Şimdi Ara

Rapor ile askerlik nasıl tecil edilir? Raporun hangi günden başlaması lazım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
4
Favori
50.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hacettepel

    yani bi Allahın kulu bilmiyor mu şu sorunun cevabını :))

    hiç birşey yapmıyorsun dediğim tarihlere raporunu al sonra 6 ağustosta git nedeninide söyle erteletmek için diye zaten şubede yardım ediyorlar sorarlarsa yoklama kagıdını almamıssın bakaya kalacaksın diye zaten raporda 31 temmuzda var yani o kagıtları alacagın son gün işlerim gereği anca 31 temmuzda alacaktım ondada hasta oldum alamadım :D zaten şube nedenini biliyor kimse kimseyi zorla askere göndermiyor sizede yardımcı olurlar çekinmenize gerek yok.
  • merhabalar.Hocam şimdi benim tecilim 31 mayıs 2012 de bitti, sevk tarihim de 31 temmuz 2012 yazıyor. Şimdi ben KPSS den dolayı askerlik işlemlerimi aksattım. İngilizce Ögretmenliği mezunuyum ve agustosta atanma ihtimalim yüksek ve atanırsam ilk yıl stajyer ögretmen olacagımdan bir yıl askerliğimi erteleyebilecegim. Benim şimdi ne yapmam gerekiyor? KPSS telasından dolayı herhangi bir sınava da girmedim...Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden tesekkürler...
  • arkadaslar rapor aldık diyelim diğercelp dönemine kadar tecilli mi sayılıyoruz memurluk tercihlerinde bi problem oluyor mu ağustos dönemi rapor alıp sevk ertelettiğimiz durumda
  • arkadaslar rapor için uzman hekim mı gerekiyor yoksa sağlık ocağından alsak da olur mu?
  • arkadaşlar ben de birkaç aydır bakaya durumundayım. ağustosta atanma durumu var.ağustos dönemini raporla erteletip tercih yapma olasılığı var mı? bilen varsa bilgilendirirseniz sevinirim..teşekkürler şimdiden..
  • şu linke bak faydalı olacaktır...

    http://forum.memurlar.net/konu/1478288/?page=17
  • arkadaşlar mrhblar.acil cvp bekliyorum bildiğiniz üzre kpss sınavının açıklanmasının haftası pomem (polis) alımları yapılacak. pomem başvuru şartlarından biri de askerlikle ilşiği olmamak diye bir madde. diyelim raporumu aldım şubeye verdim kurallarca ve ertelendim. ve diyeli 12 agustos gibi polis alım başvurusu yayınlandı. bu durumda benim askerlik durumum ne olacak. tecilli mi bakaya mı? zira bu soruyu sorma nedenim bazı yerlerde rapor ile erteleme olur ancak bu ve buna benzer alımlarda bakaya görünürsünüz ve başvurunuz olmaz dediler. çünkü raporu verdikten sonra savunmamızı yaıyormuşuz ve savcılığa intikal ed,yormuş, savcının da hakkımızda kovuşturmaya yer yoktur yazısı verme ve incelemesi 1-1.5 ay sürüyormuş. e biz bu durumda 1 aydan fazla savcı raporu beklememiz gerekirse eğer ertelemiş olcaz ama asıl erteleme sebebi olan polisliğe başvurumuzu mu yapamıcaz?? yardım lütfen net bilgisi olan aydınlatsın. zira askeriyeyi ertelerken gönlümüzdeki meslekten olmayalım. sorun teşkil ediyorsa gerçekten de askere gidelim başvuruyu ordan yapalım??




  • Benim bildiğim raporu askerlik şubesine verdiğinde senin gıyabında mahkeme falan yapılıyor.Sen işlemlere karışmıyorsun ve bi sonraki celb dönemine kalıyosun.Sıkıntı olacagını sanmam çünkü ben de 31 Temmuzda rapor alacagım ve ögrendiğim bu şekilde.Şubeye raporun aslı, kimliğin ve dilekçenle gidiyosun...
  • Bu arada şubeye çok önceden bi mail atmıştım ve cevap (aşağıda) geldi. Umarım yardımcı olur...

