Şimdi Ara

LPG sistemlerinde yedek parça fiyatları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
15.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Yaklaşık iki hafta kadar önce aracımda rölantide iken stop etme problemi oldu, hemen ertesi gün İstanbul BRC merkez servisinin yolunu tuttum. Yapılan incelemeler sonucunda regülatörün arızalı olduğu ve tamir edilemediği, yenisinin de 250 TL olduğu söylendi. Üç tam yıldır hiç arıza vermemiş olan sistemin kalitesin güvenerek tereddüt etmeden verdim parayı ve değiştirdim. Regülatörün arızasının nedeni olarak da kullanmış olduğum antifrizin çok asitli olduğu ve bunun da regülatöre zarar verdiği söylendi. Netice olarak araç LPG'de çalıştı ve "Eh o kadar zamandır iki defa filtre değiştirmek dışında bir masrafı olmamıştı" diye düşünerek evimin yolunu tuttum.

    Sanki arabanın çekişi daha da iyi oldu diye düşünürken, iki gün önce LPG anahtarından gelen bip sesiyle şok oldum. Gazın bitmesine en az 200 km vardı ve bipliyordu. Anahtara baktığım zaman ışığın sarı olduğunu ve sistemin benzinden gaza geçiş yapamadığını gördüm. Bir kaç defa benzin-gaz arasında gidip gelmek de kar etmedi. Velhasılı kelam yine tuttuk servisin yolunu. Bu sefer arıza Map sensöründe bulundu ve o da değişti, tabi 140 TL de ona gitmiş oldu.

    Üç yıldır masraf çıkarmayan sisteme iki haftada 390 lira harcamış oldum. "Ne var, o kadar sene beş kuruş masraf etmemişsin" diyebilirsiniz. Ancak bu gidişat beni korkuttu. Ya sırayla rail, enjektör, ekü de arıza verirse ve ben sistemi yenilemek zorunda kalırsam. Üstelik bu parçalar tek tek alınınca çok pahalı.

    Konuyu açma nedenimse parça fiyatlarının bana biraz pahalı gelmiş olması, zira forumda dolaşırken gördüm ki başka bir BRC bayii aynı regülatörü 220 TL'ye satıyordu.

    Herkes kullandığı LPG sisteminin regulatör, map sensörü, enjektör, filtre fiyatlarını yazarsa yararlı bir bilgi paylaşımı olur diye düşündüm.







  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.