Şimdi Ara

Tempra almayı düşünüyorum ne düşünüyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
12.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    arkadaşlar çocukluğumdan beri tempraya karşı bi hevesliiğim var ama herkes diyorki sanayinden çıkamzsın sorunlu araç vs. biliyorsunuz
    hakkında neler düşündüklerini aracı kullananlar tavisye ediyormu alırsak nasıl kullanmalıyız veya hangi modeini almalıyız

• Ben de beğeniyorum ama çok sert araba kullandığım için yanaşamıyorum.Ve çoğunluk şehir içi kullandığım için de yakıtından çekiniyorum.Ama sakin kullanırsan ve arabaya bakarsan tabiki de seni üzmez ama temizini bulman şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 15 Şubat 2009; 0:11:36 >
  • Komşumda var ama hiç memnn değil.Ön takım tamirinden bıktım diyor.
  • sen sen olma alma sakın.
  • Hocam ilk arabam tempra idi. Dijital gösterge sıkıntı yaratıyor diye s modelini almıştım. Cam otomatiği ve merkezi kilit vardı sadece. 95 modeldi. O arabanın verdiği hızlanma hissini daha hiçbir arabada yakalamış değilim. Lpg yoktu yalnız belirtmeliyim. Bana herkes bak masraf çıkarır memur arabası broadwaydir veya şahin al dedi. Neyse araştırırken doğan slx vardı bi tane bi şey oldu alamadım, broadway de zaten hazzetmediğim bi arabaydı. Gittim kafaya koyduğumu yaptım ve 5.750 ye 2003 yılında tempras aldım 95 model. Sadece tuzla yollarında bozulmamasına imkan olmayan ön düzen dağıldı. Onun dışında o paraya alınabilecek kullanımı ve konforu en güzel ve devasa bagajı olan bi araba. Diz mesafeleri baş mesafeleri çok iyi seviyede. Araç çok seri ve vites geçişleri gayet güzel. Yani belki broadway alsaydım daha az masrafım olurdu ama bu hazzı yaşayamazdım. Özetle alın bi tempra içinizde kalmasın. Yalnız almışken sxa almak lazım ama dediğim gibi göstergeler problem çıkarıyor o yüzden hidrolik direksiyon bile olmayan s modelini de alabilirsiniz.

• Eylül 1993'te "1993" model TEMPRA SX aldık. Araçta airbag, klima, ABS/ESP, hidrolik direksiyon, ön sis farları, alarm yoktu. Oto radyo/teyp de yoktu, hatta benzin de, acentadan alıp eve giderken yolda kalmıştık. 2005'te sattık, 12 yıl boyunca balans ayarı tutmadı, ön tablalar hep ses çıkardı, her yıl yeni susturucu takmak zorunda kaldık, çürüyordu çabucak, havalandırma fanının I-II-III ayarını yapan rezistans hem çok pahalıydı, hem 2-3 defa arıza yaptıktan sonra değiştirmeyi bıraktım.

Artılarına gelince, 1.6 litre Tempra motor 30 km/h'dan 130 km/h'ya kadar 3. viteste gidebilme, ECONOMY/POWER göstergesi (yeşil ve kırmızı, biraz teknolojik bir yaklaşımdı), arka diz mesafesinin kuş serisine göre uzun olması, ve yumuşak süspansiyonu o zamana kadar benzersizdi (bize göre), far yıkama sistemi de güzeldi, 1 tanesi bozulunca yenisi o zaman 100 DM'ydi ve ÇOK PAHALIYDI! Elektronik gösterge paneli ise tüm dedikoduların aksine 12 yıl en ufak bir sorun çıkarmadı, sadece beyaz renkli rakamlar silindi/soldu, o kadar.

Yılda 1 defa iyi bir tamirat ve iyi bakım yaptırırsan al ve bin derim, hatt SW al ve bin, LPG'lidir büyük olasılıkla, değilse de sen taktırırsın.

Selamlar,

Taner Göde

• hiç uğraşma bulaşma ama karar senin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laguna düşünüyorum nasıl..?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bazıları alacaksan sxak modelini al diyorlar onlar italyan modelmiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: gencebayhacker

bazıları alacaksan sxak modelini al diyorlar onlar italyan modelmiş

İtalya'dan gelenler sadece ilk modelleridir (1991-1992 kısmen).

