Şimdi Ara

Manuel vites debriyaja basmadan geçmeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • araç 1. vitese zor geçiyodu bende zorladım 1 geçirmek için bii ses geldii ve artık debraja basmadanda vites değişiyo sorun nedir sizce
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• ne güzel işte araba tiptronik olmuş
  • Senkromeçi emekli etmişsiniz. En kısa zamanda servise/tamirhaneye/sanayiye uğramanız gerekiyor. Geçmiş olsun.
  • kaç paraya patlar bana aracın markası proton 415
  • Kaç paraya patlar bilmem ama Proton deyince herkes 2 defa düşünüyo.
    Bende almayı düşünüyom.Fiyatları çok uygun.
    Yaptırınca buraya yazarmısın fikir sahibi olalım.
  • ooh dsg olmuş işte şahane
  • Neden böyle oldu peki?Acaba hareket halindeki aracı 1.vitese takarken mi oldu,yoksa debriyaja mı tam basmadığınız için mi oldu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yarın aracı göstercem kimse bieşyden anlamıyo kafasından sıkıyo bilen arkdaşlara bieşy demiyorum gereksiz yazanlar var.

SİZİDE BİLGİLENDİRİRİM
  • hareket halinde gidiyodum 1e atmaya çlıştım atamadım zorladım ses geldi şuan geçiyo tam olarak sorun ne bilmiyorum
  • 1. vites sadece kalkış yapmak için hareket halindeki bir aracı 1. vitese atmak zordur ancak imkansız değildir siz atmışsınız sonucuda bu olmuş geçmiş olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: efsane_asık

hareket halinde gidiyodum 1e atmaya çlıştım atamadım zorladım ses geldi şuan geçiyo tam olarak sorun ne bilmiyorum

Hareket halindeki araç 1.vitese atılmaz.1.vites sadece kalkış içindir.Dikkat ederseniz,hareket halindeyken 1.vitese atmaya çalıştığınızda vitese zor geçer.Senkromeci yemişsiniz.Geçmiş olsun.
  • aracınızın senkromeci iptal olmuş değişmesi lazım.
  • dizellerde 2.vites düşük hızlarda çok problem oluyor,isteseniz de istemeseniz de 1.vitese takmak zorunda kalıyorsunuz sıkışık trafikte giderken.
  • senktomenç sarılarını bitirmişsinizdir muhtemelen, zorlamayla aşınmıtır ( :
  • quote:

Orjinalden alıntı: Duratorq

dizellerde 2.vites düşük hızlarda çok problem oluyor,isteseniz de istemeseniz de 1.vitese takmak zorunda kalıyorsunuz sıkışık trafikte giderken.

gaza basmadan bile kalkıyor denmiyormu dizel için, nasıl problem oluyor anlayamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: suicide

quote:

dizellerde 2.vites düşük hızlarda çok problem oluyor,isteseniz de istemeseniz de 1.vitese takmak zorunda kalıyorsunuz sıkışık trafikte giderken.

gaza basmadan bile kalkıyor denmiyormu dizel için, nasıl problem oluyor anlayamadım

Doğru, debriyajdan ayağını biraz çekince eğer yol düz ise araba yürümeye başlıyor.

Ama arabanın hızı çok çok az iken yolda biraz eğim varsa 1. vitese takmak gerekiyor. 2. viteste motor gaz yemiyor.

En azından benim kullandığım dizellerde durum böyle.

• quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

quote:

quote:

Doğru, debriyajdan ayağını biraz çekince eğer yol düz ise araba yürümeye başlıyor.

Ama arabanın hızı çok çok az iken yolda biraz eğim varsa 1. vitese takmak gerekiyor. 2. viteste motor gaz yemiyor.

En azından benim kullandığım dizellerde durum böyle.

aynen.

yarım debriyaj yapın yavaş yavaş çekin ayağınızı araç çok rahat kalkıyor.

ama istanbul trafiğinde 15-20km/h 2.viteste gitmeye çalışırsan titriyor gaz yemiyor.1.vitese atmak zorundasın.ki 65 lik dizelleri falan düşünemiyorum,benim bahsettiğim araç focus duratorq tdci 109 hp 240 nm.

• Vites aralıkları uzun olabilir benimki gibi. Bende birçok kez sıkışık trafikte hareket halindeyken 2den 1e düşmek zorunda kalıyorum. Araba 10-15 km hızla giderken 2. viteste titriyor çünkü. Ya 2. viteste yarım debriyaj gaz verip baskı balatayı yiyceksin yada 1e takıp biraz biraz bağırtacaksın.Ben 2.sini tercih ediyorum
  • quote:

quote:

Kalkar,benzinlide de kalkıyor.Ama bayağı titriyor araç,ayrıca düşük devirde fazla gidince motora zararı oluyor,kurum yapıyor.
  • enteresan bi durum, benzinli araçla 15km den sonra gayet rahat 2. vitesle ilerleyebiliyorum, gaz yememe gibi birşeyde olmuyor. dizel düşük devirlerde daha başarılı diye düşündüğümden garip gelmişti bu arada durum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.