Şimdi Ara

Volvo bakım fiyatları (64. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.872
Cevap
33
Favori
277.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • karareis K kullanıcısına yanıt
    sağol hocam.volvo ustasının olmadığını bende tahmin ediyorum.kaldıki yetkili servis ustaları bile ford ustasıdır.allahtan motor yürüyen olarak ford la aynı olduğu için ben hesaplı olması açısından servis önerisi istedim.konya da mete volvo var o nasıl bir bilginiz var mı ?tunç volvo da siz daha önce herhangibir işlem yaptırdınız mı?
  • Hocam Mete volvodan kesinlikle uzak durun ustanın u su değildir volvonun da v sinden anlamaz. Aracımın motor kodunu kaç silindirli olduğunu bile ben hatırlatıyordum çoğu zaman. Sonradan bu şekilde olduğunu öğrendim tabi ilk başta fark edememiştim. Bir defada motor kapağını açıp halledebileceği tamiratı iki defa motor indirerek bir defa da kapağı açarak bir sürü de paramı alarak yapamadı, bu yüzden arabayı sattım.
    Tunç volvoya birkaç bakım ve tamirat yaptırdım işçilik ve parça olarak fazla ücret aalıyorlar ancak yaptıkları iş fena değil. Sizin sadece bakım olduğu için sorun olmayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karareis K kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim.evet benim sadece motor bakımı var .yetkili servisden daha hesaplı olursa tunç volvoya götüreyim o zaman.
  • Arkadaşlar izmirdeyim, c30 1.6d aracımı
    (S40 ile aynı) 10000 yağ ve filtre bakımı için nereye götüreyim, ve fiyat olarak nekadar tutar yaklaşık?
    Teşekkürler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,
    C30 1.6 DRIVe aracım var.
    Mayıs ayında 60000 bakımını yaptırdım. Yag, hava filtresi, yag filtresi, polen filtresi ve mazot filtresi değişti. Parçaları internet üzerinden kaliteli markalardan aldım. Parça fiyatı 250 tl, işçilik için de özel servise 100 tl verdim.
    70000 bakımında Maslak Gençler Oto' ya gitmeyi düşünüyorum, tavsiye eder misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: delann

    Selamlar,
    C30 1.6 DRIVe aracım var.
    Mayıs ayında 60000 bakımını yaptırdım. Yag, hava filtresi, yag filtresi, polen filtresi ve mazot filtresi değişti. Parçaları internet üzerinden kaliteli markalardan aldım. Parça fiyatı 250 tl, işçilik için de özel servise 100 tl verdim.
    70000 bakımında Maslak Gençler Oto' ya gitmeyi düşünüyorum, tavsiye eder misiniz?

    Castrol 0-30w mi koydular?4lt olarak?
    Gençler volvoya ist.da iken götürmüştüm, eski saab ve volvo ustaları var, bence davranışları işçilikleri iyi yanlız ben bakım yaptırmamıştım, genel check up..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,
    Yağ Castrol Edge 5w-30 DPF katkılı araçlar için olandan. Kullanım kalvuzunda 0w-30 yazıyor, ancak hatırladığım kadarıyla kaput altında 5w-30 yazıyordu. Yabancı forumlarda da 5w-30 tercih edildiğinden onu kullandım.
    Ben Viking Volvo' ya götürmüştüm. İyi ilgili insanlar, işleri çabuk hallediyorlar.
    Bu bakımda Gençler' i deneyip geri kalan bakımları ikisinden birinde yaptıracağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Eylül 2014 itibariyle bende 2011 Volvo S40 1.6 D2 araç aldım 42.000 km'de.
    Ekspertizde usta balatalar biraz incelmiş,bir süre daha idare eder ama bir sonraki bakımda değiştirelim dedi. Şu sıralar bir kaç sert frenden sonra araçta "Fren Hidroliği Düşük" arızası gösterdi ve hala devam ediyor. Ustayı aradığımda balatalardan dolayı olmasının muhtemel olduğunu, balata değişimi ile düzeleceğini düşündüğünü söyledi.
    Öncelikle siz ne dersiniz? Ustanın yorumu doğru mu?
    2.olarak aracın orijinal balataları hangi marka acaba? Forumu bayağı okudum ama net bir bilgi alamadım. Sanırım ATE ve TRW iyi markalar ama eğer net bileniniz varsa model numarası ile yazarsanız, bu balataları alıp ustaya taktırayım. 1-2 yere fiyat sordum, Bosch balata tavsiye eden de var bazı duymadığım markaları söyleyen de var. Ön ve arka takımlar içinde toplam 250-400 TL aralığında fiyat aldım ama ne yapacağıma karar veremedim. Tavsiye edeceğiniz ustalara da açığım. Servisin isimlerini bilmiyorum ama benim bildiklerim Maslak Sanayi'de sakallı Hüseyin Usta var, bir de Bostancı Sanayi'de Doğa Koleji karşısı Ramazan Usta var. Değerli fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi rica ediyorum.




