Şimdi Ara

Asus'dan R.O.G serisine mATX anakart; Rampage II Gene

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Az yer kaplayan kompakt boyutlu bilgisayarlara olan ilgi her geçen gün artarken, kullanıcılar arasındaki yeni akım donanım üreticilerinin de gündeminde. Oturma odalarını hedef alan ve büyük ekran Plazma/LCD TV'ler ile kullanılması amaçlanan HTPC yani çoklu ortam odaklı medya bilgisayarlarının oluşturduğu pazarda yüksek performanslı sistemlere olan talep te etkisini göstermeye başladı. Tabii söz konusu kompakt boyutlu bilgisayarlar olduğu için bir süre öncesine kadar uygun komponent bulmak oldukça zordu. Fakat sektör devi firmaların bu pazara el atması sayesinde, tasarımıyla öne çıkan HTPC kasaların içini doldurabilecek, performans çıtası yüksek çözümler de hazırlanmaya başladı.


    Hız aşırtma dendiğinde akla gelen ilk isimlerden birisi olan DFI'ın, LanParty JR. serisi altında geliştirdiği X58 yonga setli Micro-ATX (mATX) anakartın detaylarından daha önce bahsetmiştik. DFI'dan sonra Intel'in yeni nesil Core i7 işlemcileri için, X58 yonga setli mATX anakart hazırlayan isimlerden biri de Asus oldu. Firmanın hız aşırtma tutkunları ve "sıkı" oyuncular için ilk defa 2006 yılında hazırlamaya başladığı ve geçen süre zarfında duyurduğu yeni modellerle farklı bir noktaya taşıdığı Republic Of Gamers (R.O.G) serisi anakart kulübüne yeni bir üye daha kazandırıyor. Intel'in X58 yonga seti üzerine inşa edilen Rampage II Gene, R.O.G serisinin ilk mATX modeli olarak dikkatleri üzerine çekecek.


    alt="Asus'dan R.O.G serisine mATX anakart; Rampage II Gene"


    Asus'un yeni anakartı kompakt yapısına karşın kaslı görünümü ve detayları ile merak uyandırmayı başarıyor. Intel'in X58 yonga setini kullanan anakart LGA1366 formundaki Core i7 işlemcilerle kullanılmak üzere tasarlandı. Üç kanal bellek desteği sunan ve 6x DIMM slotu üzerinden 24GB'a kadar yüksek hızlı DDR3 bellek desteği sunabilen anakart, R.O.G serisinin karekterisini yansıtan ve serinin diğer üyelerinde de yer verilen pasif formda öel bir soğutucu ile desteklenmiş durumda. Siyah renkli baskılı devresi ve katı kapasitörleriyle dikkat çeken anakart üzerinde iki adet PCIe x16 slotu üzerinden SLI ve Crossfire teknolojilerine destek verilirken diğer donanımlar için de bir adet PCIe x4 ile PCI slotu bulunuyor.


    Asus Rampage II Gene, yüksek performans tutkunları ve hız aşırtma meraklılarına yönelik ekstra özellikleriyle de dikkat çekiyor. Rampage II Extreme modelindeki çok teknolojiyi üzerinde barındıran anakart, TweakIT teknolojisiyle kullanıcıların ince ayar yapabilmesini daha yüksek overclock başarımı elde edebilmelerine olanak tanıyabiliyor. Sekiz kanal yüksek tanımlı ses desteği sunan ADI tabanlı ses yongasına ve Gigabit ethernet desteğine sahip olan X58 yonga setli Rampage II Gene, profesyoneller için kart üstü güç ve reset butonlarına da sahip. Micro-ATX formundaki kompakt boyutuna rağmen uzun bir özellik listesiyle gelecek olan anakartın yurt dışında 200$+ fiyat seviyesinden satılması bekleniyor.








