Çoğu Melodic Death grubu melodiye doymuş fakat ruh fakiri müzik yapıyor. Mesela bir Kalmah iyi melodi bulur, eyvallah, soloları iyidir yine eyvallah, ama yetmez. Müzik ruh işidir bilim adamı gibi kafa patlatıp melodi bulmak bana pek doğru gelmiyor. O yüzden ki bunu kimse yapamaz diyorum. Mesela Bathory... Solo mu, Twilight of the Gods'ın solosu hayatımda duyduğum en müthiş solo, aynı şekilde Lake of Fire'ın solosu da müthiş, Through Blood by Thunder'ın da, The Wheel of Sun'ın da... Mesela ben hiçbir soloyu dinlerken tüylerim diken diken olmaz. Çünkü solo dedin mi benim aklımda genelde zor olan, şarkıdan ayrı bir melodiyle çalınan bölümdür. Melodi yoğundur. Ama Bathory öyle değil, ben hiçbir soloda Bathory'deki kadar soloya kendimi kaptırmıyorum, gözlerimi kapatmıyorum, tüylerim diken diken olmuyor. İşte tam burada açığa çıkıyor Melodic Death'i neden sevmediğim. Melodic Death Metal'de genelde solo oluyor, bol melodili, zor atılan sololar, ama ruh yok. Dinlemediysen Bathory'nin Twilight of the Gods solosunu keseyim upload edeyim. Solo böyle olur diyorum ben, ve başka hiçbir şarkıda da böyle soloya rastlamadım.
Ruh? Sanırım ruh dediğin olay insanın kendi içinde olan bişi hangisi onu kopartıyorsa ona ruh diyorsun. Benide o kopartıyo demekki açıkladığın içinde teşekkür ederim. Bence melodi müziğin temelidi. Ve Kalmahta müthiştir Valla atabilirsen iyi olur
Evet arkadaşlar Trollech'miş teşekkürler . ben Burzum vs. indirmiştim hiç beğenmedim soğudum bu bm işinden , ama Trollech tarzı grup çoksa söyleyin ****
Wızı, Burzum için yazdıkların hakkında birşeyler söylemek istiyorum. Öncelikle Mayhem'e kafa tuttu cümlesini anlamadım açıkcası. Varg'ın Mayhem'den kimseyle sorunu yoktu Euronymous hariç. Zaten onunla olan meseleyide hepimiz biliyoruz artık. Varg- ve diğerleri (kilise yakma olaylarında Varg'ın yanlız olmadığını biliyoruz) o olayları yapmasaydı Burzum veya Black Metal bu kadar ön plana çıkarmıydı bunu bence hiçbirimiz bilemeyiz. Black Metal'de birçok şeye yön verdiğine ise katılıyorum evet. Depressive Black Metal'in temelini attı. Ambient türlerin önünü açtı. Black Metal'de de ambient türünün önünü açtı. Müzikal olarak da bence gayet amacına ulaşmış bir grup Burzum. İlk albümü Burzum+Aske'de iyi bir black metal çalışması, sonra son iki albüme kadar Dark Ambient/ Black metal türünde çok iyi çalışmalardır. Filosofem'de karanlık atmosfer direk tavan yapmıştır. Son iki albümden ise Hlidskjalf iyi sayılabilir. Daudi Baldrs ise olmamış bir albümdür bana göre.
Marduk'a da takıldım açıkcası. Marduk sar sar dinlenesi bir grup değildir bence. Müzikal olarak hiç doyurucu değiller.
Mayhem'e kafa tuttu dediğimin Euronymous olduğunu anlamanızı umuyordum. Burzum'un bunları yapmasıyla Black Metal'in ön plana çıkmasını ben bağdaştıramadım, Black Metal dünyası içinde Burzum'un ön plana çıkmasını bağdaştırabiliriz ki bana göre de öyle oldu. Müzik anlamında amacına ulaşmış yorumuna katılıyorum. Ama Burzum'un bu kadar söz sahibi olmasının nedeninde bu tür provokatör eylemlerin büyük pay sahibi olduğunu düşünüyorum. Sadece bu eylemler değil tabii, Burzum'un işte saydığın yenilikleri de bunu söz sahipliğinde önemlidir. Ama o tür eylemlerinin de etkisini yok sayamayız. Daudi Baldrs'daki Moti Ragnarokum ve Illa Tidandi Burzum'un en sevdiğim parçalarındandır fakat bir albüm 2 parçayla değerlendirilmemelidir tabii ki.
