Şimdi Ara

89/1 Bilecik Söğüt Jandarma Ulaştırma Tabur Komutanlığı ??? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
114
Cevap
1
Favori
149.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şans arkadaşlar ben 4. bölükteydim bölük sayımız 200 kişiydi 80 ni batıya gitti digerleri doguya.
  • ne kötü bir yer nede iyi biryer ama havası çok değişken günde 4 mevsimi yaşarsın ben acemiliğimi söğütte yaptım iyi bilirim 2. bölüğe düşmeye çalış doğuya daha az kişi yolluyor. Ama arazi olmak için çok güzel bir yer ;)
  • arkadaşlar bende bugün geldim söğütten 90/1. 4.bölükteydim bizim şansımızdanmı bilmiyorum biz her gün spor yaptık 2.5 veya 3.5 km koşardık her gün yemekler kötüydü ama bazen güzel yemekte çıkıyordu yağmur yağdığı zaman etraf çamur deryasına dönüyordu heleki aşırı yağarsa koğuşun tavanı su bile sızdırıyordu her postanın mıntıkası var sırası gelince karavana oluyosunuz karavananın en kötü tarafı bulaşık işi içeriye kokudan girilmiyor havasından bahsetmeye gerek bile yok acayip bi havası var mart ayında kar yağmıştı 3hafta temel eğitim ondan sonra branşa geçiliyor aramalar o kadar sıkı deil ama isminiz bi kere yayılırsa ayvayı yersiniz orman olduğu için bol bol istikamet verirler revire çıkarsanız ilk günlerde biraz zor istirahat alırsınız ama son günlerde adamın boğazı ağrıyor die 5 gün istirahat vermişti bide her sabah akşam kesinlikle tabur ictima var 55 gün boyunca çıkarsınız dayak yok ama komutan tersse döver bölükte bi kaç kişi dayak yemişti ama 4.bölüğe düşerseniz spor flaması branştan sonra yatış verirlerse yatarsınız yoksa taş veya kömür taşırsınız şimdiden hayırlı tezkereler BABA gider Van'a




  • arkadaslar herkes görmek istediği şekilde görüyor.. sögütte yemekhane ve yatak hanelerin duru pek iyi değil , kabulüm.. ama oradaki komutanlar hiç bir yerde yok..bir gün dahi "sıkıntısı derdi olan var mı " diye sormadan gecmediler... muhabbet zamanı muhabet , egıtım zamanı egıtım..cogu zaman abi kardeş gibi arkadaş gibi... hemen hemen hergün 3-4 saat istirahat verdiler...hiçbirinin agzından kötü bi söz cıktıgını duymadım...hergünün sabahında revire cıkmak isteyenleri hiç sorun cıkarmadan gönderdiler... dagıtımımız vakti geldiğinde bir komutanımızın aglamaklı olmustu... bizleri kendi evlatları gibi görüyorlardı...tabi biz askerlek onları ne kadar severdik orası ayrı bir konu...burayı begenmeyenler bilecik tugay nasılmıs izmir foca manısa kırkagac ısparta egırdir nasılmış , oralardaki komutanlar nasılmış diye bi sormalarda fayda var...oraya gidenler kendilerini karayip sahillerinde mi zanettiler artık bilemiyorum...ben 4. bölüge düşmüştüm... serkan üsttegmen , kaya üstteğmen , erdogan astsubay , erkan uzman , evren uzman ,mesut uzman, hakan uzman , fuat uzman hepsi mükemmel insanlar.. onlar gibi abim olsun isterdim...kendileride bızım gectıgımız yollardan gecmiş insanlar ve bizim sıkıntılarımız dertlerimi cok iyi anlayabiliyorlar... "biz cektık sizde cekin " demiyolarlar... en iyi sekilde egıtım almamız ıcın ellerınden geleni yaptılar... Allah hepsin razı olsun ... askerlikten biraz olsun zevk alabıldıysem hepsinin bunda hakkı var... içimdeki vatan sevgisi artmışsa hepsinin emeği var...




