Şimdi Ara

LANDI RENZO BLUE SIRALI SİSTEM TAKTIRDIM, GÜRÜLTÜNÜN TADINI ÇIKARIYORUM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kayseriden bahsi geçen markanın Türkiye distribütörü Olgun otodan Hyundai Accent 1.3 arabama Landi Renzo Blue taktırdım. İki tane sıralı sistem vardı bi tanesi 1300 bi tanesi 1700. Küçük motorlara Blue olan ucuz versiyonu önerdiler taktırdık. Araç şehir içinde tık tık sesleriyle inliyor. Düz yolda biraz basınca duyulmuyor pek. Hele rolantide çalıştırıp kaputu açarsanız duyduğunuz ses karşısında şok oluyorsunuz. 1300 lira para verip insan arabasını böyle alınca içindeki heves heyecan kaybolup gidiyor. Hemen geri gittim derdimi anlattım. İlk önce sesin normal olduğunu söylediler. Gaz verince gider bu ses, rolantide duyulur falan dediler. Sonra internetten araştırdım bu markayı öve öve bitiremiyorlar, bir tek şikayet var o da ses dedim. Bunu diyince kabul etti usta. Tam hatırlamıyorum biz dayanıklı olsun diye bişeyde çelik malzeme kullanıyoruz, diğerleri plastik dedi. Plastik olunca ses olmuyormuş ama dayanıksız oluyormuş. Arkadaşlar ben bu sesi ne yapacağım? Aynı durumda olup da ses sorununu gideren var mı? Ne bileyim ses yapan parçanın yeri değişemez mi, ya da üzeri bi şekilde sesi kesen bişeyle kapatılamaz mı?

• Omega versiyonunda enjektörler farklı olduğundan duyulmuyor.

Blue daha ucuz kitlerle başedebilmesi için çıkarılmış bir kit.Enjektörleri Omega da olduğu gibi Bosch değil malesef.

Ses bence yalıtımla halledilebilir.
  • Önümüzdeki günlerde başka bir lpg bayine gidip ses yalıtımıyla için bir çare arayacağım mecburen. Taktırdığım yer ortada ses sorunu bile olduğunu kabul etmekten kaçıyor. İnşallah çare bulurum. Ulan landi renzooo. :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: sukber

Önümüzdeki günlerde başka bir lpg bayine gidip ses yalıtımıyla için bir çare arayacağım mecburen. Taktırdığım yer ortada ses sorunu bile olduğunu kabul etmekten kaçıyor. İnşallah çare bulurum. Ulan landi renzooo. :)

Landi iyidir hocam.Benim sevdiğim bir markadır.Sorun çıkaracaksa bile bazı markalar gibi salak saçma şeyler yapmaz en azından.
  • Landinin enjektörleri sesli çalışır.

Buna yapacak hiçbirşeyin yok. O ses yalıtımla felan geçmez.

Hyundai ile brc anlaşmalı iken neden macera ararsınız bilmemki.

quote:

Kayseriden bahsi geçen markanın Türkiye distribütörü Olgun otodan Hyundai Accent 1.3 arabama Landi Renzo Blue taktırdım. İki tane sıralı sistem vardı bi tanesi 1300 bi tanesi 1700. Küçük motorlara Blue olan ucuz versiyonu önerdiler taktırdık. Araç şehir içinde tık tık sesleriyle inliyor. Düz yolda biraz basınca duyulmuyor pek. Hele rolantide çalıştırıp kaputu açarsanız duyduğunuz ses karşısında şok oluyorsunuz. 1300 lira para verip insan arabasını böyle alınca içindeki heves heyecan kaybolup gidiyor. Hemen geri gittim derdimi anlattım. İlk önce sesin normal olduğunu söylediler. Gaz verince gider bu ses, rolantide duyulur falan dediler. Sonra internetten araştırdım bu markayı öve öve bitiremiyorlar, bir tek şikayet var o da ses dedim. Bunu diyince kabul etti usta. Tam hatırlamıyorum biz dayanıklı olsun diye bişeyde çelik malzeme kullanıyoruz, diğerleri plastik dedi. Plastik olunca ses olmuyormuş ama dayanıksız oluyormuş. Arkadaşlar ben bu sesi ne yapacağım? Aynı durumda olup da ses sorununu gideren var mı? Ne bileyim ses yapan parçanın yeri değişemez mi, ya da üzeri bi şekilde sesi kesen bişeyle kapatılamaz mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: mustafacec

Landinin enjektörleri sesli çalışır.

