Şimdi Ara

Dizüstü donma sorunu!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar valla kafayı yiyeceğim artık laptopu duvara fırlatasım geliyor yemin ederim

hp pavillion dv4000 laptopum var 2 sene önce almıştım alet gerçekten çok güzeldi sağlamda...geçenlerde hoparlörün boyası mı aktı diyeyim paslandımı diyeym öyle bir şey oldu garantiye verdim düzelttiler şimdi 1 aydır kahrını çekttiğim bir sorun başladı!

alet durduk yerde donuyor 10 saniyede 1 kez falan donuyor ve kaldıgı yerden devam ediyor mouseu falan oynatamıyorsun donuyor...işletim sistemiylede alakası yok windows açılırkende donuyor yada ilk bilgisayarı açıcam eğer donma anına mı diyim temassızlıgına mı dyim denk geldiği zaman laptopu çalıştırıyorum siyah ekrandan başka bir görüntü gelmiyor

yani anlayacağınız bu sorun her zaman var...

soyle bir yanıda var acaba rastlantı mı bilmiyorum..

laptopu eğik tutunca donmadan calısıyor yada daha az donuyor(gozle gorulur bır fark)

yada ters çevirip arkasına bastırdıgım zaman belli bir süre daha az donuyor daha seri çalışıyor ..bilmem belki banada öyle geliyor olabilir ama sanmıyorum

arkadaşlar sizce bu bilgisayarın problemi nedir garantisi bitti para isteyecekler vermek istemiyorum eğer kendim halledebileceğim bir şeyse

yani ısınmamıdır? temassızlıkmıdır bir parça mı gevşemiştir cidden bilmiyorum bu yazıyı yazarken 1 kere bile takılmadı ama ben bu sayfayı açana kadar insanı deli edercesine dondu bu alet anlamakta güçlük çekiyorum lütfen bir yardım edin
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• up arkadaşlar nolur ya

kaç yıldır bilqisayar kullanıyorum forumları dolaşıyorum bi çok sistem donanım hatası gördüm ama bunu ilk defa görüyorum
    eğit tutunca nasıl daha werimli çalışırki hdd nin dönüş rpm'inimi etkliliyor yada dahamı az ısınıyor hawa yollarımı açılıyor bu olasılıklar olamaz

bu şekilde size kimse yardımcı olamazki

Orjinalden alıntı: GitarxtanbuL

"aptopu eğik tutunca donmadan calısıyor yada daha az donuyor(gozle gorulur bır fark)"

kaç yıldır bilqisayar kullanıyorum forumları dolaşıyorum bi çok sistem donanım hatası gördüm ama bunu ilk defa görüyorum
    eğit tutunca nasıl daha werimli çalışırki hdd nin dönüş rpm'inimi etkliliyor yada dahamı az ısınıyor hawa yollarımı açılıyor bu olasılıklar olamaz

bu şekilde size kimse yardımcı olamazki

olay şu

pc dondu diyelim tamam mı? donuk yani görüntü sabit, eğik tutuyorum hop donma gidiyor temassızlık varmış gibi anlatabildim?

performanstan falan bahsetmiyorum ben bu bir takılma değilki, yavaşlama değil ki yani ben donmadan bahsediyorum

donma ne demek hiç bir normal bilgisayar fazla işlem yüklensede donmaz

donunca makinenin mouseunu bile oynatamıyorum ekran donuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miex -- 3 Şubat 2009; 18:30:08 >

• içinde yatık kullanılmasın diye emniyet sensörü olmasın sakın !
  • donma sorunları genelde harddisk ve cpu dan kaynaklanır 2 sene içinde laptopunun fanını temizlettinmi buna bir bak birde baska bir hdd takıp öle dene sorunun düzelir veya partitionlu bir hdd kullanıorsan format atarken sadec c: ya deil d: ye de format atki d de virus varsa deirine gelmesin donmadan benımde cok basım agrıdı ama benımkı hdd dendi sata2 miş board sata 1 desteklıyordu donuyordu genelde hdd dendir ama cpu da olabilir fanlarını kontrol ettir .
    dv4000 adamı kanser eder diyerek mesajıma başlıyorum. arkadaşım bende de dv 4000 laptop var 2 senedir gayet güzel işimi görüyordu ancak yaklaşık 1 aydır aynı sendeki gibi donmaya usb leri kapatmaya kısacası saçmalamaya başladı. bu makinelerde kronik bir problem bu. anakart tam mouse altına gelen kısımdan bombe yapıp saçmalamaya başlıyor. öncelikle sana tavsiyem ram kapağını açman orada işlemci kenarında kasa içindenn gelen iki kablo göreceksin onları ram lere doğru çek ve kasa ve anakart arasına birşey sıkıştır ama korkma baya sıkıştırman gerek (herhangi bir ahşap plastik parçası işini görür).
    bu şekilde gittigi kadar kullan ben şimdi eni bir laptop bakıyorum :) benim dv4000 tam ölmedi ama can çekişiyor. tabi o can çekişirken beni de sinir hastası etti ayrı

• arkadaşlar yukarıdaki yazdıklarınızı okudum. tamamen haklısınız. Bende 3 gündür kafayı yiyecem tamire verdim fanı temizleyip verdiler. servisteki eleman da anlam veremedi. sorunu hallettim dediği anda bile donma yapıyordu. Malesef bende de HP PAVİLİON DV 4000 var. İki yıldır sorunsuz kullanıyorum. Ama 3 gündür pişman oldum. Ne menem bir iştir ki aynı sorun bizlerde de oluyor. Kasayı yan yatırınca donma çözülüyor. Sıkıştırınca çözülüyor. Sağını solunu eğip bükmeye zorlayınca çözülüyor. Resmen dandikmiş ama anlamamışız. Yukarıdaki açıklamayı yazan arkadaşa teşekkür ederim. Ramı çıkarıp deneyeceğim. Bakalım ne kadar süre etkili olur. İnanmazsınız şu anda bir tek ayağının altına ince bir defter koydum, klavyeye de bastırıp mesajı öyle yazmayı başardım. Demekki Pavillioncular bu sayfaya bundan sonra epeyce uğrayacaklar...:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lovekrand

Benim de 2011 de satın aldığım pavilion dv6 da böyle bir sorun var arkadaşlar . Cihaz birden donuyor, ellemiyorken bile donduğu olabiliyor. Bu konuda net bir çözüm var mıdır acaba ??

Hdd ler ölmüş arkadaşlar

Orijinalden alıntı: potur

quote:

Orijinalden alıntı: lovekrand

Benim de 2011 de satın aldığım pavilion dv6 da böyle bir sorun var arkadaşlar . Cihaz birden donuyor, ellemiyorken bile donduğu olabiliyor. Bu konuda net bir çözüm var mıdır acaba ??

Hdd ler ölmüş arkadaşlar

Benim de dusundugum oydu ama Cmd den baktim ama hic bozuk sektor cikmadi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.