1-M-Audio Revulotion 7.1 kart hakkında bir bilgim yok ancak bende bir x-fi gamer kullanıcısıyım. Daha önce ise bende creative value vardı, ondan öncesinde ise onboard kullanıyordum. Değişiklikleri sıralayayım sana şimdi: ilk önce value ye geçince tiz daha bir belirgin hale gelid baslar ise daha az dağılmaya başladı (aslında karttan gayet memnundum ama biliyosun insanlar hep daha fazlasını istiyor ) Gitttim ve x-fi gamer aldım, almadan öncede wolverine @ arkadaşımıza danıştım asus xonar mı x-fi gamer mi dedim wolverine de gamer i tercih etmemin daha isabetli olacağını söyledi. Value ile gamer arasındada bariz tiz ve mid lerde düzelme oldu. Bass lar pek değişmedi gibi geldi ama biraz daha dolgunlaştı az da olsa. canım sıkan noktasıda gamer bazı mp3 lerde center den ön uydulara göre daha fazla (bariz fazla) ses veriyor. Önce alışamadım ama sonradan ona da alıştık. Şu an için memnunum x-fi gamerden
2-Öncelikle z5500 de aynı anda optik ,coax ve 6 ch direct bağlantıyı yapıp bir tuş ile istediğin bağlantıyı seçebiliyorsun. X-fi gamer de coax bağlantı yok sadece direct ve optik bağlantı yapabilirsin. Onboard ses kartının digital bağlantı ve ses kartının digital bağlantısının z5500 arasında bir fark yaratacağını sanmıyorum, sonuçta ses geliyor vede z5500 decoderinde cözülüp uydulara gidiyor. Kulaktan kulağa değişir zevk meselesi ama 6 ch direct de müzik dinlemek oyun oynamak (EAX) daha güzel oluyor ,dolayısıyla sesi çözme işi ses kartına kalıyor, iyi bir ses kartı almakta bunun sonucu oluyor.
3-Kablo için dönüştürücü olmadan direk olarak ses kartına bağlanan kartlar mevcut, genelde 1,5 m yada 2 m yeterli olacaktır.
4-Z5500 için üretilmiş ayaklık bildiğim kadarıyla şu an yok. Bir kaç ufak işlemle z5500 uygun hale getirebilirsiniz Sayfa 331 de yazıyor.
Sorularınızı elimden geldiğince açıklamaya çalıştım, umaraım yararlı olur. SAYGILAR
1-) Creative X-Fi Extreme Gamer ve M-Audio Revolotion 7.1 Arasındaki Fark: M-Audio Revolotion 7.1 Profesyonel Ses Kayıtları ve Müzik İçin Tasarlanmış Bir Karttır ve Müzik Performansı X-Fi Extreme Gamer'e Göre Çok Daha İyidir. X-Fi Extreme Gamer Film ve Oyun İçin Tasarlanmış Bir Karttır ve Müzik Performansı M-Audio'lara Göre Çok İyi Değildir.
2-) Z-5500'den Tam Performans Alabilmeniz İçin Ses Kartı Almanızı Tavsiye Ederim. Analog Bağlantıda Müzik Performansı Optik Bağlantıya Göre Daha Fazladır.
3-) Optik Kablo Olarak Profigold Tavsiye Ederim.
4-) Z-5500'e Tam Olarak Uyan Ayaklık Malesef Yok. Ama Bu Tip Bir Ayaklık Alıp Z-5500'ün Uydularını Ayaklığa Monte Edebilirsiniz.
LoGiTeCh Z-5500 - CReaTiVe Sb AuDiGy VaLue 7.1 - 0RiTe £MP 3o0o - SoNy CyßeR ShoT 6.0 - 0RiTe aL 702 HoMe TeaTheR SysTeM - PH!L!PS v330 MüZik SeTi - SoNy DVP-NS38 DVD pLayeR - N0K!A 6300 - LoGiTeCh G15
LoGiTeCh Z-5500 - CReaTiVe Sb AuDiGy VaLue 7.1 - 0RiTe £MP 3o0o - SoNy CyßeR ShoT 6.0 - 0RiTe aL 702 HoMe TeaTheR SysTeM - PH!L!PS v330 MüZik SeTi - SoNy DVP-NS38 DVD pLayeR - N0K!A 6300 - LoGiTeCh G15
ahzahzahzaz ben gece 12 de getırdım eve 10 da bımekten aldım teshırden hemde baktım kapalı yoktu tek o aardı dayanamadım aldım :D 12de kurdum direkt boost11 :D sora babam bı boost cektı bana off gormek lazım
ahzahzahzaz ben gece 12 de getırdım eve 10 da bımekten aldım teshırden hemde baktım kapalı yoktu tek o aardı dayanamadım aldım :D 12de kurdum direkt boost11 :D sora babam bı boost cektı bana off gormek lazım
iyi yardırmış baban demek sesi ta buraya geldi çünkü
dovvah @ bende kabaca bir taslak yaptım yanlız odanın uzunluğunu bilemediğim için arka uyduları geriye konumlandırdım, eğer uzunlamasına bayağı bir uzunsa arka uyduları ve kendi oturmuş olduğunuz koltuğ televizyona orantılı bir biçimde yakınlaştırabilirsiniz.
EDİT:imla
fena bir düzenleme olmamış alpxtreme...sağol emeğin için...
zaten yerleştirmiş oldugun düzende hoparlörlerin tamamı bütün köşelerde yer almış oluyor... odanın duvar köşeleri o çizimde senin koydugun hoparlörlerin yerlerinde tamamen...
aslında önler için iyi de olabilir; nitekim çalışma masasındayken de bişiler dinlemek istedigimde ön hop.lerin odanın köşelerinde olması işime gelir..
fakat bu sefer de sol arka hop.de de düşündügüm sorun sol öndeki hop.de de başgösterebilir..
bu da gerek balkon kapısı gerekse odanın kapısının açık oldugu durumlarda hop.lerin önlerini kapamaları sorunu...
hadi balkon kapısını kapattıgımı düşünelim yine bi nebze.. ama odanın kapısı zaman zaman açık kalarak hoparlörleri kullandıgımı düşünürsek kapının arkasında kalacak sol ön hop.
aslında benim çizdigim o taslakta ön hop.leirn oldugu yerde birer tane köşe var duvarda.. L şeklinde minik köşeler var yani... fotosunda daha net görebilirsin...
kapının sağındaki alana çalışma masasını, ve hemen yanına da ufak bi kitaplık düşünüyorum.. sandalyenin oldugu o L'ye kadar o biçimde degerlendirmek istiyorum o alanı..
sub wooferı da gördügün gibi ordaki çalışma masasının altına düşünüyorum... sol tarafını açık bırakabilrsem hava çıkışı daha rahat olur sanırsam..
onun için önleri benim düşündügüm yerde kullanmak mecburen daha mantıklı olacak gibi duruyor...zaten koltugu dedigin yerde düşnerek kullanırsam; veya yatagın üstünde müzik dinlemeyi ve tv izlemeyi farzedersem öndeki hop.lerin çok uçta degil de dedigim köşelerde olması benim daha yararıma olur diye düşünüyorum...
umarım bu fotolar daha fazla fikir verir oda düzenlememle ilgili...