Buna yapacak hiçbirşeyin yok. O ses yalıtımla felan geçmez.

Hyundai ile brc anlaşmalı iken neden macera ararsınız bilmemki.

quote:

Kayseriden bahsi geçen markanın Türkiye distribütörü Olgun otodan Hyundai Accent 1.3 arabama Landi Renzo Blue taktırdım. İki tane sıralı sistem vardı bi tanesi 1300 bi tanesi 1700. Küçük motorlara Blue olan ucuz versiyonu önerdiler taktırdık. Araç şehir içinde tık tık sesleriyle inliyor. Düz yolda biraz basınca duyulmuyor pek. Hele rolantide çalıştırıp kaputu açarsanız duyduğunuz ses karşısında şok oluyorsunuz. 1300 lira para verip insan arabasını böyle alınca içindeki heves heyecan kaybolup gidiyor. Hemen geri gittim derdimi anlattım. İlk önce sesin normal olduğunu söylediler. Gaz verince gider bu ses, rolantide duyulur falan dediler. Sonra internetten araştırdım bu markayı öve öve bitiremiyorlar, bir tek şikayet var o da ses dedim. Bunu diyince kabul etti usta. Tam hatırlamıyorum biz dayanıklı olsun diye bişeyde çelik malzeme kullanıyoruz, diğerleri plastik dedi. Plastik olunca ses olmuyormuş ama dayanıksız oluyormuş. Arkadaşlar ben bu sesi ne yapacağım? Aynı durumda olup da ses sorununu gideren var mı? Ne bileyim ses yapan parçanın yeri değişemez mi, ya da üzeri bi şekilde sesi kesen bişeyle kapatılamaz mı?

Landi kalitede BRC den aşağı kalmaz ki hocam,arkadaş kalkıp voltran taktırmamış ki

• kardeş o zaman sese katlanacak.

ben iyi biliyorum 2 sene önce lpg ciler bediniyi en süperi diye millete 1500-2000 ytl takıyorlardı.

ne oldu dost oto uçtu bedini cırt .

önemli olan satış sonrası bunuda adam gibi sadece brc yapıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • internetten araştırdım bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar enjektörlerinin genelde torpido arkasına yerleştirildiğini yer değişikliğiyle içeriye ses geçmesinin azaltıldığını söylemişler. ayrıca forumda aynı benim gibi ses sorunu yüzünden feryat edip yardım isteyen bi arkadaş da enjektörüne ses yalıtımıyla ilgili birşey sardırmış sanırım. sorununun hallolduğunu yazmış daha sonra. bakalım artık inşallah bu gibi yollarla bi çaresini bulacaz. artık taktırdık olan oldu. ayrıca gerçekten de landi renzoya kalite açısından laf söyleyen de duymadım, övüyorlar umarım performans ve yakıt açısından yüzüm güler. brc nin hyundai ile anlaşması olduğunu bilmiyordum. bi bakayım şimdi forumdan. ama sıfır araba olmadıktan sonra anlaşma olsa ne olacak ki. benim arabam 2002 model.
  • anlaşma garati için değil sıfır araçlara bir sistem takılırken %100 uyumluluk argesi yapılıyor.

onun için anlaşması var diye yazdım.

Bence ses olayına fazla takılma kesmeye çalış tabiki.

