Aranızda black metal dinleyen var mı bilmem ama dinleyen varsa gelsin sadece ciddi olanlar. Aramızda etkinlikler,görüşmeler felan olacak Önyargı yapcak,boş boş şeyler yazacak gelmesin yazmasın en iyisi es geçsin.
Yalnız bazıları fazla gürültülü oluyor, sözler duyulmuyor bile ve aynı müzik çok uzun sürüyor. Bunlar bir süre sonra sıkıyor, dinlediğim müzikten zevk alamıyorum. Bu tip şarkıları sevmem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::AlacaKaranlıkT!M:: -- 8 Şubat 2009; 19:58:31 >
Yalnız bazıları fazla gürültülü oluyor, sözler duyulmuyor bile ve aynı müzik çok uzun sürüyor. Bunlar bir süre sonra sıkıyor, dinlediğim müzikten zevk alamıyorum. Bu tip şarkıları sevmem.
AlacaKaranlık haklısın bizden öyle zaten black metal diye dinlemiyoruz önümüze geleni. Ben fazla pure dinlemem cidden kafa kaldırmaz depresif black felan takılırım. DARKTHRONE en sevdiğin grupdur BM camiasında.
Yalnız bazıları fazla gürültülü oluyor, sözler duyulmuyor bile ve aynı müzik çok uzun sürüyor. Bunlar bir süre sonra sıkıyor, dinlediğim müzikten zevk alamıyorum. Bu tip şarkıları sevmem.
mesela burzumun jesus todu var. onda müziğin tamamı aynı melodi sayılır. o tür şaheserlerede mi dayanamıyorsun?
DH Metal Topluluğu adında bir konu var iken ne bu yeni konu açma sevdası? Bunlar gibi çok açıldı buda kapanır heyecan yapmayın.
_____________________________
Unraveling the gruesome nest of tales SADISTIC MAGICIAN A crime scene set left to resemble hell SADISTIC MAGICIAN A brain consumed obsessed within itself SADISTIC MAGICIAN Lives left wreaked to cast the perfect spell
Unraveling the gruesome nest of tales SADISTIC MAGICIAN A crime scene set left to resemble hell SADISTIC MAGICIAN A brain consumed obsessed within itself SADISTIC MAGICIAN Lives left wreaked to cast the perfect spell
Pek black dinlediğim söylenemez, piyasa oldukları için pek sevilmesede en çok Dimmu Borgir, Burzum - Dunkelheit dışında bi'şey dinlemiyorum. Bi' kaç sefer pure black, melodic black vs. vs. farklı grupları (Mayhem, Marduk, Gorgoroth şuan aklıma gelenler) denesemde pek bağlanamadığım, sevemediğim bi' tür; ancak dinleyenlere, icra edenlere önyargı beslemem, desteklerim bile.
For centuries, we have kept our vigil... We have watched and waited for the Darkspawn to return. There are those who have doubted, who have forgotten, but it has always been our duty to remember. In peace, vigilance. In war, victory. In death, sacrifice. This is what it means to be a Grey Warden.
Yanlız bazı mesajlar uçmuş ya buradan. Dün burada bir arkadaş benim kral Nargaroth'çu olduğumu falan iddia ediyordu. Yoksa ben mi yanlış gördüm uyku sersemi?
Yanlız bazı mesajlar uçmuş ya buradan. Dün burada bir arkadaş benim kral Nargaroth'çu olduğumu falan iddia ediyordu. Yoksa ben mi yanlış gördüm uyku sersemi?
bu sefer ss almayı unuttun anlaşılan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celtic -- 9 Şubat 2009; 15:23:08 >
Burzum'u severim. atmosferik ve depresiflik yönü var şarkılarındaki o müzik basit görünsede hep aynı tonla gitsede bir süre sonra beynin uyuşuyor. Zaten yaptığı dunkelheit parçası efsanedir. Erblicket Die Tochter Des Firmaments adlı parçasıda süperdir. Dinlemeni öneririm yani.