Marduk ise her zaman ayrıdır, Hakansson bu işi bence gayet iyi beceriyor. Plague Angel albümü hariç bence bütün albümleri şahane, World Funeral'ı da Plague Angel'ın yanına ekleyebiliriz. Hakansson Black Metal'in nasıl bir tatta olması gerektiğini gerçekten iyi biliyor, Black Metal melodi yoksunudur diyenlere bir cevap niteliğinde aynı zamanda da melodi bombardımanına da tutulmuş değil. Gayet tadını iyi ayarlıyor. La Grande Danse Macabre dinlediğim en iyi 2. Black Metal albümüdür, 1. Immortal'ın Sons of Northern Darkness 3. de Ulver'in Bergtatt albümüdür, sonra Nargaroth Geliebte des Regens diye gider. Bu ilk 4'ün değişeceğini sanmıyorum. Değişse bile başka bir grup tarafından değişmez, yine değiştirecek olan bu adamlardır.
Velhasıl, Marduk benim en sevdiğim Black Metal grubudur. Hakansson'un gitarıyla Legion'un sesi zaten aynı ortamda sağlığa zararlı olabilecek nitelikte güzellikte eserler çıkartır. Daha önce dile getirmiştim, ben listeme sevdiğim şarkıları alıyorum ve çok seçiciyim. La Grande Danse Macabre şarkısını seçmekte zorlandığım bir albümdür, aynı şekilde Nightwing albümü de öyle Panzer Division Marduk çok leş albümdür, o albüm tam Noisecore. O albüm de güzeldir ama o ikisi kadar değil.
Müzikal açıdan doyurucu değiller derken neyi kastettin, açabilir misin ?
90'lar başında Norveçte dönen olaylar Black Metal'i gün yüzüne çıkarmıştır abi. Varg Vikernes'de buna dahil olduğu için bağdaştırılabilir gayet tabii. Ayrıca provokatör eylemler?
Marduk konusunda ise Dark Endless ve Nightwing hariç berbat bir grup benim için. Sürekli kendilerini tekrar ediyorlar gibi geliyor bana.
Black Metal'i gün yüzüne çıkaran ilk isim Bathory'dir, he dersin ki daha etkin, daha tanınır bir hale getiren gruplar bu Norveçli gruplardır. O zaman ben de tamam derim ki ben de bunu dedim. Bu tür kilise yakma, evinde dinamit bulundurma, intiharlar başka bir deyişle Hrıstiyanlığa karşı provokatör eylemler sayesinde olmuştur.
Marduk kendini tekrar mı ediyor ? İlk albümleri Noisecore'a hiç yatkın albümler değil, onlar çok klas albümler, Those of the Unlight ve Dark Endless. Heaven Shall Burn... When We Are Gathered ile daha da sertleşti çünkü Legion katıldı. Hakansson bilhassa Legion'un vokaline göre bir şeyler yaptı. Bu albüm bir Nightwing kadar olmasa da yine güzel albümdür. 98 albümünde Noisecore derecelerini arttırarak daha da leşleşmişler ve Panzer Division Marduk ile leşliğin dersini vermişlerdir. Marduk hiçbir zaman kendini yenilememiştir, her zaman farklı riffler her zaman farklı soluklar aramıştır. La Grande Danse Macabre, Panzer Division'dan sonra yaptığı albümdür ve artık bu tür dereceleri yaptıktan sonra son derece olgun bir albüm yapmışlardır. Hakansson nabza göre şerbet ayarlamıştır. Marduk'un hiçbir albümünde Rom 5:12'deki 1651 şarkısı gibi vokalden oluşan bir şarkı göremezsiniz. Çünkü öyle bir vokal yoktu ellerinde. Legion yırtınarak yapıyordu yapacağını. Ama Mortuus ıkınmadan da çok rahat sesler çıkarabiliyor. Bu bunun en basit örneğidir, gayet de atmosferi verebilen, kan dondurabilen bir şarkıdır.
