Şimdi Ara

Seagate 7200.12 kullanıcıları , Reallocated Sector Hk. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
11.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benim hdd de bad sector vardı(500gb 320as)
     Seagate 7200.12 kullanıcıları , Reallocated Sector Hk.

götürdüm geri almadılar tepem attı
    ne yapayım diye düşünüyorum
  • Seagate'in en son 250 GB 7200.10 serisi diskleri gerçekten de sessizliğiyle, performansıyla, sağlamlığıyla göz doldurmuştu. 7200.10'dan sonra çıkardıkları hiçbir model bu performansı sergileyemediği gibi üstüne milleti parasıyla rezil etti. Henüz itibarlarını düzeltebilecek bir adım attıklarını da görebilmiş değilim.
    Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
    (Atatürk, 30 Ağustos 1925)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

yahu nedir bu iş böyle ya?
    nasıl olur bukadar hata en iyi ürünlerden birinde?
    biz nasıl güvenipte verilerimizi böyle disklere teslim edecez yahu???

Sistemimde son bir yılda alınmış olan 3 disk var ve hiçbirisine güvenmiyorum artık. Ne olur ne olmaz diye önemli dökümanlarımı ve fotoğraflarımı 5 yıl önce aldığım 40 GB Samsung Spinpoint HDD'ye de atıyorum. Alındığı gün nasıl çalışıyorsa hala öyle maşallah.
    hardısk almak artık sans ısı oldu bazısı memnun sorunsuz kullanıyor bazısı sorunla karsılasıyor

samsung f3 modelı cıkmıs bu model performanslı
    http://www.sanalmarketim.com/urun/0b5649c2c7117c2ab34591f4a6d86af8/SAMSUNG-HD103SJ-Spinpoint-F3-1TB-7200Rpm-SATA2-32MB-HDD-

• bence birleşip seagate in dağıtıcısına mail atalım hep beraber, olmadı seagate in global bölümüne ingilizce metin yazalım. böyle saçmalık mı olur, hem diskler hatalı hem servis de 0,
  • hddlerde nerden bakılıyor 7200 Xx serisi olduğuna

120gb segate hdd im vardı kart yandı verilere ulaşmamamıştım (bi dünya fotom gitmişti)
    sonra garantiye verdim 160 gb maxtor verdi oda böyle bir hata verdi

ID Öznitelik Tanımı Eşik Değer En Kötü Veri Durum
    05 Reallocated Sector Count 36 1 1 38858 Ön-Hata: Yakında bir veri hatasının oluşması bekleniyor!

bende maxtor 160lık hdd var

hdd me parametre hatası diye bir sebepten ulaşamıyordum chsdik yaptım bir kaç kere ulaştım sonra hdd parametre hatalı dedi
    bastım Fdisk yaptım
    Hdd tune ile taratmaya çalışıyorum %70e gelince mavi ekrana atıyor
    Hdd veri kurtarma programlarında da aynı sonuçlarla karşılaştım
    hepsinde %70 in üzerinde hddyi tararken mavi ekrana atıyor ve şu an bilgisayarım D: mavi diğerleri siyah yazılı
    bad sectör(tam tarama yapamıyorum mavi ekrana attı) Hdd reganaratörler filande hep %70ten sonra mavi ekrana atıyor
    ne hddyi kurtarabiliyorum ne taratabiliyorum
    içine veri atmaktan korkuyorum ilerde aynı sorunu yaparsa ve attığım veriler tekrar silinirse
    140 gb veriye F disk atmak içinizi acıtııyor

sizce sorun nedir ne yapmama gerekli 2010 ekim 29a kadar garanti var fakat adamlar bozuk olmayan hddyi niye değişsinler sorunsuz giriyor fakat tarayamıyorum

güvenli modda taratayım dedim güvenl, modu açamıyorum tekrar başa döndürüyor Xp başlangıç olayı F8 yapıyorum aynı sonuç tekrarlıyor (format istiyor)