For centuries, we have kept our vigil... We have watched and waited for the Darkspawn to return. There are those who have doubted, who have forgotten, but it has always been our duty to remember. In peace, vigilance. In war, victory. In death, sacrifice. This is what it means to be a Grey Warden.
vay vay ergen sivilcesine bak sen..okulda öğretmenlerin kulağını çekmiyor mu senin asi çocuk ? topiğini yesinler senin..
@kırıkkılıç
aura noir ve xasthur zaten albümleriyle BM ye çok şey katmış gruplar mutlaka bütün albümlerini dinle bence..Blut aus nord ilk 4 albüm ve son 2009 albümleri hariç fazla özgün bir grup değil ama dediğim albümler çok iyi..Ötekileri ben de detaylı dinlemedim yorumum olmayacak..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi дltuğ -- 10 Şubat 2009; 23:39:45 >
@wızı yazını okuyunca takip ediliyo hissine kapıldım yazdıkların az çok benim düşüncelerimi yansıtıyor,yoksa fatihle derin bir bilgi alışverişimi oldu(%100 olmuş :D) :F fuzuli araştırmalarımın sonucu bulduğum grupları forum çatısı altında görmek güzel :F
marduk la nargaroth zaten olmazsa olmazım,immortal yada burzum zaten bilindik gruplar
1349,watain,thunderbolt,krieg gibi bi çok ıvız zıvır grupta var tabi,ama yinede dinleyin bir iki bişey çıkar mutlaka
drudkh ve summoning son zamanlarda rastladığım en güzel gruplar diyebilirim,artık hızdan çok başka tatlara doğru eğilim göstermeye başladım sanırım
ve tabiki bathory,quorthon a olan platonik aşkımın asıl sebebi black metal dünyasına kazandırılan ilk ve tam black metal albümleri olmasada,ailecek beğenerek dinlememize neden olmuş harika müzikler icra etmesidir.black metal başlığında değinilmesi gereken bir şahsiyet diye bir iki kelime yazayım dedim.
bi kaç aydır bir sürü adı sanı pek duyulmamış grup keşfettim ama şimdi yazmaya üşendim kusura bakmayın zaten herşeye üşenir oldum
harika bi tesadüf söz konusu o zaman günahını aldık arkadaşın =) hatta ayrıyeten kutluyorum arkadaşı müzik zevkinden dolayı :P
zaten paylaşımı sadece senle yapıyorum bende,ama artık pek fazla araştırma hevesi ve fırsatı olmadığı için pek paylaşmaya ihtiyaçta duymaz oldum,sen yine formdasın canım sağdan solan buluyorsun bişeyler,zaten ara sıra yeni tatlar eklenmeyince yemek iyiden iyiye sıradanlaşmaya başlıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: KırıkKılıç
beni kasettin sanırım ama wIzI_ 'yı tanımıyorum valla
tylor bütün bildiklerimi sana söylediğim için burda yazınca sanki başkaları da bilicekmiş gibi geliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tylor -- 11 Şubat 2009; 2:00:30 >
Bu konu başlığının sorunu, başlığı açan ve dalga dışında ciddi ciddi yazan herkesin aslında BM'in B'sinden bile anlamaması. Olayı daha da kötü bir duruma sokan bir diğer faktör de; forumda "DH Metal Topluluğu" gibi bazen ikinci sayfalardan topladığımız ve herkesin serbestçe paylaşım yapabileceği bir başlık varken, geçici bir heves ile; iki hafta sonra 85. sayfanın dibini boylayacak bir başlığın açılması.
Sözü geçen gruplar hakkında bir kaç yorum;
Burzum: Bir arkadaş Burzum meşhurluğa oynuyor demiş. Popülariteye oynadığı kesin de meşhurluk tartışılır. Ayrıca o bahsettiği enstrümantel albümler süs olsun diye yapılmadı. Daudi Baldrs tamamen MIDI formatında kaydedilmiş bir albümdür. Varg'ın hapiste enstrüman kullanması yasak olduğu için o albüm o şekilde kaydedildi. Hjskaldf'de -yada her ne haltsa- biraz daha kolaylık gösterdikleri için, o albüm synth ve klavye ile kaydedildi. Bana sorarsanız Daudi Baldrs iyi, Hjskaldf kötüdür. Zaten Burzum Filosofem'de BM yapmayı bırakmış ve misyonunu tamamlamış bir grup.
