Şimdi Ara

Asus'un 790FX yonga setli yeni anakartı M4A79 Deluxe satışa sunuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Anakart dünyasının önde gelen oyuncularından Asus, resmi tanıtımının yarın yapılması beklenen AMD'nin Soket AM3 işlemcileri için hazırladığı yeni anakartının satışına başladı. Firmanın yüksek performans segmenti için hazırladığı,
    M4A79 Deluxe kod adlı yeni model 790FX+SB750 yonga setini kullanıyor ve performans tutkunları kadar hız aşırtma meraklılarıyla, "sıkı" oyuncuları da hedef alıyor.


    Asus'un haberimize konu olan yeni anakartı, genel görünümü ve tasarım özellikleri itibariyle firmanın son dönemde kullanıma sunduğu iddia sahibi diğer modellerle aynı çizgide yer alıyor. AMD'nin satılmakta olan Soket AM2 ve Soket AM2+ formundaki mevcut işlemcilerine tam destek sunan anakart, Soket AM3 formundaki Phenom II ve Athlon işlemcileriyle de uyumlu olarak kullanılabilecek.


    Dört adet DIMM slotuyla gelen ve 16GB'a kadar DDR2-1066MHz bellek desteği sunan M4A79 Deluxe, belirttiğimiz gibi 790FX+SB750 yonga setin kullanıyor. 790FX'in öne çıkan özelliklerinden biri olarak dört adet PCIe x16 slotuyla donatılan anakart Quad-Crossfire X desteği de sunuyor. PCIe x16 slotlarına ek olarak iki adet te PCI slotunu üzerinde barındıran kartın 8+2 fazlı güç tasarımına sahip olduğu belirtiliyor.



    Kuzey ve Güney köprülerinin yanı sıra güç modüllerini de kapsayan Bakır tabanlı özel bir soğutucu ile donatılan Asus M4A79 Deluxe, SB750 köprüsü sayesinde Advanced Clock Calibration teknolojisini destekleyere Phneom serisi işlemciler ile daha yüksek hız aşırtma başarımı vaat ediyor. M4A79 Deluxe, yine SB750 yongası sayesinde SB700'lü modellere kıyasla RAID 5 desteği de sunabiliyor.


    Farklı RAID kurulumlarına olanak tanıyan 6x SATA-II ve eSATA konnektörlerine sahip olan Asus'un yeni modeli, Siyah renkli baskılı devresi ve katı kapasitörleriyle de dikkat çekmeyi başarıyor. Güç verimliliği ve enerji tasarrufu için EPU teknolojisiyle donatılan anakart, profesyoneller için kart üstü güç ve reset butonlarına ek olarak 8 kanal yüksek tanımlı ses ve Gigabit ethernet gibi özelliklere de sahip.


    Asus M4A79 Deluxe modeli, Avrupa fiyat listelerine 159 Avro seviyesinden giriş yapmış durumda.









  • Anakart güzel ama çok pahalı maalesef. Bide ddr3 desteği yokmu bunun yoksa benim gözümden mi kaçtı..Bi anakarta 350-400 TL para vermek bu zamanda pek akıl işi gibi gözükmüyor. Daha hesaplı fakat işlevsel modellere eğilmek mantıklı gibi görünüyor. Tam da sistemimi değiştirmek istiyordum şu sıralar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sekoyaki

    Anakart güzel ama çok pahalı maalesef. Bide ddr3 desteği yokmu bunun yoksa benim gözümden mi kaçtı..Bi anakarta 350-400 TL para vermek bu zamanda pek akıl işi gibi gözükmüyor. Daha hesaplı fakat işlevsel modellere eğilmek mantıklı gibi görünüyor. Tam da sistemimi değiştirmek istiyordum şu sıralar.


