2- İphone'unuza Bossprefs programını cydia'dan indirin ve SSH'ı açın,pcye bağlayın
şimdi WinSCP programını açın host name'ye iphone'unuzun ip adresini yazın user name'ye ''root Pasword'e ''alpine'' yazın ve Protocol'dan ''SCP''yi seçin velogin olun yes diyin.
Şimdi Mobileİnstallation dosyamıza sağ tıklıyoruz Rename diyoruz ve sonuna .bat yazıyoruz.Ama bu dosyanın yedeğini almayı unutmayın.
Şimdi Firmware'unuza göre başta indirdiğiniz ''Mobileİnstallation'' dosyasını buraya atın.
Sonra attığınız mobileinstallation dosyasına sağ tıklayıp ''Properties'' e tıklayın. Şu şekilde doldurun;
Group : wheel Owner: root
Permissions bölümünü ise;
(x doldurun demek)
Owner xR xW xX
Group xR xW xX
Others xR xX
Octal 0775
yazın ve ok diyin.
Sonra ipod touch/iphone'unuzu pcden çıkartın.
Açıp kapayın ve cihazdan itunes store'a girip bedava bir uygulama yükleyin
Bundan sonra ipa. dosyalarına tıkladığınızda itunes açılıcak ve direk atıp oynayabileceksiniz.
iTunese girin .ipa ları attıgınız bölüme .app klasörünü atın sync yapın bu kadar ugrasmanıza gerek yok. 2.x.x versiyonlarda yetkilendirme yapmanıza gerek yok, otomatik yapılıyor. normal kullanıcıysanız gerekmez yani. Jaibreak yapınca kendini hacker sanan arkadaslar varsa onlar kullanabilirler =) saygılar sevgiler. kolay gelsin.
Bu işlem zaten bir kerelik yaptıktan sonra ipa. dosyalarına tıklayın itunesda çıkıcak zaten direk sync ederek iphone'a atabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seytan Kobra -- 1 Mart 2009; 18:43:39 >
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seytan Kobra -- 4 Mart 2009; 18:04:33 >
Yanlış mobileinstallation dosyasını atarsan telefon elma logosunda takılı kalır. Telefon açılmasa bile ssh ile telefona bağlanabilirsin. Eğer doğru mobile installation dosyasını atarsan telefon sorunsuzca açılır. Ama atamazsan malesef restore etmen gerekecek.
When I was a kid, I used to wish some stranger would come and tell me my family wasn't really my family. They weren't bad people, they were just ... insignificant. And I wanted to be different. Special. I wanted to change. A new name, a new life...
Güzel anlatım fakat caf caflı biraz. iPhone'unuza Cydia'dan Installous adlı programı yükleyin, pc ye ihtiyacınız yok. App Store'un full free olduğunu düşünün yani.
Güzel anlatım fakat caf caflı biraz. iPhone'unuza Cydia'dan Installous adlı programı yükleyin, pc ye ihtiyacınız yok. App Store'un full free olduğunu düşünün yani.
Cydia'da bu programı bulamadım ben birşey çıkmıyor bunu yazınca
Beyler yardım lütfen ne yaparsam yapayım shazam uygulamasını yüklüyorum ama simge bir türlü gözükmüyor. Free app yükledim itunes hesap oluşturdum mobileinstallation pack i yükledim olmuyor olmuyor ne yapacam şimsi. Telefonda 2.2.1 yüklü...
ya sıkıntı bendemi anlamadım ama bu verdiğin link tam deilki 2.2.1 i indirmem için :S
Yildizli yere rapid share yaz...
iTunese girin .ipa ları attıgınız bölüme .app klasörünü atın sync yapın bu kadar ugrasmanıza gerek yok. 2.x.x versiyonlarda yetkilendirme yapmanıza gerek yok, otomatik yapılıyor. Normal kullanıcıysanız gerekmez yani. Jaibreak yapınca kendini hacker sanan arkadaslar varsa onlar kullanabilirler =) Saygılar sevgiler. kolay gelsin.
