Şimdi Ara

285 HP 1.6 ŞAHİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
0
Favori
115.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ne dersiniz, olabilir mi? 285 HP biraz iddialı geldi. Frenler, eksoz, vites kutusu, diferansiyel ve kardan mili, şase buna dayanabilir mi?



    quote:

    arabam orjinaldir boya yok degişen yok.Arabam turboludur 285 Hp BiLen BiLir Zaten Full Full durrr.aracımımda full tesisat mevcuttur...meraklısına (Tesisat ve jantlar hariç fiyatı 15 miLyardır.İstenirse onLarda içinde VerirLir...Bu araba mal mal sorular sormayın bana yok bu arada bu kadar şu kadar bana akıl vermeyin.Meraklısı varsa ona gider...Araba Tam bi Drag ve Drift arabasıdır....MerakLısına + Hastasına gider bu arabaaaaa.....


    15.000 TL
    Bursa / Yıldırım / Yıldırım
    İlan Tarihi 05 Şubat 2009
    Marka Tofaş - Fiat
    Seri Şahin
    Model 1.6
    Yıl 1997
    Km 50000
    Renk Beyaz
    Motor Hacmi 2501 - 3000 cm3
    Motor Gücü 276 - 300 arası
    Yakıt Tipi Benzinli
    Vites Manuel
    Aktarma Arkadan İtiş
    Kasa Tipi Sedan (4 kapı)
    Durumu Satılık
    Türü İkinci El
    Garanti Kapsamında Evet
    Takaslı Hayır
    Engelli Aracı Hayır
    Yabancıdan Yabancıya Hayır
    Kimden Sahibinden

     285 HP 1.6 ŞAHİN


     285 HP 1.6 ŞAHİN


     285 HP 1.6 ŞAHİN
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Başka bir forumda sahibi açıklama yapmış.

    quote:


    MERHABA ARKADAŞLAR
    BÜGÜNE KADAR ARACIMIN TEKNİKÖZELLİKLERİYLE İLGİLİ OLARAK YAPILAN YANLIŞ VE KULAKTAN DOLMA BİLGİLERİN YERİNE 1.AĞIZDAN GERÇEK ÖZELLİKLERİNİ SİZ DEĞERLİ ACT ÜYELERİNE AKTARIYORUM.ARACIM HİÇ BİR TUNİNG SERVİSİNDE VE KİMSE TARAFINDAN YAPILMAMIŞTIR.ARAÇ SAHİBİ OLARAK ARACIMIN BÜTÜN MODİFİYE İŞLEMLERİ HERŞEYİYLE KENDİME AİTTİR....


    ARAÇ BİLGİLERİ:
    TOFAŞ ŞAHİN TURBO
    1993 MODEL

    TEKNİK ÖZELLİKLER:
    1600CC TURBO İNTERCOOLER
    T3 TURBO
    FORGED PİSTONLAR
    ÖZEL SEGMANLAR
    ÖZEL KRANK
    ÖZELKASNAK
    ÖZEL YATAK
    DERECELİ EKSANTRİK
    KISA KOLLAR
    GELİŞTİRİLMİŞ KAPAK
    2.0 MİRAFİORİ ŞANZUMAN
    2.0 MİRAFİORİ DİFERANSİYEL
    KONİ AMORTİSÖR
    ÖZEL YAYLAR
    MAGNEX EKSOZ
    15 İNÇ ENKEI JANT



    NOT:AŞAĞIDAKİ LİNK TEN ARACIMIN YARIŞ GÖRÜNTÜLERİNİ GÖREBİLİRSİNİZ.DAHA SONRA VİDEOLARA DİĞER GÖRÜNTÜLERİDE AKTARICAM. HOŞÇAKALIN.



    http://www.youtube.com/watch?v=kHj3V7t1YIE

    http://www.youtube.com/watch?v=CfEkqsVJK24
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: HRMNKY

    Vw nasıl Dünya'da bir tutkuysa Kuş serisi arabalar da Türkiye'de bir tutkudur.

    Kolay para kazanamayan ama ayağım yerden kesilsin diyenlerin ilk tercihi kuş serisidir.Eskiler ilk araba sürmeyi kuş serisi araçlarda öğrenmişlerdir.Bakmı masrafı azdır yedek parçası çoktur ve ucuzdur.Dağa taşa nereye sürersen sür gider.Motorda da bir sorun çıkarsa da maksimum 50liraya yaptırabilirsin.Baba parası yiyipte direk altına lüks sınıf bir otomobil çekenler bu arabaların kıymetini anlayamaz.

