1000 mA lik pil koyulur mu bu telefona yaa? cikarsa 1300 mA vs direk alcam. Pil omru yeterli degil.
çok haklısın, ama malesef piyasada 1300w1500 mh lik pil bulunmuyor, koskoca sony ericsson satio ya dev gibi ekran yapmış ama k550 gibi telefonlarda kullanılan 1000 mh lik pil koymuş, nokia bile e71de 1500 mh lik pil kullanıyor.
halil arkadaş yeni firmware yi yükledin gözüne çarpan değişiklikler varmı,özellikle fotoda bir iyileşme mevcutmu.
hocam henüz inceleme fırsatım olmadı ama aynı gibi...
Arkadaslar türkiyeden en uygun nereden alabilirim yardımcı olur musunuz?
Sahibinden.com dan ,g.gidiyor dan yada istanbul dogubanktan alabilirsin...
1000 mA lik pil koyulur mu bu telefona yaa? cikarsa 1300 mA vs direk alcam. Pil omru yeterli degil.
al bitane daha heralde nokia sandın se.yi :) nokia 1500mah koysa se 900 mah koysa gene se.nin şarjı daha iyi gider ;)
quote:
Orijinalden alıntı: medulla24 Arkadaslar türkiyeden en uygun nereden alabilirim yardımcı olur musunuz?
dogubanktan benim aldıgım yerı tavsıye ederim adamlar gerçekten profesyonel çalışıyorlar şimdi zannedersem 1750 liraya türkçe menülü, kayıtlı,1 ay işyeri garantili veriyorlar. Ben 3hafta önce 1900e almıştım.
quote:
Orijinalden alıntı: halilakdere
quote:
Orijinalden alıntı: medulla24 Arkadaslar türkiyeden en uygun nereden alabilirim yardımcı olur musunuz?
dogubanktan benim aldıgım yerı tavsıye ederim adamlar gerçekten profesyonel çalışıyorlar şimdi zannedersem 1750 liraya türkçe menülü, kayıtlı,1 ay işyeri garantili veriyorlar. Ben 3hafta önce 1900e almıştım.
1900 verilmez bu tele.1900 tlyi hak etmiyor.
o zaman kardeşim 1750 tl çok geliyorsa birkaç yıl bekle satio 350 tl ye düşünce belki alırsın . saygılar
quote:
Orijinalden alıntı: cssbaycelebi
quote:
Orijinalden alıntı: halilakdere
quote:
1900 verilmez bu tele.1900 tlyi hak etmiyor.
Ekran:
16 milyon renkli 360 x 640 piksel TFT ekrani gercekten goz alici. Sony kendi televizyonlarinda kullandigi ustun teknolojiyi telefonundaki ekrana da yansitmis. Bu super goruslerim telefonun ekranini gunes isinginda gordugum zaman biraz degisse de yine de ekranin hakkini vermek gerekiyor. Gunes isiginda bircok telefonda oldugu gibi biraz gorme sorunu yasayabiliyorsunuz.
Sebeke:
3G, EDGE, GPRS, GSM, HSCSD, HSDPA servis baglantilari ve 850, 900, 1800, 1900, 2100 HZ sebeke baglantilari ile hali hazirdaki her turlu GSM sebeke baglantisini destekliyor. Telefonun cekim gucu de gercekten tatminkar.
Kamera:
12.1 milyon pixel gibi bir telefon icin anormal bir cozunurluge sahip bir kamerasi olmasina ragmen elbette bir fotograf makinasi kadar kaliteli cekim yapamiyor. Zaten benim sahsi gorusume gore de yakin tarihlerde bir fotograf makinasi kalitesinde fotograflar beklemek cok dogru olmaz. Benim eski 5 MP canon fotograf makinamin cektigi fotograflar telefonun cektiklerinden daha kaliteli. Fotograf cekerken hic takilma yapmiyor. Sony soyle bir goz boyama metoduna gitmis. Mesela 12.1 milyon pixele fotograf makinasini ayarladiginiz zaman cekim 4:3 oraninda oluyor. eger 16:9 oraninda cekim yapmak istiyorsaniz maximum alabildiginiz cozunurluk 9.1 MP. 12.1 MP ayarladiginiz zaman ekran 16:9 oldugu icin dolayisi ile ekranin kenarlari siyah kaliyor. Tatsiz dir durum olusturuyor. Ben hep 9.1 MP ayarinda kullandim. Telefonda en sevdigim ve gercekten cok basarili olan sey ise manuel elle focus yapma olayi. Ekranin hangi yerine focus yapmak istiyorsaniz o yere dokunuyorsunuz ve makina orayi netlestirip oyle cekim yapiyor. Gercekten de basarili. Flash yetersiz. Gece biraz uzakta olan cisimleri aydinlatmakta gucluk cekiyor. Video cekimi de gayet basarili. VGA cekim yapiyor ve hic takilma yapmiyor. Tabi yine bir kameradan veya digital fotograf makinasi ile karsilastirilabilecek kadar degil. Kisaca 12.1 MP olayi biraz goz boyama olmus.
