Şimdi Ara

Dünyanın Core i7 işlemcili ilk dizüstü bilgisayarı liderliğe oynuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
11.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimizin yılın ikinci yarısına damga vuran, önümüzdeki yıllarda da yüksek satış rakamlarına ulaşması beklenen netbook'lar ile ilgilenmiyor, taşınabilirlikten öte mobil bilgisayarlarda da en yüksek performansı arzu ediyorsanız, dünyanın Core i7 işlemcili ilk dizüstü bilgisayarı dikkatinizi çekebilir. Intel'in yüksek performans segmentindeki masaüstü sistemler için hazırladığı yeni nesil Core i7 platformunu temel alan Eurocom D900F Phantom i7, sahip olduğu donanım alt yapısı ile günümüzün en güçlü masaüstü bilgisayarlarına meydan okuyacak gibi görünüyor.


    Dizüstü bilgisayar üreticilerinin masaüstü bilgisayarlar için hazırlanan dört çekirdekli işlemcileri, taşınabilir sistemlerde kullanmaya başlamalarını takiben var olan talebi karşılamak adına düşük güç tüketimine sahip dört çekirdekli mobil işlemcilerini de kullanıma sunmaya başlayan Intel, yıl sonuna doğru veya önümüzdeki yıl içerisinde dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı Nehalem mimarili yeni nesil işlemciler üzerinde çalışadursun, performans tutkunlarına ve özel meslek gruplarıan yönelik sistemler hazırlayan Eurocom, Core i7 işlemcili ilk dizüstü bilgisayarı kullanıma sunuyor.


    Sistemlerinde Clevo çözümlerini kullanan OEM üreticisi Eurocom'un D900F Phantom i7 modelini kullanıcılar bütçe ve ihtiyaçlarına göre Core i7 920i 940 veya 965 Extreme Edition işlemcileriyle konfigüre edebilecekler. X58 yonga setini taşıyan anakart üzerine kurulan sistemde 3 kanal bellek desteği sunulmazken, dizüstü bilgisayarın 2GB, 4GB veya 8GB'lık DDR3-1333MHz bellek ile satın alınabileceği belirtiliyor. Mobil iş istasyonu segmentinde yer alan D900F Phantom i7 özellikle mühendisler ve mimarlar başta olmak üzere sahada çalışan profesyonelleri hedef alıyor.


    alt="Dünyanın Core i7 işlemcili ilk dizüstü bilgisayarı liderliğe oynuyor"


    Dizüstü bilgisayarı özel kılan detaylar sadece Core i7 işlemci kullanımından ibaret değil. Eurocom'un resmi internet sitesindeki detaylara göre, güçlü özellikleriyle dikkat çeken D900F Phantom i7'nin grafik alt yapısını Nvidia'nın G280 çözümü karşılayacak. Henüz detayları açıklanmayan grafik işlemcinin, masaüstü için hazırlanan GeForce GTX 200 serisinin mobil versiyonu olacağı yönünde değerlendirmeler yapılırken, kullanıldığı ilk dizüstü bilgisayarın da D900F Phantom i7 olacağı bildiriliyor. Grafik işlem gücüyle de dikkat çekmesi beklenen sistemin sürprizleri bunlarla da sınırlı değil.


    Eurocom sistem ile birlikte G280'e ek olarak 1GB GDDR3 (G280 için GDDR5?) bellekle donatılan GeForce 9800GTX ve Quadro FX 3700 opsiyonlarının da sunulacağı sistem yine kullanıcı tercihine bağlı olarak D900F Phantom i7, 1.5TB'lık sabit disk alanı ile satın alınabilecek. 500GB'lık 3 disk ile konfigüre edilebilen sistemin yine segmentinde ilk defa RAID 0/1/5 desteği sunduğu belirtiliyor. 1920 x 200 veya 1680 x 1050 piksel çözünürlüğünde 17-inç ekranla gelen dizüstü bilgisayarda optik sürücü olaraksa DVD ve Blu-ray seçenekleri tercih edilebiliyorlar.


    Kablosuz iletişim için 802.11 a/b/g/n WiFi desteği sunan sistemde Bluetooth v2.0+EDR ise opsiyonel olara satın alınabilecek. Entegre TV alıcısı da bulunan D900F Phantom i7 yine tercihe göre 1.3MP/2.0MP dahili internet kamerası ile alınabiliyor. 12-hücreli 600 mAh pil ile gelen bu canavar peki taşınabilirlik limitlerini ne kadar zorluyor. 397 x 298 x 51-60 mm boyutlarında ve 5.4 Kg ağırlığında olduğu belirtilen sistem segmentinin ağır çözümlerinden biri. Tabii sistem mobil iş istasyonu segmentinde olduğundan hedeflenen kitle için ilgili ağırlık önceliklik tercih nedeni olmayabilir.


