Şimdi Ara

HD-DVD' den 3. katman atağı - 45 GB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
5.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DVD kapasitesinin (4.7GB) bile yetersiz gelmeye başlaması ile, gelecekteki depolama standardının ne olacağı konusu hala netlik kazanmış değil. Kesin olan tek birşey varki, ortada Blu-Ray ve HD-DVD olmak üzere iki farklı teknoloji bulunuyor. Sürekli rekabet halinde olan iki standart birbiren göre üstün ve zayıf özellikler taşıyorlar. Blu-Ray çift katmanında tam 50GB veri taşıyabilirken, HD-DVD nispeten daha düşük kapasite fakat darbelere karşı çok daha dayanıklılık ve ucuz maliyet sunuyor. Aralarındaki farkların geniş açıklamasını buradaki haberimizden okuyabilrsiniz.

    Toshiba' nın başını çektiği HD-DVD teknolojisi, Blu-Ray' e karşı en zayıf noktası olan düşük kapasite handikapını ortadan kaldırmak için daha önce çift katmanlı diskte 30GB olan kapasiteyi 45GB' a çıkartarak Blu-Ray ile durumu eşitlemiş gibi gözüküyor. Nasıl oluyor da eskisi ile uyumu kaybetmeden kapasiteyi arttırabiliyorlar. Teknolojiyi biraz incelediğimizde anlıyoruz ki, o kadar da zekice bir olay değil. Yapılan şey çift katmanlı yüzeye, 0.6mm kalınlığında 3. bir tek kaptman yapıştırılarak kapasite arttırımına gidilmiş. Bu şekilde baktığımız zaman çok basit gibi gözüküyor fakat lazerleri maksimum 2 katmanı okumak için tasarlanan HD-DVD okuyucuların 2 katmanı geçerek 3. bir katmanı okuyabiliyor olması güzel bir durum.

    Hemen akıllara gelen diğer birşey ise, Blu-Ray' in teknolojik olarak lokomotifi olan Sony, aynı şekilde 2 katmanlı bir diske, 3. bir tek katmanı ekleyip toplam 75GB' lık bir disk üretirek HD-DVD' yi oldukça zor duruma sokabilir. Zaten dayanıklılık sorununu da, yine burada haberini verdiğimiz gibi(bknz) TDK' nın ürettiği polimer kaplama ile büyük ölçüde çözen Blu-Ray, 3. katmanı ekleyerek 75GB kapasiteye çıkması durumunda HD-DVD' nin önüne geçeceği kesin. Tabi Blu-Ray okuyucuların bu şekilde bir çözüme uyumlu olup olmadığı da önemli. TDK' nın 100GB' lık kapasite sunan prototip Blu-Ray diski ürettiğinden bahsedilse de, henüz somut birşey yok.

    Sonuçta kapasite başına 10GB fazla veri sunan (Toplam 50GB) veTDK' nın polimer teknolojisi ile dayanıklılı sorununu da çözen Blu-Ray, önünde sadece maliyet sorunu kaldı artık HD-DVD' ye üstünlük sağlayabilir derken, 3 katmanlı HD-DVD' ler ile durum yeniden dengelendi. Hala devam eden bu savaş artık bir şekilde sonlanmalı yoksa iki taraftan birini tercih edecek olan son kullanıcılardan biri mutlaka zararlı çıkacak. Tarafların ortak karar alarak iki teknoljiyi birleştirip tek bir çözüm sunacağı söylense de, görüşmelerde anlaşma sağlanamadığı, iki tarafında tavizlerinden vazgeçmediği açıklandı.








  • toshiba bu konuda birseyler yapacak gibi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xblade


    +1
  • Ben daha Dvd-Rw'yi alalı 2 ay oldu buda nerden çıktı
  • iomega nın yeni bir patent aldığı söyleniyor tek dvd diskte 750 Gb
    gibi bir rakam olması lazım ayrıca günümüz dvdlerinden de 4-5 kat hızlı
    olacağı söyleniyor....