Dimmu Borgir: "Aaaaabi! Dimmu çok çakma be yha! Piyasa oynuyor adamlar!" Der bazıları ama ilk iki albümün çok elit ve klas BM olduğunu da keskin bir cehalet ile görmezden gelirler. Zamanında burada "Dimmu Borgir Fun Club" açıldığında grupla en çok dalga geçen adam bendim ama ilk albümlerdeki müziğin de hakkını yedirmem kimseye. He bir de CoF olayı var ki; evlerden ırak! CoF dediğiniz grup, POEMF albümünde çok da raw olmamakla beraber güzel bir BM icra etmiştir. Vempire'da tavana vurmuştur, Dusk'da rolantiye geçmiştir. Cruelty'de de bitmiştir. Ama herkes onları son albümleriyle değerlendirir. Mantalite "Ben NBM dinliyom aaabi, onlar gey!" mantalitesi. Veya kısaca "trve kvlt wanna-be kid" durumu.
Darkthrone: (Bir kere isim birleşik yazılır.) Çok ilginç bir gruptur. Bir arkadaş "kaliteli değil" falan demiş, işte mesajın başındaki ilk cümle oradan geliyor zaten. Darkthrone; ilk albümde At the Gates tarzında güzel bir DM icra etmiş, ondan sonra "Laaaan! Biz -Norveçliler- aslında hristiyan değilmişiz laaaan!" dedikten sonra kafası tavana vurmuş ve ABitNS gibi efsanevi bir albüm çıkarmış. Daha sonradan bunu diğer iki klas albümle üçlemeye bağlamış. Sonra baktılar, olay iyici özentiliğe döküldü, ortalık "ben çok pis bilekçiyim lan!" diyen adamlarla doldu, o zamanda Panzerfaust gibi bir klasikle eskiye girmeye karar verdiler. Daha sonra da CiA ile, "Biz Darkthrone'uz lan, BM'i biz yönlendiririz!" diyip, hiç özentilere bulaşmadan kendi türlerini -crust punk/thrash/black- icra etmeye devam ettiler. Ki son albüme bayıldım ben. Her "untrve" ve "entellektüel" BM dinleyicisinin dinlemesi gereken bir albüm. Trve kvlt wanna-be kid'ler sevmez. Sevmesinler zaten...
Enslaved ve Rotting Christ: Her zaman mainstream'e yakın olmuş iki grup. Ama iki grubun da diskografilerinin ilk albümleri klasik BM şaheserleri listesinin en tepesinde yer alır. Enslaved'in Frost ve Eld'i, RC'nin de Thy Mighty Contract'i paha biçilemez albümlerdir. Enslaved sonradan progresif şeysine bulaştı, RC de gotik ve dark öğeler kattı müziğine. Buna rağmen her zaman saygı duyulası gruplardır. Bu yüzden kvlt çocukları sevmez. Sevmesinler zaten... (2)
Nargaroth: BM camiasının gördüğü gelmiş geçmiş en çakma adam ve grubu. Yok grubu aslında tee 87'de kurmuşmuş. Euronymous'un en iyi arkadaşıymış. Varg ile beraber kilise yakmışmış. (Daha sonradan Varg Kanwulf'u hiç tanımadığını söyledi.) Celtic ve Venom ile beraber ilk BM gruplarındanmış da, bilmem ne... "Black Metal ist Krieg" hariç çöp...
Marduk: Daha geçen bizim Metal Top.ları konusunda Panzer Division Marduk'ta bittiğini söylemiştim. Öyledir. Dark Endless, Those of the Unlight, Opus Nocturne, Nightwing ve Panzer Division Marduk. Finito! Bir de Piledriver coverlarının olduğu bir EP vardı. İşte o. Gerisi piyasa BM'i. Ama ilginç olan kvlt veletleri üzerinde Marduk logosu olan herşeye tapar. İlginç...
Watain: Eski albümleri daha bir iyiydi. Ama Sworn to the Dark da güzel. Burada bahsi geçen ender iyi gruplardan. (Bknz; İsveç'ten titretici çıksa yirim!)