Ses:
Kulakligi gayet basarili. Cok guzel ses veriyor. Mp3 kalitesi vasatin uzerinde. Gayet yeterli seviyede. Radyosu da sorunsuz ve kullanisli. 3.5 mm jak girisinin olmamasi cok buyuk bir eksi.
Dokunmatik:
Kesinlikle vasat. Multi touch zaten yok ve menude iconlari kaydirmak veya adres defterinde kaydirarak arama yapmak gercekten cok zor. Ben Samsung omnia2, samsung 8003 jet ve iphone kullanmis birisi olarak telefonu iphone ve omnia2 den sonra jet ile ayni yere koyarim. Gercekten hayal kirikligi. Soyle ki gercekten dokunmatiklik konusunda sony gibi bir dev cok gerilerden gelmesine ragmen beklentim acikcasi gercekten kayda deger bir dokunmatik arayuz ve kullanim kolayligi idi. Ama malesef vasati bile asabildigini dusunmuyorum. SMS yazarken tam ekran qwerty klavye kullaniyorum ve simdiye kadar bir sorun yasamadim. Ama yine de kullanirken dikkat etmeniz gerekebiliyor. Hicbir zaman basmaya calistiginizdan baska bir harf yazmiyor ama ekrana biraz kuvvet uygulamaniz gerekebilir bazen.
Navigasyon:
Vasat bir ozellik daha. Sony google maps ve wisepilot diye 2 uygulama koymus ama ikisi icin de aktif internet baglantisi istiyor. Ya Wi-Fi ile bir networke bagli olmaniz gerekiyor ya da sebekeden internet baglantisi kullanmaniz gerekiyor. Bunlardan kurtulmak icin Garmin veya kirilmis google maps kurmaniz gerekiyor. Bunu yaptiktan sonra uyduya ilk baglanmasi 10 dk felan suruyor. Arkasindan 20-30 sn yede baglaniyor. Tabi ki A-gps destegini arkaniza aldiginiz zaman yerinizi gostermesi 5 sn surmuyor. Tabi bu da internet baglantisi istiyor. Bence gayet basarili.
Batarya:
Bataryasi bana gore telefonun en kotu ozelligi. Ben 2.5 sene once N73 aldigimda bile onda 1300 mA lik pil bulunuyordu. Boyle bir multimedya devini ve bu ekrani 1000 mA lik pil asla tatmin etmiyor. Telefonu eger kullanirsaniz hergun sarj etmeniz gerekebilir. Normal kullanimda 2-3 gun sarj suresi var. Ama ben sadece gunde yarim saat telefonla gorusurum ve 10 tane mesaj atarim derseniz bile ancak 3-4 gun yetiyor bataryasi. Kesinlikle bu telefona 1300-1500 mA lik bir batarya gerekli. Telefon alacak arkadaslar ileride bu durumdan kurtulmak icin daha uzun omurlu bir pil almak zorunda hissedebilirler kendilerini. Ben sahsen hissediyorum. :)
Internet:
Internet arayuzu guzel. Ben opera vs gibi yeni bir tarayici kurmadim. Cunku sayfalarda gezinmek bu sorunlu touch olayi ile gercekten cok zor. Telefonun dokunmatikligi bazen telefona cok sey katarken bazen de cok sey goturuyor.
Genel:
Telefonun en basarili ve beni telefona baglayan ozelligi gorunusu. Gorunusu gercekten diger dokunmatik ekranli telefonlara gore cok guzel. Telefon cok buyuk degil ve gayet sik. Bende bordo olani var ve telefonu simdiye kadar elimden cikarmadiysam gorunusune ve Nokia ya dua etsin. Nokia X6 nin cikmasini bekliyorum. :) Symbian isletim sistemi basarili ve gayet hizli. s60 v5 teelfonlar piyasada olmasina ragmen Satioda dogru sekilde calisan uygulama pek fazla yok. Almayi dusunen arkadaslar kesinlikle bir sure beklesinler.