  • dreamer84 D kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun gule gule zevkle kazasız belasız kullanın.

    Bır benzınlıkten dot4 fren hıdrolıgı alın ve kaputu acıp sol onde(sılecek altında) uzerınde dot4 yazan kapagı acıp sevıye cızgısıne kdr fren hıdrolıgını ekleyın sorun cozulecek.

    Balatalarınızı motocraft tavsıye ederım. Ama bence kale balatalarını tek gecerım. Dısk olarak da febı marka. Maslakta ford yedek parcacılarında oldukca uygun fıyata temın.edebılırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende araştırmıştım, ferodo sessiz uzun omurlu güvenli.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dreamer84 D kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun- güle güle kullanın :)
    benim de balata değiştirme zamanı geldi ve denizli'de bir özel servis BOSCH marka tavsiye etti! önceki sayfalarda "ylv77" arkadaşımızın güzel tespitleri var bu konuda, eğer dikkatinizden kaçmış ise...
  • fren hiroliğini balataları değiştirirken komple değiştirin. eski yağ ile yeni yağ farklı markalar olabilir bu da köpürme yapabilir. fren hidroliği ucuzdur. ferodo dot4 alabilirsiniz. 3 küçük kutu fazlasıyla yetiyor. ben 25 tl verdim. balata olarak Volvo Ate olarak kullanıyor. bulması biraz zor ve pahalı. ben balataları fri-tech marka İtalyan marka ile değiştirdim. ilk zamanlar biraz sertti ama diskler ile birlikte değiştiği için alıştıktan sonra sertlik kayboldu.

    usta olarak tavsiyem kartal Sanayi'deki Cındıl özel Volvo servis Hikmet Usta'dır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budak_1903 -- 20 Ekim 2014; 10:20:34 >
  • fren hidroligi olcum aleti var. kalem seklinde. kirmizi sari ve yesil renk veriyor.. dot4 olarak viskozitesine gore/
    kirmizi ise degistirin derim yoksa gerek yok\ her bakimda kontrol ettirmek lazim tabi
  • 2013 Model Volvo V40 D2 Powershift aracımın 10.000 km bakım zamanı geldi. Volvocars.com.tr adresinde tavsiye edilen fiyat 530 TL olarak görünmekte. Ancak Otokoç İstinyeyi aradığımda fiyat minimum 630 TL olacak diye bilgi aldım. Ondan sonar Mezcar Florya'yı aradım ve 560 TL civarında bir fiyat olacağını söylediler bana. Bu fark neden kaynaklanmaktadır acaba? Böyle bir durum Volvo'nun imajına zarar veriyor. Neden bu bayiler böyle fırsatçılıklar yapıyor anlamadım.

    Edit: Mesajı buraya yazdıktan sonar Volvo Satış sonrası destek hattını aradım ve durumu şikayet ettim. Aldığım cevap beni şok etti. "Bayiler servis fiyatlarını belirlemekte serbestler. Bizim bu konuda bir yaptırım yapma imkanımız bulunmuyor."