Drudkh ve Summoning: Bu iki grup da BM yapmıyor. En azından artık yapmıyor. Doğu Avrupa gruplarına devamlı bir önyargım olduğu için Drudkh'u hiç sevmedim. Summoning'i de BM olarak görmem ama kendi kulvarında iyidir.
Xasthur ve Forgotten Tomb: SBM'i piyasa yapan iki grup. Xasthur'un ilk albümleri gerçekten nefistir. Forgotten Tomb ülke çapında kaybediyor. İtalya ve metal hiç bir zaman aynı kulvarda var olmadı. Zor. Tough luck! (İtalyan gruplarına karşı da bir önyargım vardır.)
Arkadaşın biri bu başlıkta bahsi geçen, tek mükemmelliğe nail olmuş grup olan IXXI'e idare eder demiş. (Bknz; Bu mesajın ilk cümlesi.) Grupla aynı isme sahip olan albümü kaç yüz defa dinledim hiç bilmiyorum. Hala da dinleyesim var. O albümde boş parça yok. Kalan diğer gruplar; Desaster - Hellfire's Dominion klasik, gerisi biraz vasat. Thunderbolt; eski Horna tarzı, fena değil. Tsjuder; çöpe at.
Gözden kaçırdığım gruplar da olabilir. Evet. Bu konu silinebilir artık.
Dimmu Borgir: "Aaaaabi! Dimmu çok çakma be yha! Piyasa oynuyor adamlar!" Der bazıları ama ilk iki albümün çok elit ve klas BM olduğunu da keskin bir cehalet ile görmezden gelirler. Zamanında burada "Dimmu Borgir Fun Club" açıldığında grupla en çok dalga geçen adam bendim ama ilk albümlerdeki müziğin de hakkını yedirmem kimseye. He bir de CoF olayı var ki; evlerden ırak! CoF dediğiniz grup, POEMF albümünde çok da raw olmamakla beraber güzel bir BM icra etmiştir. Vempire'da tavana vurmuştur, Dusk'da rolantiye geçmiştir. Cruelty'de de bitmiştir. Ama herkes onları son albümleriyle değerlendirir. Mantalite "Ben NBM dinliyom aaabi, onlar gey!" mantalitesi. Veya kısaca "trve kvlt wanna-be kid" durumu.
Marduk: Daha geçen bizim Metal Top.ları konusunda Panzer Division Marduk'ta bittiğini söylemiştim. Öyledir. Dark Endless, Those of the Unlight, Opus Nocturne, Nightwing ve Panzer Division Marduk. Finito! Bir de Piledriver coverlarının olduğu bir EP vardı. İşte o. Gerisi piyasa BM'i. Ama ilginç olan kvlt veletleri üzerinde Marduk logosu olan herşeye tapar. İlginç...
Bu konu silinebilir artık.
Alıntı yaptığım kısımların noktasına kadar katılıyorum, katılıyorum da Dimmu harbi piyasa. İlk albümlerden bana ne, geçmişe mazi derler diyeceğim de ilk albümleri taş.klı o kadar çok piyasa thrash ve melodeath grupları dinliyorum, burda çelişecek. BM hakkında fazla bilgim yok (Temel unsurlar ve günümüz BM'si dışında) ve pek de sevmem, bu yüzden fazla ve aşırı yorum yapmak istemiyorum. Ama Marduk'a dokundurmadan da geçmem. Marduk'un Allah topunuzun belasını versin! Yaptıkları kadar dinleyici kitlesi yüzünden de nefret ediyorum.
Bir de Nargarothı yanlışlıkla dinlemiştim, Moribund Oblivion muhtemelen (Kesin) bu gruptan esinlenmiş.
dinsiz imansızlar... Black metalde allaha kufur edıyolar lan
öncelikle black metalde blasphemic şarkılarda bu dediğin geçerli. her şarkıda Allah'a küfür edilmez. Özellikle Marduk gibi gruplar blasphemic yapıyor. Bende sürekli bunları dinlemem zaten. Dinlesemde müziğine bakarım. Adamın neyci olduğu hiç umdumda değil. çünkü tam istediğim gitar tonunu ve atmosferini sadece black metalde alıyorum.