    İlk araba sürmeyi emektar Şahin'imiz de öğrendim.Şu an sahip olduğumuz 206'mıza da aşığım ama halen Şahinin yeri bende apayrıdır.Çoğu kişinin hatırası vardır bu araçlarla.O yüzden lütfen bu arabaları kötülemeyelim.

    Vtec Doğan olayına gelince de aracın yapılışını ve sahibini bizzat bilen bir kişiyim.Üstünde 2.2lt gücünde 200hp'lik Vtec motoru var.Şahin arkadan çeker ama motor önden çeker bir araca uygun olduğundan motoru araca adapte etmek çok ama çok zor oldu.Bir kere beyni yandı özel beyin getirttiler yurtdışından.Şanzımanla çok uğraştılar.Araç sahibine motor ve diğer aksaklıklarıyla beraber araba 40 bin liraya mal oldu.


    Simdi durum degisti. 2.2 vtec 200 hp lik bir motor varsa o araba zaten tofas olmuyor bunu bir gecelim. Ayrıca bu modifye de olmuyor. Motoru degistirmek ayrıdır. Modifiye etmek ayrıdır. Ayrıca arkadas bu motorun 600 olacagını soylemis. 200 hp ye ne yaparsan yap 600 hp olması imkansız. Turbo+nosla demis. Turboyla en fazla 50 hadi 100 diyelim 100 hp artar. Nosla alınan guc anlık oldugu icin hesaba katılmamalıdır. O zaman ne oluyor bu araba 600 hp olmuyor. Ayrıca ben tofasa karsı degilim. Gercekten cok da severim. Ancak bu çakallar yuzunden cok sovuyorum. Parcasının ucuz olması tofas kullanmayanların zararına oluyor. Adamlar nasılsa ucuz diye basıyorlar gidiyorlar. Olan baskasının arabasına carptıklarında oluyor. Modifiye gercekten profesyonel anlamda yapılıyorsa her zaman desteklerim. Ancak bi jant iki stop farı bir de arabayı pıstırmakla modifiye olmaz. Ayrıca 1.6 olan motoru sokup de onu tofasa takmak da modifiye olmuyor.

    MJU plakalı araca gelince evet gercekten bayagı saglam arabaları gecti. Ancak su da bir gercek ki o gectigi arabalarda ya hic modifiye yok. Ya da tofasın yarısı kadar bile modifiye yok. Draglarda aslında aynı sartlardaki araclar kapısmalıdır. Yani aynı emsalde araclar kalkar. Ama aradaki farkı yapılan modifiyenin kalitesi belirler. O zaman ne olmalıdır. Mesela alırsın tofası yaparsın modifiyeni. Ancak modfiye dedigim motorun degismesi degil. Bir baskası da alır tipoyu temprayı neyse artık o da yapar modifiyesini hangisi gecerse o kaliteli modifiye yapıyordur. Olay budur. Ama siz full modifiyeli bir tofasla modifiyesiz bir mercedesi gecerseniz orada artislik yapmak sacma olur.

    Ankarada duyanınız varsa bir zamanlar eryamanda bir vosvos vardı. Adam sanırım porshe motoru takmıstı. Otobanda passatları falan geciyormus. Sadece duydum.

    Ayrıca asagıdaki linkteki araba bir evo ve fabrika cıkısı olarak 250 hp civarında bu arabaya yapılan modifiyelere bir bakın ve arac ancak 470 hp olmus. Bir tofasın motorunun modifiyeyle 285 hp olması mantıksız. Ve tekrar soyluyorum. baska bir aracın motorunu takmak modifiye degildir.
    http://www.araba.com/815830.html?r=#foto



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mprivateturun -- 19 Şubat 2009; 21:49:40 >




  • ALLAH KAHRETSİN JAPONLARDA MODİFY SAHİN İŞİNE GİRDİLER


    [simage][img=http://img190.imageshack.us/img190/1364/sahin2yp91.th.jpg][/simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmged_jan -- 6 Haziran 2009; 21:54:05 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cossolina

    http://www.youtube.com/watch?v=Wmo4jbPPDfk&NR=1





    YAZIK OLMUS ŞAHİNE COK BİŞİ YOKTUR İNS ŞAHİNDE XD
  • http://imageshack.us/photo/my-images/327/alxb8bu7ax1.png




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkon -- 26 Şubat 2012; 23:01:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.