Şimdi her uydudan ses almamak için direct mode'dan effect olarak 6 Ch Direct effectini seçeceksin ve artık ses verdiğin kolonlardan ses gelecek. Elindeki kart sanırım benim çok uzun yıllar önce kullandığım bir kartı fakat şu an pek bişey hatırlayamıyorum hakkında ama dijital diyorsa büyük ihtimal dijital bağlantı çıkışı vardır buraya coax kablo girişi yoksa bir tane mono olan 3,5mm jackı coax'a dönüştüren çevirici alacaksın sonra ona coaxın bir ucunu takıp diğerinide z5500'e takacaksın sonra gereken ayarları yaparsın ac3 filter'dan ve DD yazısını göreceksin. Biliyorum anlamadın fakat bu soru çok soruldu biraz araştırırsan bulursun.
Ayrıca bu konuyada değinmek istiyorum nezmn bir göz atmak istesem bu topiğe her sayfada hep aynı sorularla bu kadar sayfaya ulaşmış birde hayırlı olsun yada aramıza hoşgeldin demekle. Neyse zamanında güzel şeyler paylaşıldı yeterli bilgi geçmiş sayfalarda fazlasıyla mevcut.
dogru soyluyorsun arkadasım dıger sayfalarda mutlaka vardır ama 350 sayfa olunca bıraz uzun suruyor ınternet explorer ve fırefox da denedım forumun arama ozellıgı calısmıyor, bırde ses kartının drıverından test et dıyorum sadece fl ve fr dan test sesı gelıyor dıgerlerınden cok az ve sankı center sl ve sr tan ortak gıbı gelıyor kumandadakı test ı caldıgımda sorun yok
Bugün Z-5500'de efektleri denerken enteresan bir durumla karşılaştım sizde de böyle mi bilmiyorum. Bildiğiniz gibi stereo olarak gelen bir ses için dört farklı efekt kullanabiliyoruz: Stereo, Stereo x2, PLII Music, PLII Movie. Efektler arasında kumandadan geçiş yaparken şöyle bir durum dikkatimi çekti. Kumandaya her basışımızda bildiğiniz gibi Z-5500'ün ana merkezi altındaki güç ışığı bir kez sönüp yanar. Efektler arasında geçiş yaparken Stereo ve Stereo x2'da aynen mavi ışık bir kez sönüp yanıyor ancak PLII Music ve PLII Movie efektlerini seçtiğimde mavi ışık sönüyor, kumandadan tekrar Stereo ve Stereo x2'ye geçtiğimde ışık yanmaya başlıyor. PLII Music ve PLII Movie efeklerinde ışığı geri getirmek için sesi arttırıp azaltmam gerekiyor ayrıca başka bir cihazın kumandasından herhangi bir tuşa bastığımda da ışık tekrar yanıyor. Bu bana çok enteresan geldi PLII Music ve PLII Movie efeklerinde ışığı geri getirmek için sesi arttırıp azaltacağım ya da çevremdeki herhangi bir kumandanın herhangi bir tuşuna basacağım. Fişe takılı olmayan bir cihazın kumandası için de geçerli bu durum. Yanlış anlaşılma olmasın ekranda yazılar yazan LED'den bahsetmiyorum alt taraftaki güç düğmesinin ışığından bahsediyorum. Z-5500 kullanan arkadaşlar deneyebilirler mi bu durumu acaba?
SORUN ÇÖZÜLDÜ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 6 Ağustos 2008; 15:02:54 >
Gigabyte P35-DS3R ||Intel Core 2 Duo E6550 || 2x1GB Kingston HyperX DDR2-900MHz || 320GB Seagate ST3320620AS || Palit 8600GT Sonic Asus DRW-1814BLT SATA LightScribe || 500W FSP BlueStorm II || FE3L Hurricane II || Logitech Cordless Desktop Wave || Toshiba Satellite A100-003
Bugün Z-5500'de efektleri denerken enteresan bir durumla karşılaştım sizde de böyle mi bilmiyorum. Bildiğiniz gibi stereo olarak gelen bir ses için dört farklı efekt kullanabiliyoruz: Stereo, Stereo x2, PLII Music, PLII Movie. Efektler arasında kumandadan geçiş yaparken şöyle bir durum dikkatimi çekti. Kumandaya her basışımızda bildiğiniz gibi Z-5500'ün ana merkezi altındaki güç ışığı bir kez sönüp yanar. Efektler arasında geçiş yaparken Stereo ve Stereo x2'da aynen mavi ışık bir kez sönüp yanıyor ancak PLII Music ve PLII Movie efektlerini seçtiğimde mavi ışık sönüyor, kumandadan tekrar Stereo ve Stereo x2'ye geçtiğimde ışık yanmaya başlıyor. PLII Music ve PLII Movie efeklerinde ışığı geri getirmek için sesi arttırıp azaltmam gerekiyor ayrıca başka bir cihazın kumandasından herhangi bir tuşa bastığımda da ışık tekrar yanıyor. Bu bana çok enteresan geldi PLII Music ve PLII Movie efeklerinde ışığı geri getirmek için sesi arttırıp azaltacağım ya da çevremdeki herhangi bir kumandanın herhangi bir tuşuna basacağım. Fişe takılı olmayan bir cihazın kumandası için de geçerli bu durum. Yanlış anlaşılma olmasın ekranda yazılar yazan LED'den bahsetmiyorum alt taraftaki güç düğmesinin ışığından bahsediyorum. Z-5500 kullanan arkadaşlar deneyebilirler mi bu durumu acaba?
kumandadan efektları secerken bende oyle bırsey olmuyor streo ve stereo x2 de sadece daha cabuk yanıp sonuyor PLII Music ve PLII Movie efektıne gectıgımde ısık sonuyor ve yaklasık 1 sanıye sonra gelıyor
kumandadan efektları secerken bende oyle bırsey olmuyor streo ve stereo x2 de sadece daha cabuk yanıp sonuyor PLII Music ve PLII Movie efektıne gectıgımde ısık sonuyor ve yaklasık 1 sanıye sonra gelıyor
Tamam şimdi düzeldi 10-15dk fişten çektim tekrar açtım seninki gibi çalışıyor şu an; Stereo ve Stereo x2'ye direk geçiyor, PLII Music ve PLII Movie efektlerine de 1sn bekleyerek geçiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 6 Ağustos 2008; 14:43:11 >
Gigabyte P35-DS3R ||Intel Core 2 Duo E6550 || 2x1GB Kingston HyperX DDR2-900MHz || 320GB Seagate ST3320620AS || Palit 8600GT Sonic Asus DRW-1814BLT SATA LightScribe || 500W FSP BlueStorm II || FE3L Hurricane II || Logitech Cordless Desktop Wave || Toshiba Satellite A100-003
Z-5500 ile aşağıdaki gibi DTS Digital 96-24 efektini kullanabilen var mı? Varsa hangi cihaz ile yaptığını ve hangi medyayı kullandığını yazabilir mi?
daha bugün gördüm bende...DTS bi konser indirdim...iso olarak geldi..dvd video olarak cd ye yazdım..sonra dvd playerda açtım..optik kablo ile bağlı 5500'e...konser başladığı anda effect'te DTS digital yazısı çıktı..yani otomatik kendisi çözüyor decoder...zaten başka effect'e geçiş yapamıyosun...