Sonuc:
Telefonu aldigima pisman degilim. Ozellikle goruntusu ve ekrani gercekten cok guzel. Ama alacak arkadaslar kesinlikle biraz daha dusunmeliler. Telefon su anda cok pahali. Bence bu degerde bir telefon degil. Sony yazilimla boyle birsey yapabilir mi bilmiyorum ama ileride dokunmatik hassasiyetini ve kullanimini gelistirirlerse o zaman telefonda cok sey degisecektir. Omnia2 veya HD kullanmayi tercih ederdim. Sonyden bekledigim cizgide bir telefon kesinlikle degil. Ben 1600 TL ye aldim ve kesinlikle bu parayi hak edecek bir telefon degil.
Saygilar...
supercimbom arkadaşım öyle yazılar yazmışsın ki eğer satioyu bilmeyen ve kullanmayan biri olsam kesinlikle bu satiodan uzak durmayı düşünürdüm halbuki yazdığın yazılardan hiç bir şey anlayamadım, bugüne kadar belki 30-40 civarında telefon değiştirmiş biri olarak satio, benim için gerçekten çok değer bir cihaz, takılma, hız, ses, dokunmatik (her ne kadar iphone kadar iyi olmasa da), internet konusunda bu telefonda hiç bir sıkıntı yaşamadım, batarya konusunda sana katılıyorum navigasyon konusunda ise ilk cihazı aldıktan sonraki ilk bağlantı kullanma kılavuzundaki yazdığı gibi 10 dk sürüyor ama ondan sonraki bağlantılarda problem yok, ben şahşen garmin kullanıyorum evimin pencerinden bir-birbuçuk metre içinden dahi çok hızlı bir şekilde bağlandığını test ettim. birde arkadaşım, bu telefona tr menü yüklettikten sonra telefonun daha seri çalıştığını çok açık bir şekilde hissettim, ayrıca yüklemeleri kesinlikle ayrı bir sim kart okuyucu ile yapma yoksa cihazda kasılmalar görürsün, cihazın kendi verdiği kart okuyucu ile programlarını yükle değişikliği fark edeceksin.
SONY ERİCSSON SATİO ( İDOU) U1i
Türkçe menüyü kendimiz yükleyemeymiyiz burda(trabzon) hiçbir telefoncu yükleyemiyor
DÜn doğubank giriş katında heryerde 1330 tlye veriyorlardı telefonu kayıtsız olarak, kayıtlısı da 1450tl idi...
quote:
Orijinalden alıntı: tas7035 DÜn doğubank giriş katında heryerde 1330 tlye veriyorlardı telefonu kayıtsız olarak, kayıtlısı da 1450tl idi...
demek fiyatlar iyi dusmus. arkadasim kesinlikle sana siyahini tavsiye ederim.
halil arkadaşım SAMSUNG İ8910 HD telefonu gördünmü yada kısa bir sürede olsa kurcalama imkanın oldumu,8910 umu yoksa satio yumu tavsiye ediyorsun başta foto kalitesi olmak üzere rahat kullanım ve dış görünüş olarak.cevabına göre bir tanesini alacam.
welat arkadaşım, Samsung i8910 HD 16GB incelemedim ama gerçekten çok kibar bir cihaza benziyor şimdi benide meraklandırdın bu cihazı en kısa zamanda incelemeyi düşünüyorum kimbilir belkide samsunga dönerim, satio konusunda şunları söyleyebilirim, supercimbom arkadaşımızın dediği gibi se symbian s60v5 gibi bir cihazı piyasaya sürdü fakat symbian sistemini nokialardaki kadar çok başarılı bulmadım, nokiaya bile yükleyebildiğim pek çok uygulamayı satio desteklemedi ama görünüş, şıklık, hız konusunda satio iyi bir cihaz, samsungi 8910 mu satio mu diye sorarsan galiba samsung diyeceğim gibime geliyor ama yinede samsungun tam bir incelemesini yaptıktan sonra kesin cevabımı verebilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: welat.
halil arkadaşım SAMSUNG İ8910 HD telefonu gördünmü yada kısa bir sürede olsa kurcalama imkanın oldumu,8910 umu yoksa satio yumu tavsiye ediyorsun başta foto kalitesi olmak üzere rahat kullanım ve dış görünüş olarak.cevabına göre bir tanesini alacam.
quote:
Orijinalden alıntı: s1Lv3r
Türkçe menüyü kendimiz yükleyemeymiyiz burda(trabzon) hiçbir telefoncu yükleyemiyor