bir kaç hafta daha sürebileceği gibi bir sonuç çıkıyor. Umarız TT alternatif çözümler üreterek tamir süresinin daha az sancılı atlatılmasını sağlar.


    Sayfanın Linki : http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=7274




  • Türk Telekom bugün yaptığı açıklamada kopan kablonun 9 Haziranda onarılacağını ve Türkiye'nin yurt dışı çıkışlarının eski hızına ulaşacağını açıkladı..
  • biz de inandık tabii. İnşallah 9temmuz veya 9 ağustos olmaz bu 9'lar...
  • Birde utanmadan fatura yollayacaklar bu ay...
  • %100 özelleşecekmiş. Bakalım o zaman ne yapacaklar. Daha bunlar hiçbirşey. %51'i devletteyken zam üstüne zam yapan telekom özelleşme sonrası ne yapar göreceğiz.
  • hakkaten.en cok bu ay ödeyeceğim fatura gücüme gidecek
  • biz şirket olarak verilmeyen hizmetin bedeli olarak 1 000 000 000 tl verecez
    benden çıksa içime oturur dağıtırım telekomu
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by DroID</i>
    <br />biz de inandık tabii. İnşallah 9temmuz veya 9 ağustos olmaz bu 9'lar...
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    doğru söze ne denir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.