    1. Tutuklu ve hükümlüyseniz ya da resmi sağlık kurumu raporuyla belgelendirilmiş istirahat gerektiren hastalığınız varsa,

    2. Anne, baba, eş, kardeş veya çocuğunuzun hayati tehlike içinde olduğunu gösterir hastalığı bulunuyorsa,

    3. 16 Temmuz-15 Ağustos 2012 tarihleri arasında ikinci derece dahil akrabalarınızın ölümü olduysa ya da evlenmişse,

    4. Evliyseniz ve 31 Mayıs-30 Eylül tarihleri arasında çocuğunuzun doğması gibi mazeretleriniz varsa ve şubemize 31 Temmuz 2012 tarihine kadar müracaat etmeniz durumunda sevkiniz bir sonraki celp dönemine ertelenebilecektir.

    5. Aksi taktirde 31 Temmuz 2012 tarihine kadar herhangi bir askerlik şubesine müracaat ederek sevkinizin yapılması gerekmektedir.
  • Bugün raporumu aldım 30.07.2012-03.08.2012 tarihleri dahil 5 günlük rapor 04.08.2012 tarihinde çalışır da yazıyor raporda :D artık haftaya pazartesi askerlik şubesine gidip raporu vermek kaldı sadece :D
  • ben bu gün iki günlük devlet hastanesinden ortopediden rapor aldım.30-31 temmuz.çalışıyorum dedim.2 gün rapor vereyim dedi tamam dedim.raporun adı çalışabilirlik kağıdı.raporda adım ,soyadım ,kimlik no ,tarih ,sevk tarihi ve bitiş tarihi ve çalışabileceği tarih yazıyor.teşhis felan hiçbirşey yazmıyor.bu ne raporu oluyor.geçerli olur mu?hastanede çalışan güvenlikte 2 gün almış ondada aynısı yazıyordu.görevliye sorduk raporların sgkya internetten gittigini söyledi.ama ben çalışmıyorum bir sorun olur mu acaba?birde 2 gün sora 3 günlük ek rapor alsam hangi bölüm yine ortopediden almak zorundamıyım yoksa başka bir bölüm olur mu?acil yardım bekliyorum lütfen.
  • ben genel cerrahiden aldım ayın 31 den başlayarak ayın 4 ne kadar 5 günlük rapor aldım tüm işlemleri yaptım. P.tesi gidip raporu askeriyeye vereceğim bakalım bir sorun çıkmaz inş.
  • Arkadaşlar acil cevap lütfen. 31temmuz 2012 de tecilim bitti bende 30 temmuzda 10 günlük rapor aldım. Raporun bitim tarihi 8 ağustos. Şimdi benim 6-17 ağustosta Yüksek lisans ön başvurusu var. Ve başvuru şartlarında "01.07.2012(temmuz) tarihi itibariyle askerlik durum" belgesi istediler ve burada Tecilli gözükmem gerekiyormuş. Yani bakayalar başvuramıyormuş. Şimdi ben yarın raporu götünce(7 ağustos) benim askerlik durumum ne gözükecek bakaya mı tecilli mi?. Yada 01.07.2012 tarihinde (yaklaşık 1 ay önceki) askerlik durum belgesi alabilirmiyim? Yani geçmişte herhangi bir tarihe dönük askerlik durum belgesi alınabilir mi? Off! bilen arkadalar yardımcı olurlarsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thanatos-7 -- 6 Ağustos 2012; 14:19:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thanatos-7

    Arkadaşlar acil cevap lütfen. 31temmuz 2012 de tecilim bitti bende 30 temmuzda 10 günlük rapor aldım. Raporun bitim tarihi 8 ağustos. Şimdi benim 6-17 ağustosta Yüksek lisans ön başvurusu var. Ve başvuru şartlarında "01.07.2012(temmuz) tarihi itibariyle askerlik durum" belgesi istediler ve burada Tecilli gözükmem gerekiyormuş. Yani bakayalar başvuramıyormuş. Şimdi ben yarın raporu götünce(7 ağustos) benim askerlik durumum ne gözükecek bakaya mı tecilli mi?. Yada 01.07.2012 tarihinde (yaklaşık 1 ay önceki) askerlik durum belgesi alabilirmiyim? Yani geçmişte herhangi bir tarihe dönük askerlik durum belgesi alınabilir mi? Off! bilen arkadalar yardımcı olurlarsa sevinirim.

