Şimdi Ara

Nokia N85 modeli Çinliler tarafından klonlandı; Nokla N85-1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
9.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Çinli üreticiler, teknolojik ürünleri klonlamaya kaldığı yerden devam ediyor.


    Bir kaç gün önce Samsung i900 Omnia'nın klonu internette ''Sumsang Omnia'' ismiyle sürpriz şekilde belirmiş ve şaşkınlık uyandırmıştı. Çinli firmaların yeni hedefi ise Finlandiya'nın telefon devi Nokia oldu. Nokia'nın N serisi dahilindeki N85 modeli ''Nokla N85-1'' ismiyle satışa sunuldu. Nokla N85-1 ile orjinalini tasarım açısından ayırt etmek biraz zor. Ne var ki telefonlar teknik özellik konusunda birbirlerinden ayrılıyor. Nokla'da dualband GSM desteği, GPRS bağlantısı, 2.6 inç 240x320 piksel 262.144 renk ekran, Bluetooth, 240 saate kadar bekleme; 260 dakikaya kadar konuşma süresi gibi özellikler göze çarpmakta. Nokla N85-1'in fiyatı ise 101 Euro.








  • abicim ben daha ne diyim bu adamlara yakında bizi de klonlarlar
  • Şu bilgisayar parçalarının klonları ne zaman çıkacak Bakalım =))
  • telin ömrü kaç hafta peki :)
  • nokia'da da tel.'in ömrü aynı, aldığım tüm nokia'lar 6 ayda bozuldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arsoy -- 28 Şubat 2009; 10:44:33 >
  • kamerası kaç megapiksel acaba :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yekoo

    kamerası kaç megapiksel acaba :)


    Malesef telefonun satıldığı sitede bu bilgiye yer verilmemiş.
  • böyle klonlamalar durumunda nokia nın yapacağı hehangi bişey yok mu? yani neden aynı modeli, hatta dalga gecer gibi aynı isimle klonluyorlar ve nokia da buna sessiz kalıyor anlamak zor..

    Ayrıca sar değeri kaç? bu bilgileri nasıl öğreniliyor hoş kendisi sahte olan bir telefonun eminim ki sar değeri de yanlış olacaktır..
  • bu çinliler bu işte çok iyi yavvv
  • harika ya bu çinlilerde olmasa teknolojiden geri kalacaz :)
  • super olmus :) bu cinliler herseyi kopyalayıp kapitalismi çökertecekler :)
  • işe yaramaz
  • O tel i kullanan 3 ay sonra Kanser olur be
  • Promity 27.02.2009 Saat: 23:48
    O tel i kullanan 3 ay sonra Kanser olur be



    . . sanki orjilani yapmıyorda
  • Nokia nasıl buna engel olamıyor, yasal olarak bu kadar eli kolu bağlı mı bu dünya devi firmaların.
    Gerçekten şaşırıyorum.
  • Özellikleri gerçekten dendiği gibiyse alınır...
  • bu zengin ülkelerin zengin markaları dünyayı soyuyorlar, 3liraya maledip 300 liraya satıyorlar, haklarından da cinliler geliyor. Bu telif hakları vs.. denen seyler hep zengini korumak icin yine zengin tarafından uydurulmus seyler, cinliler tınlamamakla cok iyi ediyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Public_Enemy

    bu zengin ülkelerin zengin markaları dünyayı soyuyorlar, 3liraya maledip 300 liraya satıyorlar, haklarından da cinliler geliyor. Bu telif hakları vs.. denen seyler hep zengini korumak icin yine zengin tarafından uydurulmus seyler, cinliler tınlamamakla cok iyi ediyor.

    zaten bu durum karşısında nokia bişey yapamaz çünkü dış görünüş birebir aynı değil bu durumda nokianın yapabileceği birşey yok marka bile "Nokla N85-1" şeklinde tamam bunu sokakta gören nokia N85 in çin versiyonu olduğunu anlıyor ama sonuçta marka nokia değil ve dış görünüşü çok az bile olsa farklı bu durumda yapacak çok az şey var uğraşmaya bile değmez gözüyle bakıyor
    siz bir mühendis olsanız yaptığınız aleti 90liraya maledip 100 liraya satsanız bende o aletin birebir aynısını daha dayanıksız malzemeden 10 liraya maledip 50liraya satsam pek çok insan sizin ürettiğinizi değil benim ürettiğimi alır bu durumda kazancım da sizden fazla olur fakat bu durumda sizi telif hakları korur ve mağdur olmaktan kurtulursunuz sonuçta telif hakları zengini değil ve üreteni korur
    Siz "Public_Enemy" markası adı altında kendi ürettiğiniz cihazları gene 90a maledip 100e satsanız bende sizin ürettiğiniz aleti alıp şekli üzerinde ilk bakışta farkedilemeyecek oranda bir oynama yapsam ve "Pblicc-Enemyy" markası adı altında piyasaya sürsem bu durumda yapabileceğiniz şeyler ilk durumda yapabileceklerinize oranla daha az benim sizden kopyalarak ürettiğim alet sizi etkilemediği sürece sizde zaten uğraşmak istemezsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzaffer1989 -- 28 Şubat 2009; 10:36:50 >




  • bu karşı çıkan arkadaşları anlamıyorum yaf adamların demek istediği bu telefon bu fiyata da yapılabilir demek istiyorlar gelin bizim burda fabrika kurun demek istiyolar belkide sonuçta fiyatı 101euro deniyo yaklaşk 200tl şu an için pahalı ama nokia yla birleşseler belki 200 euro ya tüm özellikleri aynı yani 5mp kamera gps falan filan işte üretebilecekler at gözlüğüyle bakmayalım lütfen herkes istediği telefonu kullanır sizde n85 warsa we bu telefonu kötülüyorsanız kısakançlığınızdandır yanlş anlamayın lütfen beni ama bazı şeylerede ii yönden bakmak gerekir adamlar yapyomu yapıo helal olsun diorum ve bu tür dawranışlarda çinin herzaman arkasındayım




  • muzaffer1989 kardeşim durum tam olarak öyle degil, üretmek için para gerekir, teknoloji gerekir (ki teknoloji içinde para gerekir), eğitim gerekir (ki eğitim içinde para gerekir), alt yapı gerekir (ki alt yapı içinde para gerekir) bütün bunların olduğu ülkeler bellidir, hep bunlar üretir, ürettirir, diğerlerinin parasını alırlar, çark kendini tekrarlayarak döner durur. Bunların gelecekte keşfedecekleri yeni teknolojiler bile bellidir ama önce eldekini satarlar, sonra diğerini keşfedip, bakın yeni bisey kesfettik diye eskisini çöpe attırıp yenisini tekrar satarlar. Aslında yeni birşey keşfetmekte, uzay bilmi değil, parasını verip alt yapısını argesini yaptırdınmı keşfediyorsun, yani yine zenginin parasına bakıyor iş. Çin şimdilik bu çarkı bozuyor, ama milyarı aşan nufus ile çin halkıda bir tüketim toplumuna dönüştüğünde , çinde çarkın içine girecek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.