hdd %70 e kadar taratmam yeşil

buda diğer hdd Garantisi bitti maşallah canavar gibi çalışıyor arada bir Xp çökmesi yaşıyorum veriler siliyor düzgün yedekleyince sorun yok
    2ye böldüm 70 bi 110bi şeklinde
    şükür şimdilik sorunu yok gibi gözüküyor

yeni pro versiyonuyla tekrar çalıştırıyorum değerleri değişicekmi kontrol etemk için

denizcilik müsteşarlığında staj yaparken verileri hep ghostla kurtarıyorduk en iyisi hddyi takar takar takmaz ghost kurup,düzenli yedeklemek böylece sorunsuz kullanabiliriz diye sanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoRaSTeRo -- 19 Ocak 2010; 10:38:23 >

• dostum hiç vakit kaybetmeden yedeklerini al o diskle en fazla 1 ay gidersin sonra garantiye ver değiştirsinler 1 ile 30 gun arası suruyor.bekleyemem dıyosan
    yeni hdd almak istersen samsung f3 500 gb almanı tavsiye ederım arasında 15 tl gibi bir fark var zaten garantiden gelen 160 lığada bir kutu alıp tasınabilir yap benim önerim bu uyup uymamak sana kalmış.şimdiden gecmiş olsun eger hdd de alırsan şimdiden hayırlı olsun iyi günler
    Uran Ateş EGE -- Ankara-İstanbul
    Dükkanım DH Adresi
    Alış-Veriş Yaptığım Kişiler
  • @FoRaSTeRo

Maxtor'un işi bitmiş. Reallocated Sector Count değeri felaket. HDD yazılımlarının hata vermesinin nedeni bu. Diskin önemli bir bölümü kullanılamıyor. Bozuk sektör sayısı diskin kullanımını imkansızlaştırıyor. Bu bir değişim nedenidir.

Seagate diskte ise 11 adet bozuk sektör var ama kullanımına şimdilik bir etki etmez. Ayrıca diskin 2700.9 serisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 24 Ocak 2010; 15:43:10 >
    Dükkanım DH Adresi
    Alış-Veriş Yaptığım Kişiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoRaSTeRo

feylesof saolasın bende bunu duymak istiyordum direk böyle servise versem değişirler demi

Kesinlikle değiştirirler. Tamamen biosta görünmez hale gelmesini beklemen gerekmiyor. Değerlerinin onda biri bile değişim için yeterlidir.
  • rekor bende herhalde 25 günlük bir sistem ve garip sesler gelmeye başladı. cok ince tiz bir ses, sanki sürtünme varmış gibi geldi bana.. ve arasıra 5 sn lik donma yaşıyorum.. yarın servisi arasam iyi olcak gibi ..
    http://img309.yukle.tc/image.php?id=4603reallocated.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feryy -- 17 Mart 2010; 23:44:54 >

"Reallocated Sector Count " Kurtarılmış Sektör Sayısı demek oluyor yani diskteki bozulan sektörlerin yerine hdd yeni bir alan açarak oraya taşıyor burdaki sektör bilgilerini malesef seagate lerde bu hata sık rastlanıyor bendeki 640 gb diskte bu değer 3 çok şükür öylede kalacak gibi 6 aydır aynı ve yine malesef forumun bu hdd bölümünde bu değerler hakkında doğru düzgün bilgi sahibi biri yok ama ben çoğunu çözdüm.Ayrıca bu dğerlere hd tune 4.01 pro ile bakın benim gibi..
    Tüm s.m.a.r.t. değerleri ve anlamları:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 18 Mart 2010; 9:58:35 >

