Şimdi Ara

elektrik elektronik mühendis adayına 2. yabancı dil önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
2
Favori
17.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

elektrik elektronik mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisiyim. iyi derecede ingilizcem var. ancak bunun yanında 2. bir yabancı dil öğrenmek istiyorum ve bu sıralar bol bol boş vaktim var

sorum şu ki: bu konuda öneriniz nedir? hangi yabancı dili öğrenmem meslek hayatım açısından yararlı olur

(ayrıca başlangıç düzeyinde almanca da biliyorum acaba ona mı devam etsem?)

teşekkürler

• diğer topic'tede yazdım, almanca bilmek simens'e girmek için tercih sebebidir.
  • almanca tabiki de... özellikle otomasyon sektöründe almanlar söz sahibi. Başlangıç düzeyinde olan almancanızı geliştirmek çok yararlı olucaktır. 3. bir dil isterseniz japonca veya çince olabilir
  • Şimdi burada bir üniversite'de 3 sınıftayım. Şu ana kadar almanca'nın bir yararını göremedim. Yorum yazan kişilere saygısızlık yapmak istemem tabi, iş hayatında yeri nedir bilemem. Demek istediğim şudur. Bizim sınıfta almanca'ya merak salan çok kişi var. Kurslara gittiler bir şeyler yaptılar, ama şimdi konuşam onlarla benimle konuşamazlar. Daha çok erken, dersler zaten ileride ağırlaşacak. Bir de bir dili öğrenmek ne kadar faydalı olur bilemem. En iyisi okulu bitirmek, sonra da istenilen dili öğrenmek.
  • alman şirkenine girmek istersin yabancı dil olarak almanca tercih sebebidir der, fransız şirketine baş vurmak istersin fransızca biliyormusun hemşerim der. 2 ucu pis deynek. ya nerede çalışacağına karar verip 2. dilini şeçmelisin yada 2. dil beni diğer insanlar arasında farklı yapar deyipo herhangi birini öğrenmelisin.
    şahsi fikrimi sorarsan fransızca derim. italyancaya çok yakın bir dil olduğundan 1 taşla 2 kuş vurabilirsin...
  • Önümüzdeki yıllarda ülkemiz hangi ülkelerle daha çok iş yapacak, onların dilleri nedir , ben o tip işler yapacakmıyım sorularına bulacağın cevaplara göre hareket et.

Mesela :
    ing+rus rusyada çalışan bir şirket için tercih sebebidir.
    ing+arap körfez ülkelerinde iş yapanların önceliğidir.
    Bu iki seçenek almanca fransızca ve italyancadan önceliklidir , çünkü ing bilmek buralarda yeterli anlaşmayı sağlayabilir.
  • Japonca işe yarar mı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • önerilerinizi değerlendirdim her biri farklı bir yönden haklı gibi geliyor şimdi bana

ama sonuçta şimdiden hangi şirketle çalışacağımı bilemem, değil mi? o yüzden biraz da karambole olacak açıkçası

ama şöyle düşündüm siz ne dersiniz bilmem önerilerinizi bekliyorum:

ingilizcem var zaten advanced düzeyde ki eğitim dili de ingilizce okulda o yüzden ingilizceye zaten önem vereceğim

almanca temelim var . ama çok değil başlangıç düzeyde . bunu okulda 2. sınıfta seçmeli ders olarak alabiliyormuşum sanırım. bu durumda almancayı geliştirmeyi 2. sınıfa ertelemeyi düşünüyorum

geriye kalıyor bu sene dışarıdan alacağım dersi seçmek. bunun için ise latin kökenli olmayan bir dili seçmek daha mantıklı olacakmış gibi geliyor. sonuçta ingilizce almanca italyanca ispanyolca fransızca köken olarak birbirlerine benzerler ki bu ülkelerde (fransa belki hariç) ingilizcenin yaygın olma durumu olacağından diğer dillerden birini seçmeyi düşünüyorum

seçeneklerim arasında rusça ve japonca vardı ancak japonca gerçekten çok karmaşık bir dil gibi geliyor bana ( en azından 3 ayrı alfabeleri var)
    o yüzden rusça biraz daha aklıma yatıyor ama elektronik sektöründe çalışacağım rusçanın bana katkısı iyi olur mu yoksa başka bir dil mi düşünmeliyim acaba?

yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar...

