Şimdi Ara

TRABZONSPORLULAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.189
Cevap
0
Favori
182.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  TRABZONSPORLULAR


    Trabzonspor, Trabzon'da 1967 yılında kurulan futbol takımıdır. Renkleri Bordo ve Mavi dir. Profesyonel Futbol Ligleri tarihinde Türkiye Şampiyonu olan 5 takımdan biridir.

    Hüseyin Avni Aker

    1889 yılında Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinin Çavuşlu Köyü’nde dünyaya geldi. İlk,orta tahsilini Trabzon’ da yaptı ve Trabzon mahalli mektebinden mezun oldu. İstiklal Savaşı’na katılarak cephede düşmana karşı savaştı. 1925 yılına kadar Akçaabat, Sürmene ve Trabzon’da ilkokul öğretmenliği yaptı. 1926 yılında ünlü spor adamı Selim Sırrı Tarcan tarafından İstanbul‘da açılan Beden Eğitimi Kursuna katıldı ve buradan diploma aldı. Trabzon tarihinin ilk beden eğitimi öğretmeni olarak tarihe geçen H. Avni Aker Trabzon Lisesi Muallim Mektebi ve Ticaret Lisesine atandı. Buralardaki başarılı hizmetlerinden sonra Beden Terbiyesi Bölge Asbaşkanlığı (şimdiki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü) görevini üstlenerek Trabzon sporunun en üst makamına yükselen değerli spor adamı yaşama veda ettiği 1944 yılına kadar bu görevini sürdürdü.

    Hüseyin Avni Aker görevde bulunduğu yıllar içinde Trabzon‘a bir stad kazandırmak ve bugün stadın bulunduğu araziyi bu amaçla istimlak etmek için çok uğraştı. Onun müthiş çabası daha sonra adının verildiği stadı Trabzon futboluna kazandırdı.

    Ulusal Başarılar

    Süper Lig:
    6 Şampiyonluk: 1975-76, 1976-77, 1978-79, 1979-80, 1980-81, 1983-84,

    Türkiye Kupası:
    8 Şampiyonluk: 1976-77, 1977-78, 1983-84, 1991-92, 1994-95, 2002-03, 2003-04, 2009-10

    Cumhurbaşkanlığı Kupası:
    7 Şampiyonluk: 1975-76, 1976-77, 1977-78, 1978-79, 1979-80, 1982-83, 1994-95

    Başbakanlık Kupası:
    5 Şampiyonluk: 1975-76, 1977-78, 1984-85, 1993-94, 1995-96

    TFF Süper Kupa:
    1 Şampiyonluk: 2010

    Kıbrıs Barış Kupası:
    1 Şampiyonluk: 1974-75

    Trabzonspor'un Avrupa tarihi

    Trabzonspor, 1975-76 sezonunda ligde şampiyon olarak ertesi sezon ilk kez Avrupa Kupaları'na katılmaya hak kazandı. Avrupa'da ilk maçını İzlanda temsilcisi IA Akranes ile oynayan bordo-mavili takımın bu kupalardaki ilk golünü Necmi Perekli attı. Liverpool FC, Inter Milan, FC Barcelona gibi büyük takımları da mağlup eden Trabzonspor, en farklı galibiyetini 2007 yılında 6-0 ile KS Vllaznia karşısında alırken, en farklı mağlubiyetini 1990-91 sezonunda 7-2'lik sonuçla FC Barcelona karşısında aldı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Fatih Tekke dünyayı salladı Fifanın resmi sitesinden Fatih Tekkeye övgüler yağdırıldı Trabzonspor'un ve A Milli Takım'ın yıldız golcüsü Fatih Tekke, FIFA.com'da manşet oldu. FIFA, resmi sitesi aracılığı ile Fatih Tekke'yi tüm dünyaya tanıtırken, futbolcumuzdan övgü ile söz etti. Sitede Trabzonlu golcü için Türk Milli Takımı'nın 2006 Dünya Kupası'na katılması halinde turvunanın yıldızı olacağı iddia edildi. Golcü yıldızın ayrıntılı futbol kariyerinin verildiği haberde ayrıca Fatih için "Şeytani bir zekaya sahip" denildi.
  • Belçika'da çok başarılı bir sezon geçiren Lange, Trabzon'a göz kırptı

