Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.440
Cevap
91
Favori
258.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunların arasından Denon 1909 derim
    Ama sony 2400es üzerinde de durulmalı diye düşünüyorum.
  • Wharfedale CR30 için 1509 a ne yorum yaparsınız?Uygun fiyatlı başlangıç serisi olarak düşünüyorum...
  • Buraya kimse uğramıyor sanırım...
  • Fazla denon sahibi olmadığından sanırım.
    1509 5 kanal için iyi bir seçim ancak ilerde 7 kanal isteyebilirsin belki. Ayrıca HDMI girişi az, bunu da göz önünde bulundur.
    Hoparlör ile amfin uyumlu, o açıdan bir problem yaşamazsın (sese çok yüklenmezsen elbette )
    1909 alma olanağın varsa 1509'u düşünme derim.

    Ayrıca 1509'da upscaling ve HD ses çözme yokmuş, o sebeple ben çok sıcak bakmadım. Fiyatı uygun ama özellikleriyle eskide kalmış diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontrolsuz_guc -- 2 Mayıs 2009; 0:19:58 >
  • BEN DENON 1909 KULLANIYORUM.GAYET MEMNUNUM.PS3 10 SANİYEDE AÇILIYOR. O AÇILANA ZAMAN BOŞA GEÇMESİN DİYE RADYO DİNLİYORUM
  • Tabi asıl gönlümde yatan bir 663 ama imkanlarım dahilinde değil.Yani 363 ve 1509 gibi cihazlar maddi olanaklarım dahilinde.Ve tabi avr siz oluşumdan ötürü şuan stereo ses alıyorum tv den.Biran önce 5.1 ses ile film izleyebilmek istiyorum...Açıkcası yeni sesleri desteklemesini koşul olarak nitelendirmiyorum.Çnkü Dvd playerım ve PS3üm bunları yapabiliyor ve %75-80 ortalama ile dvd film izliyorum.Belgesel tarzı BD yada HD DVD izleyebilirim.
    Böyle bir durumda farklı bir alternatif sunulabilirmi?
  • ACR2802 Kullanıyorum. bu aldığım ilk dts receiver. çok önceden stereo receiver kullanmıştım.

    bu cihazda hoşlanmadığım birşey var.

    öndeki açma kapama düğmesinde şöyle yazıyor > ON/STANDBY ve OFF
    ve bu düğme bildiğimiz mekanik switch şeklinde çalışıyor, yani elektrinik veya dokunmatik düğmeler gibi sürekli akım almak zorunda değil.
    merak ettiğim konu şu:

    neden açma kapama düğmesinden kapattığım halde cihaz halen açıkmış gibi akım çekiyor ve sürekli sıcak (tabi ki çok sıcak değil, ama sıcak) kalıyor?
    bunu kapatmak için fişten mi çekmek gerek?

    diğer model veya marka av receiver anfi cihazlarında da durum bu mu?

    bu benim için can sıkıcı, 24 saat açıkmış gibi bir cihaz olunca rahat edemiyorum çünkü.

    sizin cihazlarda durum nasıl?
    teknik olarak bu konuyu açıklayacak arkadas var mı?




  • Hemen hemen tüm cihazlar standby da azda olsa elektrik tüketirler, yani içlerinden akım geçer. Bahsettiğiniz ısı miktarını bilemiyorum ama cihazın standby da ılık olmas doğaldır.
    Fakat tamamen kapatılamaması tuhaf.
  • teşekkürler, evet.. stanby dan bahsetmiyorum. dediğim gibi, düğme mekanik zaten. sadece iki konum var :

    1 : ON/STANDBY (kumandadan kapatınca standby oluyor)

    0 : OFF (kumandadan bu konuma zaten getiremeyiz )

