Şimdi Ara

RX-8 Yakıt tüketimi ve motor hakkında bilgisi olanlar paylaşsın Lütfen... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
4
Favori
189.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhanrv

    merhabalar. Rx8 almayı düşünüyorum elimdeki bütçe yaklaşık 40000 kadar. internet üzerinde motoru bitik olmayan ama genede tamamen güvenemediğim bir araba alsam. motoru komple yenilesem 7000 ile 10000 civarı diyorsunuz yaklasık fiyatı. randıman alırmıyım sizce ?

    Bende bunu soracaktim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorularınıza yanıtını RE78 forumlarından RX-7 & RX-8 forumundan yararlanabilirsiniz.


    RE78
  • www.mazdagaraj.com

    Buradan da gerekli yardımları alabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-rose -- 1 Nisan 2015; 18:35:43 >
  • Arkadaşlar forumu komple okudun bazılarının yazıları çok hoşuma gitti.

    Bende 1-2 aydır taktım kafayı rx8'e. Yakıtını vs. hiç önemsemiyorum zamanında 600RR ada yetirdik yakıt parası bunada yetiririz birşekilde.

    Sahibinden.com'da araştırıyorum fakat ben normal rx8 istemiyorum R3 arıyorum. Normalleriyle R3 ler arasında motor ömrü farkı olur mu bu konuda bilgisi olan burda paylaşırsa sevinirim
  • Bende bir rx-8 kullanıcısı olarak yakıt konusunda özellikle belirtmek istedim araç hakikaten yakıyor şehir içinde özellikle ve şunu belirteyim deluxe yag kullanıyorm benzinle beraber yag yakan bir araç bilginiz olsun çok sık aralıklarla bakımını yapmak gerekiyor benim için büyük bir hastalık oldugu için gözüm görmüyor benzin ve yag yakmasını pek umursamıyorm.Ama genel olarak zaten spor bir araç yakıtıda bu sebepten birazcık cep yakıyor hele Tr şartlarında.
  • Hiçbir farkı yok yakıt konusunda içiniz rahat olsun.R3 limited edition ve standartları arasında hçbir farkı yok yakıt açısından.
  • MazdaRx8 M kullanıcısına yanıt
    ben motor ömrü açısından sormuştum :D ama aynı motoru kullanıyo sanırım standartlar ile R3
  • Motor ömürleride aynı hiçbir farklı teknoloji yok ayrıca 500 kmde bir deluxe orjinal yagını kullanıp senede bir bobinlerini ve bujilerini değiştirip rahatca kullanabilirsiniz ama genel anlamda rotary makina illaki diger motor tiplerine göre sıkıntılı bir motor.
  • Al bi Lantis Lpg siz, modifiye yaptır, benzinle bindiğinde bile baya performanslı kullanırsın. Rx 8 kadar yakışıklı bir araba. Rx'e yaptığın masrafın yarısını bile yapmazsın. iki de bir bakım felan da yaptırmazsın. ama baban petrolcü ya da galerici ise git al rx8'i seni kim tutar.
  • Katılıyorm sana ben benzin konusunu geçtim aracın yakışıklılığını da geçtim suan da benim arabaya 2500 masraf ettim 4 bobin ve 4 bujiye tam alışıyordm derken herşeye baskı balata problemi başladı ona da 1900 lira verdikten sonra yine yeni yeniden başladım her şeye mecburen bu sefer motor bitti km : 40.000'deyken.Gözlerim dolu dolu indim arabadan ne hayallerle almıştım ama işte en büyük hayal kırıklığım.Şunu anladım ama butun bunlar bana her güzel şeyin bir sonu oldugunu iyice kavratmış oldu.
  • Kesinlikle zevkli konforlu kaliteli bir araç ona hiç şüphe yok. Ancak ikinci el alacakların ince eleyip sık dokumasında fayda var zira ülkemizde çok fazla bilinçsiz kullanılıp hırpalanmış rx8 var. Özellikle aracı iyice hırpaladıktan sonra verimden düştüğünü görünce sebebinin sentetik yağ kullanmasından kaynaklı olduğunu anlayıp satarken ise bunun aksini yaptığını söyleyen sanki Dexelia'nın farkındaymış gibi davranan akıllılar çıkıyor. Yakıt konusunda ise arkadaşımda 328ci vardı ve ona nazaran bayağı fazla yaktığını söylüyordu. Açıkçası bu tarz araçlar için yakıt çok fazla düşünülmemeli... Zevk aracı sonuçta. Bana kalırsa günlük kullanım için değil ikinci araç olarak alınması gereken makineler. Zira hassas, narin, bebek gibi bakım titizlik isteyen bir araç zaten... Gerçekten bu işi sevenlerin bulaşması gerek diye düşünüyorum.
  • MazdaRx8 M kullanıcısına yanıt
    Hocam r3 dediginiz arac hangi markanin
    @MazdaRx8

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlar müthi§ hepsini okudum bir rx8 hayrani olarak hepinizin agzina saglik (soran cevaplayan) insallah bende bi tane almayi dusunuyorum ozaman hepinizi seferber edip hep beraber bana temiz bi rx8 buluruz insallah simdiden tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya alacan bi ölü rx 8, çakacan dohc motoru, kafan rahat olsun.
  • Benim dusuncemde o da. Yeni motor taktirinca hic bi sorun kalmiyomu sifir gibi mi oluyo. Taktiran varsa bilgilendirebilir mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bir tane almayı düşünüyorum ancak bu motorun yenisini kaç yıl daha servisten tedarik etmek mümkün acaba bikac yıl sonra fabrika üretimi bırakırsa ne olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar şu konuya cevap verecek kimse kalmadı mı.yakın bir zamanda rx 8 alıyorum 80bin km ikinci motoru var uzerınde.motor 20bin km de.kaza yok.ufak çizi boyası bir karış kadar.böyle bir araç.ne düşünüyorsunuz.47bintl fiyat.
  • Merhabalar
    Rx8 Kullanicii olarak alabiceginiz Super bir Araba Hem gorunum Hem Masraf vergi acisindan Yakiitina gelince Evet 10 15 Fakat Bu arabayi kullanicaksinia buna deger Az bile Hatta Tskler

    Takas dusunuyorum Nedne Derseniz Hevesime aldim Aile Tipi Bisiler DUsunuyorum Malum YAslandik ))
  • slm arkadaşlar.. mazda rx 8 motor onarım ve revizyonu yapmaktayım. istanbul ümraniye organize sanayinda bulunan oto bakım servisimde,yaklaşık on yıldan beri , wankel motor ..(rx 7---rx 8).. motor yenileme yapıyorum.....rx 8 almak isteyen arkadaşlara bilgilendirme mahiyetide......bu aracın motorunun tamiri olmuyor veya illa sıfır,sandık motor taktırman lazım diye bir durum yok. biz yıllardan beri yenileme yapıyoruz ,gayette sağlıklı oluyor.....sorularınızı facebook sayfamdan msj olarak atabilirsiniz .isterseniz araya bilirsiniz. .....youtube.... EKREMİN GARAJI.......... Facebook.......mazda rx8 ekrem memiş.. 0 532 764 93 28
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.