    Trabzonspor’un Norveçli eski oyuncusu Rune Lange, bu sezon Belçika Birinci Futbol Ligi’nde şampiyon olan Club Brugge takımının kupayı almasında attığı 15 gol ve yaptığı 15 asistle büyük rol oynadı.
    Gol krallığı listesinde 18 golle ilk sırada yer alan Anderlecht’den Jestroviç ve 17 golle Genk kulübünden Vandenbergh’in ardından 15 golle üçüncü olan Lange, Trabzonspor veya başka bir Türk kulübün talip olması durumunda önümüzdeki sezon yeniden Türkiye’de oynamak istediğini dile getirdi.
    4 yıldır Club Brugge’de oynayan ve 2 kez şampiyonluk kupasını
    kaldırmayı başaran Rune Lange, oynadığı 108 maçta toplam gol attı.
    Club Brugge formasıyla şampiyonlar liginde oynadığını da dile getiren Lange, gelecek yıl muhtemel bir Trabzonspor-Club Brugge eşleşmesinin çok iyi olacağını söyledi.
    Lange, "Her hafta Türkiye ligini izliyorum. Şenol Güneş, Dünya Kupası’ndaki gibi bu yıl da çok başarılı bir sezon geçirdi. Güneş, bana göre dünyanın en başarılı antrenörlerinden biri. Trabzonspor’da forma giyerken çok iyi bir ilişkimiz oldu" dedi.
    Trabzon’da hayatının en güzel dönemini geçirdiğini belirten Norveçli futbolcu, "İnsanlar çok cana yakın ve misafirperver ama, şu ana kadar Trabzonspor taraftarı gibi fanatik bir taraftar görmedim. 4 yıl önce Trabzonspor’da oynarken Türkiye’deki futbol sistemine ayak uyduramadım ama şu an oynadığım bu kadar maçtan sonra tam formumu buldum. Bunu da bu sezon Belçika’da ispat ettim. Brugge bu sezon benim sırtımdan şampiyon oldu diyebilirim. Türkiye’de yaşadığım en kötü an ise Fenerbahçe’ye 5-3 yenildiğimiz maçtı. Bu maçta ikinci yarı sahaya girmeme karşın 2 gol attım ancak Fenerbahçe’yi yenemedik." Türkiye’de yapılan derbi maçlara da değinen Lange şunları söyledi:
    "Derbiler yabancı futbolcuları bile bir Türk gibi etkiliyor. Artık kendini yabancı hissetmiyor ve bir Türk gibi davranmaya başlıyorsun.
    Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığımız da tüylerim diken diken oluyordu. Böyle bir hissi hiç bir yerde yaşamadım. Belçika’nın en büyük derbisi Club Brugge ile Anderlecht arasındadır. Buna rağmen Türkiye’deki heyecanı burada yakalayamıyorum. Trabzon’da yaşadığım en güzel anılardan biride hastalandığım bir günde takım arkadaşlarımın bana yardıma koşması, komşularımın bana hemen yemek getirmesi ve beni iyileştirmeye çalışmalarıydı. Türkler çok iyi insanlar ve Türkiye’yi çok seviyorum."




  • Bu sezon Petkoviç'i gönderecek olan Trabzonspor, Sao Paulo'lı Rogerio ve Cezayir Milli Takımı'nın kalecisi Mezair ile temasta.

    Trabzonspor transfere hız verdi. Brezilya ve Polonya'da iki ayrı cephe kuran bordomavililerde kaleye iki aday var. Petkoviç'i göndermeyi düşünen Şenol Güneş, Sao Paulo'lu Rogerio ve Cezayir Milli Takımı kalecisi Muhammed Fizan Mezair ile yakından ilgileniyor. Asper'den de vazgeçen Güneş'in bu iki kaleciyi takibe aldığı ve hafta içinde son kararını vereceği söyleniyor.
    Trabzonsporumuza istikrarlı vede iyi bir kaleci şart bu sene
  • Güven ile 3 yıllık ön protokol
    Trabzonsporumuz transfer harekatına İstanbulspor’un genç oyuncusu Güven Kocabal ile 3 yıllık ön protokol imzalayarak başladı.