Abicim gün yüzüne çıkarma derken aynen ikinci cümlende kullandığın ifadeyi kastettim. Yanlız bi konuda anlaşalımki o dediğin provokatör eylemler i yanlızca Varg Vikernes yapmadı. Zamanın bütün norveç dolaylarındaki black metal gruplarıda o eylemlerin içindeydi. He tabi Varg'ın cinayetten yakalanmasının ardından gelen bütün suçlamaları kabul etmesi, yanlızca o yapmış gibi bir hava kattı olaya. Diğerlerini kurcalayan olmadı asla.
Marduk konusunda ise haklı olabilirsin zira Marduk pek fazla dinlemedim ben. Dinlediğim kadarıylada Dark Endless ve Nightwing'i beğendim.
Mortuus'un vokaline bişey demem asla. Lakin vokal deyince Varg Vikernes deyip bir adım ileri atlıyorum. Lost Wisdom'da hele...
Mortuus cidden güzel vokal, zorlasa bıldırcın sesi bile çıkaracak. Varg'ın en çok vokalini Det Som En Gang Var'da beğeniyorum, zaten şarkı fazlasıyla atmosfere sokuyor adamı girişiyle bir şoke oluyorsun. Ama vokal dedin mi Varg bende ilk 10'a giremez. Zira vokaline zaman zaman scream demekten utanıyorum. Sesini inceltiyor böyle, garip garip, hiç sevmem Varg'ın vokalini... Vokal dedin mi akla ilk gelen isim tabii ki Abbath... Buz gibi buz, adamı gebertir, tokat gibidir. İnsanın kanını donduran bir vokali var, üstelik bunu da yırtınmadan yapıyor, normal konuşmalarını görseniz gerçekten böyle kalın, etkileyici bir ses tonu var. Vokalde bu adam iyidir, ama Legion'u ben duygusal davranarak daha çok severim. Yalnız Legion'un sesi çoğu meşhur olup düşüşe geçen Black grubu gibi screamden brutale baya bir yol katetti. Heaven Shall Burn... When We Gathered ve sonraki 3 albümde boru gibi bir vokali var, ama alın bir bu albümü hiç Panzer Division'u falan arayı dinlemeden World Funeral'a geçin ne kadar değiştiğini anlayacaksınız. Brutale çok yaklaştı Legion, bundandır ki artık Devian'da Black Metal değil, Black/Death/Thrash yapıyor.
@__RayAllen20__
Ya ben ne diyorum size.
7 Temmuz 2009, 4:33:06
quote:
Orjinalden alıntı: ViDodeIkke
Lakin vokal deyince Varg Vikernes deyip bir adım ileri atlıyorum. Lost Wisdom'da hele...
Bu albümü çok büyük bir merakla bekliyorum.Acaba nasıl olucak.Çünkü immortal diğer tüm gruplardan farklıdır.Umarım o eski tadlarını yitirmezler.İlginç bir albüm olacağına benziyor.
quote:
Orjinalden alıntı: blackwinterday
IMMORTAL YENİ ALBÜM ÇIKARIYOR!!!!!!
"All Shall Fall", the new album from Immortal, will be released on September 25, 2009 The US release date is October 6, 2009.