abi şakamısınız? oraya yorum yazdık kimse sallamamıs bile itunesi acın .app klasörünü applications bölümüne bırakın. iTunes onu ipaya ceviriyor zaten anında sync ettikten sonra Belgelerim\Müziğim\iTunes\Mobile Applications kımına ipa olarak gelicektir. Daha sonra ipa olarak kullanmak isterseniz yada internet ortamında ipa olarak paylasmak isterseniz buradan alabilirsiniz. Anlatım iyi hoşta gereksiz. Sesimi duyan yokmu ya =D Hea bu arada .ipa klasörlerini yeniden .app ye cevirmek isterseniz sag tus tıklayıp, birlikte ac seceneğinden winrar'ı secin, aa bide bakmıssınız app =D Bu arada SSH programı icin Winscp mecbur kalmadıkca(yetklilendirme kodu kullanamız gerekmedikce, daha dogrusu yetkilendirme kodu değiştirmeniz gerekmedikce) Kullanmayın. iFunBox programını kullanın. Kabloyla baglanıyorrsunuz veri trasferi cok hızlı.. Ama yok ben hackerım Wİnspc ile baglanırım illa diyosanız root la alpine yazmayı ögrenin ahsdua=D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0hann3s -- 29 Nisan 2009; 17:35:45 >
Bundan sonra ipa. dosyalarına tıkladığınızda itunes açılıcak ve direk atıp oynayabileceksiniz.
Daha nasıl açıklayayım.
İnternetten indirdiğin ipa. dosyaları direk itunesta açılmaz.İki kez tıklarsın itunes açılır ve applications bölümünde uygulama gözükür daha sonra iphone'u bağlayıp sync edersin ve uygulama iphone'a yüklenir...
@0hann3s;
Ben Mobileİnstallation dosyasını atmayı gösterdim uygulama yüklemeyi değil.Her uygulamayı WinSCP ile yüklemiyoruz zaten.Bir kereye mahsus yapıyoruz bu işlemi...
edit:imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seytan Kobra -- 29 Nisan 2009; 18:42:33 >
şu anlatımları adam gibi yapsanız boşyere uraşmasak.. yaptın yorumlardan anladın kadarıyla wireless modem olmalı ve pc ve iphone aynı modeme bağlı olmalı bunu desende bizde otistikler gibi uraşmasak iphoneda ip adress die bshi yok wifi adress yazıorm programa kabul etmio
şu anlatımları adam gibi yapsanız boşyere uraşmasak.. yaptın yorumlardan anladın kadarıyla wireless modem olmalı ve pc ve iphone aynı modeme bağlı olmalı bunu desende bizde otistikler gibi uraşmasak iphoneda ip adress die bshi yok wifi adress yazıorm programa kabul etmio
Ayarlar>Wi-Fi>Bağlı olduğunuz wireless'ın yanındaki mavi ok işaretine basın ip adresi yazar.
Ayarlar>Wi-Fi>Bağlı olduğunuz wireless'ın yanındaki mavi ok işaretine basın ip adresi yazar.
herangi bi wifi bağlı olamıyorum pc başında sorun orda modem kullanıyorum yukarda yazdığımda oydu.
kardeş bizi neden anlamıyorsun bizde modem wireless diil kablolu modem war allanı sewiosan pcle iphone u nası aynı modeme balim
kardeş bizi neden anlamıyorsun bizde modem wireless diil kablolu modem war allanı sewiosan pcle iphone u nası aynı modeme balim
Wireless modemin yoksa wincsp ile bağlanamazsın.Operatöründen internet paketiğ alıp cydia dan mobile installation yükleyebilirsin...