    Bunun üzerine "Bravo Volvo" diyorum bende...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Günal -- 27 Ekim 2014; 10:01:14 >
  • Günal kullanıcısına yanıt
    ben ankara volan da imzamdaki aracın 10.000 bakımını 400 tl ye yaptırdım. motor aynı d2
  • warland kullanıcısına yanıt
    Ben İstanbul'da 518 TL den aşağı fiyat bulamadım. En düğük fiyatı Evo Maslak verdi. El mahkum oraya gideceğim...
  • Otomobil Bakım fiyatlarının belirli standartları yakalamamış olması üzücü olsa da bunu kalite ve fiyat anlamında belirli seviyede tutan firmalar yok değil. Ancak basit bir periyodik bakımın çok uçuk rakamlara çıkması da anlaşılır bir durum değil. Çok iyi araştırma yapmanızı tavsiye ederiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Günal

    Ben İstanbul'da 518 TL den aşağı fiyat bulamadım. En düğük fiyatı Evo Maslak verdi. El mahkum oraya gideceğim...

    volcar altunızdade 530 tl cıvarı cıkıyor
  • Herkese merhaba;
    EURO-4 motorlu Volvo kullanıcılarından biriyim. Aracımı aldıktan sonra Dizel Partikül Filtresi (DPF..) parçasında tıkanıklıktan dolayı problem yaşadım.
    Temizlik ve vb. uygulamalar yaptırdım ama 1-2 depo yakıt kullandıktan sonra yine tıkandı...
    Spreyler, temizlikler kalıcı çözüm sağlamadı..

    Servislerde bu parçayı 3.000 tl ve üzeri fiyatlarda değişim yapıldığını öğrendim.
    Kişisel çabalarımla problemin nelerden kaynaklandığını ve çözüm yollarını öğrendim..
    Bu problemle karşılaşan tüm Volvo kullanıcılarına yardımcı olabilirim. İster mail, ister telefon...0-533-673 13 91... taha_b@hotmail.com

    Konu ile ilgili bilgi ve link aşağıdadır.
    Herkese saygılarımla..


    PARTİKÜL FİLTRESİ... DPF...

    1.6 hdı , TDCI , TDCİ veya D4164T kodlu dizel motorlar veya... dizel sıvı katkılı DPF kullanan tüm araçlar için...

    ...TIKANMIŞ DPF BELİRTİSİ... Araç motor arıza ışığı yakar (eğer elektronik müdahale varsa arıza ışığı yakmaz ama çekiş düşer...) ve 3000 devirin üzerine çıkmaz. Turbo kendisini korumaya alarak sadece 1. viteste kendini gösterir, onun haricinde diğer viteslerde turbo devreye girmez. Temizlik veya yakma ile bir süre daha daha araç hizmet verir sonrasında aynı arıza tekrarlanır.

    Yakıt, yağ ve kullanıma bağlı ömrü olan bir parçadır. Ortalama 100-120 bin km'lerde tıkanır..

    Temizlenmiş DPF'in nerede tıkanacağı belli olmaz. Sollama anında olursa kaza bile olabilir çünkü araç kendini otomatik olarak 3000 devirde sabitler ve hızlanmaz. Tıkalı DPF'lerde temizlik işlemi kısa süreli çözüm sağlar. DPF tam açılmadığından problem geçici çözümlenmiş olur.

    DPF iptali yapıldığında egzos emisyondan geçmenizde problem yaşanabilir, motor arıza ışığı yanabilir, araç direk olarak arıza korumasına geçebilir.... Yakıt tüketimi kesinlikle artar, araç beynine müdahale olduğu için kodlama hataları yaşanır...


    Link...
    http://www.sahibinden.c...antili-181684342/detay/

    veya sahibinden.com'da "DPF KOCAELİ" diye aratabilirsiniz...

    NOT: Sayın Büyük Bilge'nin PM'ine istinaden bilgileri burada paylaştım...







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssr206 -- 22 Kasım 2014; 11:41:25 >




  • ssr206 kullanıcısına yanıt
    Sayın ssr206,

    Paylaşımınız için teşekkürler. Bu sorun er ya da geç tüm dizel kullanıcıların karşısına çıkacak. Siz sorununuzu bu yolla mı çözdünüz? Memnun musunuz? Bununla ilgili de birşeyler paylaşırsanız çok iyi olur. Selamlar...
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.