• Arkadaşlar, tam bir sene önce, bimeks mağazasından, ST31000524AS modelli, JC45 firmware yüklü, 7200.12 seagate hdd aldım. O an Bursa' da bir mağazası yeni açılmıştı ve indirimli ürünler mevcuttu. Hiç aklımda yokken 1 TB HDD nin 160 TL olduğunu görünce hemen aldım. İyi yapmamışım galiba ki, 2-3 gündür burada yazılanlar benim de başıma geldi. Bilgisayar açılırken pos ekranında SMART Bad hatası alıyorum. Kafadan ses geliyor. Küt, küt diye hdd yi okumaya çalışıyor galiba. Hiren' s Boot CD de yer alan HDD Regenarator isimli programla 150 GB a kadar düzelme sağladım. Kafa sesi gitti. Sistem açılıyor fakat windows ve bios açılış ekranı SMART hatası ve yedek alın uyarıları veriyorlar. WD Pata Hdd vardı 120 gb. 2005 civarı almıştım. Ufak tefek tekleme dışında sorun vermemişti. Seagate NCQ vs. özellikli HDD lerle öne geçti sanmıştım, herkes bu markadan alıyordu. Galiba incelemeden HDD almakla yanlış yapmışım. Garantisi sürüyor, sizce yedeklerimi alıp garantiye mi vereyim, yoksa kendimin yapabileceği bir şeyler var mıdır? Resimelrde speedfan, windows ve westwern Digital lifeguard programlarının görüntüleri vardır. Teşekkürler.

R5 5600, ID SE-224-XT Red Fan, 32 GB DDR4 3.2 GHZ Corsair, Gigabyte x470 aorus ultra gaming, M2 James Donkey 1TB, Zalman Gigamax 750W 80+ Bronze, , Powercolor RD RX 6700 XT 12G, Zalman Z5+, AOC 24G2U, Redragon 555 klavye, CORSAIR Sabre RGB Pro Champion, Corsair Void RGB Elite

• quote:

Orijinalden alıntı: feylesof

@FoRaSTeRo

Maxtor'un işi bitmiş. Reallocated Sector Count değeri felaket. HDD yazılımlarının hata vermesinin nedeni bu. Diskin önemli bir bölümü kullanılamıyor. Bozuk sektör sayısı diskin kullanımını imkansızlaştırıyor. Bu bir değişim nedenidir.

Seagate diskte ise 11 adet bozuk sektör var ama kullanımına şimdilik bir etki etmez. Ayrıca diskin 2700.9 serisi.

Arkadaşlar teknik servisle görüştüm. Değiştireceklerini söylediler. Bugün kargoyla göndereceğim. Sizden istedğim bana fikir vermeniz. Aynısı ile mi değiştireyim? Yoksa üstüne fiyat farkı verip, başka bir seri mi alayım? Fikirlerinizi acilen bekliyorum, teşekkürler.
    R5 5600, ID SE-224-XT Red Fan, 32 GB DDR4 3.2 GHZ Corsair, Gigabyte x470 aorus ultra gaming, M2 James Donkey 1TB, Zalman Gigamax 750W 80+ Bronze, , Powercolor RD RX 6700 XT 12G, Zalman Z5+, AOC 24G2U, Redragon 555 klavye, CORSAIR Sabre RGB Pro Champion, Corsair Void RGB Elite
  • Yeni HDD' em dün geldi. Kargoyu yanlış adrese göndermiş garantiyi veren penta bilgisayar. Kargom 1 günde bana geleceğine 3 gün gezdi İstanbul-Bursa arası. Bu da ne kadar titiz çalışıldığını gösteriyor. Başka bir bilgisayar firmasının adını alıcı olarak yazmışlar bir de. Hdd' in paketini açıp içine bakmışlar fakat statik torbayı açmamışlar. Bir de buraya gelene kadar ne kadar sarsıntı aldı, düşünmek bile istemiyorum. Bir sorun çıkarsa şikayetimle birlikte geri gönderirim zaten. Yeni gelen HDD' em aynı model tek farkı, Çin yerine üretim yeri Tayland yazıyor. Sizce bunda da üstte yazdığım sorunun çıkma olasılığı var mıdır? Bilen arkadaşlar cevaplar mısınız lütfen?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.