The previously announced track listing is as follows:
1. ALL SHALL FALL 2. THE RISE OF DARKNESS 3. HORDES TO WAR 4. NORDEN ON FIRE 5. ARCTIC SWARM 6. MOUNT NORTH 7. UNEARTHLY KINGDOM
Satyricon - "Mother North" Burzum - "Hvis Lyset Tar Oss" Immortal - "Frostdemonstorms" Burzum - "Gebrerhlichkeit i. and Gebrerhlichkeit ii." Emperor - "The Burning Shadows Of Silence" Burzum - "Det Som Engang Var" Bathory - "The Rites Of Darkness" Burzum - "Ea, Lord Of The Depths" Ragnarok - "Time Before Birth Of Light" Kampfar - "Lyktemenn" Ildjarn - "Svart Dag (The Nothingness)" Darkthrone - "Graven Taakeheimens Saler" Darkthrone - "I En Hall Med Flesk Aa Mjød" Satyricon - "Den Siste" Darkthrone - "As FlitterMice As Satan Spies" Darkthrone - "En Aas I Dype Skogen" Darkflight - "Occult Rituals" 1349 - "Legion" Ildjarn - "Risen Seeds Of Time" Darkflight - "Moonlight Battle" Darkflight - "the eclipse of life" Darkflight - "Under The Shadow Of Fear" Emperor - "Witches Sabbath" Krieg - "The Ancient Dwells Beneath" Krieg - "Fallen Princes Of Sightless Visions" Krieg - "ColdWind Flame" Krieg - "Destruction Ritual" Emperor - "Ancient Queen"
ben bunları attım telefona dönüyor dolaşıyor dinliyorum bunları canımda sıkılmıyor
Mainstream grupları dinlemişsin hemen hemen. Underground'a gir yavaş yavaş.
Hiç alakam olmamasına rağmen bir anda içinde buldum black metal olayının.. İlk dinlediğim grup Samael idi sonra Cof, Bathory, Emperor, Immortal, Marduk,Wyrd falan derken kapıldım gittim. Şimdi biraz daha undergroun da kalmış gruplar dinlemek istiyorum. Önerilerinizi beklerim
Önceki sayfalarda birkaç grup söylenmişti onlara bakabilirsiniz. Tarzınızı oluşturun ondan sonra ona göre tavsiye yaparız elbet. Onları dinle, şu gruplar hoşuma gitti de, onun türüne bakıp biz de sana gereksiz bilgilerimizle yardım etmeye çalışalım.
Arkadaşlar biraz da black metalin müzikal yapısı, işlenen konulardan filan bahsedilse? Mesela konular ve imaj itibariyle black metal gruplarının çoğunun satanist olduğu söylenir. Gerçi bana daha çok piyasa içinmiş gibi geliyor ama... Bu türü iyi bilen arkadaşlar bu konuda ne diyor?
Black Metal Topluluğu diye başlık görünce gireyim bir iki şey yazayım ben de dedim. Yaklaşık 12 yıldır metal dinlerim. Üniversite yıllarımda çok yoğun dinlerdim. Çoğunlukla dinlediğim gruplar black metal gruplarıdır. Yeni grup veya albüm olarak pek birşeyler dinlemiyorum, çünkü dinlediklerim bende aklımda kalıcı birşey bırakmıyor, geçmişin tekrarı gibi geliyor. Sonuçta iki dinleyip kenara atıyorum. Bir de 90lı yılların başında düşük kalite yapılan kayıtların neden olduğu kirli sounddur beni black metale yaklaştıran. Tiz gitar sesleri, boğuk davullar, derinlerden gelen scream vocal beni bu müziğe çeken şeyler oldu. 2000 ve sonrası albümlerin çoğunda böyle bir şey bulamadım. Ses kalitesi de artınca sanki o hava gitti benim için.
Tam bir Immortal ve Rotting Christ fanıyımdır. Immortal'ın son albümünü çok beğendim bu arada. Abbath ve Demonaz'dan böyle bir dönüş beklemiyordum ne yalan söyleyeyim. All Shall Fall baştan sona gaz bir albüm olmuş. Rotting Christ'in son albümü ise benim için ayrı bir sürpriz oldu. Rotting Christ'ın en çok sevdiğim albümü Triarchy of Lost Lovers'dır. İkincisi ise Theogonia oldu. Gerçi müzikleri blackmidir yoksa darkmıdır tartışılır ama Sakis süper bir müzisyen ve kafamdaki ideal müziğe en yakın müziği yapan kişi kendisi. Immortal'ın ise en beğendiğim albümü Pure Holocaust'tır. At The Heart Of The Winter ise grubun zirveye çıktığı, olgunluğa ulaştığı dönemdir diye düşünüyorum.