• geçen bir yerde okumuşturm

geleceğin ülkeleri Meksika Türkiye birde Hindistanmıydı,

ispanyolcada alternatif olabilir.
  • quote:

Geriye Rusça kalıyor.

aralarındaki en zor dil rusça aynı kelimeyi erkek söylerse başka bayan söylerse başka vs..

bende aynı durumdayım ancak araştırmalarım sonucu Türkiyeden biri ingilizce biliyorsa Çindeki yada Japonyadaki neden bilmesin?

advance düzeyinde bir ingilizce bütün işini görür bence.ancak kağıt üzerinde advance değil.yurtdışı kapı vs. yerlere giderek önemli olan konuşma düzeyini en üst seviyeye çıkarabilirsin
  • Ben de yeni bir dile karar vermek üzereyim. aynen elektronikde okuyorum. 2 yıl kadar yeni bir dil öğrenip o ülkede master eğitimine devam etmeyi planlıyorum.

Seçeneklerim Fransızca-Almanca-İspanyolca.

Almanca, elektronik sektöründe işe yarayabilir gibime geliyor. Ayrıca Almanyada eğitime kabul edilmek diger ikisine göre daha kolay ama okuması biraz kastırıcı

Fransızca, buda türkiyede ilgi çekebilecek firmalara sahip. Aklıma gelen alcatel şuan. Ama burda da egitime kabul edilememe ihtimalim var. Ama burayı yine de almanyadan daha çok istiyorum.

İspanyolca, aralarında en seçilmeyesi gibime geliyor ama içimden de ispanyolca ögrenip orada okumak geçiyor Akdeniz iklimi güzel şehirleri fln heralde. Dilde hosuma gidiyor. Amerika da da kullanılan bir dil hatta. Bilemiyorum bunu seçicem sanırım

Haydi tavsiyeler fikirler lütfen

• ya japonca yada çince tercih çince
  • Latin dilleri arasında sektörede bakarsak tabiki almanca...Ama latin alfabesi dışındaki dilleri öğrenmek için zamanım var yaparım diyorsan Japonca...
  • 1-Elektronigin calismak istediginiz konusunu ve bu konunun piyasasini iyi bilecek ve bu bilgiyi uygulamaya koyabileceksiniz.

2-Elektronigin evrensel dili Ingilizceyi, hem literaturu takip edecek hemde isle ilgili yazili sozlu komunikasyonda kullanabilecek kadar bileceksiniz.

Bu ikisinin yeterliligi durumunda ikinci bir dil bilmemek hic bir yerde yolunuzu kesmez. Gercek Siemens'ede girersiniz (burada siemens pazarlamacisi olmaktan bahsetmiyorum), fransayada gidersiniz.

Is ilanlarindaki ikinci dil tercih sebebidir gibi laflar cogunlukla giris seviyesindeki yada gercek muhendislik bilgisinin ikinci planda kaldigi isler icin gecerlidir. Eger gercekten muhendislik yapacaksaniz ikinci dil olayini gercek kariyerinizin onemli bir parcasi olacak gibi algilamayin.

Ben ikinci bir dile harcanacak zamani ikinci bir bilgi/bilim dalina ayirmayi tavsiye ederim.

Mesela biyoloji, makina, tarim, yenilenebilir enerji, kimya, muzik............................bu listeye sevdiginiz, uretken olabileceginiz konuyu ekleyin. Bu ikincil konularda illede universite diplomasi gerekmez. Elektronigi bu alanlarda kullanabilin yeter.