Bu konu başlığının sorunu, başlığı açan ve dalga dışında ciddi ciddi yazan herkesin aslında BM'in B'sinden bile anlamaması. Olayı daha da kötü bir duruma sokan bir diğer faktör de; forumda "DH Metal Topluluğu" gibi bazen ikinci sayfalardan topladığımız ve herkesin serbestçe paylaşım yapabileceği bir başlık varken, geçici bir heves ile; iki hafta sonra 85. sayfanın dibini boylayacak bir başlığın açılması.
Sözü geçen gruplar hakkında bir kaç yorum;
Burzum: Bir arkadaş Burzum meşhurluğa oynuyor demiş. Popülariteye oynadığı kesin de meşhurluk tartışılır. Ayrıca o bahsettiği enstrümantel albümler süs olsun diye yapılmadı. Daudi Baldrs tamamen MIDI formatında kaydedilmiş bir albümdür. Varg'ın hapiste enstrüman kullanması yasak olduğu için o albüm o şekilde kaydedildi. Hjskaldf'de -yada her ne haltsa- biraz daha kolaylık gösterdikleri için, o albüm synth ve klavye ile kaydedildi. Bana sorarsanız Daudi Baldrs iyi, Hjskaldf kötüdür. Zaten Burzum Filosofem'de BM yapmayı bırakmış ve misyonunu tamamlamış bir grup.
Dimmu Borgir: "Aaaaabi! Dimmu çok çakma be yha! Piyasa oynuyor adamlar!" Der bazıları ama ilk iki albümün çok elit ve klas BM olduğunu da keskin bir cehalet ile görmezden gelirler. Zamanında burada "Dimmu Borgir Fun Club" açıldığında grupla en çok dalga geçen adam bendim ama ilk albümlerdeki müziğin de hakkını yedirmem kimseye. He bir de CoF olayı var ki; evlerden ırak! CoF dediğiniz grup, POEMF albümünde çok da raw olmamakla beraber güzel bir BM icra etmiştir. Vempire'da tavana vurmuştur, Dusk'da rolantiye geçmiştir. Cruelty'de de bitmiştir. Ama herkes onları son albümleriyle değerlendirir. Mantalite "Ben NBM dinliyom aaabi, onlar gey!" mantalitesi. Veya kısaca "trve kvlt wanna-be kid" durumu.
Darkthrone: (Bir kere isim birleşik yazılır.) Çok ilginç bir gruptur. Bir arkadaş "kaliteli değil" falan demiş, işte mesajın başındaki ilk cümle oradan geliyor zaten. Darkthrone; ilk albümde At the Gates tarzında güzel bir DM icra etmiş, ondan sonra "Laaaan! Biz -Norveçliler- aslında hristiyan değilmişiz laaaan!" dedikten sonra kafası tavana vurmuş ve ABitNS gibi efsanevi bir albüm çıkarmış. Daha sonradan bunu diğer iki klas albümle üçlemeye bağlamış. Sonra baktılar, olay iyici özentiliğe döküldü, ortalık "ben çok pis bilekçiyim lan!" diyen adamlarla doldu, o zamanda Panzerfaust gibi bir klasikle eskiye girmeye karar verdiler. Daha sonra da CiA ile, "Biz Darkthrone'uz lan, BM'i biz yönlendiririz!" diyip, hiç özentilere bulaşmadan kendi türlerini -crust punk/thrash/black- icra etmeye devam ettiler. Ki son albüme bayıldım ben. Her "untrve" ve "entellektüel" BM dinleyicisinin dinlemesi gereken bir albüm. Trve kvlt wanna-be kid'ler sevmez. Sevmesinler zaten...
