Şimdi Ara

AMD'nin Soket AM3 işlemcilerinde DDR3 bellek sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
3.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • AMD'nin Soket AM3 formundaki DDR3 bellek destekli işlemcilerine destek veren anakartların önemli bir kısmının Şubat ayının sonuna doğru lanse edileceği bildirilmiş buna neden olarak ta bellek uyumuna yönelik devam eden çalışmalardı. Bu durumun etkisi var mı bilinmez ama AMD'nin Soket AM3 formundaki yeni işlemcilerinde bellek sorunu olduğunu belirtildi üstelik bunu AMD yayımladığı resmi açıklama ile doğruladı.


    Yapılan açıklamaya göre AMD'nin Soket AM3 işlemcileriyle DDR3 destekli anakartlarda her bellek kanalı için birden fazla DDR3-1333MHz bellek modülü kullanıldığında gündeme gelebileceği ve belirti olarak sistemin tutarsız ve dengesiz davranabileceği üzerinde duruluyor. AMD'nin yayımladığı "Erratum 379" kodlu rapora göre bu hata işlemci-bellek alt sisteminde bu hata tahmin edilemeyen sistem davranışlarına neden olabilir.


    Çalışmaları devam eden yeni işlemci revizyonlarında olması beklenmeyen bu hataya karşı AMD, kullanıcılarına alternatif bir yol öneriyor ve 1333MHz'de çalışan belleklerin 1066MHz'de çalıştırılmasını tavsiye ediyor.








  • AMD nin AM3 işlemcileri ileride 3lü kanal DDR3 belleklere destek verecek mi? X58 anakartlarda olduğu gibi mi olacak yoksa dual channel da kalacak mı?
  • ben baska bir yol onereyim single channel olacak sekilde takariz.ayni renklere takiyoruz ya kanal dedigi o olsa gerek birden fazla dedigine gore.farkli renklere takilir gene her kanalda bir ram olur.ddr3 ram kontrolcusunun hosgeldin hediyesi galiba.ddr2 kontrolcusunde problem yoktur umarim.ddr3 zaten dusunen yok ama bir phenomda da dakika bir yapma be amd.
  • yapma yavv amd nin bu sorunlarla uğraşmasını gerçekten istemem ama...
  • AMD'nin Soket AM3 işlemcilerinde DDR3 bellek sorunu



    Denmiş, ama ne kadar sürer orası bilinmez.
  • cl5 1300 mhz ye kadar sorun yasamadim :) daha fazla denemeleri hafta sonuna sakliyorum.
  • AMD de bu tür destek sorunları çok oluyor bu yüzden tercihim kesinlikle değil İNTEL bir numara bana göre!!!
  • olmadı amd gül gibi phenom 2 ye yapma bunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harlequinn -- 13 Şubat 2009; 0:49:45 >
  • bence büyütülcek bişey yok. ''her bellek kanalı için birden fazla DDR3-1333MHz bellek modülü kullanıldığında'' yani herbir kanala 1 slot ram takmamız gerekiyo. e zaten çoğu kimseler 2 slot ram kullanır. bunlardan birini 1. kanala diğerini 2. kanala takarız , sorun yaşmayız. yani 1 kanala 1 den fazla bellek takmamış oluruz...
  • bi bu eksikti
  • harbiden şaka gibi oldu bu. Hiç mi test etmeden piyasaya sürüyor anlamadım. Çok acemice hareketler bunlar AMD sana hiç yakışmıyor. AMD işlemcilere güvenim biraz daha azaldı. İntel şu işlemcileri biraz daha ucuzlatsada intele geçsek. Şahsen AMD bir müşterisini daha kaybediyor.
  • yeni amd işlemcilere güven sarsması açısından fena gelişme, ama zaten ddr3 çok pahalı, iki kanal para tuzağı oluyor, üç kanal pek getirisi de olmadığı için süper saçmalık.
  • Büyütülecek bir şey değil ama olmasa daha iyi tabi. Melyyh arkadaşımız güzel açıklamış. ddr3 bellek ucuzlayıp alınacak fiyata gelinceye kadar böyle bir problem kalmaz sanırım. işlemci üzerinde hem ddr2 hem ddr3 kontrolcüsü barındırıyor bence affedilebilir bir kusur. eskilerde intelin de çok kusurlarını gördük ama ozaman tekeldi intel kimsenin sesi çıkmıyordu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: showstopper41

    AMD nin AM3 işlemcileri ileride 3lü kanal DDR3 belleklere destek verecek mi? X58 anakartlarda olduğu gibi mi olacak yoksa dual channel da kalacak mı?

    3lü değil dual olacak
  • ne zaman hem DDR3 hemde DDR2 slotu bulunan amd anakart üretilecek

    eğer piyasaya çıkarsa bu devirde peynir ekmek gibi satar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: melyyh

    bence büyütülcek bişey yok. ''her bellek kanalı için birden fazla DDR3-1333MHz bellek modülü kullanıldığında'' yani herbir kanala 1 slot ram takmamız gerekiyo. e zaten çoğu kimseler 2 slot ram kullanır. bunlardan birini 1. kanala diğerini 2. kanala takarız , sorun yaşmayız. yani 1 kanala 1 den fazla bellek takmamış oluruz...


    Büyütecek bir şey var
    Bellek kanalı mantığı belleklerin 64 bit değil 128 bit çalıştırmaktır. sen burada ayrı kanallara takarsan bellekler 64 bit çalışır. Bellek miktarı belli bir seviyeden sonra önemsenmez ama hızı her zaman önemsenir...
  • FOREVER DDR2 00000000000000000000000
  • Kimse i7 deki hataları söylemiyor ilk phenomlardaki tlb hatası olduğunu intel kabul etmiş AMD ye gelince ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz intele gelince ses seda yok yazık çok yazık.
  • Neyse gecmis olsun... zaten Turkiye'ye henuz gelmemisti, adam gibi...

    Satisa sunulan sadece 3 adet AMD islemcisi var, AM3 soketinde olan...
    Diger taraftan kac tane ddr3 anakart geldiki AMD'nin..
  • AM3 işlemci alıp, DDR2 RAM kullanacaklar için problem yok.
    AM3 işlemci alıp, 4X2 GB DDR3 1066 RAM kullanacaklar için problem yok.
    AM3 işlemci alıp, 2X2 GB DDR3 1333 ve daha hızlı RAM kullanacaklar için problem yok.

    Sadece 8 GB DDR3 1333 ve daha hızlı RAM kullanmak isteyenler için sorun var.

    Sorunu özetledim. Yani ortada şu anda büyük bir sorun var gibi mi görünüyor? 8 GB DDR3 1333 RAM alacaktınız, ama AMD müsade etmiyor öyle mi? (Yurt dışı fiyatı en ucuz 170 Dolar.)
    DDR3 RAM fiyatları gerçekten ucuzlar ve herkesin alabileceği fiyatlara gelir ve AMD iddia ettiği üzere bu durumu düzeltmezse, işte o zaman ortada gerçekten bir "sorun var" deriz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.