Şimdi Ara

BASIMI BELAYA SOKACAK OLAN BU SPYWARE I NASIL KALDIRIRIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar,

    Sanirim PC me amansiz bir SPYWARE dadandi.

    1. C de Program Files in altinda uqqqtvuq isimli garip bi klasor belirdi ve icinde cok garip isimli exe ve dll dosyalari var. Bunlari hic bi sekilde silemiyorum. Hep write protected ya da currently in use uyarisi veriyor. Task manager da end session diyorum ama yine de durdurmuyor. Bi turlu silemiyorum bu dosyalari.

    2. Internet options dan habire Homepage imi degistiriyor. Ben duzeltiyorum o yine wfind.com yapiyor

    3. PC yi kapatinca windows is closing yaziyor ama ben Laptop in power tusuna uzun basana kadar kendi kapatmiyor.

    4. e Trust Antivurs var ben de ama nedense cannot access Realtime service yaziyor.

    5. Sirkette outlook kullaniyorum. Surekli an error encountered diyor ve kapatiyor.

    Bunlarin hepsi bu sabah meydana geldi. Dun aksam bir sitede bi baktim Tool bar eklemis internet explorer a. Ve bu garip dosyalar belirmis.

    Ben simdi bu dertten nasil kurtulurum arkadaslar. PC mi bu hale sokan nedir ? Nasil temizlerim ? O garip isimli klasoru ve icindeki dosyalari nasil silerim. Neden homepage imi habire degistiriyor? Neden windows kapanmiyor? Spyware doctor nededim 3 maddeyi karantinaya alamiyor. Lutfen bana bu dertten kurtulmam icin yardim edin :







  • Spyware Sweeper veya Spyware Nuker ı yükle update et tarat sil sonra gel de teşekkürler büyüksün
  • Eğer dosyayı silmene izin vermiyorsa Güvenli kipte açıp tekrar denemelisin, hatta öyle de silmene izin vermiyorsa dos'ta açıp önceden belirlediğin dosyaları silip ardından güvenli kipte taratıp silersen tamamen temizlenebilir.
    Aslında pek beğenilmese de ad-aware programının yeni sürümünü indirip güncelledikten sonra bayağı işine yarayabilir. Makinemde diğer programların bulamadığı keylogger'ı sadece ad-aware bulabilmişti.(Diğer programlar dediğim: Norton Avtivirus 2005, Spyboy-Search and destroy, Nod32 Antivirus. Hepsi de güncel versiyonlar ve güncellemeleri tamdı.)
  • www.microsoft.com

    antispyware
  • Microsoft antyspyware yukledim tarattim, buldugu seyleri remove et dedim ama hala silemedigim klasor, icindeki dosyalar ve pcmdeki gariplikler devam ediyor. Homepage imi hala degistirmeye kalkiyor ama Microsoft giant engelliyo. Sorunu hala cozebilmis degilim :( Spyware sweeper programini nerden bulabilirim ?
  • bak arkadaşım sistem mechanic programını kur açılışta çalışan programları gösteren (manage windows startup) bölümün yanında startup Guard ı seç ordan enable seçeneğini işaretle...Sona manage windows startup bölümüne gir muhakkak açılışta yabancı bir dosya mevcuttur onu sil bilmediğin şeyleri istersen disable yap.Programı kapat ve windowsu yeniden başlat.Ad-aware ile sistemini full tara çıkan spy cıkları sil (kilit işaretine bas ordakileri de sil).System mec. ile registry kaydını tarat orayıda temizledikten sonra sistemini tekrar başlat.Bundan sonra spy klasörü nerdeyse onuda shift delete tuşuyla sil.Bu şekilde temizlenmesi lazım benimde başıma böyle bir olay geldi bu şekilde yaptım düzeldi...Sana kolay gelsin...
  • www.nuker.com dan spyware nuker ı yükle
  • Arkadaslar gercekten herkese tesekkur ederim..

    Sorunumu henuz cozebilmis degilim ancak bu spy,virus,trojan gibi seyleri yaratan kisilerin varligina olan isyanim, kendime yediremezligim ve hirsim yine sizin gibi yardimci olmaya calisan kisileri gordukce biraz daha azaliyor..

