Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: CHILLER GUIDE (buz gibi soğuk sudan içeenn?.. )

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Ekstrem / Gaz Soğutma >> Cevap: CHILLER GUIDE (buz gibi soğuk sudan içeenn?.. ) Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 [5] 6   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
flower

12 Eylül 2005; 8:31:07 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlardan özür diliyorum ..resim açılmıyordu..
gerçi bunda benim ne kadar hatam var bilmiyorum...
Resmi+şemayı değişik formatta kaydettim
AŞAĞIDA:

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

www.animasyon.npx.de
baha

12 Eylül 2005; 8:40:58 

Flower güzel bi fikir olabilir sağol.İnceleyelim birlikte.Pompanın yapısını görmek lazım.Dakikada 600ml biraz az gibi geldi bana.Yeterli debiyi oluşturamaz diye tahmin ediyorum.Eksi derecelere inildikçe antifiriz akışkanlığını kaybediyor ve daha güçlü pompa kullanma gereksinimide doğuyor bunlarıda düşünmek gerekir...

Speed-Step

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

13 Eylül 2005; 11:56:45 

quote:

Orjinalden alıntı: flower

en az 2-3 misli bir fark olmalı ki o kadar soğutma olayına gidilsin...burdaki sonuç:oyunun takılmaması mı ? !

1 haftadır yoğun vektörel çizimlerin olduğu bir grafik çalışması üstünde uğraşıyorum. İnan bana yakınlaştırma yaparken 5 sn erken işlemin bitmesi herşeye değer. İşlemcimi 1800Mhz den 2700Mhz ye çıkarmam bile PC başında beklemelerimi yarıya indirdi. Herşeyi oyunla vs ile karşılaştırmayın.

Burda soğutma sistemini savunmuyorum zira ben en küçük su soğutma (Coolermaster aquagate) ile 3000+ ı günlük 2700Mhz de kullanabiliyorum fakat OC nin gereksiz olduğunu söylerken yada %30 kazancı küçük görürken biraz daha düşünmek gerek derim...

Bu arada çalışma çok temiz ve güzel olmuş ellerine sağlık Baha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speed-Step -- 13 Eylül 2005, 11:56:52 >

sρєєď-ѕτэр
exzoom

13 Eylül 2005; 13:36:30 

baha tebrikler ne diim

[SS]tıkla...
techniabiz

14 Eylül 2005; 2:19:13 

çok güzel çalışma

Korkaklıkta ar ilerlemekte şeref var
substation

15 Eylül 2005; 15:23:54 

çalışmalarınız gerçekten çok güzel. bende 1-2 yıldır benzer soğutma yöntemleri ile uğraşıyorum, hep şu kondenzasyon başıma bela oldu. blokları monte ettikten sonra poliüretan köpüğü cpu bloğun üzerine sıksak, tabi bu arada anakartada gelecek, acaba elektronik devrelere bir zarar verir mi? yani iletken bir durum oluşturumu acaba. yada sökmek istesek çıkmama sorunu olabilir mi? yani orda yapışıp kalıp çirkin bir görüntü oluşturur mu?
problemin çıkış kaynağı şu: hadi işlemci bloğunu hallettik diyelim , ekran kartı bloğu nasıl olacak? bende zalmanın mavi renkli alüminyum blokları var belki görmüşsünüzdür dijital centerda.şekli mekli bi garip yani kalıp yapılıp izolasyon dolgu felan yapılacak bir durumu yok.

ikinci bir konu: -10 derecede sıvıyı ekran kartına gönderdiğiniz zaman blok GPU'ya değdiği için soğukluk gpu ile kartın arka tarafına ve ordan her yere yayılıp kondenzasyon yapıyor. Bunları lokal blok izolasyonu ile engellemek çok zor. o yüzden komple köpükle kaplasak nasıl olur acaba diyorum.