Bunun dışında Satyricon'un Mother North ve eski albümlerine bayılırım. Dark Medievil Times ve The Shadowthrone süper albümlerdir. Yukarıda bahsettiğim sebeplerden bu albümlere resmen taparım. Emperor'ı severim. Emperor'un Night Of The Graveless Souls parçası süperdir. Ihsahn önce IX Equilibrium sonra da Prometheus ile kendini aşmıştır. Sonra da artık aşacak birşey kalmasa gerek grubu bitirmiştir. Dimmu Borgir'e ise karışık duygular beslerim, bazı şarkılarını çok severim, bazılarından nefret ederim. Gorgoroth ve Dark Throne'un eski albümlerini dinlerim.
Opera IX'ın Cadaveria ile olan eski albümlerini çok severim. Call Of The Wood resmen beni transa sokan albümdür. Keza Sacro Culto'da öyle. Bunun dışında Polonyalı bir grup var, Darzamat. Darzamat'ın ilk iki albümü dinlediğim en iyi albümlerdendir. Resmen adamı bunalıma sokar. Absu'yu severim Amerikalı. Absu'nun Tara isimli albümü black metalin çıkış noktası olan trash/speed'e yaklaştığı süper bir albümdür. Gazdır. Bunun dışında black metal tam sayılmazlar ama Kovenant'ın albümleri, Samael'in Eternity'sine, Children Of Bodom'a bayılırım. Yunanlı grup Septic Flesh'in Sumerian Daemons isimli albümü harikadır benim için. Revolution DNA ile yeni bir tarz kazanan Septic Flesh'ten böyle bir albüm ummazdım. En son çıkardıkları albüm de fena değil Communion. Infected ve Sadistic Spell'in albümlerini severdim Türk gruplarından.
Bana önerebileceğiniz eskinin soundunu verebilecek eski veya yeni albüm ve grup biliyorsanız her türlü tavsiyenizi beklerim.
Arkadaşlar biraz da black metalin müzikal yapısı, işlenen konulardan filan bahsedilse? Mesela konular ve imaj itibariyle black metal gruplarının çoğunun satanist olduğu söylenir. Gerçi bana daha çok piyasa içinmiş gibi geliyor ama... Bu türü iyi bilen arkadaşlar bu konuda ne diyor?
Black Metal grupları içerisinde satanizm aslında sanıldığından azdır. Black Metal yalnızca satanist öğeler içermez. Mesela Norveçli gruplarda satanizmden ziyade paganizm ile viking efsaneleri ile ilgilidir. Onların yaptığı daha çok hristiyanlık öncesi paganizme yapılan övgülerdir. Bunun dışında fantastik öğelerin de sıklıkla işlendiği görülür. Buna en güzel örnek Immortal'dır. Immortal 2. albümünden bu yana Blashyrk (yanlış yazmış olabilirim ) isimli kendi yarattığı bir fantastik dünyaya şarkılar yazar. Black Metal gruplarının sıklıkla sevdiği bir diğer konu da korku öğeleridir. Örneğin vampirizm Cradle Of Filth'in şarkılarında sık sık değindiği bir konudur. Bunun yanında H.P.Lovecraft ve Chtulhu mitosu ile ilgili sayısız parça dinlemişimdir herhalde.
Satanizm Rotting Christ, Emperor gibi grupların çıkış noktasıdır. Ancak onlarda sonraları bu konudan uzaklaşmışlardır. Kilise yakma gibi öğelerde de satanizmden ziyade paganizm vardır.
