merhaba yalnız bir arkadaşın verdiği cevap beni düşündürdü açıkçası:
arkadaşım şakamı yapıyorsun ben x540 ile 15 metrekare yerde süper ve yüksek ses alıyorum sen bu aletle o odanın içinde duramazsın bide o kadar alan için bu alet sakın alma israf olur daha büyük ve geniş bir salon veya oda için tercih edilmesi gereken bir ürün ;)
galiba komşu derdin olur demek istedi neyse teşekkürler cevabın için kardeş.
Lütfen alıcı arkadaşlarımızın hevesini kırmayalım Kendimi Bi An Logitech TR distribitörü sandım
quote:
Orjinalden alıntı: ju5763
merhaba yalnız bir arkadaşın verdiği cevap beni düşündürdü açıkçası:
arkadaşım şakamı yapıyorsun ben x540 ile 15 metrekare yerde süper ve yüksek ses alıyorum sen bu aletle o odanın içinde duramazsın bide o kadar alan için bu alet sakın alma israf olur daha büyük ve geniş bir salon veya oda için tercih edilmesi gereken bir ürün ;)
galiba komşu derdin olur demek istedi neyse teşekkürler cevabın için kardeş.
Bende Logitech z5500 sahipleri arasına gireceğim inş. Siparişimi cuma günü verdim. Ses sistemi + optik kablo ile birlikte maliyet olarak 540 + 40 ytl tuttu. Sanırım iyi fiyattır. Bugün foruma eklenen pcfirsat sitesindeki fiyat hariç. O site ne kadar güvenilir şüpheli.
Şuan forum sayfalarında dolaşarak gerekli ince detayları öğrenmeye çalışıyorum. Ve kafamda oluşan bazı soru işaretlerine tam olarak çözüm bulamadım. Ürün geldiğinde ilk olarak MSI M675 notebooğun onboardından optik olarak bağlayacağım. Bazı arkadaşların onboardun optiğinden performans alınamadığı yönünde yorumlarını okudum. Eğer bu durum benim makinenedede olursa düşündüğüm iki ses kartı var. Bunlar arasında seçim yapmakta biraz karışık.
Creative Ses Kartı Sound Blaster Audigy 2NX USB 2.0 : Bu ürünü çok araştırdım. Ses kalitesi ve giriş ve çıkış bağlantıları bakımından çok daha fonksiyonel bir ürün. Yanlız Eax konusunda eax 2.0 a kadar destekliyor. Tabi birde usb olmasından dolayı işlemci kullanımıda PCMCI kartlara göre daha yüksek.
Creative Ses Kartı Sound Blaster X-FI Xtreme Audio Nbook: Bu üründe daha yeni teknoloji olmasıyla göze çarpıyor. Ama araştırmalarım sonuçunda bu ürünüde sadece optik olarak kullanabilmek mümkün olacak. Çünkü kartın üzerinde bulunan 5.1 harici kablo baglantısının yapıldığı adaptörün kutuya dahil değilmiş. Ama ürün hem yazılım olarak daha yeni hemde donanım olarak.
Çok fazla araştırdıkca iki ürün arasında seçim yapmakta ve gerekliliği konularında gerçekten zorlandım. Bu ürünlerden kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Birde şöyle bir sorum var; Onboard ses kartını optikten kullandığımızda aldığımız ses kalitesi ile, Harici bir ses kartını optikten kullandığımızda aldığımız ses kalitesi aynı mıdır?
Fikirleriniz ve yorumlarınız için Teşekkürler.
Alacak arkadaşlar bence sitelere bakıp yanılmasınlar ben alacağım zaman mavinin sitesinde 740 ytl yazıyodu çok üzüldüm ve seti ziyarete gittim demirtepe şubesine birde baktımki 564 ytl yazıyo sonra satıcılardan birisine anlattım sitede ne yazdığını felan bi bakalım dedi ve şu anda alırsanız 580 ytl dedi ve bende 1 hafta sonra felan almıştım yani alacksanız gidin bi sorun derim
arkadaslar netsiparis.comda sistem 570 ytl civarı ama buradan alan arkadaslar var mı ? guvenemedim ben ikilem arasında kaldım mavibilgisayarı bekliyorum hala yine 590 lara ceksin fiyatı diye ama tık yok daha ankarada otursam hemen giderim ama ist teyim malesef
bimekste kampanya wardı bi ara 590 ytl den daha ucuzdu
Arkadaşlar kullanmakta olduğum Z-5500'ü PS3 ile birlikte kullanıyorum ancak öğrenmek istediğim bir şey var: Kullanmakta olduğum Sony Bravi KDL-40D3550 Full HD TV ile Z-5500'ü birbirine bağlayabilir miyim? Bağlarsam en kaliteli bağlantı nasıl olur?
Intel Core 2 Duo E6550 @ 3.43GHz || Gigabyte GA-P35-DS3R || 2x1GB Kingston HyperX KHX7200 @ 1176MHz 5-5-5-10 2.2V || 320GB Seagate 7200.10 SATA2 || Palit 8600GT Sonic || Asus DRW-1814BLT SATA || 500W FSP BlueStorm II || FE3L Hurricane II || 19" AG Neovo F-419 4ms || Logitech Cordless Desktop Wave
Philips ya da sony nin divx li modellerinden herhangi birini alabilirsin.Optik ya da koaksiyel bağlantılar arasında fark yoktur.Bence coax kablo al hem daha ucuz hem de fark yok.Marka olarak da PROFİGOLD ya da ACOUSTİCH RESEARCH tavsiye ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: AYYUZLUM
beyler ben z-5500 ume ıyı bı dvd player almak ıstıyorum sızın tavsıyelerınız nelerdır
optık cıkıs ıle coax arasında belırgın bı fark varmıdır sızce
sımdıden herkese tesekkurler...
LOGİTECH Z-5500 5.1 DİGİTAL***SONY NS 360 DVD PLAYER***PROFİGOLD PGD 481 COAXİYEL KABLO***PHİLİPS 720 SA DVD DİVX PLAYER***PROFİGOLD PGD 561 OPTİK KABLO***CREATİVE AUDİGY 2 ZS***PHİLİPS FW-28 MÜZİK SETİ***ANALOG KABLO
1. Analog bağlant. Bilinen standart 5.1 konfigirasyonu 2. Optik bağlantı 3.Coaxiel bağlantı.
Tv'nin bu üç çıkıştan birine sahipse bağlantıyı yaparsın ama değilse,bağlantı yapamazsın.Zaten Ps3 var diyorsun, bağla ps3ü optik bağlantıyla olsun bitsin.
ayyüzlüm
optik ile coax arasında pek bir fark yok,dvd oynatıcı olarakta çok fazla marka ve ürün var piyasada.bende minton 1304 var örneğin hemen hemen tüm ses çıkışları mevcut.
merhaba almış olduğum z5400 ü xbox360 a optik olarak bağladım yalnız müzik dinlerken sanki biraz tiz lerde eksik var acaba bunu iki tane kaliteli tiz sürücüsü olan uydu ile değiştirirsem fark olurmu yoksa bi değişiklik olmazmı bu arada önleri değiştirmeyi düşünüyorum
kadıkoy exa bilgisayarda kampanyada 620 ytl civarı istanbul maltepe de oturduğumdan buradan alıcam inş hem elden almak daha bi rahatlatıyo insanı yarın z5500 kervanına katılıyorum inş (: optik kablo olayını anlamadım ama dizustu kullanıyorum optik kablo kullanmam için ses kartı almam sart mı ayriyetten? saygılar