Şimdi Ara

Üretim maliyetleri düşürülen GeForce GTX 260 görüntülendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Hem zorlu rekabet koşulları hem de global ekonomik kriz nedeniyle üreticiler maliyet azaltıcı önlemler üzerinde çalışıyor ve fiyatları aşağı çekebilecek değişiklikleri ürünlerine uygulamaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Nvidia'nın GeForce GTX 260 için yeni bir baskılı devre hazırladığını, komponentler ve güç tasarımı üzerinde yapılacak değişiklikler ile kart başına maliyetin 15$ aşağı çekilmesinin hedeflendiğini belirtmiştik.


    Yapılan çalışmalar doğrultusunda hazırlanan "kısmen" düşük maliyetli yeni baskılı devre üzerine inşa edilen ilk GeForce GTX 260 modeli göründü. Sadece Nvidia tabanlı ekran kartları hazırlayan Inno3D firmasının kartı, ilk haberimizde de belirttiğimiz değişiklikler sonrasında mevcut karta göre oldukça sade ve komponentlerden arınmış bir model havası yansıtıyor. Peki kart temel olarak ne gibi farklılıklara sahip?


    P897/D10U-20 kodlu tasarım planının uygulandığı model teknik anlamda herhangi bir farklılığa sahip değil. 448-bit bellek veri yolu desteğine, 896MB GDDR3 bellek kapasitesine, 216x paralel işlem birimine sahip olan kart, 55nm GT200b GPU'sunu kullanıyor. Saat hızı konusunda da herhangi bir değişiklik olmayacağı belirtilen kart, baskılı devre komponent dizilimi ve güç tasarımıyla mevcut modelden ayrılıyor.


    Maliyetleri düşürmek adına ilk adımın baskılı devre üzerinde olacağı ve katman sayısının 10'dan 8'e indirileceği ve bunun kullanılmayan alanların veya gereğinden fazla bağlantıların sıkıştırılmasıyla sağlanacağı belirtiliyor. Kartın voltaj düzenleme biriminde de değişikliğe gidilecek ve FBVDDQ devresindeki faz sayısını 2'den 1'e ineceği ayrıca ADP4100 kodlu voltaj düzenleme devresinin I2C arabirimine sahip olmayacak.


    Güç tasarımındaki değişikliklere paralel olarak hız aşırtma performansının hanig derecede etkileneceği henüs kestirilemeyen kartın MOSFET paketlerinde de maliyet azaltıcı önlemler alınacağı bildirilirken, BIOS EEPROM kapasitesinin de 128Kb'dan, 64Kb'a indirileceği ve daha ucuz DVI konnektörlerine yer verileceği söyleniyor.


    Inno3D'nin 6 fazlı güç tasarımına sahip olan yeni GeForce GTX 260 modelinin önümüzdeki hafta ile birlikte hacimli üretime girmesi beklenirken satışa sunulacağı tarih hakkında henüz net bir fiyat bilgisi bulunmuyor.









  • o 15 + bizim gümrükten geçerken kaybolur bizde ucuz firmayla pahalı firma arasında 40-50 dolar civarı fark warken 15 dolar $ pek hissedilmez bence ama güzel vga 55 nm üretilmesi güzel
  • su Eski Serilerle uğraşcana yeni bi kart geliştirsin artık!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozzzy222

    o 15 + bizim gümrükten geçerken kaybolur bizde ucuz firmayla pahalı firma arasında 40-50 dolar civarı fark warken 15 dolar $ pek hissedilmez bence ama güzel vga 55 nm üretilmesi güzel



    Burası Türkiye, değil mi?