    ısı ne kadar dersek, nasıl tarif edeceğim bir muamma ama, içerdeki sıcaklık 30-40 derece vardır en az, çünkü kasanın üzerine koyunca elimi, ateşli bir hastanın sıcaklığı kadar sıcaklık hissediliyor.
  • Standby'dan bahsetmiyorsunuz tamam mekanik olarak çalışan açma kapama anahtarından bahsediyorsunuz ki bu anahtar direkt olarak 220V'u kontrol eder şimdi aletinizde 2 adet trafo bulunmakta 1-standby 2-power trafosu. Bildiğiniz üzere standby'dan kapattığınızda power trafosu , standby trafosuyla röle vasıtasıyla kapatılır ve standby trafosu ve buna bağlı regüle devresi ve işlemci her daim aktifdir ve ufak bir ısınma mevcuttur. Mekanik dediğim açma kapama düğmesi ise bu iki trafonunda elektrik ile ilişkisini tamamen keser ve hiç bir ısınma olmaz ancak kapatıldıktan sonra bu sıcaklık ortama göre 30-45dk sonra ancak normal soğukluğa dönüşebilir. Sizin bahsettiğiniz akım çekmesi olayını ise ölçüp bir bakmak lazım çünkü bu anahtar şöyle anlatayım 220 kablosuna seridir yani ilk önce onun üstünden geçmesi lazım.
  • EVET teknikk.. verdiğin bilgiler güzeldi, sağolasın. birkaç detay daha vereyim.

    - cihaz daima sıcak, yani kapattıktan hemen sonra değil, sabah açmadan önce de sıcak
    - arkadaki optik çıkışlardan sadece 1 tanesi var, ve kapatsam da hep kırmızı lazer ışık çıkıyor. (bu arada cihaz bence oynanmış veya tamir görmüş. çünkü kendi orjinal giriş çıkışlı optik kartı yok.)
  • Tamir görmüş olabilir ise bir şey söylemek hakikatten çok zor. Optik çıkışlara gelince bölgesel üretimlere göre bu giriş çıkışlar farklılık gösterebiliyor ve ayrıca bu 2802'nin hdmı olanıda var. HDMI olanlarda 2 optik çıkış , HDMI olmayanlarda ise 3input 1 output optik çıkış mevcut herneyse bu kanada japonya vesaire üretimleri ile alakalı. Giriş çıkış kartının yeri var ama kendisi yoksa yani yerinde yeller esiyor ise durum hakikatten ciddi diyebilirim açan kişiye teknisyen değilde kasap demek geliyor içimden herneyse.....
    Eğer HDMI olan model kullanıyorsanız belki tamir görmüş olabileceği için söylüyorum aletin üst ızgarasından belki ışık tutarak görebilirsiniz beyaz/kahverengi kablolu ve soketi mavi olan kablo power trafosuna gider ve alet içinde power kablosunun olduğu bölgede dikine olan besleme kartına yine mavi bir sokete bağlanır ve bu kartın üst kısmındadır. Power switch'den gelen kablo ise sarı/beyaz renktedir ve soketi kırmızıdır ve dikine duran kartın alt tarafına doğru bir kırmızı sokete bağlıdır eğer bunlar doğruysa diyecek bir şey diyemiyorum benim aklıma gelen şey belki teknisyen bu kabloların yerlerini karıştırmıştır . Eğer dediğim modelde değilse aletiniz denon şöyle bir güzellik yapar kablo uçlarındaki soketlerle karttaki soketlerin renkleri aynıdır bu sadece besleme için geçerlidir bunları aleti açmadanda görebilirsiniz diyebilirim göremem derseniz açmanızdaki bütün olabilecek hatalar sizin sorumluluğunuzda olacağını söylemek isterim çünkü bahsettiğim soketler 220v soketleri. Eğer bunları yapamam diyorsanız yetkili servise başvurmanızı tavsiye ederim.




  • teknikk, çok teşekkür ederim. son yıllarda forumlarda böylesi destek veren pek kalmadı.

    üstten baktım, azcık görünüyor. ilk bahsettiğin soket beyaz bende, o dik karta 5 renkli bir kablo ile bağlı. zaten ısınan bölüm o dik kart. üzerinde devasa alımunyum soğutucular var. (bence trafo değişmiş)

    cihazı alırken bana destek olsun diye yanımda elektronikten anlayan birini götürmüştüm. ona güvendiğimden ben pek uğraşmadım. malesef hem satıcı aldattı beni hem güvendiğim kişi işi salladı.

    ama bakıyorum da, cihazdaki anakart ve içindeki kartlar falan, adeta buyuk boy bir server gibi.

