Şimdi Ara

GeForce 9800GT'nin Green Edition versiyonunda ek güç girişi olmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Son günlerde düşük güç tüketimine sahip enerji verimli ekran kartlarına yoğunlaşan Nvidia'nın, GeForce 9600GT modelinden sonra GeForce 9800GT'nin de Green Edition olarak isimlendirilen yeni bir varyasyonunu hazırlayacağını ifade etmiştik. Firmanın önümüzdeki hafta Almanya'nın Hannover kentinde başlayacak CeBIT fuarında tanıtması beklenilen yeni modelinin detayları da netleşiyor.


    Satılmakta olan GeForce 9800GT modelinden farklı olarak Nvidia'nın yeni modelinde güç tüketiminin 105 Watt seviyesinden 75 Watt'a çekildiği belirtiliyor. Düşen güç tüketimine bağlı olarak ekstra PCIe güç konnektörüne gereksinim duymadığı belirtilen ekran kartının P360 kod adını taşıyan, revize edilmiş baskılı devre tasarımını kullandığı ve 512MB GDDR3 bellek ile donatıldığı bildiriliyor.


    Bellek saat hızının 1800MHz olarak belirlendiği GeForce 9800GT Green Edition modelinde, grafik işlemci çalışma frekansının ise satışı devam eden mevcut modele kıyasla bir miktar daha düşük olabileceği söyleniyor zira yeni modelde de aynı GeForce 9600GT'nin aynı seri dahilinde yer alan temsilcisinde olduğu gibi GPU çalışma geriliminin azaltılarak elde edilmiş olabileceği üzerinde duruluyor.


    Nvidia'nın GeForce GTS 240 adı altında yeniden pazara sunacağı belirtilen DirectX 10 destekli GeForce 9800GT'nin "yeşil" versiyonu için herhnagi bir fiyat bilgisi şimdilik bulunmuyor. 256-bit bellek veri yolu ve 112x paralel işlem birimi gibi teknik detayları korunan düşük güç tüketimli GeForce 9800GT modeli için partner firmaların hazırlıklara başladığı bildirilirken, yeni modelin CeBIT fuarını takiben satışa sunulacağı belirtiliyor.








  • Fiyatı da uygun olursa tadından yenmez.
  • greense herhalde yani
  • 9800GT kalitesi ve 75W çok güzel haberler geliyor ekran kartı dünyasından. Bu ekran kartını benim 350W FSP ile bile çalıştırabiliyoruz. 40nm üretim teknolojisi ile artık 9800GTX+ bile ek güç girişi istemeyebilir.
  • 9800gt ve 75w çok güzel bi değer gerçekten


    günümüzde az elektirik harcayan donanım parçalarının çoğalması sevindirici
  • zamanında aldıgım 500W Psu suan ekran kartımı degıstırmek ıstedıgımde yeterlı gelmıor ama sanırım bıras daha bekledıgımızde 500W psu bıle cok gelecek ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.