    Durumun sıkıntılı sanki. Tecilin bittiği için şu an bakaya görünüyorsun, dolayısıyla durum belgesi vermezler. Eski döneme göre vermeleri zaten söz konusu değil. Raporu verdikten sonra savcılıktan aralık celbine gitmen için "Kovuşturmaya gerek yoktur." kararı çıkartman gerek. Şubeye durumunu anlatıp, acil olduğunu söyleyip, sonra hangi savcılığa sevkedildiğini öğrenerek elden takip ederek gerekli kararı çıkartman gerekiyor. Bir haftada yetişir mi kısmına birşey diyemeyeceğim.

    Edit: Savcılık olayı kalkmış, raporunu verince bakayanı kaldırırsın, durum belgeni de alırsın, sorun yok yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ɛnslaved -- 6 Ağustos 2012; 17:58:04 >




  • bugün ankara şubesine gittim.bakaya görünüyorsunuz dedi.bende raporu verdim.iki tane kağıt verdiler ikiside aynı adres ve kimlik bilgilerini dolduruyorsun.komtana imzalat felan derken kısa sürede bitiyor.bakaya kaydını sileceğiz dedi 5 dakka bekledim.sildiler sonra 30.11.2012 ye kadar tecil kağıdını verdiler.kağıt 31.07.2012de biten tecil kağıdı ile aynı.
  • Savcılık olayı kalktı o zaman. Çok büyük bir kıyak bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ɛnslaved

    Savcılık olayı kalktı o zaman. Çok büyük bir kıyak bu.

    kalkmış herhalde kardeş.bende gıyabında yapılıyor biliyordum.dedi bekle bakaya kaydını sileceğiz..tamamdedim.3-4 kişi hepimizinkini sildiler.sonra önceki gibi tecil kağıdını verdiler.diğerlerine dedim hemen mi silip veriyorlar mahkeme felan 2 ayı bulmuyomu dedim mahkeme yok dedler.bende yaşasın dedim
  • hatta kağıdı götürdüğüm asteğmen kağıdı imzalamamışsın dedi.bakaya kaydının silinmesini istiyorsun böyle şeylerde imza at görevli memurada söyle dedi.tamam efendim dedim.oysaki görevli memur sonra imzalarsın demişti bende hiç karşılık vermedim salla başı al kağıdı
  • Benim de yüksek lisans kayıdından dolayı tecil durumum yenilenecekti, 31 Temmuz'da hala şubede tecil yok gözüküyordu. Rapor aldım bende, her türlü savcılık vs... bakaya durumuna hazırladım mentaliteyi, bugün şubeye gittiğimde "1 Ekim 2015'e kadar tecillisin, bakaya durumun yok, rapora gerek kalmadı." dediler de rahatladım.
  • ARKADAŞLAR MERHABA,

    ŞİMDİ BENİM TECİLİM ŞUBATTA BİTİYOR 31 MART SEVKİM VAR. AMA BEN RAPOR ALARAK ASKERLİĞİ 1 SENE DAHA BÖYLE TECİL ETTİRECEM. ŞİMDİ İLK DEFA RAPOR ALACAĞIM İÇİN SORUM ŞÖYLE OLACAK.
    BEN SİGORTALI İŞTE DE ÇALIŞIYORUM ALDIĞIM RAPORUN İŞYERİNDE HABERİ OLMUYACAK. BEN ONU ASKERLİK ŞUBESİNE VERECEM AMA RAPORLU OLDUĞUM GÜNLERDE BEN İŞE GİDECEM ÇÜNKÜ İŞ YERİMİN HABERİ YOK . BUNUNLA İLGİLİ SIKINTI OLUR MU?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.