    benimkinde hdmi yok. japon malı. satıp başka birşey mi alsam acaba... of ya.....
  • 2. el cihaz alırken alacağınız cihazı iyi tanımak ve çok uzunca bir süre altından üstüne her yerini çok dikkatli bir şekilde incelemek gerekir. Bodozlama da alınmaz ki!
  • Aletinizin optik çıkışından kırmızı ışığı aleti sadece fişten çıkartarak söndürebiliyorsanız , trafo değişse bile bunun bir bağlama şekli vardır anladığım kadarıyla trafonuz 220'ye anahtara uğramadan direk bağlı durumda ve aletinizin tamamı çalışmadığı içinse regülatörleriniz aletin belli bir kısmını sürekl aktif halde tutuyor ve bu fazla olmasada ısınma yapar. Riski nedir derseniz sürekli açık bir aletin riski neyse okadardır ve ucu herşeye açık bir durum...
  • Sevgili Vefalok.

    Söylediğim tuhaf da gelebilir ama, yine de yazacam.

    Ciddiyim!

    Açma kapama düğmesine hafif basıp çekince Standby, kuvvetli basıp çekince Off konumuna getiriyor olmasın cihazı.

    Böyle bir cihazın tamir görme ihtimali çok zayıf çünkü.

    Amerika için üretilen 110 Volt'Luk modeli de belki ilk geldiğinde dikkatsizin biri ondan cihazı yaktı diyeceğim ama, orası için üretilen cihazların da model numarası farklı.

    Sen dediğimi bir denesene.

    Eğer yine olmazsa, Türkiye yetkili ana servisi D T L Elektroniğin sahibi arkadaşım. Yardımcı olmaya çalışırım.
  • denon 1909 ayarlarda center.ı kademeli olarak sesini kısabiliyormuyuz acaba. arka efektleri iyi duyamadığım için center.ı iyice kısıp sesi açmak istiyorum belki sorunuma çözüm olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kontrolsuz_guc

    Resimler eklendi.
    Yok mu hiç Denon sahibi?


    Olmamı da bu aralar takılamıyoruz.Naçizane 3805 var ama hdmi düşündürüyor
  • Arka kanalların yada istediğin diger kanalların db lerini artırarak ses şiddetini yükseltebilirin.

    -----> SATILIK MARANTZ SR5001 7.1Ch (HDMI) AVR için TIKLAYIN

    quote:

    Orijinalden alıntı: KGEYGS

    denon 1909 ayarlarda center.ı kademeli olarak sesini kısabiliyormuyuz acaba. arka efektleri iyi duyamadığım için center.ı iyice kısıp sesi açmak istiyorum belki sorunuma çözüm olur




  • Merhaba arkadaşlar,

    Bende bugün siz denon kullanıcıları arasına 1610 ile katılmış bulunmaktayım.Orhan arkadaşıma buradanda teşekkür etmek istiyorum bana olan yardımlarından ötürü.
    Uzun günler resimleri pc ekranımı süsledi durduBugün alabilmek nasip oldu sonunda.Resimlerden görürdüm onu ama kutudan çıkardıgımda ağır heybetli bir duruşu var namussuzunDerken nerden başlıyacağımı bilemedim önce.Hemen frontları baglamaya başladım sonra hdmi ile ps3 ü.Verdim elektriği.
    Tabi bu daha ilk avr m ve ilk kullanışım.Açtım avr yi.Önce input olayından buldum ps3ü.Önce ses duyacam ya bi mp3 ki ses bu kadarmı değişirBD demo açtım aynı frontlar aynı yerde aynı kablolar aynı demo ama ses müthiş.Müthiş diyorum daha ayar bile yapmadım,yapamadımbu ilk izlenim beni büyüledi.Yaptıgını yapacaklarının teminatı olarak gördüm...
    Ve ve ve işte can alıcı nokta.Bu dakikadan sonra ilk avr ilk kullanıcı ne şekilde hareket etmeli.Bu işin sırası nedir,neler yapılır?Önce hangi ayarlar ele alınmalı,sırası nedir?
    Sizlerden bu sorulara yanıt bekliyorum arkadaşlar.Kurcalayarak illaki bulunur bişiler ama sırası nedir mantıgı nedir bunları bilerek yapmak öğrenmek adına daha dogru bi hareket gibi geliyor bana.Bu yüzden verilecek cevaplar bnm için önemli...
    Şimdiden teşekkür etmiyorum çünkü daha bi yere gitmiyorum o yüzden bol bol teşekkür etme fırsatı tanırsınız diye diliyorum.


    SAYGILAR....




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.