Şimdi Ara

Samsung: 12 MP kameralı telefon tanıtımı planlarımız dahilinde değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
4.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Teknoloji severlerin merakla beklediği Mobil Dünya Kongresi'ne artık sayılı günler kaldı ve büyük üreticiler son hazırlıklarını tamamlıyorlar.


    Etkinlikten bir kaç hafta önce Samsung'un 12 MP kameralı telefonunu lanse edeceğine ilişkin söylentiler internete yayılmıştı. Hatta telefonun INNOV8'in varisi niteliğinde olacağı ve Symbian OS işletim sistemi, WI-FI, GPS, DivX desteğini barındıracağı iddia ediliyordu. Fakat bugün Samsung'un ana merkezinden beklediğimiz açıklama geldi. Samsung yetkilileri, fuar kapsamında böyle bir model tanıtmayacaklarını, söylentilerin geçersiz olduğunu açıkladı. Elbette ki bu durum Güney Koreli firmanın 2009 yılı içerisinde 12 MP kameralı telefon üretmeyeceği anlamına gelmemekte. Fotoğraf kalitesinin daha öteye taşınması için üreticilerin çözünürlüğün yanısıra, sensör boyutu, lens kalitesi ve fotoğrafı işleme yazılımı üzerinde yoğunlaşmaları gerektiğini düşünüyoruz.








  • Haber yorumuna katılıyorum. Öncelik yüksek çözünürlükten önce görütü kalitesi olmalı artık.
  • yoruma bende katılıyorum herşey mp olayı ya da çözünürlükten ibaret değil adamlar 8mp s8300ü çıkartmışlar ilk gelen resimler bana 8mo havası vermedi doğrusu diğer 8mp leri gördükten sonra eksik gibi geldi bana o telefonun resimleri yani olay sadece mp ya x çarpı x çözünürlük değil 12mplik bir cihaz gerek ekranı lensi flashı derken her yönüyle tam olabilmeli



    iyi çalışmalar
  • resler ve laerrof arkadaşların dediklerine katılıyorum.Artı olarak fotoğraf makinelerindeki gibi herşey mp deildir.ccd sensör dediğimiz renk işleyici ve lens kalitesi görüntüyü daha çok arttırır...
  • Sony Clié PEG-NZ90 ve Asus P515 dışında bildiğim kadarıyla üretilmiş (bizim piyasalarda markası tanıdık) CCD'li cihaz yok, sebebi de CMOS'a kıyasla oldukça yüksek enerji tüketimi.

    Ayrıca artık CMOS teknolojisi ile CCD'ye yakın sonuçlar elde etmek mümkün, hiç bir şey ilk piyasaya çıktığı zamanki halinde değil.

    Cep telefonlarında CCD beklemeyin, en azından yakın zamanda olabilecek birşey değil.
  • Sony 12 MP sensörlerni duyurmuştu. Sony Ericsson bir süre sonra bu sensörü kullanan 12 MP cihazını duyuracaktır. Samsung da cevabını o zaman verecektir.
    Aslında bu sadece 12 MP cihaz çıkartmak anlamına gelmez. Üreticilerin aynı zamanda fotoğraf kalitesini de arttırdıklarını düşünüyorum. 12 MP, büyük fotoğrafı hedefleyen kullanıcılar da düşünüldüğünden eklenmiş bir seçenek olarak görülmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figure -- 13 Şubat 2009; 18:07:46 >
  • Samsung mp'den önce Lens kalitesini arttırmayıy hedefliyor olabilir.
  • Samsung lens kalitesini arttırmaya çalışmayacaktır bence.

    Arkadaşlar ben 3-4 farklı digitel fotoraf makinası ile çekilmiş fotoraflarla İnnov8 çektiği fotoraflara baktım ve arada en ufak kalite farkı göremedim kısaca samsung zaten lens kalitesini innov8 ile yakalamış.

    Sadece gece çekimlerinde kalite farkı vardı oda normal durum çünkü innov8 led flaş kullanıyor.
  • en iyi gelişme olur.
  • Lens kalitesiyle falan uğraştığını sanmam, sadece şu an için 12 mp nin sırası değil daha 8 mp nin popülaritesi henüz kaybolmadı, biraz daha götürür firmaları, bence...
  • 12mp ve lens kalitesi haric artik su video kalitesinide arttirsalar diyorum hala tam olarak dvd cozunurlugunde 60fps kayit yapabilen bir tel yok piyasada.Eger gercekden 12mp yapacaklarsa bu CCD sensorlu ve en azindan 60fps HD video cekimi yapabilen bir telefon olmali.
  • video kalitesini arttırdılar zaten

    Samsung S8300 2.8" AMOLED ve Samsung Acme video formatları çok iyi.

    Henüz Acme ile çekilmiş fotoraf ve video yok ancak Samsung S8300 2.8" AMOLED ile çekilmiş fotoraf ve video örnekleri var fotorafta innov8 kadar başarılı değil gibi gözüküyor ilk denemelerde ancak video kalitesi inanılmazdı Acme daha da inanılmaz olacaktır çünkü HD video çekecek

    Samsung S8300 2.8" AMOLED

    İnceleyen sitede video vardı araba içersinde çekmişler araba haraket ediyordu ve videoda en ufak karalenme yoktu. 720x480 video çekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 14 Şubat 2009; 0:45:42 >
  • Samsung Acme telefonun tahmini adıymış gerçek adı Samsung Omnia i8910 olarak açıklanmış
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Nike

    Samsung mp'den önce Lens kalitesini arttırmayıy hedefliyor olabilir.

    olabilir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Noctivagant

    Samsung Acme telefonun tahmini adıymış gerçek adı Samsung Omnia i8910 olarak açıklanmış


    Tam adi simdilik Samsung Omnia HD

    http://www.gsmarena.com/samsung_i8910_omnia_hd_and_m7600_beat_dj_officially_confirmed-news-793.php
  • arkadaşlar mrb samsung pixon 12 telefonu 1 hafta önce aldım.Keşke almaz olaydım bin pişmanım şarzı 3 4 saatte bitiyor bu bir.ARTI KAMERASINI AYARLAYAMIYORUM SİZE TAVSİYE ETMEM alırsanız pişman olursunuz.
  • Birden 12Mp ye çıkarsa sonra ne yapacaklar :) bu işler yavaş yavaş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.