Enslaved ve Rotting Christ: Her zaman mainstream'e yakın olmuş iki grup. Ama iki grubun da diskografilerinin ilk albümleri klasik BM şaheserleri listesinin en tepesinde yer alır. Enslaved'in Frost ve Eld'i, RC'nin de Thy Mighty Contract'i paha biçilemez albümlerdir. Enslaved sonradan progresif şeysine bulaştı, RC de gotik ve dark öğeler kattı müziğine. Buna rağmen her zaman saygı duyulası gruplardır. Bu yüzden kvlt çocukları sevmez. Sevmesinler zaten... (2)
Nargaroth: BM camiasının gördüğü gelmiş geçmiş en çakma adam ve grubu. Yok grubu aslında tee 87'de kurmuşmuş. Euronymous'un en iyi arkadaşıymış. Varg ile beraber kilise yakmışmış. (Daha sonradan Varg Kanwulf'u hiç tanımadığını söyledi.) Celtic ve Venom ile beraber ilk BM gruplarındanmış da, bilmem ne... "Black Metal ist Krieg" hariç çöp...
Marduk: Daha geçen bizim Metal Top.ları konusunda Panzer Division Marduk'ta bittiğini söylemiştim. Öyledir. Dark Endless, Those of the Unlight, Opus Nocturne, Nightwing ve Panzer Division Marduk. Finito! Bir de Piledriver coverlarının olduğu bir EP vardı. İşte o. Gerisi piyasa BM'i. Ama ilginç olan kvlt veletleri üzerinde Marduk logosu olan herşeye tapar. İlginç...
Watain: Eski albümleri daha bir iyiydi. Ama Sworn to the Dark da güzel. Burada bahsi geçen ender iyi gruplardan. (Bknz; İsveç'ten titretici çıksa yirim!)
Drudkh ve Summoning: Bu iki grup da BM yapmıyor. En azından artık yapmıyor. Doğu Avrupa gruplarına devamlı bir önyargım olduğu için Drudkh'u hiç sevmedim. Summoning'i de BM olarak görmem ama kendi kulvarında iyidir.
Xasthur ve Forgotten Tomb: SBM'i piyasa yapan iki grup. Xasthur'un ilk albümleri gerçekten nefistir. Forgotten Tomb ülke çapında kaybediyor. İtalya ve metal hiç bir zaman aynı kulvarda var olmadı. Zor. Tough luck! (İtalyan gruplarına karşı da bir önyargım vardır.)
Arkadaşın biri bu başlıkta bahsi geçen, tek mükemmelliğe nail olmuş grup olan IXXI'e idare eder demiş. (Bknz; Bu mesajın ilk cümlesi.) Grupla aynı isme sahip olan albümü kaç yüz defa dinledim hiç bilmiyorum. Hala da dinleyesim var. O albümde boş parça yok. Kalan diğer gruplar; Desaster - Hellfire's Dominion klasik, gerisi biraz vasat. Thunderbolt; eski Horna tarzı, fena değil. Tsjuder; çöpe at.
Gözden kaçırdığım gruplar da olabilir. Evet. Bu konu silinebilir artık.
En iyi Black Metal albümü Nattens Madrigal'dir.Herkes ağız birliğiyle tutturmuş De Mysteriis Dom Sathanas'mış,Transylvanian Hunger'mış.tr00 ve kvlt kasan her bilekçinin ağıza sakız söylemi...Tanımıyorum efendim.Nattens Madrigal kadar leş,pislik,vahşet albüm yoktur BM aleminde...
ooo Bathory i kim unutur be abi.Özellikle Mother Earth Father Thunder şarkısı çok müthiştir.Ama bence her nekadar Black Metalin oluşumunda büyük bir katkı sağlamışlarsada bu grubu black metalden çok seninde dediğin gibi viking metal olarak tercih etmek daha doğru.
quote:
Orjinalden alıntı: wIzI_
Bathory'i nasıl unuttum ya ! :D Ya gerçi ben Bathory'i Viking olarak dinlemeyi tercih ederim.Gerçi BM'i bulmuş daha ne olsun da, Viking hali daha iyi gibi sanki.Octagon ve Requiem albümleri dışındaki bütün Viking albümlerini tavsiye ederim.Dinlemeyen varsa dinlesin kesinlikle.Destroyer Of Worlds, Twilight Of The Gods, Nordland ve Nordland II albümleri müthiştir.Dinlerken başka şeylerle uğraşın, tam konsantre olursanız bağımlı olursunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red Fox -- 11 Şubat 2009; 20:39:27 >
ulan bi ara türkiş black metal ne patlamıştı. benim gençlik zamanımda. infected lar ,pagan lar, witchtrap ler... bi dolu daha vardı kasetlerini alıyodum . vızzvızz diye tonlar vardı ama ruhu vardı onların :) episode 13 gibi kıtipiyoz değillerdi hiçbiri yani. yeni black metal çıkmıyor zaten pek , çıksa da hep kıtipiyoz gruplar.
