Şimdi Ara

İşlemci satışları son çeyrekte %8.8 düştü, AMD-Intel rekabetinde son durum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yarıiletken Endüstrisi Birliği'nin geçtiğimiz yılın son çeyreği için global ekonomik krize bağlı olarak düşüş açıklamasından sonra aynı dönem için işlemci üreticilerinin sergilediği performans ta gün ışığına çıktı.


    Gelen bilgilere göre geçtiğimiz yılın son çeyreğinde işlemci satışları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %8.8 oranında düştü. Taleplerdeki daralmaya bağlı olarak yaşanan bu düşüş AMD, Intel ve VIA'nın satışlarına etki ederken Intel'in bir önceki çeyreğe göre özellikle Atom işlemci ailesinin sergilediği performansla tırmanışa geçtiği ve pazar payını %81.2'den %82.1'e çıkardığı belirtiliyor.


    AMD ve VIA için pazar paylarında düşüş olduğu, AMD'nin son çeyrekte %0.7, VIA'nın ise %0.2 kayıp yaşadığı belirtiliyor. Geçtiğimiz yılın geneli için yapılan değerlendirmeye göreyse Intel yılı %80.4 (2007'de %77.1), AMD ise yılı %18.5 (2007'de %22.1) pazar payı ile kapattı.








  • İntel Pazar payını baya büyütmüş AMD'ye yer kalmamış.
  • amd pazar payı %30 larda olsa o getiri ile sanırım cok fena kızısırdı ortalık ama bu isler kolay deil ole kullanıcı bide gozu kapalıysa hic kolay deil D:
  • bakalım bu yıl krizde ne olacak intel biraz yüksekten uçtu ama
  • Intel %80 pazar payı ile tekel konumunda ama hala gözü AMD'nin %18 pazar payında. Fudzilla'nın haberine göre, bir Intel üst düzey yöneticisi, ekonomik krizi rakipleri karşısındaki (AMD'yi kastediyor elbette) üstünlüklerini artırmak için mükemmel bir fırsat olarak gördüklerini beyan ediyor. Kriz ortasında 5 Milyar Dolarlık yatırım planlıyorlarmış, rakipleri yatırım yapacak durumda değilmiş, bu günleri düşünerek son 3 yıl içerisinde personelin %20sini işten atmışlar, falan filan. İnsan söylerken utanır bunları, ama bu hırs ve rekabet duygusu biraz da gavurun özünde var, onlara normal geliyor. Haberle ilgili link aşağıda.

    Gözünü hırs bürümüş ahlaksız firma Intel




  • intel bu kadar pahalı işlemciler satarken millet hala nasıl gidip intel alıyor anlamıyorum.amd gibi f/p oranı daha iyi olan bir firma bence daha fazla cpu satmalı.bunda satıcıların da büyük suçu var.bilmeyen kişileri direk intele yönlendiriyorlar.intelin bıraktığı kar oranı daha yüksek çünkü
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taner11

    intel bu kadar pahalı işlemciler satarken millet hala nasıl gidip intel alıyor anlamıyorum.amd gibi f/p oranı daha iyi olan bir firma bence daha fazla cpu satmalı.bunda satıcıların da büyük suçu var.bilmeyen kişileri direk intele yönlendiriyorlar.intelin bıraktığı kar oranı daha yüksek çünkü


    Hayatında 4ghzde işlemci kullandın mı acaba? 4ghzdeki bir core 2 performansını kim verebiliyor?İşlemcide crossfire yapma olanağımız yok ne yazıkki.Aslına var ama o da İntel'de skulltrail.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.