SX baz modeli
    SX-A Aksesuarlı model
    SX-AK Aksesuarlı-Klimalı model (dünyada "klimalı" olduğu tip tanımlamasından anlaşılan tek model otomobil Tempra SX-AK)

Karbüratörlü modeller ortadan kalktıktan ve 1.6 i.e. ile 2.0 i.e. modeli üretilmeye başlandıktan sonra SX/SX-A/SX-AK tanımamaları da ortadan kalktı.
    Zaten "SX" ifadesi de halkımız telaffuzuna uygun değildi: ES-İKS, SE-İKS, ES-EKS ve en beğendiğim, SE-EKS şeklinde söyleyenler vardı, bölgeden bölgeye, yaştan yaşa fark ediyordu.

Bir ara pedalların ordan alevler yükselmeye başladı: menteşeli bir sigorta tablosu var TEMPRA'ların ve kendine doğru çekinde tabla gibi açılıyordu. Oradaki sigortaların birisi aşırı ısınmış ve yanmaya başlamıştı, sigorta görevini yerine getirememiş, kısa devre yapıp ısınmış ve izolasyonunu yapan plastiğin alev almasına nedne olmuştu.

Vay be...

• Ilk arabamdi ve bir yil kullandim.
    On takimlari gercekten narin, senede iki kez on takim yaptirirsiniz ancak parca fiyatlari gercekten uygun. Cok abarti degil. Ozellikle 1.6 motorlusu sahin/doganda kullanilanlarla aynidir, parcalari uyar. O yuzden sanayiden cikamazsin git sahin al diyenlere kulak asmayin. Ayni motor sonucta.

Kullanim anlaminda sahinden broadway'den kesinlikle daha konforludur, emniyetlidir, daha iyi yol tutar. Ozellikle zaman zaman sehir disi yolculuk yapacaksaniz karsilastirilmaz bile. Dedigim gibi temiz kullanilmis bir tane bulursaniz cok keyifli arabadir.

Bu arada alirsaniz SX-A veya SX-AK almanizda yarar var. SX serisinde hidrolik direksiyon yoktu, sehir icinde kas yaptirir biraz.
  • araba şekil şemal olarak güzel. hoşuna gittiyse al derim. satarkende problem çıkacağını tahmin etmiyorum.
  • Digital göstergeler dediğin gibi eğer kaza yapmışsa çok sorun çıkartıyor. Bir de Ben olsam Tempra almazdım. Ne yalan söyleyeyim.
    Corolla 1.3 GL öneririrm. Ya da tempra yerine analog Tipo.
  • Arkadaşımda var,alalı 2 sene oldu,doğru düzgün bakımınıda yapmamasına rağmen biniyor.(tempra sxak)Ve çokta memnun arabasından.Karakız diyorda başka bişey demiyor.
  • bence tofaşa bulaşma corollaya bak
  • quote:

s.a.
    arkadaşlar çocukluğumdan beri tempraya karşı bi hevesliiğim var ama herkes diyorki sanayinden çıkamzsın sorunlu araç vs. biliyorsunuz
    hakkında neler düşündüklerini aracı kullananlar tavisye ediyormu alırsak nasıl kullanmalıyız veya hangi modeini almalıyız

ben 98 model tipo slx kullanıcısıyım, arabamı seviyorum, tempraya bakarak çok güzel, çok sağlam mpi motoru var ve klimalı...
    tempra almaman için sana bikaç sebep söyleyebilirim(ki benim arabayla aşağı yukarı aynı diyebiliriz)

sağlamını ve orjinalini bulman çok zor
    genelinde dijital ve beyinde sorun var, ki o sorun yolda giderken stop edecek kadar ise masrafı düşünmek bile istemiyorum
    arka cam otomatikleri genelde bozuktur
    ön takım çok zayıf, direksiyon tablası eğer hasar görürse yandın o zaman
    zırt bırt amortisör patlatabilir
    tofaş yapımı olduğu için kaportası çok zayıf ve ne sıcağa nede yağmura gelir

alacam dersen mpi motorlu tipo bul temizinden, ondan al, tempradan biraz pahalıdır ama daha konforlu ve motoru çok iyidir, hayır illa tempra diyosan bence boşver

• quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Eylül 1993'te "1993" model TEMPRA SX aldık. Araçta airbag, klima, ABS/ESP, hidrolik direksiyon, ön sis farları, alarm yoktu. Oto radyo/teyp de yoktu, hatta benzin de, acentadan alıp eve giderken yolda kalmıştık. 2005'te sattık, 12 yıl boyunca balans ayarı tutmadı, ön tablalar hep ses çıkardı, her yıl yeni susturucu takmak zorunda kaldık, çürüyordu çabucak, havalandırma fanının I-II-III ayarını yapan rezistans hem çok pahalıydı, hem 2-3 defa arıza yaptıktan sonra değiştirmeyi bıraktım.