ulan bi ara türkiş black metal ne patlamıştı. benim gençlik zamanımda. infected lar ,pagan lar, witchtrap ler... bi dolu daha vardı kasetlerini alıyodum . vızzvızz diye tonlar vardı ama ruhu vardı onların :) episode 13 gibi kıtipiyoz değillerdi hiçbiri yani. yeni black metal çıkmıyor zaten pek , çıksa da hep kıtipiyoz gruplar.
ulan bi ara türkiş black metal ne patlamıştı. benim gençlik zamanımda. infected lar ,pagan lar, witchtrap ler... bi dolu daha vardı kasetlerini alıyodum . vızzvızz diye tonlar vardı ama ruhu vardı onların :) episode 13 gibi kıtipiyoz değillerdi hiçbiri yani. yeni black metal çıkmıyor zaten pek , çıksa da hep kıtipiyoz gruplar.
bide izmirli erlikan grbu vardı bir anda çıktılar bir anda yok oldular
IXXI aynı adlı albümlerini dinledim tek olarak, bu gruba idare ederden başka birşey diyemem, Immortal gibi her tekrar sarınca aynı heyecanı veren bir grup değil
Bathory'i nasıl unuttum ya ! :D Ya gerçi ben Bathory'i Viking olarak dinlemeyi tercih ederim.Gerçi BM'i bulmuş daha ne olsun da, Viking hali daha iyi gibi sanki.Octagon ve Requiem albümleri dışındaki bütün Viking albümlerini tavsiye ederim.Dinlemeyen varsa dinlesin kesinlikle.Destroyer Of Worlds, Twilight Of The Gods, Nordland ve Nordland II albümleri müthiştir.Dinlerken başka şeylerle uğraşın, tam konsantre olursanız bağımlı olursunuz.
Bathory ın Bm albümlerini fazla sevmem ama
Destroyer Of Worlds Hammerheart Nordland
albümlerini çok severim
herkesin dinlemesi gerekir bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 12 Şubat 2009; 23:36:06 >
Bune ya sizde bi en iyi albüm, grup vs. seçme sevdası var. Yok B.m in en iyi albümü şudur budur. Hiçbiri değildir. Bir tane seçipte en iyi diyemezsin. Dersin ama bu senin beğendiğin olur sadece başka birşey değil.
D.N : Ayrıca bu kadar moron topluluğu olan bi forumda B.M konusu açarsan böyle kendi çaplarında eğlenmeye çalışırlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrYzC -- 12 Şubat 2009; 23:48:23 >
Bune ya sizde bi en iyi albüm, grup vs. seçme sevdası var. Yok B.m in en iyi albümü şudur budur. Hiçbiri değildir. Bir tane seçipte en iyi diyemezsin. Dersin ama bu senin beğendiğin olur sadece başka birşey değil.
D.N : Ayrıca bu kadar moron topluluğu olan bi forumda B.M konusu açarsan böyle kendi çaplarında eğlenmeye çalışırlar.
Sodömizer
Uzaklaştırılmış 4.0000001504668 gün cezanın 2 günü kaldı.
13 Şubat 2009, 1:04:28
quote:
Orjinalden alıntı: Dųŋĸēłħēïť
quote:
Orjinalden alıntı: ceminec
dinsiz imansızlar... Black metalde allaha kufur edıyolar lan
öncelikle black metalde blasphemic şarkılarda bu dediğin geçerli. her şarkıda Allah'a küfür edilmez. Özellikle Marduk gibi gruplar blasphemic yapıyor. Bende sürekli bunları dinlemem zaten. Dinlesemde müziğine bakarım. Adamın neyci olduğu hiç umdumda değil. çünkü tam istediğim gitar tonunu ve atmosferini sadece black metalde alıyorum.