Mobile İnstallation için cydia.hackulo.us Source'unu ekleyebilirsin.
buneya bin dolar verecez birde karedi kartı verip program satın alıcaz yükleme yapmak için bi sürü saçma sapan işlere zaman ayırıp kafa yorucaz soygun bu iphone beş para etmez ne varsa nokıada kurtulucam bu ipnehoneden
iTunese girin .ipa ları attıgınız bölüme .app klasörünü atın sync yapın bu kadar ugrasmanıza gerek yok. 2.x.x versiyonlarda yetkilendirme yapmanıza gerek yok, otomatik yapılıyor. Normal kullanıcıysanız gerekmez yani. Jaibreak yapınca kendini hacker sanan arkadaslar varsa onlar kullanabilirler =) Saygılar sevgiler. kolay gelsin.
abi şakamısınız? oraya yorum yazdık kimse sallamamıs bile itunesi acın .app klasörünü applications bölümüne bırakın. iTunes onu ipaya ceviriyor zaten anında sync ettikten sonra Belgelerim\Müziğim\iTunes\Mobile Applications kımına ipa olarak gelicektir. Daha sonra ipa olarak kullanmak isterseniz yada internet ortamında ipa olarak paylasmak isterseniz buradan alabilirsiniz. Anlatım iyi hoşta gereksiz. Sesimi duyan yokmu ya =D Hea bu arada .ipa klasörlerini yeniden .app ye cevirmek isterseniz sag tus tıklayıp, birlikte ac seceneğinden winrar'ı secin, aa bide bakmıssınız app =D Bu arada SSH programı icin Winscp mecbur kalmadıkca(yetklilendirme kodu kullanamız gerekmedikce, daha dogrusu yetkilendirme kodu değiştirmeniz gerekmedikce) Kullanmayın. iFunBox programını kullanın. Kabloyla baglanıyorrsunuz veri trasferi cok hızlı.. Ama yok ben hackerım Wİnspc ile baglanırım illa diyosanız root la alpine yazmayı ögrenin ahsdua=D
hocam niye sallamamışlar sana söyleeyim çünkü kör cahil anlatmışsın ve söylediklerin yanlış .. hoş burada anlatılana hiç gerek yok ama senin söylediğin daha saçma sen kendini hacker zannetmişsin ama saçmalamışsın
1: app klasörünü at itunes .ipa ya çeviriyor filan demişsin senin sağ elinle sol kulağına uzanmayı seviyorsun galiba zaten heryerde .ipa var ne diye bunu app yapıp sonra .ipaya çevirsin adam zaten .ipayı bulmuş çift tılklayacak senin dediğin yere atacak ama sen mobile installiton fix kurmazsan o itunes a attığın hiçbr program telefona yüklenmez daha bunu bilmiyorsun
2: itunes un .ipa ya çevirdiği .ipayı paylaşırsan senin o paylaştığın dosyayı alan kişilerin hiçbiri kuramaz çünkü itunes o ipa çevirme işleminde sadece o pc için çalışır olarak yapıyor başka pc de denediğinde yetkn yok vs gibi hata alırsın
ve çok uyanık olarak .app yi winziple ziplersen uyanık arkadaşım itunes applications kısmınada hiçbir uygulamanın resmini göstermez
3: winscp ile hacker olunmaz ama ifunbox ile milletin sövgüsünü almaya niyetlisin
a) ifnbox ile atacağın dosya telefonu birden sadece restore ile karşılaştırabilir b) ifunbox ile yetki veremezsin dosya almak için ok ama telefona dosya yüklemek için asla deneme
çok büyük ihtimalle senin telefonuna birisi mobileinstal fix yüklemiştir sen bunun bile farkında olmadan bu olmadanda olduğunu düşünüyorsundur .
seni kimse sallamamış çünkü söylediklerin baştan sona yanlış ve yanıltıcı sanırım doğru ve kaile alınır şeyler söylersen senide sallarlar ..
haa bu yönteme ne gerek var gir cydiaya ekle bir source cydia.alpden.com apt.ingilizanahtari.com cydia.ikaynak.com
gibi hepsinde mobile installition fix var install de kurulsun ne bapğlantı ne yetki hepsi tam takır kurulmuş olsun ..
walla hayret ettim kendini çok bilmiş sanıp hiçbirşey bilmemiş olmak nasıl oluyor yaa yazık valla..:)
bu konuyuda önemli olarak sayılmışya buda forumun düştüğü aciz durumu gösteriyor :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xendaba -- 10 Haziran 2009; 0:58:23 >