Black Metal grupları içerisinde satanizm aslında sanıldığından azdır. Black Metal yalnızca satanist öğeler içermez. Mesela Norveçli gruplarda satanizmden ziyade paganizm ile viking efsaneleri ile ilgilidir. Onların yaptığı daha çok hristiyanlık öncesi paganizme yapılan övgülerdir. Bunun dışında fantastik öğelerin de sıklıkla işlendiği görülür. Buna en güzel örnek Immortal'dır. Immortal 2. albümünden bu yana Blashyrk (yanlış yazmış olabilirim ) isimli kendi yarattığı bir fantastik dünyaya şarkılar yazar. Black Metal gruplarının sıklıkla sevdiği bir diğer konu da korku öğeleridir. Örneğin vampirizm Cradle Of Filth'in şarkılarında sık sık değindiği bir konudur. Bunun yanında H.P.Lovecraft ve Chtulhu mitosu ile ilgili sayısız parça dinlemişimdir herhalde.
Satanizm Rotting Christ, Emperor gibi grupların çıkış noktasıdır. Ancak onlarda sonraları bu konudan uzaklaşmışlardır. Kilise yakma gibi öğelerde de satanizmden ziyade paganizm vardır.
Katharsis - Fourth Reich Katharsis - VVORLDVVITHOUTEND Urgehal - Goatcraft Torment Tsjuder - Desert Northern Hell Sorhin - Apokalypsens Ängel Malefic Order - Raging Evil Desekration Glorior Belli - Manifesting The Raging Beast Behexen - My Soul For His Glory
Sonrakiler Hellhammer zaten konuşmaya gerek yok. Bilen bilir Hellhammer'ı. Von'da tek demo ve tek konser ile Black Metal bu deyip dağılmış bir grup. Saygımız çok büyük. Morbid'de aslında Black Metal'den çok Death Metal'e yakın olan bi grup. Dead'in nasıl bir psikolojik deli olduğunu anlatan bir albümleri var December Moon. Heleki Disgusting Semla şarkısı..
Son önerdiklerinden de Impiety ve Destruktor'ı biliyorum. Gayet yardırmasyon gruplar. Diğerlerine de bakacağım. Eyvalla...
ooo fenriz baba varsa tamamdır sürekli gidipte gaahl gibi deyyusları göstermesinler. vargta arada kaynamış
ama genede fenrize yakışmamış bu işler.Adam baya underground takılıyordu hatta nocturnodan bile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blasphemic -- 1 Kasım 2009; 12:57:32 >
Alman grupların BM tarzlarını sevmişimdir. 2000 yılında kurulmuş olan Endstille'nin 2009 albümü.Albüm pek beklentilerimi karşılamadı.Azar azar kendilerini geliştirmeleri bu albümde biraz sekteye uğramış.Zira ben 2004 çıkışlı Dominanz albümünden aldığım zevki alamadım, 2003 albümü Fruhlingserwachen'ın ise yanından geçememiş.Melodik olarak pek tatmin etmedi.Ama yine de bir bakmak lazım.
2009 yılı bomba gibi devam ediyor.
Yalnız tam dövmelik albüm kapağı olmuş.
Unraveling the gruesome nest of tales SADISTIC MAGICIAN A crime scene set left to resemble hell SADISTIC MAGICIAN A brain consumed obsessed within itself SADISTIC MAGICIAN Lives left wreaked to cast the perfect spell
Tavsiyelerinizi dikkate alacağım, teşekkür ederim.
Şimdi internetin gelmesi ile insanlar daha şanslı. Pek çok gruba, albüme biraz araştırma ile ulaşabiliyoruz. Eskiden albüm bulmak ayrı dertti, metal gruplarından sadece bilindiklerini bulurdunuz. Ünv. kazanıp Ankara'ya gelince ufkumuz bayağı genişlemişti. Maltepe pazarındaki cdcilerimiz sağolsun. Şimdi şu albüm çıkmış demem ile 10 dakika sonra dinlemem bir oluyor. İnternet bulunmaz bir nimet gerçekten.
Haklısın. Lakin yinede albüm almayı bırakmamak gerek.