  • Bu konuyu görünce 88/4 tertip Bilecik Söğüt te acemilik yaptığım günler aklıma geldi. Tek kelime ile rezalet bir yerdir orası allah düşürmesin. Ben çok şanslıydım valla 1. bölüğe düştüm ISUZU DMAX şoförü olarak oradan usta birliği de İzmir in Dikili ilçesine bağlı tatil beldesi çandarlı ya düştüm.
  • valla ben Bilecik 2nci Tugayda yaptım | Bilecik Söğütten bize asker geliyordu sürekli şöfür olamayanlar çok çektirmişler kotu bir yer oldugunu söylüyorlardı usta askerler egitim veriyormus .. yani biraz sıkıntılı olacak onu söyleyebilirim..

    2.Nci Tugaydada Harbi Egitim görürsün o ayrı ama Laf Yemektense Egitimi tercih ederim.
  • MERHABA ARKADAŞLAR.BEN BİLECİK SÖĞÜT ULAŞTIRMA TABURUNDA 1990/2 OLARAK ACEMİ ASKERLİGİMİ YAPTIM VE SİZE ŞİMDİ BURASI HAKKINDA BİLGİ VERMEK İSTİYORUM.

    ÖNCELİKLE 1-2-3-4-5 BÖLÜKTEN OLUŞUYOR VE ORTALAMA BİR BÖLÜKTE 250 KİŞİ BULUNUYOR.

    1 BÖLÜK DMA ,2 BÖLÜK UNİMOG ,3 BÖLÜK SHÖRLAND ,4 VE 5. BÖLÜKLER İSE LAND ROVER KULLANIYOR.

    HİÇ KORKULACAK BİRŞEY YOK ÇOK RAHAT BİR YERE GİDİYORSUNUZ. ÖZELLİKLE 1. VE 2. BÖLÜĞE DÜŞERSENİZ ASKERLİKTEN SAYILMAZ.

    1. BÖLÜK GENELLİKLE BATI OLUYOR 2,3,4,5. BÖLÜKLER İSE TÜRKİYEDEN YER BEĞENİN.GENELİ DOGU OLUYOR.

    KARAVANA YEMEK YİYORSUNUZ HER İŞİ ASKER YAPIYOR. YEMEKLERİ KÖTÜ KANTİNDE DÜZGÜN YENİLEBİLECEK BİRŞEY YOK.

    KONTUR KARTI KESİNLİKLE ALIN YANINIZA ARKADAŞLAR ÇOK LAZIM OLACAK.

    SÖĞÜTTE 3 ŞEY SORUN OLUR.YEMEK , SUYU VE HAVASI. GÜNDE 4 MEVSİM GÖREBİLİRSİNİZ.

    KOMUTANLAR ÖZELLİKLE 2. BÖLÜGÜN ÇOK İYİ.

    EĞİTİM YOK DENİLECEK KADAR AZ.VE USTA ASKERLER FAZLA SORUN ÇIKARMIYORLAR.

    ÇÖK KALK YAPMAKTAN SIKILACAKSINIZ.KANTİN SIRASI , TUVALET SIRASI ,YEMEK SIRASI SIKILACAKSINIZ BİRAZ.

    1,2,4 VE 5. BÖLÜĞÜN ACEMİLİGİ 55 GÜN SÜRÜYOR 3. BÖLÜK ZIRHLI ARAÇLAR OLDUGU İÇİN 75 GÜN ACEMİLİK YAPIYOR.SONRA 7 GÜN DAĞITIM İZİNİNE ÇIKIYORSUNUZ.

    3,4 VE 5. BÖLÜK BİRAZ SİZİ ZORLAYABİLİR FAKAT YİNEDE RAHAT BİR ACEMİLİK OLACAKTIR.

    VE SON OLARAK 30 GÜN SONUNDA ACEMİ ASKERLER YEMİN EDİYOR VE KOMPLE YATIŞA GEÇİYORSUNUZ.SADECE AMFİLERDE BRANŞ EĞİTİMİ ARAÇ KULLANMAYI GÖRECEKSİZ.ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN KOLAY GELSİN.