  • Acaba performans ve oc durumu aynımı kalmıştır ..
  • "Kartın voltaj düzenleme biriminde de değişikliğe gidilecek ve FBVDDQ devresindeki faz sayısını 2'den 1'e ineceği ayrıca ADP4100 kodlu voltaj düzenleme devresinin I2C arabirimine sahip olmayacak" Böylece kart voltaj dalgalanmalarına karşı koruması da gitmiş oluyor.O.C ve Vmodda (yapılsa bile) yapılamaz artık bu karta.15$ için voltaj bu tür değişikliğe gitmeleri bence saçma.HD4870 hala f/p ürünü (bence)...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DsgnrYgt


    quote:

    Orjinalden alıntı: ozzzy222

    o 15 + bizim gümrükten geçerken kaybolur bizde ucuz firmayla pahalı firma arasında 40-50 dolar civarı fark warken 15 dolar $ pek hissedilmez bence ama güzel vga 55 nm üretilmesi güzel



    Burası Türkiye, değil mi?

    evet




  • 15 dolar ucuzlatmaya değmezdi bence.. ben önceki versiyonunu 15 dolar pahalı olanını tercih ederim.. kırptıkları özelliklere 15$ değmez.. 2 faz yerine tek faz olması bile tek geçerli sebep bile olabilir...
  • 15 dolar için kimsenin bu karta sempati duyacağını sanmıyorum bu kartı almak isteyen öylede alır böylede. ayrıca arkadaşada katılıyorum o 15 dolar indirim bizim gümrükten geçerken 2x15 zam olur :)
  • Kartın isminide GTX 260- yapsınlar bari. Önceki seriden fazlalığı olunca "+" koyuyorlar, bunun eksiği olduğuna göre "-" koymak daha mantıklı.
    Nvidia vermiştir şimdi bunu fırına, isminede şöyle bir cila çektinmi tamamdır. Adım gibi eminim ki; kartın ismini GTX 261 filan bile yapsa bak bu daha iyi hemde daha ucuz diye alan çok kişi çıkar.
  • Kral cıplak derim buna ben
  • Anlamamaya mı çalışıyosunuz.Adam size yapmıyo bu işi.Kendi maliyet parasını azaltıp daha fazla kar etmek amaçlı.İndirim yapcak olsa 50$ dan aşşagı olmaz zaten
  • gtx260^2 böle olunca 216sp

    gtx260^2 + yaptım 55nm 216sp

    gtx260^2 + - buda bu model

    şaka bir yana overclock edilebilrligi azalabilir ve sogutucuda deişecek gibi duruyor
  • kartın maliyetinin 15usd ucuzlamasi demek, son fiyatının ne olacaği hakkinda bir öngörü sunmuyor.

    nvidia eger satislardan memnunsa daha fazla kar etmek için, eğer değilse fiyat indirimi yapabilmek için yapmiş olabilir. yani kart ayni fiyata satilacak olup nvidia'ya daha fazla para birakacak da olabilir ,30-40 USD ucuzlayacak da olabilir. o sebeple 15 dolar için oyle olurmuymuş şeklinde yorumlarda bulunmayın boşuna.
  • fiyatlara yansımaz kar arttırmak içindir vede cok mantıklı

    1 milyon gtx260 satıcaksa 15usd kardan 15milyon dolar yapar
  • zaten millet alacaktı da 10-15 dolarlık bir açığı kalmıştı. ban nvidia!
  • O 15$ 3 kere KDV + komisyon yediğine göre indirime gidilirken 30$ olması gerekiyor zira 55nm Evgalar yurt dışında 65nm lerden daha ucuz. Şuan en ucuz 260 550tl ise 500liraya geriler ama alınabilirlikten uzak olmaya devam ediceği kesin.
  • hadi hayırlısı ama ülkemizdeki şirketler bunuda bir yolunu bulur aynı fiyata satar
  • 15 dolar içinmi bunlar adam gibi indirim olsaymış yaa
  • ben olsam hanı olmaz ya
    sogutucusuz-kutusuz kart satarım ucuz ohh mıs gıbı
    hatta oem ram gıbı posette satarım

    garantı ısı ıcınde gpu uzerıne bakır bır koruyucu monte ederdım.tabıı karta vıdalı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.