    Dün, 26 yaşındaki ortasaha oyuncusu ile biraraya gelen Yönetim Kurulu Üyemiz Metin Akbaşoğlu, Çengelköy'deki Delmare Restoran’da ön protokol imzaladı.

    Kaynak:www.trabzonspor.org.tr

    Umarim faydali olur.
  • Ben fanatik Beşiktaşlıyım, ama Trabzonsporu bu sene özellikle o kadar takdir ettimki. Hem oynadığı futbolla, hem transferleriyle. Keşke şampiyon siz olsaydınız. Szymkowiak denen adam harikaymış, Fatih Tekkeyide severim.Başarılar diliyorum Avrupada.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Serdarer

    Ben fanatik Beşiktaşlıyım, ama Trabzonsporu bu sene özellikle o kadar takdir ettimki. Hem oynadığı futbolla, hem transferleriyle. Keşke şampiyon siz olsaydınız. Szymkowiak denen adam harikaymış, Fatih Tekkeyide severim.Başarılar diliyorum Avrupada.



    sağol sizede başarılar dostum!!
  • Trabzon'un adayı Galvao

    Bordo - Mavililer, Petkoviç'in yerine Botafago'nun genç eldivenini alabilmek için harekete geçti. Yönetim Kurulu, transfer listesinde ilk sıraya Galvao'yu aldı


    Şampiyonlar Ligi'ne daha güçlü bir kadroyla katılabilmenin hesaplarını yapan Trabzonspor'da Petkoviç'in yerine yeni kaleci alternatifleri arasında Botafagolu Galvao liste başına çekildi. 22 yaşındaki genç eldivene, Şenol Güneş'in Milli Takım'dan yardımcısı olan Mehmet Kulaksızoğlu ile birlikte İhsan Derelioğlu ve Lemi Çelik'in izleyip olumlu rapor verdiği bildirildi. Güneş'in bu gelişme sonrasında Galvao'nun transferi için yeşil ışık yaktığı ve yönetici Murat Bozoğlu'nun Botafago kulübü ile temasa geçtiği iddia edildi.

    Adresleri aynı
    Bordo - Mavili takımın stoper mevkisi için düşündüğü adaylardan birinin de yine Botafago'da forma giyen Pinto olduğu bildirildi. 22 yaşında olmasına karşın takım içinde lider kişiliğiyle dikkat çeken Pinto'nun bonservis bedeli hakkında araştırmalar yapılıyor.
    Trabzonspor'un Pinto'dan olumlu yanıt alamaması durumunda rotayı Brezilyalı Cleber Anderson, Polonyalı Glawaski ve Danimarkalı Per Nielsen'e çevirmesi bekleniyor.




  • İnşallar iyi transferler yaparla.En azından 3 kaliteli yabancı trasfer bizi seneye şampiyon yapar.Çünkü hiçbir dönemede trabzonun yabancıları kaliteli olmadı.Geçen sene yattara (dönem dönem) ve sumek ten performans alabildik.kalecimiz önemli maçlarda hatalar yaptı.Mondragon ayarında maç kurtarabilen bir kaleci almalıyız. Lee ise görev adamı ekstra katkısı yok. Feneri ise yabancıları taşıyor adamların 6 yabancısı da kaliteli.Biz 2 yabancı ile oynuyoruz.Paraya kıyıp 3 yabancı hakkımızı iyi kullanmalıyız.zurawski çok iyi topçu adamın gollerini izledim harika goller atıyor vuruş tekniği çok iyi. bizde en az 25 gol atar .Sumek kendi liginde 2-3 gol atıyor.oysa burada yarım dönemde 9 gol attı.Zurawski ise 20 gol atıyor kendi liginde milli takımın ise kurtarıcısı.Sumek ile de uyum sağlayacağından uyum sorunu olmaz.Mutlaka alınmalı.

