Şimdi Ara

Touch Feedback ile ekranlarda'ki tuşları hissedin / Panasonic'den 65'' dokunmatik ekran HDTV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim ilk olarak Compex 96'da inceleme fırsatı bulduğum dokunmatik ekranlar, etkileyici ve kullanması oldukça zevkli cihazlar. Fuarda ilk tanışmamda sadece soliter oynamak için kullandığım dokunmatik ekranları bu gün cep bilgisayarı, tablet PC, akıllı telefonlar veya bankamatiklerde yoğun bir biçimde kullanmaktayız.

    Sanal ortamla fiziksel bir bağ kurmamızı sağlayan bu sistemler, Immersion'ın titreşimli dokunmatik ekranlar üretme fikri ile kullanıcılara dokundukları tuşları tam olarak hissettirmeye hazırlanıyor. Daha önce çok başarılı bir şekilde gamepad'lerde uygulunan Force Feedback teknolojisi kullanan gamepad'ler, kullanıcının sanal ortamda maruz kaldığı etkileri içerisindeki titreşim üreten motorların o anki duruma bağlı olarak titreşim üretmeleri ile kullanıcıya fiziksel olarak gerçek ortamda hissettirmekte.

    Touch Feedbackolarak adlandırılan teknolojide kullanıcıların dokundukları tuşların basılma ve geri gelme olaylarını hissetmeleri hedeflenmekte. Bir tuşa basıldığında sistem tuşun basılması veya üzerinden el çekilmesi durumunda tuşun basılırken ve ya geri gelirken oluşturacağı etkiyi kullanıcıya titreşim motorları ile hissettirmeyi amaçlıyor.

    Bu sayede kullanıcı ekrandaki tuşların gerçekten basılıp basılmadıklarını anlayabilecek. Sistem'in çalışabilmesi için gerekli ara yazılım şu an için sadece küçük ekranları desteklemekte ve bu tip titreşimli ekranların otomativ sektöründe kullanılması planlanmakta. Bu tip ekranların ilk örneklerinin önümüzdeki 6 ay içinde pazara sunulması bekleniyor.

    Dokunmatik ekranlarla ilgili bir diğer gelişmede Panasonic'den geldi. Panasonic, geçtiğimiz günlerde 65'' lik plazma HDTV ekranı TG-65PHD7EK'i ve ekranla birlikte kullanılmak üzere üretilmiş olan TY-TP65P6-Skızıl ötesi hareket algılayıcı aksesuarı kullanıcılara tanıttı. Ekranın üzerine yerleştirilen TY-TP65P6-S, kızıl ötesi ışınlarla 65'' lik plasma ekranı 2 mm karelik alanlara bölmekte. Burada piksel bazında bir hassasiyet söz konusu değil ama sistem grafiksel arabirim kullanan işletim sistemleri kullanmaya müsayit. TY-TP65P6-S kızıl ötesi algılayı firmanın daha önce ürettiği 42'' ve 50'' lik modellerde kullanılabilmekte.

    Firmanın yaptığı tanıtımda kullanıcılara üç boyutlu şehir haritaları üzerinde hava durumu ve benzeri bilgileri gösterebilen bir yazılım kullanıldı ve kullanıcılar şehir haritasını istedikleri yöne çevirmek yada butonlara tıklamak için ekranı kullandılar. Kızıl ötesi algılayıcı sistem bilgisayar ile USB portu üzerinden haberleşmekte ve çalışması için gerekli enerjiyide yine buradan sağlamakta.

    65'' lik plazma ekranı parmaklamak kaç kişinin göze alabileceği bir iştir tartışılır fakat bu boyutlarda dev bir ekranın, sunum ve eğitim amaçlı olarak çok iş göreceği kesin. 1366x768 çözünürlükteki HDTV plazma ekranın 10.000$ lık bir etiketi bulunmakta.








  • dev ekran da güzel yudumuzun illerine bir dokunuşta ulaşıp,
    açıklamaları anında öğrenmek hoşuma gider di doğrusu...
  • ekrandaki parmak izlerinden nefret ederim.dokunmatik ekran bana göre değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.