  • Sıvı soğutmalı kartlarla, ya da HD4850 gibi tek yuvalık kartları CF yapmak için uygun, bir de küçüklüğü iyi. MSI'dan da böyel bir kart bekliyorum.
  • mATX X58 hemde Rampage, güzel duruyor valla.
  • görünüşü on numara ama bana göre değil
  • Gereksiz olarak görüyorum. Performanslı bir sistem toplayan kişi, zaten küçük bir kasa almayacaktır. Büyük kasada böyle bir anakartı kullanmanında ne gibi bir avantajı olabilir? Tek tercih sebebi fiyatının düşüklüğü yönünden olabilir...
  • Ucuz x58 anakart yapmak için üreticilerin başvurduğu bir yol. Yoksa intelin ekonomik bir chipset üreteceği yok.
  • Aslında bu form anakartı ust uç bir kasaya bağladığında kasa içinde ço krahat su sogutmayı konumlandırabilirsin. Bazı kasalar dev gibi ama o kadar kötü iç dizaynları varkı. Pompayı veya radı bağlayabilecek yer arıyorsun. Gayet mantıklı ve çok hoş bir çözüm. Normal ATX anakartlarda en fazla bir Pcı 4x slotu fazladan oluyor bunda sadece o yok. Zaten anakart üzerinde herşey var. Bu anakartı alacak adam saf oyunu düşünüyordur zaten..Asus'u kutluyorum.
  • "Asus'dan R.O.G serisine" yani A.R.O.G serisi oluyor.:O) Ne güzel insallah GORA sıda cıkar :O)Yanlız x58 anakart icin biraz etkisiz gibi duruyor.örnegin gigabytin x58 i baya saglam.Ama test edildigini görmeden tam bir sey söylemek haksızlık olur.Testini insallah görebiliriz yakın zamanda.
  • çok süper tebrikler matx boyutuna göre alınaiblecek en iyi kart asus dan rog dan vazgeçmeyin derim siz oyuncular
  • @YunusYENEROGLU_69_, gördüğün rampage 2 extreme mAtx boyutundadır, gigabyteın su anda mAtx boyutunda herhangi bir x58 anakartı yok karşılaştırma yapmak istiyorsan atx boyutundaki rampage ile karşılaştırabilirsin ki en az bahsettiğin kart kadar üst seviye performans verir.http://www.thgtr.com/motherboard/20081029/index.html Buradan bakabilirsin.
  • hele şükür matx formatında performans anakartı yapmak akıllarına geldi.Zamanında çok aradık komponentlerini bulamadık toplayamadık, satarsam artık bilgisayarımı yapacam bi küp kasa
  • Bu ilk değil zaten. P5E-VM serisinde de CF destekli bir kart çıkardılar ama o kart Türkiyeye gelmedi. Normal kartlardan hiç bir eksiği yok. Büyük sevenlere büyük, küçük sevenlere küçük alternatif. NZXT Rogue türü kasalarla muazzam işler çıkarabilir bu kartlar. Hem yerden tasarruf ediyorsunuz hem de performaanstan kaliteden ödün vermiyorsunuz. Bir ara fantazimdi ama Rogueların fiyatı hiç düşmedi.

    Asus'dan R.O.G serisine mATX anakart; Rampage II Gene
  • bence cok güzel
  • güzel ama gereksiz
  • "Asus'dan R.O.G serisine" yani A.R.O.G serisi oluyor.:O) Ne güzel insallah GORA sıda cıkar :O)Yanlız x58 anakart icin biraz etkisiz gibi duruyor.örnegin gigabytin x58 i baya saglam.Ama test edildigini görmeden tam bir sey söylemek haksızlık olur.Testini insallah görebiliriz yakın zamanda. yaw arkadaşım senin deni kart atx bu m atx lol ya x58 extreme ile rampage 2 extreme karşılaştıracan ok HANGİ AKIL MATX İLE ATX KARŞILAŞTIRIR KOPTUM YA
  • Performans ürünü olmasına karşın tek pci yuvasının olması çok kötü. İyi bir ses kartı mı takacaz, tv kartı mı?
  • cross yada sli yapacaksan ikisinide takamayacaksın!!!!
  • Sanki eclipse ler çok paraya mal oluyorda matx yapıyolar Anakart üretiyor olsam bi tane bile x58 board üretmem. Tamamiyle fiyasko İ7 ler.
  • Kart muazzam görünüyor.
    Dikkat ettiyseniz bios pili dikey.Tabi adamlar 3 kanal ram yerleştirebilmek için yer açmışlar.

    İDE ve floppy portlarıda yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 14 Şubat 2009; 15:26:38 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: şampiyon bilo

    Kart muazzam görünüyor.
    Dikkat ettiyseniz bios pili dikey.Tabi adamlar 3 kanal ram yerleştirebilmek için yer açmışlar.

    İDE ve floppy portlarıda yok.



    güç girişinin yanındaki ıde değil mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.