    şampiyon trabzon
  • İSPANYOLLAR'A GÖRE YENİ SEZONDA LA LIGA'DA OYNAYACAK
    Fatih Tekke iddiası

    İspanya'nın Riazor Gazetesi, Deportivo'nun, yıldız futbolcuyla ön sözleşme imzaladığını ileri sürdü. Fatih, bu ülkeye yeni sezonda gelecek en büyük golcü olarak tanıtıldı

    MEHMET ÇİFTÇİ


    İspanya'da gündemin yeni ismi Fatih Tekke oldu... Riazor Gazetesi, Deportivo La Coruna'nın, Trabzonspor'un yıldız ismiyle ön sözleşme imzaladığını iddia etti. Gazetenin büyük puntolarla duyurduğu haber, İspanya'da büyük yankı uyandırırken, görüşmelerin geçtiğimiz ay içinde sonuçlandığı belirtildi.
    Haberde, Deportivo La Coruna Başkanı Lendoiro'nun, Fatih Tekke'nin transferini bizzat istediği de yer aldı.
    Milli oyuncumuz hakkında övgü dolu ifadeler kullanan Riazor Gazetesi, "Fatih Tekke bu sezon İspanya'ya gelecek en büyük golcü olacak... Türkiye Ligi'nde gol kralı olan bu futbolcu, Tristan'ı aratmayacak kadar kaliteli. Fizik gücü ve teknik özellikleri sayesinde en yırtıcı forvetler arasında yer alıyor. Türkiye'nin Milli maçlarının bitmesinin ardından İspanya'ya gelerek, resmi sözleşmeyi imzalayacak" yorumunu yaptı.

    milliyet



    nereye koçum ...umarım yalan haberdir




  • Fatih takımın Yıldızı bırakmazlar peşindede birsürü takım var ama Fatihin tercihi belli
  • Viera reddetti !
    Trabzon’un listesindeki Viera Türkiye’yi veto etti.
    Bordo-Mavili ekibin listesinde yer alan Nacional takımının 22 yaşındaki Uruguaylı kalecisi Sebastian Viera, İtalya’dan bir çok önemli takımdan teklifler aldığını belirterek, Türkiye’ye gelmek istemediğini söyledi. Yönetim de, bu gelişme üzerine rotayı Brezilya’nın Botafogo takımının file bekçisi Galvao ve Danimarka’nın Brondby takımında forma giyen Casper’a çevirdi.
  • Güven: “Hayalim gerçek oldu”
    Trabzon’un yeni transferi Güven Kocabal hayalinin gerçek olduğunu söyledi.

    Trabzonspor'un İstanbulspor'dan aldığı Güven Kocabal, SABAH'a konuştu ve en büyük hayalinin gerçek olduğunu söyledi. Bugüne kadar tam üç kez bacağı kırılan Güven, "16 yıl İstanbulspor'da oynadım. Orası benim yuvamdı. Ama şimdi hayallerimin takımına geldim. Çünkü ben de Trabzonlu'yum. Hem ligde hem de Avrupa'da başarılı olacağız. Küçükken maç izlemeye gittiğim Avni Aker'de şimdi futbol oynayacağım için çok heyecanlıyım" diye konuştu. Öte yandan Trabzon Teknik Direktörü Şenol Güneş, Güven'in istediği bir isim olmadığını söyleyerek, bu transfere farklı bir boyut getirdi.
  • TRABZONSPOR BIR EFSANEDIR YAŞASIN TRABZONSPOR




  • Trabzonspor'da ilk imza Emrah Eren'den...

    Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, ilk olarak iç transferde sözleşmesi biten Emrah Eren ile sözleşme imzaladı.
    Daha önce Galatasaray Kulübü ile prensipte anlaşan, ancak dün Trabzonspor yönetiminin devreye girmesiyle eski takımıyla anlaşan Emrah Eren, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde, kulüp yönetim kurulu üyesi Murat Bozoğlu’nun hazır bulunduğu imza töreninde, kendisini 3 yıl daha bordo-mavili renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.
    Kulüp yönetim kurulu üyesi Murat Bozoğlu, imza töreninde yaptığı açıklamada, iç transferde sözleşmesi biten Emrah Eren ile 3 yıllık sözleşme imzaladıklarını belirterek, "Emrah’a ve Trabzonspor camiasına hayırlı olsun" dedi.
    Transferde yapılan görüşmelerin zaman zaman uzayabildiğini, çeşitli noktalarda da kitlenebildiğini kaydeden Bozoğlu, "Önemli olan iyi niyettir. Emrah da iyi niyetli olduğunu ve Trabzonspor’u ne kadar sevdiğini gösterdi. Değerli bir futbolcumuz. Çeşitli kulüplerin Emrah’ı istemesi doğaldı. Ama o profesyonelliği bir kenara bırakıp, Trabzonsporluluk duygularını ön planda tutup yine bizi tercih etti.
    Kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

    EMRAH: "AYRILMAYI DÜŞÜNMEDİM"

    Emrah, Trabzonspor’dan ayrılmayı hiç düşünmediğini ve anlaşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
    Kendisi hakkında çeşitli yazılar yazıldığını dile getiren Emrah, "Ben ayrılmayı hiçbir zaman düşünmedim. Dün Trabzonspor camiasının aşırı ilgisi oldu. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Gördüğüm ilgi, transfer değerinden daha önemliydi. İnşallah camiaya hayırlı olur" dedi.
    Trabzonspor ile yapılan görüşmelerin uzun sürdüğünü ve zaman zaman strese girdiğini dile getiren Emrah, şöyle konuştu:
    "Aramızda da bir iletişim eksikliği oldu. Çeşitli teklifler aldım ama şu an Trabzonspor’dayım. Ayrılmayı kesinlikle düşünmedim. Düşünsem bonservisim elimde, bugün burada olmazdım. Duygularımla hareket ettim.
    Tüm camiaya da teşekkür ediyorum. Dün bine yakın telefon geldi. Hiç beni yalnız bırakmadılar. Bu paradan daha özel birşey. Gerçekten Trabzonspor, kalmayı istediğim bir yerdi. Annem, babam hatta küçük kızım bile Trabzonspor’da kalmamı istedi. Bu ilgiye duygularımla karşılık verdim."

    TRANSFER ÇALIŞMALARI

    Transfer çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren kulüp yönetim kurulu üyesi Murat Bozoğlu, Güney Amerika seyahati yaptıklarını ve bazı futbolcularla görüşmelerinin olduğunu belirterek, "Listemizdeki futbolcularla hepsini alacakmış gibi görüştük ve şartlarını öğrendik.
    Avrupa’da da oyuncu arayışlarımız var. Bunların hepsini masanın üzerine yatıracağız. Teknik direktörümüz Şenol Güneş de buna göre karar verecek. Kampa kadar transferleri bitirmek istiyoruz" diye konuştu.




  • Trabzon, Güven ile sözleşme imzalayacak...
    Trabzon'un, prensipte anlaştığı Güven Kocabal ile hafta içinde sözleşme imzalayacak.



    Kulüp Yönetim Kurulu Metin Akbaşoğlu, daha önce İstanbul'da 3 yıllık ön protokol yaptıkları Güven'in Çarşamba günü Trabzon'a geleceğini belirterek, ''Büyük olasılıkla Çarşamba günü bu futbolcuyla sözleşme imzalayacağız'' dedi.

    Akbaşoğlu, yönetim kurulu olarak yarın Ankara'ya giderek Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ı ziyaret edeceklerini söyledi. Bu arada Trabzonspor'un İstanbulspor'un savunma oyuncusu Yalçın'ı transfer etmek istediği ve bu konuda görüşmeler yaptığı öğrenildi.
  • Zurawski çıkmazı
    Yeni Mesaj