persormans ve ekonomi dileğimle gülü güle sorunsuz kullanırsın inşallah.
  • iyi bir seçim yapmışsın iyi birde montaj yapıldı ise önünde keyifli sürüşler var demektir enjektörler med enjektör sanırım biraz seslidir ama dışarıdan duyulacak kadar degil sanırım yanlış yere montaj edildi montajın resmini cekip foruma eklerseniz hatayı daha kolay tesbit edebiliriz yada sesi nasıl kesebiliriz ona fikir oluşturabiliriz sanırım
  • Pek birşey bilmem araba mekanizması hakkında ama kaputu açıp bi fotoğrafını çekip ekleyeceğim arkadaşlar. Siz ses diyince hafif bi cızırtı diye düşünebilirsiniz. Arkadaşların yanına gidince lpg taktırdım ama biraz ses geliyor diyince hepsi o kadar ses olur onu da idare edeceksin dediler. Ama arabanın yanına gelen şok oldu. Hem içerden hem dışardan :)
  • Bende Landi Renzo kullanıyorum o kadar abartılacak kadar ses yok mühim olan sistemin sorunsuz sağlıklı çalışmasıdır gerisi boş.
  • Bence monte edilen yerde sorun var motorun üzerinemi kondu aracın göğsünemi; Eğer göğüse konduysa hemen yerini değiştirt
  • Arkadaşlar aslında fotoğraflarını çekip koyacağım ama bulamadım bi fotoğraf makinesi. Ben pek anlamıyorum o yüzden de sistemi de pek tarif edemiyorum size. Ses çıkan parça 4 tane ve motorun üzerine konulmuş sanırım. Geçen arkadaş baktı öyle dedi. Onun arabasında da Lovato marka lpg var. Onun kaputu da açtık baktık. Onun bahsettiğimiz 4 lü parça da motorun üzerine konulmuş. Arkadaş o 4 parçanın enjektör olduğunu söyledi. Ama onun parçalardan ses çıkmıyor. Benimkiler ise tıkır tıkır tıkırdıyor.
  • kardeşim yanlış yere takılmış demek ne oluyor bunun standardı yok mu herkes kafasına göremi montaj yapıyor tam anlayamadım kusura bakmayın....biraz açsanız konuyu...lpg taktırmayı landirenzo düşünenlerden dim de hürmetler
  • Sektörün en büyük sıkıntılarımızdan biri bu;

Evrak satmak isteyen ana bayilerin ya da bayilik vermek isteyen bazı firmalar "yaw tak alt tarafı birkaç kablo değil mi" tarzı cahil cesaretlenmeler ve neden neyin nereye takıldığını bilmeden yapılan montajlar...

O yüzden işçiliğini iyi yapan yeri araştırınız...

quote:

Orjinalden alıntı: astra_enj_elgnc2009

kardeşim yanlış yere takılmış demek ne oluyor bunun standardı yok mu herkes kafasına göremi montaj yapıyor tam anlayamadım kusura bakmayın....biraz açsanız konuyu...lpg taktırmayı landirenzo düşünenlerden dim de hürmetler
  • landirenzonun enj sesi harici eger enj motor bilogunun üstünde ise ses debisi biraz daha artar
    vede aracınızın izalasyonu emifot olayı cok araca göre zayıftır burda kesinlikle yanlış anlamayın
  • faruk abi brc nin forumdaki sayfasına ne oldu benmi göremiyorum yoksa
    quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili

Bence monte edilen yerde sorun var motorun üzerinemi kondu aracın göğsünemi; Eğer göğüse konduysa hemen yerini değiştirt
  • quote:

Orjinalden alıntı: astra_enj_elgnc2009

kardeşim yanlış yere takılmış demek ne oluyor bunun standardı yok mu herkes kafasına göremi montaj yapıyor tam anlayamadım kusura bakmayın....biraz açsanız konuyu...lpg taktırmayı landirenzo düşünenlerden dim de hürmetler

Sakin ol arkadaş !!!

Ben yardımcı olmaya çalıştım :=(

Biz bu sektörde yağ çubuğuna klipsle bağlanmış enjektörlerde gördük

Her sektörde olduğu gibi malesef bizim sektördede deynekciler mevcut,

En ucuz kim takıyor diye araştıran ama en iyi usta kim diye aramayan son kullanıcılarda maalesef bunları besliyor, tabii yem kendileri oluyor...

Ben bu arkadaşımız için böyle bir kelime kullanmadım sadece yardım sorusuna yanıt vererek yardımcı oldum.

• quote:

Orjinalden alıntı: yahyademirci

faruk abi brc nin forumdaki sayfasına ne oldu benmi göremiyorum yoksa
    quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili

Bence monte edilen yerde sorun var motorun üzerinemi kondu aracın göğsünemi; Eğer göğüse konduysa hemen yerini değiştirt

Yoo yerinde duruyoooo :=)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.