Şimdi Ara

Foxconn iddialı geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
4.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dual core, 64 bit desteği derken işlemci yelpazesini genişleten Intel, son işlemcilerine uyumlu ve daha iyi optimize edilmiş 955X yongasetini geçen günlerde duyurdu. Tabi hemen üreticilerden ürün duyuruları geldi. Bu üreticilerden biri de Foxconn. Anakartın özelliklerinden önce, aslında biraz Foxconn' dan bahsetmek gerek.

    Foxconn, adı her ne kadar piyasada olmayan bir marka olsa da, aslında oem pc pazarında büyük söz sahibi olan bir firma. Dünyanın en çok satan markalı bilgisayarların içindeki anakartlardan tutun, soğutuculara kadar her üründe Foxconn imzasını görebilirsiniz. Özellikle anakart üstündeki konnektörlerin birçoğunda Foxconn imzasını görmek mümkün. Bunun yanında telekominikasyon ve elektronik çevre birimleri ürünlerinde dünya devleri ile beraber çalışan bir firma.

    Daha önce de belirttiğimiz gibi Foxconn anakart üretimine aslında hiç yabancı değil. Yıllardır birçok firmaya anakart üreten Foxconn, artık pazarda kendi ürünlerini de satacak. Firmanın hedefi, ucuz ve kaliteli ürünleri ile düşük bütçeli müşteri grubu. Genelde düşük fiyatlı ürünlerin kalitesizliğinden şikayet eden kullanıcılar, bundan böyle Foxconn ürünleri ile bu tarz olumsuzluklar yaşamayacaklar.

    Foxconn'n son anakartı  955X7AA-8EKRS2, şu anda Pentium platformu için bütün güncel yenilikleri barındırmakta.  EMT-64, Dual Core gibi bütün nimetlerden faydalanan anakart, yeni yongaseti sayesinde 8 Gb DDR2-667 bellek adresleyebilmekte. Bunun yanında 2 adet gigabit ethernet, Firewire, 4 SATA ve 4 SATA II portu, SATA portlarında  "RAID 0, 1, 0+1, 5, 10,  ve Intel Matrix Storage Technology", HD audio  gibi yenilikler bulunduran, son derece fonksiyonel bir kart.

    Fonksiyonel yapısının yanında Foxconn, esnekliği ile de öne çıkan bir kart. 1 adet 16x pci-e, 3 adet 1x Pci express ve 3 adet standart pci slotu buunduran kartin ayrıca çok yüksek overclock kapasitesi olduğu gelen bilgiler arasında. Sonuç olarak eğer ihtiyaçlarınıza uygun bir Foxconn bulursanız, çekinmeden alabilirsiniz.








  • helal foxconn
    o/c olayı gerçekten ilgi çekici
  • raid 10 ne?
  • Hakkaten esnekmiş.24 pinlik power ı ramlerin üstünden esnekçe takacağız.O/c kapasitesi o kadar yüksek ki,
    mosfet_heat sink seçimini bile bize bırakmışlar.
  • Bu arada, Aopen ürünlerinin distribütörü olan Çözüm Elektronik, Foxcon ürünlerini getiriyor. Bilgilerinize.
  • quote:

    helal foxconn
    o/c olayı gerçekten ilgi çekici


    quote:

    kartin ayrıca çok yüksek overclock kapasitesi olduğu gelen bilgiler arasında


    Yanlış bilgi. kartın overclock kapasite yok denecek kadar az ve başarısız!!!. bu anakart o/c konusunda standart o/c yapmayacak kullanıcılar için tasarlanmış. arkadaşlar yanılmasın bu konuda.

    bknz ;

    Darkhardware anakartı incelemiş:

    http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/foxconn-955x7aa-01

    quote:

    Açıkçası BIOS'da sunulan overclock özelliklerini yeterli bulmak zor. Anakart sadece 266MHz'e kadar FSB hızına olanak sağlıyor, üstelik bizim yaptığımız testlerde ABIT AA8 ile 250MHz veriyolunda çalışabilen işlemcinin, bütünüyle aynı ayarlar yapılıp Foxconn 955X7AA ile denendiğinde sistemin açılmadığını gördük. Oysa bu anakart 955X yonga setli bir anakart, yani 266MHz veriyolu hızında direkt olarak çalışabilmesi gerekmekte. Belli ki anakart 1066MHz veriyolu hızındaki işlemcileri destekliyor ama 800MHz FSB'li işlemcilerin overclock yoluyla yükseltilmesine pek izin vermiyor. Dolayısıyla anakartın overclock konusunda çok başarısız olduğunu söylemek zorundayız, bu yüzden de anakartla overclock testleri yapmak için pek uğraşmadık. Foxconn'un bu ürünüyle overclock camiasını hedeflemediği ortada.

    Bütün bu güçlü özelliklere rağmen, anakart sistemini hiç bir şekilde overclock yapmayacak olan, iyi bir sistem kurup çalıştıracak olanlara sesleniyor. BIOS'da overclock üzerine bir şeyler yapılmaya çalışılmış ama olmamış, anakartın overclock konusundaki başarısı ve esnekliği çok düşük. Foxconn'un anakart alanında kendini geliştirme çabası içinde olduğunu görmek zor değil ama firma ne yaparsa yapsın bazı şeyleri gözden kaçırıyor. Tabii rakip firmaların donanım düşkünlerine yönelik özel anakartlar alanında arayı çok açmış olması da Foxconn'u kötü etkiliyor. Firma her türlü üretim teknolojisine sahip, ama overclock gibi konularla uğraşan donanım canavarlarının dilinden anlayan bir tasarım ekibine ihtiyaçları var.




  • Valla ben alana kadar daha neler cıkar
  • Guzel ama pahalı
  • ya arkadaşlar bu anakart oldukça yaygın bir kullanıcıya açık bi anakart olmuşda bunun fiyatı ne??? ben bulamdımda...

  • Foxconn A74MX-K AMD740G/DDR2 anakart nasıl sence performans bakımından
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.