    Bartified arkadasim: Senin dediklerinden Spy Sweeper i yukledim ve tarattim. Bulduklarini sildirttim. Yine en somut gelismeyi bu program sagladi. Silemedigim klasorun altindaki 8 klasorden 4 u silinmis nasil olduysa. ama hala 4 dosya daha var :(

    Beyazbuyu arkadasim: Microsoft antispyware hicbisi yapamadi. Ben de sasirdim. Onun haricinde Ad-aware ve Spy doctor programlari da pek bisi bulamadi.

    Lodumulu arkadasim: Senin dediklerini de deneyecegim.

    Umarim halledebilirim. Neden herkesin cozebildigi sorunlari ben cozemiyorum yaaaaaaaa




  • He bir de bu tur taratma islemlerini hep SAFE MODE da mi yapmaliyim ? Silmek istedigim dosya neden "WRITE PROTECTED" ya da "IN USE" hatasi veriyor ?
  • Spyware Nuker bedava scan ediyor ancak programi register etmedikce buldugu dosyalari sildirtmiyor. Nasil bir istir bu yaaaaaa..Napicaz simdi ?
  • Eğer dosya in use diyerek silinemiyorsa demek task managerdan kapatamamışsın.
    Bu tip programların windows başlarken otomatik çalışmasını, çalıştıra "msconfig" yazıp başlangıç bölümüne gelip engelleyebilirsin.Bunu zaten herkes bilir denedim olmadı dersen;
    çalıştıra "regedit" yazıp kayıt düzenleyicisine gir;

    HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/Current Version/Run ya da

    HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/Current Version/Run-

    dizinlerine gir.Burdan şüphelendiğin başlangıç programlarını sil.
    Tabi bu yolu diğer bildik yolları denedikten sonra (adware temizleyen programlar,bulup kendin silmen ya da msconfig den başlangıç programlarını düzenleme gibi) yapmanı öneririm,sonuçta kayıt dosyalarıyla bilmeden oynamamak lazım.
    Otomatik çalışan programları bu şekilde engelledikten sonra sanırım silemediğn dosyaları silebilirsin.




  • hiçbirinin spy ve türevlerini yakalama kapasitesi ve detection library si topu topu 200 threat ı geçmez.

    yükle spybot search and destroy u, 25000 ayrı threat a karşı savaşsın güvenli kipte kur çalıştır buldur silsin hepsini.. mis gibi olur sistemin.

    www.spybot.info

    Aslında en güzeli unun gibi zokalara sistemi sokan Internet Explorer gibi abuk subuk bir yazılım kullanmamak.
  • Spybot indirdigim 8. anti spyware programi oldu.

    Kac saattir ugrasiyorum ama hic bi program silemedi dosyalari.

    Hala pc min calisma duzeni duzelmedi

    Spybot u da artik yarin sabah derim.

    Registry ye girme taraftari da pek degilim. Cunki cok bi bilgim yok.

    Cok yoruLdum artik yaa... Hic istemiyorum ama formattan baska care yok gibi sanirim

    Son umidim SPYBOT ! Acharad, umarim iddiali sozun beni guLdurur :(

    Herkese iyi geceLer..Yarin umarim hallettim haberini veririm size..
  • Nova AntiSpyware'i dene. ben cok memnunum...
  • Unutma ; Güncellemelerini yap, ve güvenli kipten tarat. Kurtarma kısmından da tüm kurtarma adı altında gçen kayıtları sil...
  • oLmuyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....

    Spy Sweeper silemedigim dosyalari bir threat olarak buluyor, sonra karantinaya alip oradan sildiriyorum ama hala ayni yerde dosyalar. Simdi bir screenshot koyuyorum. Bir turlu kurtulamadim bu 3 dosyadan. Sky Sweeper siLdim diyor ama haLa ayni yerinde. Ustelik task manager dan end task yapiyorum bu zimbirtiya ama yine de siLdirtmiyor kendini. Safe mode da da tarattim. Tek umidim SpyBot kaldi simdi :( Abi neden olmaz bu yaaa ciLdiracam yaaa..Bunu icin isi gucu biraktim kovuLACam waLLa :(







  • Orjinalden alıntı: Innocent TearS

    Registry ye girme taraftari da pek degilim. Cunki cok bi bilgim yok.