    TUVALET ARKASI, YATAK ALTINA, DUVARLARA YAZILANLARA BAKMAYIN HİÇ GERÇEKÇİ DEGİL:)




  • arkadaslar burada kisa donem yapan var mi hic?
  • burada şu an görev yapan arkadaşlar bana buradan(p.m.) ulaşabilirlerse sevinirim
  • kardesim benımde bilecik söğüt şöför olarak gidiyorum 23 ünde teslim olucam ama ben tecilliydim bozdurdum 88 liyim ben Allah yardımcımız olsun ne diyelim
  • söğütte 3.bölükteydim 79 gün orda kaldım
    çok ama çok soğuktur kent pek gelişmemiştir yandaki fabrikanın bacasından çıkan duman yüzünden kusana kadar öksürürsünüz kışın kar yada yağmur yağdığında eğitim yapılmıyor ve bütün gün anfide oturursunuz Sabahları içtima alanında tabur komutanından "Aferin Bölük" sesini duymanız çok önemlidir.Cep telefonu kullanmayın eğer yakalanırsanız sizinle beraber bölükde ceza alır
    usta birliğine gittiğinizde eğer ki jandarma karakoluna düşerseniz sürekli olaya baskına gideceğinizden dağ bayır demeden size 24 saat araç kullandıracaklardır Eğer iyi bir şöför değilseniz kendinizi refize edebilirsiniz(bende panik atak var diyin yada psikoteknik sınavından başarısız olun) refize olursanız bilecik tugay komt.gideceksiniz burada da asayiş eri olursunuz... askerde mümkün olduğunca az sorumluluk alın
    sonuç olarak 5 tane bölük var hangisine düşerseniz düşün vatanımıza hizmet ediyoruz doğusunu batısını düşünmeyin...




  • bi sorum olucak ben sülüsümü aldım ama kacıncı bölükte oldugumu bilmiyorum teslim olunca mı ögrenicem onu arkadaslar.
  • evet teslim olduğunda kayıt yaptırırken söyleyecekler

    quote:

    Orijinalden alıntı: çetmili

    bi sorum olucak ben sülüsümü aldım ama kacıncı bölükte oldugumu bilmiyorum teslim olunca mı ögrenicem onu arkadaslar.
  • 91 1 tertipler bilecik söğüte gidenler eklesin fatos-volkan@hotmail.com belki karsılasırız orda :)
  • arkadaslar bi sorum daha olucak benım şöförlüğüm cok zayıf ne yapamam gerek
  • izmirden söğüte gitcek olan arkadaslar var mı
  • selm arkadaslar sene 2003 ordaydım çok rezilikti ama 52 gunden sonra guzel yere dustumgiresuna arkadaslar ben otobus şöfrydum eger szde sansli olmak ıstyosanız otobus şöferu oln otobs şferlerınn yuzde sekse buyuk sehre dsme imkanınız var ve brde cok rahat olrsunuz
  • arkadaslar bende bilecik söğüte düştüm 91/ 2 . coğu kişinın dediğine göre koğuşlar ağırdan bozmaymış ama yenı bınalar yapılıyomuş ne dersınız yenı bınalar bıze yetisirmi ?
  • yeni binalar yapıldı bile artık o ahırlar yok.süper bir yere düştün..bi defa ulaştırma olduğu için 1 aylık temel eğitimde biraz zorlanırsın o da uygun adım yürümekten ibaret..günde 10 km kadar uygun adımda bölük binası ile eğitim alanı arasında rap rap yürürsün işte..
  • arkadaşlar 91/2 tertibim acemiliğim yeni bitti bilecik söğütte acemilik yaptım ve çok hoşuma gden bi yer oldu 5 bölkten oluşan tabur 4 bölüğü 55 lik 1 bölük 75 günlük acemiliği wardı bn 5 bölükte 75 günlük shorland eğitimi aldım diğer bölükler . 1 bölük = dma yani dewriye araçları taburun sosyete bölüğü olup arabalar mıtsbishi l200 ısuzu l20 dr . 2 bölük = unimoc . 3 bölük = kamyon otobüs .4 bölük = land . 5 bölük = shorland ( zırhlı araç ) söğüte düşen arkadşlarım hiç m.etmeyin her yönyle çok rahat yerdir çarşısı ufak ama her şey bulabilirsinz 1 ve 2 bölük hariç 3.4.5 nci bölükler 2010nun 7 nci aynda yapılmş bnalarda kalacaksınz hadi allah yardım etsin gzel yere düştünüz he 5 bölüğe düşenler % 90 doğu bn bingöle gidyrum 250 kişilik bölükten 150 kişi sdece hakkari şırnak çıktı . 1 bölükte batı ful aralardan çok nadir doğu çkar geri kalanlar unimocta braz doğuya fzla yollar geri klanlar türkiyenin her yerine çkabilr usta brliğiniz !!!




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.