    Haberde de belirtildiği gibi anakart 16GB'a kadar DDR-II 1066MHz bellek desteği sunuyor. Soket AM3 formundaki yeni AMD işlemciler sahip oldukları kombo bellek kontrolcüsü sayesinde Soket AM2/AM2+ anakartlarda DDR2, Soket AM3 anakartlarda da DDR3 belleklerle kullanılabilecekler.
  • anakarta laf yok AMD sistem için en iyi chipseti kullanıyor fiyatı yüksek

    bununda alıcısı olacaktır ama Türkiye den pek değil 780,790g ler varken

    bu arada kendime politika belirledim bilgisayarın hiç bir bileşenine 100 dolardan fazla vermem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E2BECF3D0 -- 8 Şubat 2009; 11:38:46 >
  • eayozcan;

    aynen 100 $dan fazla para vermem nforce 4 ultra amd var kdv dahil 112$a aldım 2 sene önce daha halen hızını kaybetmedi en azından call of duty 5 iyi bir şekilde oynuyom yetiyo da artıyo...
  • DDR3 arifesi buna gerek yok gibi. sadece geç kalınmış bir sb750 güncellemesi var.
  • Güzel bir karta benziyor..
  • @MrPerformance

    anakart ddr3 destekli...
  • pardon m4a79t ile karıştırdım...
  • dfi in m2rsh modeli ciksin ondan düsünürüm. saygılar...
  • Yanlız am2/am2+ işlemci oluyor hemde am3 işlemci oluyor ayrıca bence ddr 2 desteklemesi biraz kötü olmuş birde ddr3 desteklese süper olacakmış.
  • @adigehalil



    "Dört adet DIMM slotuyla gelen ve 16GB'a kadar DDR2-1066MHz bellek desteği sunan M4A79 Deluxe, belirttiğimiz gibi 790FX+SB750 yonga setin kullanıyor"
  • bakalım ne kadar satacak bu fiyata
  • o fiyata zor satar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Epirus

    quote:

    Orjinalden alıntı: adigehalil

    pardon m4a79t ile karıştırdım...


    Asus'un M4A Serisi yeni Anakartları daha çok kafa karıştıracak.

    Yılların üreticisi Asus'un AM3 soketli Anakart sayfası:
    http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=181

    M4A79T Deluxe
    M4A78-E
    M4A79 Deluxe
    M4A78 PRO

    Sayfada görünen sadece ilk model (M4A79T Deluxe) AM3 soketli, diğerleri ise AM2+.

    Bu sayfa yaklaşık 1 haftadır yayında. Hergün girip bakıyorum; acaba ne zaman düzeltecekler diye

    Not: Yukarıda saydığım AM2+ soketli olan modeller Asus'un AM2+ sayfasında da görünüyor:
    http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=149

    Sonuç olarak, M4A serisindeki her model AM3 soketli ve doğal olarak DDR-3 RAM destekli değil. Yakında çıkacak olan M4N serisi de öyle...

    Asusun isimlendirmesi hep karışık zaten. Hepsi M4 ile başlıyor ama bir tanesi DDR3 destekliyor.




  • 1. pcı 16x e bişey takılmaz , sogutucuya deger , işlemci yuvası yanındaki sogutma bazı cooler leri engelleyebilir , sata az gibi ,

    bahane bulunabilir tabiki ama bende olsa hayır demem

    Haber için tesekkürler
  • Bırak 159 Avroyu 59 Avro bile olsa almam onun yerine Gigabyte M750SLIDS4'i alırım.2.Resimim sağ tarafında küçükçe yazılmış made in china yi gördüm yok dedim.zaten haki yeşil Pcb üzerine mavi hiç yakışmamış
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sekoyaki

    Anakart güzel ama çok pahalı maalesef. Bide ddr3 desteği yokmu bunun yoksa benim gözümden mi kaçtı..Bi anakarta 350-400 TL para vermek bu zamanda pek akıl işi gibi gözükmüyor. Daha hesaplı fakat işlevsel modellere eğilmek mantıklı gibi görünüyor. Tam da sistemimi değiştirmek istiyordum şu sıralar.


    Yoo Bence Hiçte saçma değil Bu Kart Sb750 gibi bir yeni teknoloji ile geliyor biraz daha yüksek bu olayı intel cephesine çekersek P45 Anakartlar arasında hiç bir fark yokken sadece soğutma ve FSB İçin 500-600ytl kart bile alabiliyoruz(Asus Maximus II gibi) xD
  • gigabytı ki daha iyi
  • DDR2 için M4A79 Deluxe
    DDR3 için M4A79T Deluxe
    modelleri var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.