    O kadar tereddüt etmene gerek yok bence.Ben yazdığım bilgileri hangi linkten öğrendiğimi hatırlayamamıştım,şimdi veriyim kendin bi bak.Spy vs. temizlemek hakkında oldukça faydalı bi kaynak.

    http://www.tomshardware.com.tr/community/showflat.m?Cat=&Board=oths&Number=106247
  • Spybot Search and Destroy' u yükleyip Update edin. Başlat, çalıştır' a tıklayın. Açılan kutucuğa msconfig yazın. Tamam deyince Sistem yapılandırma yardımcı programı çıkacak. Burda başlangıç sekmesinde açılışta çalışan programlar listelenecek. Şüphelendiğiniz isimlerin yanındaki kutucuktaki işaretlerini kaldırın. Sonra boot.ini sekmesine geçin. Burda önyükleme seçeneklerinden safebot' u işaretleyin. Yandaki kutucukta da en az seçeneği aktif olsun. Tamam deyip sistemi yeniden başlatın. Sistem güvenli kipte açılacak. Spybot' u bu şekilde çalıştırıp tarama yapın. Bakalım ne olacak. Böyle de bir netice almazsanız bilgisayarda virüs var demektir ve kullandığınız virüs programı yeterli değil. F-Secure öneririrm!
    Bilgisayarın normal halde başlaması için tekrar aynı işlemleri sırası ile yapıp safebot işaretini kaldırıp yeniden başlatacaksınız.
  • BAK DOSTUM SENİN BAŞINDA OLAN BU BELA GEÇEN HAFTA BENİM BAŞIMA DA GELDİ ÇOK BASİT BİR İŞ 2 DAKİKADA HALLOLUYOR PROGRAMA GEREK BİLE YOK SEN GALİBA SİLİNECEK DOSYAYI KEŞFETMİŞSİN. ŞİMDİ PC Nİ YENİDEN BAŞLATTIKDAN SONRA WİNDOWS AMBLEMİ GELMEDEN F8 E BAS VE PC Nİ GÜVENLİ KİPDE BAŞLAT SONRA O DOSYAYI SİL GÖRECEKSİNKİ HİÇ BİR DİRENME OLMADAN RAHATLIKLA SİLİNECEK BENDE ÖYLE YAPTIM SPYWAREDEN KURTULDUM HEMDE 2 KERE BAŞIMA GELMESİNE RAĞMEN. SONRA PC Nİ YENİDEN BAŞLAT VE GÖRECEKSİNKİ PC ESKİ HALİNE GELMİŞ OK
  • Holocaust arkadasim,

    Dedigini bir cok kez yaptim ancak bir ise yaramadi.

    Safe mode da program files dan silmeye calismama ragmen sildirtmedi.

    Bir arkadasin tavsiyesi uzerine cok basit bir islem yaptim. Garip isimli klasoru icindeki 3 dosyayla beraber Desktopa kopyaladim ve ordan shift+delete ile cok basit bir sekilde sildim. Ben de cok sasirdim. Ancak regedit den o klasoru silmistim ayrica config de startup dan da silmistim. Bu dosyayi sildim gibi gorunuyor ancak hala pc mdeki problemler bitmis gibi gorunmuyor.

    Spyware Sweeper buldum ve sildim dedigim seyi ikinci bi scan de nasil yine buldum diyor anlamiyorum. Bu arada hangi dosyalarin kuskulu oldugunu kestiremiyorum. ekli screen shottan bana supheli bulduklarinizi soyleyebilir misiniz ?

    Acharad arkadasim: En son olarak Spybot u calistiracagim dedigin gibi. Umarim tum sorunlarimi cozer.

    Bir de Windows is closing dedigi halde neden Laptop im otomatik kapanmaz ve be power a uzun basmak durumunda kaliyorum yaaaa .. Bu da mi bi virus ya da spy belirtisidir ?




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.