AMD 64 3000+ @343x8 , abit an8-v , twinmos twister 533 MHz 512x2 , 6600GT 500/1000 @ 590/1220 ,
2x80 GB samsung NCQ RAID 0
Cyberpunk

16 Eylül 2005; 3:43:39 

konuyu başından sonuna en ince ayrıntısına kadar okudum ve tebrik ediyorum gerçekten çok temiz çok iyi bir çalışma ... başarılarının devamını diliyorum ... umarım bunu seri üretim haline getirip pazarlamaya başlarsın ... öyle bir durumda ilk müşterilerinden birisi olabilirim ... tekrar tebrikler ...

AMD 64 X2 3800+ (Zalman 9500) , Asus A8N SLI Premium , 2X1 Gb G.Skill ZX , Asus Extreme N7800GTX (AC Accelero X1) , Logitech Z5500 , 2X80 Gb Sata 2 (Raid0) + 120 Gb + 200 Gb + 750 Gb Seagate HDD , Tagan 2Force 580 Watt , TT Eureka , Samsung 226BW ...
L`EstrancdeqDe`Stran

Sisteme Gözat

17 Eylül 2005; 22:36:04 

Ben burda kılcal kullanılacağına biraz paraya kıyarak italyan malı iyi bir valf kullanılabilir!

... " Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! "

Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK
baha

18 Eylül 2005; 12:31:32 

quote:

Orjinalden alıntı: substation

çalışmalarınız gerçekten çok güzel. bende 1-2 yıldır benzer soğutma yöntemleri ile uğraşıyorum, hep şu kondenzasyon başıma bela oldu. blokları monte ettikten sonra poliüretan köpüğü cpu bloğun üzerine sıksak, tabi bu arada anakartada gelecek, acaba elektronik devrelere bir zarar verir mi? yani iletken bir durum oluşturumu acaba. yada sökmek istesek çıkmama sorunu olabilir mi? yani orda yapışıp kalıp çirkin bir görüntü oluşturur mu?
problemin çıkış kaynağı şu: hadi işlemci bloğunu hallettik diyelim , ekran kartı bloğu nasıl olacak? bende zalmanın mavi renkli alüminyum blokları var belki görmüşsünüzdür dijital centerda.şekli mekli bi garip yani kalıp yapılıp izolasyon dolgu felan yapılacak bir durumu yok.

ikinci bir konu: -10 derecede sıvıyı ekran kartına gönderdiğiniz zaman blok GPU'ya değdiği için soğukluk gpu ile kartın arka tarafına ve ordan her yere yayılıp kondenzasyon yapıyor. Bunları lokal blok izolasyonu ile engellemek çok zor. o yüzden komple köpükle kaplasak nasıl olur acaba diyorum.

teşekkür ederim...Poliüretan köpüklerle kaplama fikiri pek iyi değil.Zira artık bırakacaktır hatta sökerken büyük zorluk çekersin.Soğutmacılardan yalıtım tabakaları alabilirsin.Soğuktan etkilenen böleğeleri onun ile kapla.Piyasada satılan gazlı soğutmaların incelemelerine bak biraz.(vapochill promethia)

Zalmanın ekrankartı blokları bu iş iin kötü tercih içine bakarsan suyun blok içinde hiç dolaşmadığını girip çıktığını ve temas yüzeyinin e kadar a olduğunu göreceksiz.Başka bir blok kullan.Anakart gibi onuda kapla.Ek güvenlik için rezistansda kullanabilirsin benim gibi.Salıcakla kal

delibash2002

19 Eylül 2005; 22:55:16 

Baha tebrikler abi.Çok güzel olmuş.Aşmışsın yani.Bunun kırpılmış bi öğrenci versiyonunu yapıp seri üretime geçsende bizde serinlesek.

Dfi Lanparty Ultra D- Amd64 Opteron 144 - Geil One S - Leadtek 7800gt - Samsung HD080HJx2 Raid 0 - Philips 1640p dvdwriter - Msi d16-b2 dvdrom - Samsung 997Mb - TT Butterfly 480w psu - Cm Stacker - Zalman ZM-MFC1 - ZM-WB3 GOLD - ZM-GWB2 - ZM-NWB1 - Champion cx-2200
Yeni CaNaVaR -> Monster Notebook
marque_5

23 Eylül 2005; 12:36:58 

Süper..

