Şimdi Ara

Dördüncü çekirdeğin açılabilmesi Phenom II X3 ailesine olan talebi arttırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • AMD'nin üç çekirdekli Phenom II X3 işlemcilerine olan talep yaşanan son gelişmeler sonrasında artmaya başladı. Haberlerimizde de belirttiğimiz üzere aslında dört çekirdekli olarak tasarlanan fakat farklı fiyat segmentleri ve alternatif pazarlar için tek çekirdeği üretim aşamasında devre dışı bırakılarak hazırlanan Soket AM3 formundaki DDR3 destekli Phenom II X3 modellerinde, devre dışı olan dördüncü çekirdeğin BIOS üzerinden açılabilmesi işlemci ailesine olan talebin artmasını sağladı.


    AMD, dördüncü çekirdeğin açılabilmesiyle ilgili herhangi bir yorum yapmazken, firma hazırladığı firma için raporlarında Phenom II X3 modellerinin fiyat/performans başarımlarıyla kendi segmentlerinde iddialı olduklarının altını çiziyor. Bu arada tekrar hatırlatmakta fayda var. Dördüncü çekirdeğin açılabilmesi satılmakta olan her Phenom II X3 işlemcisi için geçerli değil. Özellikle 0904 serisinden çıkan işlemcilerin bu konuda daha şanslı oldukları belirtilirken uygulama için SB750 köprüsüne sahip anakart gerektiğinin de altını çizelim.




  • hadi hayırlısı bizde alalım bir tane olmazsa
  • phenom serisinde piyasada yerini bulamayan x4 ve x3 ler istenen konuma gelmeye başladı::::: bu gelişmenin biz son kullanıcılar için hayırlara vesile olmasını ve üreticilerin sırayla indirime gitmesini dilerim
  • :) bir nedeni var ki 4. yü kapatmıslar. acınca tlb gibi sorun yaratiyor diye kapatmislardir. ya da ne biliyim başka bi sorun. kullanirken sorunlar yasanirsa kötü olur. diger cekirdege de sıcramasın..! netice itibariyle güzel bir olay. abii bak 3 çeğeerdekli aldım 4 dene çıktı :)
  • piyasadaki 0904 ler satilsin ben ondan sonra alacam caiz mi diye sorarlar bir, cekirdegi basi biosla oynayan aletle oc yapilmaz iki.ben bu alet 4 ghz ve uzerine cikiyor diye istiyorum 4 cekirdek ve 3.8 istesem 940 alirdim.
  • mademkı p2 x3 710 4 cekırdegın 1 tanesının kapatılmıs halı o zaman kapatmayıpta 4 cekırdegı 133dolardan satsa fenamı olur?
    anlamak cok zor
    gercı p2 x3 710 turkıyede 166dolar cıvarı buradan bırde tedarıkcı fırmalara
  • Bu işlemciler hatalı üretilen 4 çekirdekli işlemciler. +. çekirdekte olacak en ufak bir hata işlemciyi atıl duruma getirir. Hata 400 saatlik aralıksız açık kalmada 1 defa kitlenmeye(her hangi bir sey olabilir) neden oluyorsa mesela işlemci bozuk demektir. AMD de elinde tek çeğirdeği hatalı üretilen işlemcileri, hatalı olanını kapatıp piyasaya sürmüş. Sonucta phenomlarda çekirdekler çifterli paketler halinde degil CoreQ serisi gibi. AMD istediğini kapatır. Aldığınız çift çekirdek bir PII ikisi kapatılmış bir dört çekirdek olabilir. böylece AMD tek çekirdeği bozuk ya da ikisi bozuk işlemcilerini değerlendirmiş oluyor :)
  • Başlık yanlış :D çeyreğin değil çekirdeğin olması gerekmiyor mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: resler

    Başlık yanlış :D çeyreğin değil çekirdeğin olması gerekmiyor mu?


  • 1 4ün çeyreği ise başlık doğru sayılır:)
  • çekirdek yerine çeyek yazılmış. bazı hatalar var lütfen düzeltin
  • 10 tane 4 çekirdekli işlemci üretip 1 tanesinde oluşan bir hatadan sonra o işlemciyi atmayıp X3 olarak piyasaya sürmesi son kullanıcı açısından gayet iyi birşey (oranlar tamamen sallama, örnek olması için veriyorum) ... aksi taktirde 10 işlemcinin maliyetini çıkartmak için 4 çekirdeklinin fiyatını yüksek tutması gerekicekti... öyle yapmayıp diğer işlemciyi de piyasaya sürerek hem çeşitlilik hemde uygun fiyat avantajı sunmuş oluyor... bazılarınız bunu müşteriyi "enayi" yerine koymak olarak görebilir... 4 çekirdek alanlar enayi değil tam tersi böyle bir durum sayesinde ellerindeki 4 çekirdeği daha uygun fiyata alabiliyorlar...



    intelin aynısını hatalı önbellekleri kapatarak 2-3 MB lı işlemci modelleri çıkartarak yaptığını da hatırlatmakta fayda var.



    bu durum önümüzdeki günlerde dengeleri değiştirebilir... intelden karşı hamle gelicektir muhtemelen (fiyat konusunda olmasını dilerim)...
  • Çarşıdan aldım 3 tane eve geldim 4 tane
  • core 2 fiyatlarının iyice düşmesi açısından çok güzel bir gelişme, intel'e artık oradan yağma yok.
  • bu haberleri gorünce radeon 9500 un elimde nasıl patladıgını hatırladım. 8 pipeline acıcam hevesiyle almıstı. Performans olarak zayıf kalan 9500 lerde satıs patlaması yasanmıs ve piyada bulunmmaz hale gelmisti. Fakat sadece ilk surumlerde ilave 4 is hattı acılabiliyordu.Sonraki serilerde actıgınız zaman goruntulerde bozulmalar meydana geliyordu. Bence su anda piyasada olan X3 lerin cogunun 4. cekirdegi calisir durumda. Forumlarda 4 uncu cekirdegi actım haberleri artıp millet x3 lere saldırınca , 4. cekirdegi calismayan x3 lere piyasaya girmeye baslayacak. Buna atalarımız agza 1 parmak bal calmak diyorlar. Aynen katılıyorum.
    Bu arada baslık dogrum. 4 te 1 ceyrek eder. :D
  • Valla ben alırken Bursa vatan da 20kutu vardı en az bugün stoklara baktım 1 tane bile kalmamış
  • Eğer 4. çekirdekte bir hata olmasa böyle birşey olmazdı. Çünkü bu sefer bilgisayar mağazaları x3 işlemci koyup x4 satıyoruz diye satarlar. Amd nin böyle bi enayilik yapacağını sanmıyorum. 4. çekirdekte hata olması kesin bence.
  • iyi bir gelişme
  • testesteron arkadaşa tamamen katılıyorum,düşüncesi çok güzel
  • umarım AMD nin pazar payı artarda intel tekel gibi davranmaz artık...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.