    Bozoğlu, yaptığı açıklamada, Polonya’nın Wisla Krakow takımında forma giyen Zurawski’nin bugüne kadar Avrupa’da transfer yapamadığına dikkat çekerek, “29 yaşında son transferini yapacak bir futbolcu için 3 yıllığına 6 milyon Avro vermek lükstür” dedi.
    Fiyat düşerse olur
    Zurawski için kulübüne 3 milyon Avro bonservis bedeli, futbolcuya da her yıl için 1 milyon Avro vermeleri halinde transferin gerçekleşeceğini dile getiren Bozoğlu, “Zurawski’nin fiyatı aşağıya düşerse bu transfer olabilir. Sadece Zurawski transferine kitlenilmemeli. Bu transferin etkisi ve baskısı kötü. Daha güçlü alternatiflerimiz var” diye konuştu.
    7 Güney Amerika seferi
    Güney Amerika’da Brezilya, Uruguay, Arjantin gibi ülkelerde oyuncular belirlediklerini ifade eden Bozoğlu, bu isimleri teknik direktör Şenol Güneş’e sunduklarını söyledi. Sezon ortasından beri Güney Amerika’ya 6 kez gittiğini ifade eden Bozoğlu, “Hocamızın istediği transferleri gerçekleştirmek için önümüzdeki günlerde 7. kez Güney Amerika’ya gideceğim. Çok kaliteli oyuncular tespit ettik. Transferde hata yapmamak için uğraştık. Karşılığını görmek istiyoruz” dedi.
    Emrah’a övgü
    İç transferde sözleşme imzaladıkları Emrah Eren’in de iyi bir futbolcu olduğunu kaydeden Bozoğlu, “Emrah, Türkiye’nin en iyi sağ kanat oyuncularından biri. 26 yaşında bir oyuncu. Gelecek dönemde bu futbolcumuzu da milli takımda göreceğimize inanıyorum” diye konuştu.
    Biraz paraya kıyamıyor bu yönetim bir türlü öğrenemediler illa fiyat + performans futbolcusumu arıycaz
    biraz paraya kıyıp bir yıldız alamıyorlar tekraryönetime









  • kaleci!!kaleci!!kaleci!!!




  • “Şenol hoca beni al !”
    Mondragon'un Şenol Güneş'e Trabzon'a gelmek istediğini söylediği öne sürüldü



    Trabzon cephesinden, G.Saray kalecisi Mondragon'la ilgili şok iddia. Kolombiyalı file bekçisinin sezon bitmeden önce Trabzon'a transfer olmak için çalıştığı öne sürüldü. Sezonun son maçında "Taliplerim var. Belki seneye G.Saray'da olmayabilirim" ifadesini kullanan Mondragon'un G.Saray-F.Bahçe Türkiye Kupası final maçından önce Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'i arayarak "Beni alın" dediği, Güneş'in de "Kulübünle tüm meseleleri halledersen bu mümkün olabilir" yanıtını verdiği iddia edildi.
  • Fatih'in 41 gollük sezonu
    Fatih Tekke bu sezon 41 gol atarak tarihe geçti.



    Trabzonspor'un takım kaptanı Fatih Tekke, bu sezon bordo-mavili takım ve milli takım forması altında yaptığı karşılaşmalarda 41 gol atma başarısı gösterdi.

    Kaptan Fatih, Trabzonspor forması altında ligde 31 gol, Avrupa Kupası'nda 1, Türkiye Kupası'nda da 2 gol atma başarısı gösterdi.

    Fatih, Dünya Kupası Eleme Grubu'nda mücadele eden milli takımda da 7 gol attı.

    Kasık fıtığı nedeniyle özellikle ligin ikinci yarısındaki karşılaşmalara güçlükle çıkan Fatih, bordo-mavili takımın bu sezon Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa Kupası olmak üzere toplam 44 maçının tamamında forma giydi.

    Fatih, 44 maçın 33'ünde 90 dakika sahada mücadele ederken, 3 bin 851 dakika sahada kalma başarısı gösterdi.

    Bordo-mavili futbolcu, attığı 31 golle Avrupa'da en fazla gol atan oyuncu oldu.

    Fatih (A) Milli Futbol Takımı'da ise 7 gol atarken, Dünya Kupası Eleme Grubu'nda en golcü oyuncu unvanını sürdürüyor. Bordo-mavili futbolcu, Gürcistan karşısında 2 maçta 3, Kazakistan maçında da 4 gol attı.

    helal olsun be




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.