Bitti: ASUS A8N SLI Premium + AMD 64 3200+ Venice + Coolermaster Hyper6Plus + 2X1Gb. Kingston Pretec Altın-Bakır Soğutma + 2 X 250Gb. WD 16Mb Cache SATA 2 RAID 0 + 40Gb. Maxtor PATA + 2 X Winfast Leadtek 6800 TDH 256Mb. PCI-X in SLI Mode + Coolermaster CoolViva VGA Cooler + Compro Videomate Gold II Tv Kartı + Asus DVD-RW + Siyah Sony FDD + Creative Audigy 2 ZS Platinium + Philips 18'' TFT ekran + Coolermaster Stacker Kasa 3X120mm 3X80mm 1XCrossflow Fan + Enermax 600W Noistaker PSU + 2 X CoolerMaster CoolDrive 6 HDD soğutucu ve fan kontrol + Thermaltake HardCano13 Panel fan kontrol + MS Wireless Desktop Comfort Edition .
marque_5

23 Eylül 2005; 13:18:47 

Arkadaşlar kusura bakmayın ve lütfen kınamayın ama bi sorum olacak. Tabi bu bir acami sorusudur ona göre.. Terleme yüzünden direk olarak gazı veremediğimizi anladım. Bildiğim kadarıyla terlemeyi yapan havadaki su molekülleri. Peki biz kasayı vakumlarsak ve içinde hava kalmazsa yinede terlermi?

Bitti: ASUS A8N SLI Premium + AMD 64 3200+ Venice + Coolermaster Hyper6Plus + 2X1Gb. Kingston Pretec Altın-Bakır Soğutma + 2 X 250Gb. WD 16Mb Cache SATA 2 RAID 0 + 40Gb. Maxtor PATA + 2 X Winfast Leadtek 6800 TDH 256Mb. PCI-X in SLI Mode + Coolermaster CoolViva VGA Cooler + Compro Videomate Gold II Tv Kartı + Asus DVD-RW + Siyah Sony FDD + Creative Audigy 2 ZS Platinium + Philips 18'' TFT ekran + Coolermaster Stacker Kasa 3X120mm 3X80mm 1XCrossflow Fan + Enermax 600W Noistaker PSU + 2 X CoolerMaster CoolDrive 6 HDD soğutucu ve fan kontrol + Thermaltake HardCano13 Panel fan kontrol + MS Wireless Desktop Comfort Edition .
substation

23 Eylül 2005; 13:59:13 

Kesinlikle terlemez tecrübeyle sabittir. Ama nasıl kapalı bir kasa yapacaksın? vakumlamana gerek yok. ben zamanında öyle bir kasa yapmıştım plastikten hiç hava giriş çıkışı yoktu ve hiç terleme olmuyordu ama o proje başka sebeplerden başarız oldu. daha sonra aynı yöntemi suntadan yapılmış kasa için denedim ama aynı güzel sonucu elde edemedim. sunta kasa ile mutlaka terleme oldu buda hava giriş çıkışını durduramadığım anlamına geliyor.
tamamen kapalı bir kasa yapmak çok zor çünkü bir sürü kablo giriş çıkışları var anakarta uğraşılmıyor yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi substation -- 23 Eylül 2005, 14:04:41 >

AMD 64 3000+ @343x8 , abit an8-v , twinmos twister 533 MHz 512x2 , 6600GT 500/1000 @ 590/1220 ,
2x80 GB samsung NCQ RAID 0
baha

23 Eylül 2005; 14:27:38 

quote:

Orjinalden alıntı: marque_5

Arkadaşlar kusura bakmayın ve lütfen kınamayın ama bi sorum olacak. Tabi bu bir acami sorusudur ona göre.. Terleme yüzünden direk olarak gazı veremediğimizi anladım. Bildiğim kadarıyla terlemeyi yapan havadaki su molekülleri. Peki biz kasayı vakumlarsak ve içinde hava kalmazsa yinede terlermi