Artılarına gelince, 1.6 litre Tempra motor 30 km/h'dan 130 km/h'ya kadar 3. viteste gidebilme, ECONOMY/POWER göstergesi (yeşil ve kırmızı, biraz teknolojik bir yaklaşımdı), arka diz mesafesinin kuş serisine göre uzun olması, ve yumuşak süspansiyonu o zamana kadar benzersizdi (bize göre), far yıkama sistemi de güzeldi, 1 tanesi bozulunca yenisi o zaman 100 DM'ydi ve ÇOK PAHALIYDI! Elektronik gösterge paneli ise tüm dedikoduların aksine 12 yıl en ufak bir sorun çıkarmadı, sadece beyaz renkli rakamlar silindi/soldu, o kadar.

Yılda 1 defa iyi bir tamirat ve iyi bakım yaptırırsan al ve bin derim, hatt SW al ve bin, LPG'lidir büyük olasılıkla, değilse de sen taktırırsın.

Selamlar,

Taner Göde

Düşünmedik ve aldık,ama ne ön takım sorun çıkardı ne de gösterge,hortumar patlamıştı conta yaktı
    Bayrama giderken olunca daha da kötü oluyor.Sömestr'da da bujiler,kabloları ve bobin değişti.Manyak oldu diyebilirim.Ön takımda bir şey yok halen,lafını bile açmış değiliz ayrıca...Alacaksan sw al,bence sedan'dan daha kullanışlıdır.Taner abi yorumuna katılıyorum.Sw,alayına gider

• 4 yıl tempra sx kullandım. 93 model ve aracım çok temiz ve bakımlıydı. 4 yıl boyunca bir kez bozulupta tamirciye gitmedim. ilk aldığımızda güzel bi bakım yaptırdım ondan sonra hiç bakımsız 4 yıl kullandım. hiçbir şeyi de bozulmadı. bize de sürekli almayın ön takım, dijital klima falandı filandı diye kafamızı ütülediler sonra herkes hayran oldu. benim sana önerim hevesin varsa al hiç durma. araba demek sadece tasarruf demek değildir. bırakın şu şahin brodway mantığını. bunlar geçmişte kaldı. önce zevk. tempranın sürüşü ve yol tutuşu harikadır. çok geniştir. ferahtır.
    ama benim sana önerim çok istiyorsan sadece çok temizse 98-99 düşük kmli 1.6 i.e full alman. hem enjeksiyonlu, hem dijital klimalı, hem hava yastıklı hem de abs li. bunun dışında temiz değilse sakın alma. millet çok hor araba kullandığı için çabuk dökülüyor. ama temizse hiç düşünme hemen al. benim gibi çocukluğunda tempra hastasıysan hiç durma al. pişman olmazsın.
    hele de gece farları açınca gördüğün o muhteşem manzara her şeye değer; pırıl pırıl ve ihtişamlı dijital göstergeler....

• hocam alınır alınmasınada nerden bulcamn şöyle temiz sana yarar bir tempra. hepsi dökük malesef. temizini bulsan zaten piyasasından çok isterler bir anlamı kalmaz. her türlü sıkıntı yani ..

eğer ayırdığın bütçeyi yazarsan arkadaşlarla birlikte farklı seçenekler üretilebilir..
  • quote:

s.a.

BİZİM BURDA GENELDE ÇAKALLAR KULLANIYOR...SÖZÜM MECLİSTEN DIŞARI AMA PEK TEMİZ OLACAKLARINI DÜŞÜNMÜYOM
  • quote:

Orjinalden alıntı: umtdrn
    hocam alınır alınmasınada nerden bulcamn şöyle temiz sana yarar bir tempra. hepsi dökük malesef. temizini bulsan zaten piyasasından çok isterler bir anlamı kalmaz. her türlü sıkıntı yani ..

eğer ayırdığın bütçeyi yazarsan arkadaşlarla birlikte farklı seçenekler üretilebilir..

Tempra nın temizini bulamazsınız, çünkü temizi yok. Bende 4-5 yıl kullanmıştım. Ön düzen rezalet, laçka. Servisle akraba olmuştum. Yani sanayiden çıkamazsın sorunlu araç tanımı doğrudur. Motoru yağ yaktığı için yağ eksiltir habire benzin koyar gibi yağ eklersin.
    İyi tarafları; konforludur, bir arkadaş sert demiş katılmıyorum tam tersi yumuşak süspansiyonludur salına salına gidersin, 0-100 hızlanması ve esnekliği iyidir. Sonuç; bence kendini yakma..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 19 Şubat 2009; 12:37:14 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.