    Eurocom'un 1 Mayıs'ta lanse etmeyi planladığı D900F Phantom i7'nin fiyatı hakkındaysa şimdilik net bir bilgi bulunmuyor.








  • DDR5 bellekler ekran kartında mı kullanılacak,yoksa ramlarda mı kullanılacak?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: şampiyon bilo

    DDR5 bellekler ekran kartında mı kullanılacak,yoksa ramlarda mı kullanılacak?



    Elbette ekran kartında kullanılacak.


    ////////////////////////////////////

    Notebooklar için yeni cpu/gpu'lar geliştirilmeli.Farklı yapıda çok güç tüketip ısınmayan cpu/gpu'lar.Şu anda kullanılmakta olanlar ne kadar revizyondan geçirilirse geçirilsin fazla güç tüketip fazla ısınıyorlar.
  • iyide fiyatı göremedim ben ban asorarsanız fiyatta önemli performansının yanında
  • laptopa bak be fiyatı 2000-3000$ gelir tahminim
  • baya ii miş ya bende yazın sonunda bi laptop alıcam ama o anda en ii si neyse onu almak istiyorum bu i7 ye özeniyodum ama laptoplarda yoktu bakalım türkiyeye gelirmi filan bi sürü soru var daha
  • @Master_Evil

    3000$'dan daha yüksek bir fiyata geleceğini tahmin ediyorum. Çünkü bu dizüstü liderliğe oynayan sayılı dizüstülerden biri(Ki bildiğim kadarıyla şuan için lider olarak görünüyor). Bu yüzden fiyatının 3000$'dan çok daha yüksek olacağını düşünüyorum.
  • Görünüşüne bakıp yanılmayın. Normal notebook gibi görünüyor ama ağırlı 5.4 kg yani aslında kocaman bir şey. Bu kadar büyük bir şeye bu kadar para vermek akıllıca gelmiyor. Çünkü tanışabilirlik kalmamış ve fiyat performansta kalmamış.
  • saçmalık, kocaman bişey bu her halinden belli
  • 5.4 Kg sacmalık bohca gibi

    bence laptop standart 3kg dur

    altındaki kilolar dahada başarılı bunun üstündeki her eklenen kilolarda model olarak kötü diye düşünüyorum
  • evet özellikler her ne kadar vay dedirtsede sonucta notebook bu bunu her adam anlamaz. verirsin 3000-5000 usd biri gelir o kadar para verdin kalas gibi notebook almışsın der noktayı koyar adam.

    gelde anlat derdini...
  • ya ne saglalıcı sacmalıyan sizsiniz 5.4k kg bi adamgibi okuyun yazıları çünkü 3 adet hdd var içi tutuoyr o kadar 3.2 kg olsa ona göre sistem kurarlardı normal içindekilere göre AMA GÖRÜNÜŞ BERBAT!
  • 7000$ 8çekirdek SLı ekran kartı falan :D
  • tip berbat-ağırlık çok-fiyat uçuk bişey olur kesin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Master_Evil

    laptopa bak be fiyatı 2000-3000$ gelir tahminim


    Quadro FX 3700 fiyatını biliyorsundur herhalde fiyat tahmini : 5000 -7000 usd kdv dahil arasındadır

    böyle bir dizüstü milletin cebini ve dizlerini yakar

    en az 8-10 yıl garantili olması lazım

    biraz daha sıksalar sıfır araba alınır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 2 Şubat 2009; 20:06:50 >
  • Tipi kötü
  • bakalım ne kadar satacak
  • bu laptop herkesi aldığı gibi çoluk çocuk oyuncağı olsun diye yapılandan değil, taşınılabilir iş istasyonu olması amacıyla yapılmış, ki böyle high-end üretip yapıp satan birçok firma var. Kim alıyor peki bunları ? tabiki sıradan kişiler değil, iş sahasında çalışmak zorunda olan kişiler çoğunlukta. Bu gibi kişiler için ağırlık önemli değildir, çünkü öyle herkezin özentilik yaptığı gibi artislik olsun diye oraya buraya taşımıyorlar... + haberde pil gücü yanlış GEÇİRİLMİŞ :D 6600mAh olmasın ;)
  • Laptop'ımı çöpe atasım geldi :(
  • 600mAh :( )
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.