IXXI albümünü dinlemiştim,banada birşey verdiğini söyleyemem en fazla vasat diyebilirim,zaten dinleyip silmiştim direk,400 şarkılık bir arşivim vardır(her tarzı barındıran) ve bu arşive öyle her şarkıyı sokmam,tek tek elerim test ederim havaya sokuyomu sokmuyomu iyice bi bakarım öyle alırım :cg
episode 13 ü bende dinlerdim,ama sadece tabula rasa başka bi sağlam albüm gelmedi pitch black te bir şey bulamadım mesela
evet sonunda bathory ye değinilmesi sevindirdi,bir black metal konusu açılıyorsa(her ne kadar gerek olmasada) bathory bir kere en başa yazılmalıdır,bu müzikalite yada beğenisel fanatiklik değildir,nedenini black metal dünyasını az çok bilenler biliyo olmalı zaten
blood fire death (kimilerine ilham olmuş bi albüm: bknz marduk :P) hammerheart twilight of the gods destroyer of the world(bu albümden sadece lake of fire ı beğenirim itiraf ediyim :D) nordland nordland II
bu albümleri dinlenilesidir,blood fire death ten başlamanızı tavsiye ederim
not: bu albümler black metal değildir dipnot: bu albümleri dinledikten sonra ilk 3 albümüde dinlenmelidir black metal in nereden geldiğini bilmek amaçlı sonnot:beğenmezseniz beni arayın 05372615xxx :D
nargaroth un dünyanın en ezik şahsiyetinden oluşuyo olması bile beni pek alakadar etmezdi sanırım,öyle olsa bile severek dinleyebilirim,herbstleyd hoş albümdür dinleyip dinletilesidir. algol arkadaşımızın söylediklerine çoğunlukla katılıyorum,ama nedense rotting christ in benim hayatımda bi yeri yoktur her albümünü indirip dinlemiş biri olarak,ayrıca rotting de çok uzun bi zamandır black metal icra etmiyor bunada değinmek gerek
Gorgoroth ne ki ya ? sırf gaahl psikopat diye bu kadar ilgi çekiyorlar.Yoksa başarılı bir çalışması yok bence.
quote:
Orjinalden alıntı: KırıkKılıç
IXXI aynı adlı albümlerini dinledim tek olarak, bu gruba idare ederden başka birşey diyemem, Immortal gibi her tekrar sarınca aynı heyecanı veren bir grup değil
Gorgoroth ne ki ya ? sırf gaahl psikopat diye bu kadar ilgi çekiyorlar.Yoksa başarılı bir çalışması yok bence.
quote:
Orjinalden alıntı: KırıkKılıç
IXXI aynı adlı albümlerini dinledim tek olarak, bu gruba idare ederden başka birşey diyemem, Immortal gibi her tekrar sarınca aynı heyecanı veren bir grup değil
Gorgoroth dinlemeyen varsa biran evvel dinlesin
Ben de katılıyorum bunlara.Çivili bir kaç kolluk taktıktan sonra yüzünü boyayıp gökyüzüne kayık gözle bakan herkes Black Metal'ci oldu açıkçası.Bir de siyah-beyaz efekt verdin mi tamamdır.
benim black metal dinlememin sebebi gorgoroth'tur, antichrist ve under the sign of hell albümlerini çok severim, şarkıların havası ayrı gelir bana diğer çoğu gruptan tabi zevk meselesi
Gorgoroth ne ki ya ? sırf gaahl psikopat diye bu kadar ilgi çekiyorlar.Yoksa başarılı bir çalışması yok bence.
quote:
Orjinalden alıntı: KırıkKılıç
IXXI aynı adlı albümlerini dinledim tek olarak, bu gruba idare ederden başka birşey diyemem, Immortal gibi her tekrar sarınca aynı heyecanı veren bir grup değil
Gorgoroth dinlemeyen varsa biran evvel dinlesin
Gaahl'da satanizmi kullanarak para kazanmaya çalışıyor bu çok açık.Zaten şuanda Infernus ile yasal süreç devam ediyor. Grubun isim hakkı Infernus'da imiş...