Şimdi Ara

Creative, Zii işlemcisiyle cep telefonlarında 1080p video oynatacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Çoklu ortam özellikleri gelişmiş, yüksek performanslı cep telefonlarının arka arkaya lanse edildiği günümüzde komponent üreticileri arasındaki rekabet de artmış durumda. Bir yandan Nvidia, Tegra kod adını verdiği yeni nesil yongada sistem çözümüyle cep telefonlarında akıcı HD video ve GeForce mimarisi aracılığıyla gelişmiş 3D deneyimi sunmayı hedeflerken firmanın önemli rakiplerinden biri de Creative olacak gibi görünüyor.


    Taşınabilir medya oynatıcıları ve ses kartı pazarlarında iddialı olan Creative'in alt şirketi ZiiLabs, yarın başlayacak Mobil Dünya Kongresi'nde ilk defa geçtiğimiz ay Las Vegas'da düzenlenen CES Fuarı'nda tanıttığı ZM-05 kod adını taşıyan ve SteamCell işlem mimarisini temel alan yeni platformunu Android tabanlı akıllı telefonda kullanarak, cep telefonlarında ilk defa 1080p video oynatım yeteneğini sergileyecek.


    İki adet ARM 926 çekirdeğinden ve 48x programlanabilir işlemci elementlerinden (PE) oluşan 10GigaFLOP gücündeki yonganın işlemci (ZM-05) elementleri dinamik olarak kontrol edilebiliyor ve iş yükünü göre kullanılmayan elementler kapatılarak güç tasarrufu sağlanabiliyor. Gelen bilgilere göre ZiiLabs, Android tabanlı telefonlar için ilk çipsetini önümüzdeki yaz döneminde duyurmayı planlıyor.





  • hemen hemen ortalama bi 45nm core2 'nin yarısı kadar işlem gücü var demek,hmm güzel.
  • Günümüzde insanların Full HD yayın izlemek için 42"-46"-50" tv'ler almak için yarıştığını düşünürsek gerekliliğini merak ediyorum....
  • telefon ekranında 1080p
  • yok artık lebron james
  • Telefonu çalışırken büyük ekran bir tv ye bağladığınızı düşünün.
  • Telefonu çalışırken büyük ekran bir tv ye bağladığınızı düşünün.
  • bu teknoloji takip edilmez yaaaaaaaaaaaaaaaa bir oda dolusu paran olsa bir ay anca dayanır
  • Teknoloji baş döndürmeye başladı...
  • Wanker 15.02.2009 Saat: 17:45

    Günümüzde insanların Full HD yayın izlemek için 42"-46"-50" tv'ler almak için yarıştığını düşünürsek gerekliliğini merak ediyorum....

    Benim G24 Predator um var blu ray okutucumda var tv kartımda var ve hiç de tv aramadım baa 1.3 milayara mal oldu ;) bu cell den creative çok ümitli hadi bakalım
  • hangi telefon 1080p ekrana sahip... hadi 1080p kayıt yeteneğine sahip olacak dese anlarımda oynatması biraz tuhaf bir durum????
  • creativenin elinde daha neler var acaba geliştirip bize sunmadığı
  • arkadaşlar 1080 p özellikli video oynatma özelliğinden kast edilen olayı ben size açıklayım.

    Telefonların 1080p oynatmasındaki amaç telefon ekranında bunu sağlamak değil zaten. Asıl amaç siz telefonunuzu herhangi bir Full HD 1080p özellikli Televizyona bağladığınızda telefon içersinde buluncak olan 1080p özellikli videoları oynatmasını sağlamak.

    Mevcut telefonlar bunları oynatamıyor yeni telefonlar sahip olacakları bu sistemle içersine 1080p video attığınızda bunları tv bağlantısı ile tv ekranında izlemenizi sağlamak.

    Bu özelliğin esas konma sebeplerinden ikincisi ise yeni nesil telefonlar HD çözünürlüğünde kamera kaydı yapacaklar

    Bunun ilk örneğide Samsung tarafından geliştirilen Samsung i8910 Omnia HD (Samsung Acme) Telefonu olacak.

    Kısa lafın özü telefonun kendi ekranı için yapılmıyor bu.

    Mesela katıldığınız bir parti yada düğünde Samsung i8910 Omnia HD ile HD olarak video kaydı yapıp daha sonra telefonu tv bağlayıp HD olarak izleyebilceksiniz
  • Crative bence çok olmaya başladı. 1080p mi cep telefonunda daha ülkemizde evinde televizyonu olmayanlar varken...........
  • hadi bakalım iyi haber
  • Herhalde cep telefonlarında SSD'lerde kullanılmaya başlanır yakında malum televizyona bağlayıp full hd film izleyeceğiz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wanker -- 15 Şubat 2009; 20:31:29 >
  • steamcell mimarisi cell mimarisine benziyormu???
  • zii işlemcisinin ne olduğunu sonunda öğrendik , teşekkürler ,creative'den bu yıl ses çipi gelmeyecek anlaşılan? hoş ses çipi yerine indirim ve asıl önemlisi sürücü desteği gelse , yada destekçilere köstek gelmese o da yeter ya neyse.Tabii zii işlemcili telefon alacaklarda yazılım desteği beklemesinler , nede ola creative seneye zii2 çıkarır , zii'nin papucu dama :D
  • ya madem 1080p yi televizyondan seyredecez niye televizyonlar için böyle bi çip üretilmiyo? niye her bişeyi ufacık telefonlara yüklerler ki anlamadım.
  • zatoo arkadaşım sen olayı anlamamışsın. Telefonlara bu özelliğin konma sebebi telefonların 1080p olarak görüntü kaydı yapıcak olması sen o görüntüleri telefonda taşıyacaksın ve gittin bir yerde eşine dostuna izletmek istersen tv bağlayıp izleyeceksin.

    Ayrıca senin dediğin olay zaten var. Normal tv katılacak çip dersen o olmaz o zaman piyasadaki LCD Tv satışları zarar görür. Bunda onlar zarar görmeyecek

    Sen bu telefonu HD olmayan tv bağladığında görüntüğü kaliteli izleyeceksin ama HD kalitesinde olmayacak ancak telefonu HD destekli LCD Televizyona bağlarsan HD kalitesinde izleyeceksin.

    Kısa lafın özü firmaların bunu yapması iyi bir şey sen Normalde bir telefon ve bir hd kamerağı ayrı ayrı alıp onca parayı verip ikisini taşımak zorunda olcağın ve sana estra yük bindircek zamanlar olur ama böle bir telefon aldığında HD kalitesinde görüntü kaydeden bir telefona sahip olacaksın bölece sürekli HD kameranda yanında olmuş olacak.


    Hiç hayatınızda yaşamadınızmı bir yerde dolaşırken güzel bir şey görüp te keşke kameram yanımda olsaydıda şu güzelliği çekebilseydim demedinizmi.
    Ben hayatımda bir kaç defa böle düşünmüşümdür. İşte bu telefonlar sayesinde kameranızda hep yanınızda olacak ve böle düşünmeyeceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 16 Şubat 2009; 0:04:48 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.