    http://www.iomega.com/about/prreleases/2005/052405_two_new_patents.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xspecial -- 26 Mayıs 2005, 22:14:17 >
  • 750 gb hocam sen 1tb dan bahsediyorsun neredeyse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fade -- 26 Mayıs 2005, 23:37:04 >
  • iice boku çıktı
  • yaw şunları disketler gibi kutu içinde üretseler pahalı ama sağlam olsa nasıl olur
  • hdd ler zaten dedigin gibi, kutu icinde bir kac demir cd den olusuyor denebilir.. ama bunlar biraz asmis sanirim...
  • Blu ray geliyor HD-Dvd den sonra.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: wandoga

    yaw şunları disketler gibi kutu içinde üretseler pahalı ama sağlam olsa nasıl olur





    HD-DVD' den 3. katman atağı - 45 GB



    Tek katmanlı 25b kapasiteli modeller
  • güzel bunu tuttum

    Bir ara ben telekomda staj yaparken onların santrallerin yedeklerini almak için kullandıkları bunlara benzer 5.25 tipi sony marka 5-10gb lık diskleri vardı
    onlar neydi bilen varmı?
  • bayılıyorum bu HD-TV ye inanılmaz görüntü kalitesi var en sabırsızlıkla beklediğim teknolojik gelişme bu

    kendi çekimlerimden birkaç örnek vereyimde gözünüz şenlensin

    HD-DVD' den 3. katman atağı - 45 GB


    HD-DVD' den 3. katman atağı - 45 GB




  • Bana 10GB yeterli ancak hala 4.7 lere mahkumuz yaw Yapacaklarsa adam gibi 10 Gb yapıp fiyatını makul yapsnlar arta kalanda onların olsun. Çift katmanlıları 13$+kdv ye satanlar stoklarını bir kez daha gözden geçirseler iyi olur artık. En azından yedeklediğim DVD filmlerde performans kaybını sıfıra indireyim bana yeter...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ramroat

    iice boku çıktı



    kesinlikle katılıyorum.ne lan bu 45 gb mış yok 50 gb mış.az daha büyük kapasite olsa ben girecem içine.Kim kullanacak bunu.sen ben değil,büyük sunucular depolama için felan kullanır.bence çok abartmaya gerek yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: someone74

    Bana 10GB yeterli ancak hala 4.7 lere mahkumuz yaw Yapacaklarsa adam gibi 10 Gb yapıp fiyatını makul yapsnlar arta kalanda onların olsun. Çift katmanlıları 13$+kdv ye satanlar stoklarını bir kez daha gözden geçirseler iyi olur artık. En azından yedeklediğim DVD filmlerde performans kaybını sıfıra indireyim bana yeter...



    Şuan DVD lerin yetmediği ortada. Filmleri önceden CD lere yedeklerdim, her taraf CD olunca DVD'ye geçip kurtuldum sandım ama şimdi yer gök DVD oldu. 10 GB'ın yeterli olduğunu sanmıyorum.

    CD'den DVD'ye geçişte 7 kat bir yoğunluk farkı vardı, DVD'den Mavi Lazer'e geçişte de ortalama 7 kat yoğunluk farkı olması mantıklı.




  • ben daha yeni dvdrw aldım yaw bune hız
    ama kapasitenin artması güzel tabi. bakalım bunların fiyatları nasıl olacak
  • gerçekten anlamış değilim bu kadar büyük miktarları ucuza ve kullanılabilir yapmak istiyorlarda, zaten günkük kullanıcı bunu kullanmaz, e eee büyüklerde zaten alır, çokda araştırmaları geremez ama sonunda bizede ucu dokunacak sanırım...
    daha bilirsiniz 3,2GB HDD kullanan arkadaşlar var... ;-)
  • Yıl 1991 daha 1.44 MB'lik 3.5" Fdd leri kullanıyoruz her şeyde. O zaman bilgisayarcı abilerden biri 20 Mb HDD almıştı. Ona neappcan abi o kadar büyük Hdd yi demiştim. De geet len işine demişti. Aradan geçen bunca zamanda bir daha kapasite konusunda konuşmamaya karar vermiştim. Te bu yazıyı görünce dürttü şeytan.

    Ne yaparsak yapalım 1 TB da olsa yetmeyince yetmiyor kapasite. Mutlaka o kadar kapasitenin içine doldurlacak bi şeyler oluyor. Benim merak ettiğim bu 50 GB'lık kapasiteye yazma ve erişim süreleri nasıl olacak?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.