Ingilizce icinde bir tavsiyem olacak. Elektronik icin Turkce devsirme kaynak aramaktan vaz gecin. Okul Turkce olsa bile elektronikteki anadiliniz ingilizce olsun. Bir an once bunu yapin ve hem elektronik bilginiz hemde ingilizceniz birlikte ilerlesin. Dershanede ogrenilen genel ingilizce baska birsey, ingilizce elektronik baska birsey.

• Evet. Mesela alcatel fransız. iş ilanlarında iyi ingilizce bilgisi deniliyor. Başka bir dilden bahsedilmiyor. Belki başvururken artısı olabilir tabi.

Ama mesela siemens almancada bilinmesi faydalı olabilir diyor. Yani olurda firmanın merkezinin bulundugu dili de bilirsen bence bir etken olacaktır. Ama daha önemlisi tecrübe mesleki bilgi bence de.

quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur
    Ingilizce icinde bir tavsiyem olacak. Elektronik icin Turkce devsirme kaynak aramaktan vaz gecin. Okul Turkce olsa bile elektronikteki anadiliniz ingilizce olsun. Bir an once bunu yapin ve hem elektronik bilginiz hemde ingilizceniz birlikte ilerlesin. Dershanede ogrenilen genel ingilizce baska birsey, ingilizce elektronik baska birse

Bu da çok doğru. Ben de mümkün olduğunca tüm derslere ingilizce kaynaklardan çalıştım. Genel ingilizcemin geliştiği gibi mesleki makale gibi yazıları okuyabilme kapasitem de gelişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

1-Elektronigin calismak istediginiz konusunu ve bu konunun piyasasini iyi bilecek ve bu bilgiyi uygulamaya koyabileceksiniz.

2-Elektronigin evrensel dili Ingilizceyi, hem literaturu takip edecek hemde isle ilgili yazili sozlu komunikasyonda kullanabilecek kadar bileceksiniz.

Bu ikisinin yeterliligi durumunda ikinci bir dil bilmemek hic bir yerde yolunuzu kesmez. Gercek Siemens'ede girersiniz (burada siemens pazarlamacisi olmaktan bahsetmiyorum), fransayada gidersiniz.

Is ilanlarindaki ikinci dil tercih sebebidir gibi laflar cogunlukla giris seviyesindeki yada gercek muhendislik bilgisinin ikinci planda kaldigi isler icin gecerlidir. Eger gercekten muhendislik yapacaksaniz ikinci dil olayini gercek kariyerinizin onemli bir parcasi olacak gibi algilamayin.

Ben ikinci bir dile harcanacak zamani ikinci bir bilgi/bilim dalina ayirmayi tavsiye ederim.

Mesela biyoloji, makina, tarim, yenilenebilir enerji, kimya, muzik............................bu listeye sevdiginiz, uretken olabileceginiz konuyu ekleyin. Bu ikincil konularda illede universite diplomasi gerekmez. Elektronigi bu alanlarda kullanabilin yeter.

Ingilizce icinde bir tavsiyem olacak. Elektronik icin Turkce devsirme kaynak aramaktan vaz gecin. Okul Turkce olsa bile elektronikteki anadiliniz ingilizce olsun. Bir an once bunu yapin ve hem elektronik bilginiz hemde ingilizceniz birlikte ilerlesin. Dershanede ogrenilen genel ingilizce baska birsey, ingilizce elektronik baska birsey.

Iste budur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yararlı konu
  • cince bilmek fark yaratabilir
    muhendislikte almanca da iyidir
  • TOFL İBT' ye girip 100 ve üzeri alıyorsan bence de başka dillere yönelmelisin, Almanca makul duruyor. Alamıyorsan İngilizceye ağırlık vermelisin.
  • ne cincesi arkadasım sen o dili kolay mı sanıyosun.İngilizce dili bili rahat 2-3 yıl istiyor sen mühendis olucaksın tercüman değil hedeflerinizi düzgün belirleyin!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.